Математически турнири - 22

• 84 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • най-шареното място
Elfi, редно е да има нужда от обяснения. Иначе хич не му е мястото там. А на съвсем друго ниво състезания.
Нормално е да е трудно или невъзможно да се реши всичко. Нормално е само най-добрите деца и само в най-добрите си моменти да се справят. Иначе състезанието е "слабо". Затова тук масово има недоволства при леки задачи. И доста често по друга причина де, но тя не си заслужава коментарите.

Не знам колко е голямо детето /не четох назад/, но да свикне с идеята, че рядко или никога ще решава всичко на някои състезания си е част от развитието.

# 406
Elfi, така и не разбрах питането ви вече 2 страници.
За първи път с Черна станция сме почти 99% на едно мнение Simple Smile)
Не разбрах и вашето заяждане - ЧС дава примери, статистика и лично мнение, на вас какво не ви харесва?
Или казано по друг начин какъв отговор би ви удоволетворил?
Да, задачите от Националния кръг на ЕК са трудни.
Да, долната възрастова група са попрецакани / но това не е от вчера, и не са само петокласниците, а и третокласниците, и седмокласниците и прочие/.
И две смислени неща каза ЧС - полезно е като трупане на опит явяването на такова престижно състезание, а и не бива предварително да се отписва както е видно от посочените примери на постигналите много добри резултати петокласници.
Останах с впечатление, че вие се явявате на състезания, само ако можете да победите ?
Все пак състезанията не са с предварително предизвестен победител с малки изключения като ЗМС, ПМЗ и пр, но не е мястото сега да се заяждаме за това - с други думи какъв е проблемът и как може да спирате детето от състезание, за което то се е класирало, защото на вас ви се струва, че горната група е облагодетелствана?
Хайде спокойно, какво толкова, това е още едно състезание и нищо повече, защо са толкова емоции...

# 407
  • София
Не разбрах и вашето заяждане - ЧС дава примери, статистика и лично мнение, на вас какво не ви харесва?

Данните, които дава ЧС не са статистика, а просто резултатите на децата от една година. Виж, ако ЧС реши да включи още няколко години, може и да се получи някаква статистика.

Elfi, така и не разбрах питането ви вече 2 страници.
Или казано по друг начин какъв отговор би ви удоволетворил?

Да, долната възрастова група са попрецакани / но това не е от вчера, и не са само петокласниците, а и третокласниците, и седмокласниците и прочие/.

И аз не разбрах - с това всъщност отговаряте на моя въпрос /който уж не сте разбрали/ или това е отговор на Вашия въпрос какво очаквам аз?

Предполагам, че съдите по по-минали години, а не по "статистически" данни от 2012 година, когато направо се подиграха с децата именно с прекалено лесни задачи.

Останах с впечатление, че вие се явявате на състезания, само ако можете да победите ?

Грешно впечатление. Ако беше така, отдавна да съм спряла да ви бода очите. Е, детето не се явява на състезания като ПМС, ЗМС и пр., но на националния кръг на ЕК ще се явява за трети пореден път, което само по себе си вече е успех.

Все пак състезанията не са с предварително предизвестен победител с малки изключения като ЗМС, ПМЗ и пр, но не е мястото сега да се заяждаме за това - с други думи какъв е проблемът и как може да спирате детето от състезание, за което то се е класирало, защото на вас ви се струва, че горната група е облагодетелствана?

Къде по-точно съм написала, че ще спирам сина си от състезанието?

Хайде спокойно, какво толкова, това е още едно състезание и нищо повече, защо са толкова емоции...

Вие родител на петокласник, класиран за националния кръг на ЕК ли сте? Питането ми съвсем умишлено бе целево, но явно и това не Ви е станало ясно.

# 408
За първи и втори клас националното ЕК и напълно ненужно разочарование за децата. В групата на 3- 4 клас ще се състезават и шанса за успех е никакъв. 

# 409
Аз да попитам за националния кръг има ли такса за участие?
На официалния сайт пише само за първокласниците - да носят по 10 лева.
А другите?

# 410
  • ride my bike...
другите да не носят:)
Успех на всички.

# 411
“Малките” отбори на СМГ за Po Leung Kuk / Хонг Конг и BIMC / Бургас вече са ясни.

В Хонг Конг ще се състезават 4 деца от 6-ти клас (2 от 6а, 1 от 6б и 1 от 6г), а в Бургас 4 деца от 7-ми клас (родени след 01.08.99 г.). Евала на г-жа Петя Тодорова!!!

Децата от 6-ти клас бяха определени след 3 контролни, като за четвъртото място в отбора е имало и четвърто контролно между три деца.

Някой знае ли кои други отбори от България ще се състезават в Хонг Конг?

# 412
Здравейте! Искам да попитам има ли такива, които ще пътуват с влак (нямаме възможност с автомобил) от Варна за София за ЕК ,може да се разберем да пътуваме заедно. Синът ми е 3 кл., ако някой прояви желание може да ми пише на лични.

# 413
  • ride my bike...
резултати от ПМЗ-Варна и класиране на приетите
http://www.mgberon.com/html/page.php?id=87

На приетите - честито и весела ваканция  Simple Smile dance newsm41

# 414
Синът ми се обади, че днес най-накрая са им съобщили резултатите от втория кръг на едно вече забравено състезание, проведено през март – IMAS (International Mathematics Assessment for Schools). В някои страни това състезание е квалификация за определяне на отборите за BIMC – Бургас.

В СМГ, в дивизия Upper Primary (до 6-ти клас включително) първият резултат е 66 точки (от максимум 100), вторият е 56 точки и има два трети резултата по 46 точки.

Слабаците от СМГ обаче ряпа да ядат. В същата дивизия в Бургас има 6 (шест) резултата по 95 точки от 100 възможни.

Хитри са от СМГ, изпращат шестокласниците в Хонг Конг за да не се излагат на родна земя.

Какви ли чудеса ще видим на BIMC?

# 415
66 точки определено е слаб резултат, 95 за сметка на това е извънземен. Още повече 6 деца, не мога да повярвам.
В САЩ топ резултата е 84 точки, а 70+ точки са в топ 10%.

Принципно, тази година децата от Бургас имат чудесни резултати.
Бих предположил не толкова, че са се събрали извънземни математици, а че във връзка с домакинството на IMC преподавателите са се захванали по-сериозно с обучение и подготовка тази година...
Не знам как е в 6-7 клас, но за 5-ти според мен първата година в СМГ мина доста лежерно, децата не работиха с максимално кпд.

# 416
Абе не знам дали е добър или слаб, но наистина на фона на шест резултата по 95 доста бледнее. Но пък щом казваш, че определено е слаб, сигурно е така. Вероятно има и резултати, които са в пъти по-ниски.

Относно подготовката, явно също е била свръх-свръх-свръх специализирана, защото явно не е довела до такава явна доминация на състезания проведени същия, предишния или следващия месец.

Понеже си пазя разни таблички, погледнах какви са били първите 6 резултата на двете училища в 6-ти клас на някои състезания.

Черноризец Храбър: 126, 126, 125, 122, 121, 118 vs. 140, 140, 140, 140, 140, 136.
Олимпиада, областен (февруари): 21, 14, 13, 13, 12.5, 11 vs. 21, 21, 21, 21, 21, 21.
IMAS, 2-ри кръг (март): 95, 95, 95, 95, 95, 95 vs. 66, 56, 46, 46, . . . .
Кенгуру (март): 135, 135, 130, 130, 130, 130 vs. 145, 145, 140, 140, 140, 140.
ПМС, Варна (март): 20, 19, 19, 18, 17, 16 vs. 26, 22, 22, 20, 19, 19.
Шумен, индивидуално (април): 50, 48, 48, 43, 40, 39 vs. 50, 50, 49, 49, 48, 47.

# 417
Синът ми се обади, че днес най-накрая са им съобщили резултатите от втория кръг на едно вече забравено състезание, проведено през март – IMAS (International Mathematics Assessment for Schools).

Ант, има ли ги публикувани резултати (за да видя за моето гардже) или им ги казват в училище? Благодаря

# 418
Просто са ти подали погрешна информация с тези 6х95 според мен.
Като цяло е съмнително 6 деца от МГ  Бургас да са стигнали до 2-ри кръг, камо ли тези уникални резултати да направят.
Но е факт за мен, че Бургас тази година е организирал добро обучение.
Ти гледаш 6-ти клас, аз 5-ти.
Хлапето и на двете важни национални състезания е 2-ри.  И в двата случая след деца от ПМГ Бургас, а не след съученици от СМГ...

# 419
Просто са ти подали погрешна информация с тези 6х95 според мен.
Като цяло е съмнително 6 деца от МГ  Бургас да са стигнали до 2-ри кръг, камо ли тези уникални резултати да направят.
Но е факт за мен, че Бургас тази година е организирал добро обучение.
Ти гледаш 6-ти клас, аз 5-ти.
Хлапето и на двете важни национални състезания е 2-ри.  И в двата случая след деца от ПМГ Бургас, а не след съученици от СМГ...

Тц, госпожата по математика им е дала лист с резултатите и синът ми ги е броил. Преди малко го питах.

Школата в Бургас е доста добра, в това спор няма, но аз следя сегашния 6-ти клас от 2011 (когато синът ми започна да се състезава по-активно) и общо взето съм позапомнил някои имена на деца от Варна, Бургас, Русе.

В този набор, във всички (ама абсолютно във всички) състезания през 2012/2013 възпитаници на СМГ винаги са печелили две от първите три места (или имат два от първите три резултата), така че тази смазваща разлика е меко казано озадачаваща.

Общи условия

Активация на акаунт