Математически турнири - 22

• 85 009
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Ant, това състезание е вече Девето, т.е. не е ново.
Но да си призная и аз едва тази година разбрах, че е и за външни деца. Винаги съм си мислила, че е за кандидати за ПЧМГ.

Ами не публикуват задачите , за да ги видим. Ако ги бяхме видели, щяхме да си направим сметката.

В нашия случай целите бяха да се отиде на международните състезания и да се вземе стипендия (обещал съм, че ще я дублирам).

Отидохме на WMTC  в Пекин и изкарахме сребърен медал (състезавахме се на английски), взехме стипендия от ПМС Варна, ше ходим в Хонг Конг и последната цел за тази година е медал от Хонг Конг.

П.С. Що пък през цялото време говоря "ние"?

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 22:57 от Ant12

# 481
Е, защото сте си супер екип!

# 482
Ant, това състезание е вече Девето, т.е. не е ново.
Но да си призная и аз едва тази година разбрах, че е и за външни деца. Винаги съм си мислила, че е за кандидати за ПЧМГ.

Традиционно всяка година от поне пет години насам на състезанието на ПЧМГ са били канени и учениците от СМГ и традиционно са го печелили (картинката за 7 клас тази година е била типична и в миналите години). Интересно и уникално за това състезание беше (поне на времето), че за награда давали не само грамота, а и предметни награди + пари кеш. И сега ли е било така? И винаги автор на задачите е бил Иван Симеонов, а задачите са били идеално пресметнати, така че най-много едно дете да ги реши всичките за толкова малко време - 3 минути на задача. По десет победителя наистина не съм чувала да е имало. Това е и най-бързото състезание (наистина блиц турнир).

# 483
 Черна станция, нямам чак толкова информация. Миналата година си спомням, че на едно национално състезание поканиха и сина ми и тогава чух, че Иван Симеонов прави задачите. За тази година също чувам, че той ги е подготвял. За съжаление поради логистични причини през уикенда не успяваме да отидем.

# 484
  • София
Интересно и уникално за това състезание беше (поне на времето), че за награда давали не само грамота, а и предметни награди + пари кеш. И сега ли е било така? И винаги автор на задачите е бил Иван Симеонов, а задачите са били идеално пресметнати, така че най-много едно дете да ги реши всичките за толкова малко време - 3 минути на задача. По десет победителя наистина не съм чувала да е имало. Това е и най-бързото състезание (наистина блиц турнир).

Награждаването е днес от 14.30 часа. По-късно бих могла да споделя за наградата.

# 485
години насам на състезанието на ПЧМГ са били канени и учениците от СМГ и традиционно са го печелили (картинката за 7 клас тази година е била типична и в миналите години). Интересно и уникално за това състезание беше (поне на времето), че за награда давали не само грамота, а и предметни награди + пари кеш. И сега ли е било така?

Ето задачите за 5 клас: http://prikachi.com/images/973/6183973G.jpg

А предметни награди имаше за всяко дете - торбичка + тефтер + химикалка, всичките с логото на ПЧМГ. Бяха се постарали хората. http://kachisnimki.com/?di=C4ED
А може би за победителите ще има и други награди, не знам.

Ние пък се явихме по случайност, аз мислех, че състезанието е за всички - видях в сайта на Danybon, че има състезание и хайде и ние. Но толкова трудни задачи не бях виждала за петокласници - даже и в синьото ръководство на Иван Симеонов нямаше такива, изрешавахме всичките задачи от миналите години. (ръководството се продава в канцеларията на ПЧМГ, много е ценно - има задачите от 4 до 7 клас за всички минали състезания на ПЧМГ, само 5 лв. струва)

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 11:04 от Анонимен

# 486
Още една молба за задачите за 4 клас от състезанието в ПЧМГ baby_neutral

# 487
В книжарницата на СМГ преди 2  години? продаваха "Първа частна математическа гимназия, Математически Състезания 2005-2010 Иван Симеонов" - сборник със задачи от изминалите състезания на ПЧМГ.
Именно Иван Симеонов е автор на задачите на състезанието на ПЧМГ и той редовно кани семегейци на това състезание да оберат първите места Simple Smile) Състезанието е отворено на всички, просто не достатъчно популяризирано.
Иначе сега видях информация на сайта им за курсове, някой се интересуваше:
http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/97-kursove-po-matemat … ka-2013-2014.html

П.С. Може би това за което говори Жасмин "синьо ръководство" е този сборник със задачи от състезанието от минали години.

# 488
В книжарницата на СМГ преди 2  години? продаваха "Първа частна математическа гимназия, Математически Състезания 2005-2010 Иван Симеонов" - сборник със задачи от изминалите състезания на ПЧМГ.

А сега този сборник го продават в канцеларията на ПЧМГ, 5 лв. му е цената.

# 489
В суматохата покрай матурите на седмокласниците изтървахме състезанието на ПЧМГ (умишлено не съм го споменала в къщи, защото трябва и да се почива), но сега като ви чета - малко съжалявам. Браво на децата.
Ant12, страшни сте!!! Браво на екипа ви, нашият екип започва да се разпада, поради задачи извън капацитета на ........майката.

# 490
В суматохата покрай матурите на седмокласниците изтървахме състезанието на ПЧМГ (умишлено не съм го споменала в къщи, защото трябва и да се почива), но сега като ви чета - малко съжалявам. Браво на децата.
Ant12, страшни сте!!! Браво на екипа ви, нашият екип започва да се разпада, поради задачи извън капацитета на ........майката.
mst, поздравления за прекрасните резултати на сина. Адмирации и за успехите и целеустремеността на ant12 и сие.

Покрай думите за "разпада" на вашия екип се сетих какво казва мъжа ми, когато хлапето в къщи се опита да ни пробута някоя задача - "А, неее, задачи не решавам. Едно е да си мислиш, че родителите ти са тъпи, а съвсем друго е да имаш писмено доказателство за това"  Wink

# 491

Покрай думите за "разпада" на вашия екип се сетих какво казва мъжа ми, когато хлапето в къщи се опита да ни пробута някоя задача - "А, неее, задачи не решавам. Едно е да си мислиш, че родителите ти са тъпи, а съвсем друго е да имаш писмено доказателство за това"  Wink

Е, и аз заради това............. Joy
Благодаря за поздравленията.

# 492
  • София
Наградите днес бяха грамота + медал + парична награда +  стипендия, както беше описано в поканата на състезанието. Супер беше  Simple Smile

# 493
Наградите днес бяха грамота + медал + парична награда +  стипендия, както беше описано в поканата на състезанието. Супер беше  Simple Smile

Охо, сериозни награди!
Натам ли продължавате?
Поздравления на малкия математик! Страхотно представяне!

# 494
  • София
Охо, сериозни награди!
Натам ли продължавате?
Поздравления на малкия математик! Страхотно представяне!

Да, ще се възползваме от наградата  Simple Smile Благодаря, Дани!

Общи условия

Активация на акаунт