Математически турнири - 22

• 85 034
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Е, май закрихме сезона. Поздравления за всички, положили усилия през годината. Весела ваканция.

Вашето училище няма ли да заформи отбор за Бургас, та закривате сезона?

# 436
  • Варна
Да се включа с въпрос и молба...Дъщеря ми /първи клас/ беше класирана за националния кръг, но решихме, че е излишно да пътуваме до Сф. Пък и имаше състезание по плуване.
Та... в коя група участваха първокласниците и има ли ги някъде задачите? Или някой, ако може да ми ги изпрати...

# 437
  • София

По мое мнение, резултатите в тази възрастова група тази година ще са доста по-високи от миналата, като очаквам и максимални резултати (40 т.).

Разликата най-вероятно ще дойде от 2-ра задача и описанието на 7-ма. 

Споделям мнението, че задачите тази година в група 5-6 бяха доста по-лесни от минали години и напълно по силите на петокласниците, като това важи и за последната задача. Това разбира се съвсем не означава, че синът ми я е решил.  Rolling Eyes

Приключи още един ангажимент. Чака се ваканцията. Успех на тези, които са решили да продължат със състезанията и през лятото.

# 438
  • София
mst, много благодаря!   bouquet

Да се включа с въпрос и молба...Дъщеря ми /първи клас/ беше класирана за националния кръг, но решихме, че е излишно да пътуваме до Сф. Пък и имаше състезание по плуване.
Та... в коя група участваха първокласниците и има ли ги някъде задачите? Или някой, ако може да ми ги изпрати...

Моята дъщеря участва днес. Имам задачите, защото децата са отбелязвали отговорите на друг лист. Отгоре вдясно пише "1 клас". Предполагам, че това означава отделна група за тях.
Дъщеря ми има 2 сгрешени задачи. Смятам, че това е едно много добро представяне.  Peace

# 439
  • София
mst, много благодаря!   bouquet

Моята дъщеря участва днес. Имам задачите, защото децата са отбелязвали отговорите на друг лист. Отгоре вдясно пише "1 клас". Предполагам, че това означава отделна група за тях.
Дъщеря ми има 2 сгрешени задачи. Смятам, че това е едно много добро представяне.  Peace
  Peace

# 440
Сега се загледах в резултатите от обл. и от нац. кръг. Интересно е, че някои от първенците на 7 клас не са се явили на нац. кръг. Странно, би било хубаво да се засекат резултатите на най-силните от двата кръга. Така не ми е пълна картинката. Confused

# 441
Сега се загледах в резултатите от обл. и от нац. кръг. Интересно е, че някои от първенците на 7 клас не са се явили на нац. кръг. Странно, би било хубаво да се засекат резултатите на най-силните от двата кръга. Така не ми е пълна картинката. Confused

Националният кръг на ЕК не е много показателен за ниво. Там нещата са до голяма степен късмет - кое дете ще "има ден", на кое дете ще се паднат "неговите задачи" и т.н.  Доказателство за мен е фактът, че има деца които година след година печелят олимпиадите и са все първенци по другите състезания, и винаги се класират за националния кръг на ЕК, но там вече я имат една победа през някоя година, я не. Обичайно е победителят в една година следващата година да е в средата на класирането. Затова не съжалявай толкова.

# 442
  • София

Дали си мислиш за онова съмнително училище, от което децата ходят на състезания само
в сградата на училището си и постигат завидни резултати?  Mr. Green Никой от класираните
от там първенци не се е явил.

# 443

Дали си мислиш за онова съмнително училище, от което децата ходят на състезания само
в сградата на училището си и постигат завидни резултати?  Mr. Green Никой от класираните

Carmela Biscuit , точно заради дискусиите тук хвърлих око какво е положението в 7 клас.

Черна станция, друго имах предвид. Wink

# 444
Здравейте. Видях резултатите снимани от mst, но там не се вижда много добре страницата за 4 клас. Можете ли да ми кажете резултата на В.Димов?
И дали някой може да ми реши зад.2 от темата за 2-4 клас. Аз опитах. но по така зададеното условие трябва да се нареже едно от децата?!
"На детско парти някои деца били придружени от майките си, а останалите били сами. Децата придружавани от майките си, са със 7 повече от децата, които дошли сами. Ако на партито са присъствали общо 39 деца и майки, най-малко колко от тях може да са били деца?"

# 445
Здравейте, имам една задача която я реших така:
Обиколката на един квадрат е 40% от обиколката на друг квадрат. С колко % лицето на втория квадрат е по-голямо от лицето на първия.

Ако P1 е обиколката на малкия квадрат, то тя е 0,4P.  От тук страната на малкия квадрат е 0,4P/4, а страната на големия квадрат е P/4 .  Лицето на малкия квадрат е 0,4 P/4 * 0.4 P/4 или 0,16 * P/4 *P/4, а лицето на големия квадрат е P/4 * P/4 . От тук S1 e 0.16 S или малкият квадрат е 16% от големия.

Тогава лицето на големия 84% по-голям ли е от лицето на малкия newsm78. Съвсем се обърках. А като почна да я решавам с пример, съвсем не излиза така.....

# 446
  • София
в сградата на училището си и постигат завидни резултати?  Mr. Green Никой от класираните
Още нещо, в трети клас има 2 максимални резултата, заради които децата със 105 точки не са класирани на национален кръг. Едното дете е от Русе и съм сигурна, че си го е изкарала. Другото е от въпросното училище. Ако и то не се е явило на национален кръг /не съм гледала/, ще е тъпо. Може би с един максимален щяха да преосмислят и да допуснат и децата със 105, а вторият такъв да е наклонил везните. Не се знае, но...

# 447
Здравейте. Видях резултатите снимани от mst, но там не се вижда много добре страницата за 4 клас. Можете ли да ми кажете резултата на В.Димов?
И дали някой може да ми реши зад.2 от темата за 2-4 клас. Аз опитах. но по така зададеното условие трябва да се нареже едно от децата?!
"На детско парти някои деца били придружени от майките си, а останалите били сами. Децата придружавани от майките си, са със 7 повече от децата, които дошли сами. Ако на партито са присъствали общо 39 деца и майки, най-малко колко от тях може да са били деца?"
Вместо да се нареже дете, може една майка да има повече от едно дете и така 9 да дойдат сами и 16 - с 14 майки.

# 448
Моля за повече информация за състезанието Математически звезди на Академия 21 век - Пловдив.

Много различни формати откривам за това състезание - дали се е променили условията през годините или аз нещо съм в грешка  newsm78

# 449
Предеполагаеми отговори за 5-ти клас от днешното състезание на ПЧМГ:
http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=79

И аз се интересувам от повече информация за пловдивското състезание другата седмица. Чудим се дали да ходим?

Общи условия

Активация на акаунт