Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Под кленовите дървета
Да си кажа аз за онези интервюта - първите, които аз провеждаах.
Първото мина прекрасно - девойката е наета и ако си се докаже, мисля, че ще й издействам трудов договор.
Обаче другото....младежа дъвчеше дъвка, дойде си с дънки и риза на каренца, обясни, че има и други оферти, които би предпочел. Все пак го прецених и му изпратих отговор. Желание за работа и учене не видях обаче. Давам пример - момичето, се учи само на Фотошоп и Коръл Дроу, сваля си уроци от нета и се учи, чете постоянно.

Между другото, много е гадно да вземеш решение за уволнение и да кажеш "този човек не си върши работата, няма желание" и после много го мислиш Sad Не завиждам в момента на никой мениджър.

Някой да е участвал в писане на процедури за маркетинг отдел?

# 616
Благодаря на всички включили се с мнения за това какво е "бизнес вид". Беше ми много интересно и най-вече поучително. Относно фирмата-тя е производител на лакове, бои, лепила. Но ме притеснява едно нещо.Името в обявата е едно, а линка към фирмата за повече информация е друго. На какво се дължи не зная, но според мен не говори много добре за нея. На какво според вас може да се дължи този факт?

# 617
  • София
Да си кажа аз за онези интервюта - първите, които аз провеждаах.
Първото мина прекрасно - девойката е наета и ако си се докаже, мисля, че ще й издействам трудов договор.
А тя сега нелегално ли работи? Нали всички тук сте много надъхани да се спазва КТ и да не се работи на черно, пък ....

joiful, може би фирмата скоро не си е обновявала сайта. Човещинка, какво да ги правиш.

# 618
Значи, ако не е на трудов договор, задължително работи нелегално?  newsm78

Има и граждански договори в правния мир. Тогава се спазва ЗЗД.

# 619
  • Под кленовите дървета
Все още не работи, но след преговори ще си работи на минимално работно време с осигуровки и договор. Разбира се, повечето работа ще е дистанционна, никой не изисква от нея часове наред висене в офиса.

За съжаление видях, как един мързелив човек може да срине не само идеята за реклама (тоест, убеждава ги, че всички са еднакви и работодателят и колегите подхождат с недоверие към всеки нов специалист в тази област), но и как може да срине доверието в младите, които искат да си опитат късмета.

# 620
Понеже изключително ми писна една определена особа да ме тормози на лични, поствам последното й писмо, само един ник мисля да скрия. Заради такива хора пада реномето на всички HR-и:

Re: (Без заглавие)
« Изпратено до: кукумицинка : Съб., 18 Май 2013, 17:05 »
« Отговорили сте на това съобщение, или сте го препратили. »

И кои са тези доста хора? Един пример може ли?
Проблем имаш ти - не можеш да приемеш, че някой може да не те харсва. Да, неприятна си. И това не е първата тема, в която се заяждаш. И ти и *****, сте все на контра. За разлика от теб, аз не съм тук от 4 месеца, а от доста години и мога да ти кажа че първо, си прекалено малка, за да си позволяваш да ми размахваш пръст. Второ, си прекалено от скоро тук, за да си позволиш да даваш съвети кой как да се държи.

Не работя в агенция, а в компания. И спокойно, понеже форумна анонимност няма, вече съм установила самоличността ти. Няма шанс да те поканя на интервю след тази пълна липса на възпитание, на която се нагледах от твоя страна. Никакво възпитание, но пък агресия в излишък за сметка на това.

Разкрила ми била самоличността - при условие, че съм й пратила автобиография преди време, където са присъствали трите ми имена. И ме заплашва с този факт, моля ви се и се изкарва едва ли не Шерлок Холмс. Това не била първата тема, в която се заяждам - спокойно може да се проследи от профила ми в колко теми съм участвала и съм се заяждала... По въпроса за възрастта не мога да направя нищо. Престани да се заяждаш с хората, ЗинО! Личи си кой колко възпитание има! Ти си последният човек, който може да оцени хорското такова!

# 621
На това вече му викам психотормоз.

# 622
  • София
Аз се чудя как изпращате автобиографии на хора от нета. Ако искате да ви търсят работа отидете във фирмата или агенцията за подбор. На място се срещнете със госпожата, поговорете и и дайте документите. То тук всеки може да се представя за какъвто си реши.
Периодично се появяват или мъж, който се прави на бременна или родители на недоносени.
СУма ти хора споделят с тях докато се разкрие лъжата.

# 623
Аз се чудя как изпращате автобиографии на хора от нета. Ако искате да ви търсят работа отидете във фирмата или агенцията за подбор. На място се срещнете със госпожата, поговорете и и дайте документите. То тук всеки може да се представя за какъвто си реши.
Периодично се появяват или мъж, който се прави на бременна или родители на недоносени.
СУма ти хора споделят с тях докато се разкрие лъжата.

Абсолютно си права. И аз го отчитам като моя грешка сега. Явно съм била прекалено наивна.

# 624
Кукумицинка, отново те моля, остави ме на мира. Да не коментирам аз твоето поведение и тормоза, който ти упражняваш. Обидите ги преглъщам, но останалото...е липса на възпитание.

Ето последното ти съобщение, само за пример на доброто ти възпитание. Ако това е добро възпитание, радвам се, че на мен то ми липсва.
Скрит текст:
Бе ти нормална ли си? Естествено, че "си установила самоличността ми" при условие, че съм ти пратила автобиографията си с трите ми имена. Да не се мислиш за Шерлок Холмс?? За каква форумна анонимност ми приказваш?! Я слез малко на земята и си бий два шамара да се освестиш. В бг-мамма почти не съм коментирала, освен в тази тема, така че си спести нравоученията. Да не мислиш, че седя по цял ден в тоя форум да следя кой какво пише. Абсолютно никой не може да те понася и това е ФАКТ! Можеш да се поучиш от професионализма на другите HR-и, които са се изказвали в темата.  Стига си ме занимавала с незначителната си особа, страдаща от синдрома на непогрешимостта!

За пореден път те моля - остави ме на мира.

Изпрати ми CV, аз ти казах какво според мен е добре да се промени в него, а ти се озлоби и започна да ме нападаш. Оттогава отказвам да преглеждам CV-та. Има хора, които не приемат корекции. (Не съм написала "разкрила", а "установила" по повод твоята самоличност.)

P.S. Както и ти писах - ти не правиш елементарна разлика между това коя комуникация е подходяща за дадена тема и коя - не. Поста ти е поредния пример за това.

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 10:20 от ZinaSt

# 625
Кукумицинка, отново те моля, остави ме на мира. Да не коментирам аз твоето поведение и тормоза, който ти упражняваш. Обидите ги преглътвам, но останалото...е липса на възпитание.

За пореден път те моля - остваи ме на мира.

Искаш ли да постна всички писма тук, за да се види кой кого е тормозил? Как да те оставя на мира, след като ти ми пращаш лични съобщения? Това ли ти е начинът за игнориране? И ме заплашваш на всичко отгоре. Имай предвид, че ако наистина си HR, добрият имидж е от първостепенно значение за работата ти. В момента имиджът ти е на изтрещяла кукувица. Ами ако се свържа с компанията, в която работиш, какъв мислиш, че ще е резултатът? Фактът, че си си изтрила някои постове е еквивалентен на това да закриеш аку-то с вестник. Не се вижда, но си остава.

И аз да се редактирам - защо не постна всички съобщения? А? Копирай и конкретните моменти кой кога си е пращал съобщенията. Също така, теорията ти за озлобяването ми по повод несъвършената ми автобиография сериозно издиша, при условие, че има доста голям период от пращането й до последните дни. Поводът за твоя тормоз е съвсем незначителен (едни нокти), а причината е манията ти за непогрешимост.

Съзнавам, че съм била на моменти сигурно доста досадна в темата, за това наистина се извинявам.  Но предупреждавам всички - не правете моята грешка да давате лична информация на тази персона!

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 10:47 от кукумицинка

# 626
Премина всички граници.

# 627
Скрит текст:
Aз: Професионално се държа в работно време. Форумът е място, където съм в свободното си време и няма изискване за професионално поведение. Не съм те обиждала, но пък ти си свободна да се чувстваш обидена и от неща, които не са обиди. Отново ще помоля - не ми пиши и ме игнорирай. И аз ще те игнорирам и така безпроблемно ще си пишем и двете в темата.

За мен лично не е необходимо някой да ме обиди, за да ми стане неприятен. Комуникацията с теб ме натоварва негативно и бих те помолила за пореден и последен път да ми я спестиш.

Благодаря. Надявам се, че ще проявиш възпитание и ще откликнеш на молбата ми.

Желая ти всичко най-добро.

Ти:Нямаше нужда да ми пишеш лично съобщение, което представлява вид комуникация, която те натоварва негативно. Не съм ти давала поводи за неприязън, така че проблемът си е твой. Имаш проблем - и то сериозен. Синдромът винаги да си прав, дори и когато не си.

Аз: Писах ти лично съобщение, защото ти не правиш разлика между комуникация, подходяща за дадена тема и лична комуникация. Повод за неприязън ми е дал начина ти на общуване, демонстриран в този форум, който за мен е неприятен.
Въпрос на усещане. Както ти си мислиш, че аз имам проблеми, така пък аз мисля, че ти си ми неприятна. Всеки има право на лични възприятия.

Ти: Продължаваш да пишеш обаче. С доста хора си се сдракала в стремежа си да си права. Бъди така добра да ме уведомиш за коя агенция работиш, за да не я използвам никога, понеже не мисля, че си добър професионалист, чието професионално отношение би надделяло над личната му ограниченост, невъзпитаност и неприязън.

Аз:И кои са тези доста хора? Един пример може ли?
Проблем имаш ти - не можеш да приемеш, че някой може да не те харсва. Да, неприятна си. И това не е първата тема, в която се заяждаш. И ти и buttinsky, сте все на контра. За разлика от теб, аз не съм тук от 4 месеца, а от доста години и мога да ти кажа че първо, си прекалено малка, за да си позволяваш да ми размахваш пръст. Второ, си прекалено от скоро тук, за да си позволиш да даваш съвети кой как да се държи.

Не работя в агенция, а в компания. И спокойно, понеже форумна анонимност няма, вече съм установила самоличността ти. Няма шанс да те поканя на интервю след тази пълна липса на възпитание, на която се нагледах от твоя страна. Никакво възпитание, но пък агресия в излишък за сметка на това.

Ти:Бе ти нормална ли си? Естествено, че "си установила самоличността ми" при условие, че съм ти пратила автобиографията си с трите ми имена. Да не се мислиш за Шерлок Холмс?? За каква форумна анонимност ми приказваш?! Я слез малко на земята и си бий два шамара да се освестиш. В бг-мамма почти не съм коментирала, освен в тази тема, така че си спести нравоученията. Да не мислиш, че седя по цял ден в тоя форум да следя кой какво пише. Абсолютно никой не може да те понася и това е ФАКТ! Можеш да се поучиш от професионализма на другите HR-и, които са се изказвали в темата.  Стига си ме занимавала с незначителната си особа, страдаща от синдрома на непогрешимостта!

По твое настояване, а не по мое желание.
Желая успех на останалите момичета. Дано скоро да намерите желаната от вас работа.
Когато една тема за мен стане неприята - не влизам повече в нея.

# 628
  • Бургас
Ох, момичета моля ви. Темата стана доста грозна.
Забелязала съм, че много хора тук са с тежки характери, държат си на своето и си го отстояват с цената на всичко. Отстрани обаче не изглежда никак добре. Ако на някой не му харесва темата да не влиза.
Не визирам никой конкретно.

# 629
Ох, момичета моля ви. Темата стана доста грозна.
Забелязала съм, че много хора тук са с тежки характери, държат си на своето и си го отстояват с цената на всичко. Отстрани обаче не изглежда никак добре. Ако на някой не му харесва темата да не влиза.
Не визирам никой конкретно.
Peace
Извинете ,че се намесвам,но чета темата от доста време и научавам доста полезни неща .Някои  спорове са  излишни. Вярно е ,че положението в момента на трудовия пазар не е никак розово  и от допълнително наелектризиране няма смисъл.Всички сме изнервени ,което е напълно нормално в момента,но нека се придържаме към основната цел на темата- ВЗАИМОПОМОЩ и ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ!
Успех на всички newsm10

Общи условия

Активация на акаунт