"Модерните" детски градини на Европа

• 19 763
  • 318
  •   1
Отговори
# 90
Проблема с педерасите се решава бързо и лесно, но не е демократично.
Точно този проблем (ако въобще е проблем) не е бил решен никога, та камо ли бързо и недемократично. Има го още от древността и никой строй, струкура, тиранин, болест или нещо друго са успели да "преборят проблема". Май истинският проблем е в страха от различното, ама то си е генетично заложен страх, та "проблема" ще си е  вечен.

# 91
Латентните педерасти са най-големите хомофоби. Много ги е страх.

# 92
  • София
Проблема с педерасите се решава бързо и лесно, но не е демократично.
Точно този проблем (ако въобще е проблем) не е бил решен никога, та камо ли бързо и недемократично. Има го още от древността и никой строй, струкура, тиранин, болест или нещо друго са успели да "преборят проблема". Май истинският проблем е в страха от различното, ама то си е генетично заложен страх, та "проблема" ще си е  вечен.

Да, прав си, гейове е имало винаги - мисля, че никой не отрича това. Но като говориш за древността и историята, то защо не се сещам за нито един мъж с хомосексуална ориентация да е отглеждал деца, освен ако не е искал да ги използва за да се задоволява сексуално с тях. Ето малка справка от Древна Гърция:
Скрит текст:
В някои дорийски полиси в Древна Елада като Спарта, Крит и Тива педерастичните връзки имали характер на наставничество. Те били контролирани и уредени от държавата, както доказва наличието на закони в тази област. Също така са били одобрявани и от религиозните институции, тъй като присъствали в древногръцката религия.

Исторически и митографски сведения сочат, че връзката трябвало да бъде одобрена от бащата на момчето. Ксенофонт, например, пише в своя труд "Симпозиум": "Един благороден любовник не бива да крие нищо, което касае момчето, от бащата му".

Момчетата встъпвали във връзка с мъж веднага щом навлезели в полова зрялост.

Функцията на педерастичните връзки изглежда е била да се въведе младежът в обществото на зрелите мъже и да бъде запознат с поведението и отговорностите на възрастните. За тази цел се очаквало любовникът (erastes; в Спарта - eispnelas, т.е. вдъхновител) да напътства любимия си (eromenos; в Спарта - aites, т.е. слушател), да уреди и заплати за образованието му, да му предостави необходимите церемониални дарове при навършване на пълнолетие. Връзката между двамата трябвало да се основава на взаимна любов и желание (за разлика от връзката между мъж и жена), на редовни сексуални отношения, както и на сходните политическите интереси на двете фамилии. Връзките били изцяло открити и публични, и имали свое значение за социалниян статус на партньорите. Те ставали част от биографията на човека. Така например, спартанските историци винаги упоменавали, кой на кого е бил слушател и на кого - вдъхновител.

За семейството на младежа отношенията му с влиятелен възрастен мъж била от особено значение, тъй като предоставяла важни обществени връзки. По тази причина момчетата с много обожатели често сменяли любовниците си, като след сключване на брак, запазвали близки контакти с всички бивши партньори.

Педерастията била идеализирана форма на възрастово обусловен хомоеротизъм, чиито по-малко идилични проявления били проституцията и сексът със собствените момчета-роби. Някои хомосексуални практики, обаче, били абсолютно забранени. Така, например, забранено било роб да прониква пълноправен гражданин, както и да се плаща на свободни юноши за секс.

Много често връзките се разпадали, а за съответните момчета се казвало, че: "не мразят друг повече от онзи, който бил техен любовник".
.

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 21:38 от desy_net

# 93
Удачно ли е тази тема да споделя, че най-добрият приятел на сина ми в ДГ има две майки.  Страхотно хлапе. А майките са му големи образи. Grinning

Те тези харизматичните обикновено повличат към дъното. За някои обаче е доста трудно да се смели и проумее.

# 94
  • В заешката дупка
Последно, ще повлекат към дъното, защото са харизматични, защото са лесбийки или защото са и двете заедно и направо да пишем тези до тях за удавени.

# 95
Последно, ще повлекат към дъното, защото са харизматични, защото са лесбийки или защото са и двете заедно и направо да пишем тези до тях за удавени.

Не се хаби. Не си струва.

# 96
...
 Но като говориш за древността и историята, то защо не се сещам за нито един мъж с хомосексуална ориентация да е отглеждал деца, освен ако не е искал да ги използва за да се задоволява сексуално с тях. Ето малка справка от Древна Гърция:...
Цитираш както дявола цитира евангелието... в цитата ти пише за младежи "след полова зрялост" (т.е. пълнолетни), а ако поровиш, със сигурност ще намериш, че тези същите хора са отглеждали децата на свои починали роднини... Написал съм го в прав текст: Страхът от различните ни е генетично заложен като вид защита. От там идват и проблемите с религиите, цвета на кожата и биологичните различия, с различията в облекло, класа, с всички видове "различни" хора. И онези, древните, не са изчезнали защото били узаконили гей връзките, а по други причини. Хайде порастнете вече — в тъмното под леглото няма никой, докато вие самите не натикате страховете си там.

# 97
темата е интересна, много ми се иска да прочета повече за врьзката между алкохола, децата и студения климат; виж гейовете ги има от край време, ама за другото не бях чувала; много по - интересно е да го обсъдим.

# 98
desy_net,
не успя да ми дадеш пример за приказки, които се разказват в детските градини и възпитават малките в традиционния модел на майка - татко - дете. Сега даваш пример за хомосексуализма в Древна Гърция...? Ами, това, което си написала се е отнасяло за елита, не за обикновените хора. И днес това се практикува. Ако тук съм попаднала в елитарно общество, моля да ме извините... но аз разбирам темата по друг начин и си мисля, че се обсъжда очевАдната пропаганда за еднополовите семейства и това, че им се дава право да отглеждат и възпитават деца.

# 99
темата е интересна, много ми се иска да прочета повече за врьзката между алкохола, децата и студения климат; виж гейовете ги има от край време, ама за другото не бях чувала; много по - интересно е да го обсъдим.

Вече го обсъдихме.Студен климат=на повече водка= на раждането на алкохолно зависими деца.
Когато децата растат в такава среда възприемат порядките на ближните си.Hапоследък излезе една нова наука-епигенетика и казват.Преди не знам как точно са и казвали,но са я познавали добре.Поради тази причина е и опасно едно дете да расте с еднополови рoдители.
За американското сем. от примера ти може да има хиляда причини да върнат детето-едни мои познати така си осиновиха неалкохолно зависимо,ама в един момент взе да им тежи да го гледат и не са го върнали обратно,ама им минаваха такива мисли...

# 100
  виж гейовете ги има от край време

Има ги открай време, но сега благодарение на такава пропаганда от немислещи доби епидемични размери.

# 101
 виж гейовете ги има от край време

Има ги открай време, но сега благодарение на такава пропаганда от немислещи доби епидемични размери.
Немислещите  също обичат и да гладят егото си като изкарват всяка идиотщина "прогресивна" и
"елитарна". Друго си е дете отгледано от гейове-не само артистично но и харизматично нали?
Имам чуството че децата се използват за пропаганда ина едно извращение с цел  да се изкривят умовете на хората така, че да го приемат за нормално.

# 102
  • София
Хем е смешно, хем тъжно да гледаш как големи хора искат да са по- високо в някаква несъществуваща йерархия като си въобразяват, че са по- бели и по- нормални от други хора. И още по- смешно и тъжно е, когато видиш същите тези хора в среда, в която са превъзхождани от други, по- бели и по- нормални, пак според същата измислена йерархия.

# 103
  • В заешката дупка
Права беше Трещи. Не беше подходяща темата за споделяне, че едно дете на гейове може да бъде симпатяга и родителите му също, точно както и детето на двуполови родители и самите те. Няма как да е възможно - това е само пропаганда за промиване на мозъци. Слава Богу че има мислещи хора тук!

# 104
  • София
Права беше Трещи. Не беше подходяща темата за споделяне, че едно дете на гейове може да бъде симпатяга и родителите му също, точно както и детето на двуполови родители и самите те. Няма как да е възможно - това е само пропаганда за промиване на мозъци. Слава Богу че има мислещи хора тук!

Тук всички са така заковани за своята истина и драма, че никакво промиване на мозъци не може да се случи никога. Параноята ни пази. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт