"Модерните" детски градини на Европа

• 19 806
  • 318
  •   1
Отговори
# 105
Хем е смешно, хем тъжно да гледаш как големи хора искат да са по- високо в някаква несъществуваща йерархия като си въобразяват, че са по- бели и по- нормални от други хора. И още по- смешно и тъжно е, когато видиш същите тези хора в среда, в която са превъзхождани от други, по- бели и по- нормални, пак според същата измислена йерархия.
Да смяташ, че отглеждане на деца от гейове не е редно според теб означава ,че се смяташ за по-бял, но всъщност си по-черен от прогресивните гей семейства. Това ли имаше в предвид, че нещо не разбрах.
А за нормално-ми нормално е да си гей, но не е нормално да гледаш деца като такъв. В природата има гей връзки при почти всички видове, но къде видяхте гей животни да гледат малки? Малките са продукт на мъжа и жената и всякакви прогресивни мислители няма как да затрият това, колкото и високо да стоят в йерархията. Така или иначе вече е позволено всичко и гей браковете и осиновяването на деца от такива семейства и това прави този спор безпредметен. Тези семейства са направили своя избор и ще отговарят за него пред бога, също както всички останали отговарят бред бога за решенията си. Не сме ние, които ще ги съдим.

# 106
  • София
Хем е смешно, хем тъжно да гледаш как големи хора искат да са по- високо в някаква несъществуваща йерархия като си въобразяват, че са по- бели и по- нормални от други хора. И още по- смешно и тъжно е, когато видиш същите тези хора в среда, в която са превъзхождани от други, по- бели и по- нормални, пак според същата измислена йерархия.
Да смяташ, че отглеждане на деца от гейове не е редно според теб означава ,че се смяташ за по-бял, но всъщност си по-черен от прогресивните гей семейства. Това ли имаше в предвид, че нещо не разбрах.
А за нормално-ми нормално е да си гей, но не е нормално да гледаш деца като такъв. В природата има гей връзки при почти всички видове, но къде видяхте гей животни да гледат малки? Малките са продукт на мъжа и жената и всякакви прогресивни мислители няма как да затрият това, колкото и високо да стоят в йерархията и колкото и бели или черни да бъдат и каквато и власт или пари да имат.
Не мога да ти отговоря, аз не разсъждавам за хората по този начин, не ги подреждам в несъществуващи йерархии и не поставям себе си в тях. Знам, че ежедневно виждам невероятно количество хора, които тормозят децата си кога повече, кога по- малко жестоко и това не е хубаво. Не съм разсъждавала дали са гей или не, защото това няма значение.

И не съм виждала животно да конструира или ползва компютър, но ние го правим Паралелите с животинския свят не ми се струват много сериозни. Въобще, хубаво е образованието навсякъде да е поне толкова добро, че да научава на това, че едно нещо е принцип само ако може да се приложи към всички, не само към някои хора, явления и тн. Т.е. ако взимаме животинския свят за пример като принцип на нещо, което е редно и което не е то трябва да можем да приложим принципа не само при гейове отглеждащи деца, а и при животни конструиращи и използващи компютър.

# 107
  • Пловдив
Герри, а стига с тоя бог бе! Аз съм атеист и агностик, и отглеждам три деца, сигурно според теб ги малтретирам защото не ги водя на църква?!?!?

# 108
  • В заешката дупка
В природата има гей връзки при почти всички видове, но къде видяхте гей животни да гледат малки?

Мислещи и умни хора сте. Знаете как се ползва интернет. Защо някой трябва да ви търси отговори на въпросите, от които се вълнувате? Аз за 1 минута открих, че да, има гей животни, които отглеждат малки.

Цитат
An estimated one-quarter of all black swans pairings are of homosexual males. They steal nests, or form temporary threesomes with females to obtain eggs, driving away the female after she lays the eggs.[39][40] More of their cygnets survive to adulthood than those of different-sex pairs, possibly due to their superior ability to defend large portions of land. The same reasoning has been applied to male flamingo pairs raising chicks.[41][42]/quote]

# 109
Бояна-идеите за свръх либералност и тотална толерантност не се знае дали няма да доведат до една нова диктатура-една нова демагогия. Във Франция обществото е силно поляризирано и не можеш просто така да лепиш етикети на толкова много хора.  Недей сравнява гей семейства със семейства, които тормозят децата си. Тези неща са несравними. Подсъдно е да тормозиш дете, но не е подсъдно да го отглеждаш в среда, която е нетипична за човешката природа, защото човека въпреки, че е създал компютъра все още е подвластен на природата и ако върви прекалено срещу нея ще бъде унищожен по един или друг начин.  И пак ще кажа-всичко вече е позволено от закона и всеки отговаря за решенията си независимо дали вярва в господ или не и независимо дали е гей, бял, черен или тъп и ограничен "натурал", като мен.

# 110
Герри, а стига с тоя бог бе! Аз съм атеист и агностик, и отглеждам три деца, сигурно според теб ги малтретирам защото не ги водя на църква?!?!?
Прекалено взе да се кудкудяка в тая тема
Останете си със здраве!

# 111
  • София
В природата има гей връзки при почти всички видове, но къде видяхте гей животни да гледат малки?

Мислещи и умни хора сте. Знаете как се ползва интернет. Защо някой трябва да ви търси отговори на въпросите, от които се вълнувате? Аз за 1 минута открих, че да, има гей животни, които отглеждат малки.

Това едно на ръка, но и да нямаше такива животни какво доказва това? Въобще, достъпа до огромно количество информация в нета нито прави хората по- информирани, нито по- мислещи.

Янтра  Peace

Бояна-идеите за свръх либералност и тотална толерантност не се знае дали няма да доведат до една нова диктатура-една нова демагогия. Във Франция обществото е силно поляризирано и не можеш просто така да лепиш етикети на толкова много хора.  Недей сравнява гей семейства със семейства, които тормозят децата си. Тези неща са несравними. Подсъдно е да тормозиш дете, но не е подсъдно да го отглеждаш в среда, която е нетипична за човешката природа, защото човека въпреки, че е създал компютъра все още е подвластен на природата и ако върви прекалено срещу нея ще бъде унищожен по един или друг начин.  Във Англия например  до скоро не позволяваха  на бели двойки да осиновяват черни деца, защото това е нетипична среда за тях.
И пак ще кажа-всичко вече е позволено от закона и всеки отговаря за решенията си независимо дали вярва в господ или не и независимо дали е гей, бял, черен или тъп и ограничен "натурал", като мен.

Без да те обиждам, но този ти пост ми прилича на първоначалния ужас от фотоапарата, който се е смятало, че може да открадне душите на хората. Противоестествено дълго живеем, хора, които естествено трябва да умрат биват спасявани, дано не си права за Бог и прдпочитанията му към естественото, защото иначе всички ще горим в ада.

И тук не говорим за това дали трябва да сме свръхлиберални или не, просто не можеш да отнемеш свободата на човека, защото той я има, тя не се дава. Та цивилизованите общества логично искат да регламентират и изведат на светло ползването на тази свобода, за да защитят по- слабите. Затова и ти сравнявам гей родители с родителите малтретиращи деца, да си малтретираш детето е максимално противоестествено, против природата като цяло, но е факт и той доказано вреди на децата. За това, че гей родителите вредят на децата няма доказателства.

# 112
  • София
 Не знам как е при животните, но ако утре нещо се случи с нас последното, което бих искала за синовете си е да бъдат осиновени от гей двойка. Интересна ми е Бояна, какво мисли за тази хипотетична ситуация

# 113
  • В заешката дупка
За мен нищо не се променя с факта, че има гей животни, които отглеждат малки. Любопитно ми е обаче дали за Герри нещо ще се промени...

# 114
  • София
Не знам как е при животните, но ако утре нещо се случи с нас последното, което бих искала за синовете си е да бъдат осиновени от гей двойка. Интересна ми е Бояна, какво мисли за тази хипотетична ситуация
Не искам да оставя детето си сираче. Това мисля. Иначе имам приятели гейове, които са семейство от 40 години, сигурна съм, че ще го гледат добре, ако всички останали внезапно умрем. Единствено ме притеснява, че са на възраст вече.

# 115
  • София
 Такива веща никой не иска, но хипотетично са възможни. И все пак как гледаш на възможността детето ти да попадне на непознати гейове минали по един или друг начин през цедката на социалните служби?

# 116
  • София
Такива веща никой не иска, но хипотетично са възможни. И все пак как гледаш на възможността детето ти да попадне на непознати гейове минали по един или друг начин през цедката на социалните служби?
Идеята да попадне на социалните служби ме ужасява, да попадне в непознато семейство също, а дали това семейство ще е гей или не ми е все едно. Не знам какво очакваш да ми докажеш с подобни извратени примери. Но ето ти един, ако ти обърнеш резбата в един момент (такива неща се случват и в най- добрите семейства) ще се откажеш ли да живееш с децата си?

И прочетете малко има достатъчно проучвания на пораснали деца отгледани от хомосексуални двойки и тези деца нямат отклонения нито по отношение на сексуалната ориентация, нито в друг план предизвикани от това "противоестествено" отглеждане.

# 117
Не спирам да се удивлявам от интелектуалните висини на някои особи в този форум, а именно че хомосексуализъм се приравнява с педофилuя, а на всичко отгоре е и заразен.

# 118
Бояна-твърдиш, че няма доказателства дали гей семействата вредят на децата. Но да допуснем че с времето се докаже, че вредят. Чий интереси са поставени по-високо в случая-със сигурност не тези на децата, защото никой не ги пита тях дали са съгласни да участват в този експеримент.
Има прекрасни гей семейства, но не създават ли те неясна и изкривена представа за света у децата си? Никой не би могъл да даде отговор на този въпрос на този етап нали? Но пропогондата тече със страшна сила и се лепят етикети.  Във Великобритания не желаят да узаконят евтаназията, защото в някои случаи тази практика може да доведе до страшни злоупотреби с човешкия живот. И не я узаконяват въпреки, че в много други страни е разрешена.
В САЩ на много места са забранени абортите, да не говорим за гей-браковете, докато в други щати е разрешено. Хората просто мислят и чакат и претеглят за и против, а не говорят като партийни секретари на събрания, където различната линия от тази на партията се осмива и разобличава. В Холандия вече се виждат плодовете от разрешаването на меката дрога и все по-силен става гласът на хората, които искат да я забранят. С времето ще се покаже кое е било правилно и дълбоко се надявам прави да са тези, които смятат че може гейове да гледат деца, защото иначе наистина жалко за децата.
Проучванията за които говориш са представени твърде еднозначно и тенденциозно и без представителна извадка.  Трябва да минат поне едно две поколения за да се разбере. А и ясно е как се правят проучвания в днешно време...без коментар
Но така или иначе всичко вече е разрешено и е безпредметно да се обсъжда. Гейовете са част от обществото като семейства и всякак. Тази тема и подобни нея са изчерпани. Човека, който я започна просто беше учуден до къде ще се стигне по тоя път-ще се покаже с времето.

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 21:56 от Герри

# 119
  • София
 Не знам кое намираш за извратено в примера ми, но моите деца освен мен и баща си нямат никого  и подобен зловещ сценарии за жалост съществува като възмоген. Иначе аз тепърва да си сменям ориентацията верно звучи извратено. И хич не ми е все едно дали законът позволява децата ми при евентуално трагично стечение на обстоятелствата ще бъдат отглеждани от гейове.

Общи условия

Активация на акаунт