"Модерните" детски градини на Европа

• 19 711
  • 318
  •   1
Отговори
# 255
  • Boston, MA
.... коментарът ми е по-скоро личен извод - че няма по-тъпо разширение в нет-а от точка ру.
друга галактика, твърде далечна. Клипчето може да се казва " А в това време в Русия..". Confused
..

А, баш. Русия цъфнала и вързала при Путин, разбираш ли.

Щях да обяснявам, че има и мнения на психолози, и доказана дългогодишна практика на отглеждане на деца от еднополови семейства, вече и внуци им се раждат егати. Ама май няма смисъл.

Куклите ми идват в повече, не за друго, но примерно с промяната на приказките, според мен, се затрива историческия опит, който всъщност ни показва децата в миналото в какъв ад са живели. Но това за мен, иначе, ако някой реши да отглежда детето си безполово, не мисля, че ще го повреди.

# 256
  • София

На 1 април 2001 г. Холандия става първата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Правата им са същите като на хетеросексуалните семейства, включително имат право да осиновяват и деца.

Както и да пресмятам, то първото легално поколение такива деца е на възраст не повече от 12 години.
   Не мога да разбера за каква дългогодишна практика на официално отглеждане на деца и внуци от гейдвойки става въпрос?

# 257
  • Boston, MA
От години се е практикувало осиновяване само от единия родител, или ако е женска двойка, кой може да ги спре да имат деца?

За Щатите: There were an estimated 300,000 to 500,000 gay and lesbian biological parents in 1976. In 1990, an estimated 6 to 14 million children have gay or lesbian parents.

# 258
  • В заешката дупка
Това, че късно се сдобиват с правото да сключват граждански брак, не означава, че преди това не са можели да живеят на семейни начала и да отглеждат деца.

# 259
  • София

За мен, точно това е проблемът - узаконяване правото на гейовете да отглеждат деца.   Имам няколко съображения, които ме карат да съм против:
      - да приемем, че при 3-4% от населението е генетично заложена хомосексуалността ( има доста противоречиви изследвания в тази област). Има много хетеросексуални мъже, при които хомосексуалността не е заложена генетично, а е по-скоро психологичен проблем, или са попаднали в среда на гейове, където биват склонявани да станат такива. А понеже вече защитаваме официално правата на еднополовите бракове, то това склоняване става още по-лесно, легално и даже модерно.
          - невъзможността двама гейове да имат свое биологично дете. Защитаването на правото им да имат такова, води до търговия с деца ( под формата на използването на сурогатни майки или осиновяване).
          - приемайки правата на хомосексуалните двойки чрез закон, то тези права трябва да бъдат наложени и узаконени над правата на хетеросексуалните, което се изразява в задължителното благоговеене пред парадите им; рекламите, които включват хомосексуални сцени и както става ясно от репортажа от първия пост в темата, в новите методи за обучение в подтискане на пола, които започват да се налагат още в детската градина и т.н.
       Понеже всичко това вече е законно, то ако се противопоставиш на тези права, биваш обвинен в хомофобия.Добре, питам се, кой ще защити правата на хетеросексуалните двойки и децата им?

От години се е практикувало осиновяване само от единия родител, или ако е женска двойка, кой може да ги спре да имат деца?

За Щатите: There were an estimated 300,000 to 500,000 gay and lesbian biological parents in 1976. In 1990, an estimated 6 to 14 million children have gay or lesbian parents.

Не знам колко е достоверна тази статистика, и на базата на какви изследвания е направена, но дори и да я приема - нарастването на броя на децата, отглеждани от хомосексуални родители - за 20 години - от 12 до 28 пъти за мен е много плашеща тенденция.

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 21:49 от desy_net

# 260
Нямам нищо против нито гей-двойките, нито против осиновяването на деца от такива семейства.
Идеята обаче за възпитане в "безполовост" ме потриса. Намирам го за противоестествено и перверзно.

# 261
Куклите ми идват в повече, не за друго, но примерно с промяната на приказките, според мен, се затрива историческия опит, който всъщност ни показва децата в миналото в какъв ад са живели. Но това за мен, иначе, ако някой реши да отглежда детето си безполово, не мисля, че ще го повреди.
Ти може да си мислиш, че мислиш или мислиш каквото си искаш, но има Детска психология, която отдавна е дала отговор на тази твоя мисъл. И той много се различава от това, което си мислиш. Свободна си да експериментираш с твоите деца и да ни кажеш резултата, когато станат да кажем на 25 години. Peace

За мен, точно това е проблемът - узаконяване правото на гейовете да отглеждат деца.   Имам няколко съображения, които ме карат да съм против:
      - да приемем, че при 3-4% от населението е генетично заложена хомосексуалността ( има доста противоречиви изследвания в тази област). Има много хетеросексуални мъже, при които хомосексуалността не е заложена генетично, а е по-скоро психологичен проблем, или са попаднали в среда на гейове, където биват склонявани да станат такива. А понеже вече защитаваме официално правата на еднополовите бракове, то това склоняване става още по-лесно, легално и даже модерно.
Не успя науката да докаже, че хомосексуалността е по рождение. За това вече не се опитват да го докажат. Изводът е, че не е по рождение. А по какво е, едва ли някой ще инвестира в такива изследвания...

# 262
  • n/a
Не е вярно, че няма вече опити за доказване на
хомосексуалност на генетично ниво. Засега, да,
е неуспешно, но се мъчат хората, пробват... Не
е сигурно, че резултатът ще е положителен за
пледиращите за естественост.

# 263
Има изследвания,които показват,че хомосексуалността се придобива в последствие в живота.
Ако е на генетично ниво се развалят природни закони и видьт ни не би трябвало да сьществува.

# 264
Тва е малко нещо догматично, нали? Wink

# 265
  • Galaxy 13197853088
Съвсем правилно, подобен вид
не би трябвало да съществува..

# 266
А съществува от хиляди години. Дори при социализма, при лечението, просъществува.

# 267
Депресията генетично заболяване ли е?
Заболяване ли е?

# 268
Има изследвания правени в Америка на мозъци на хомосексуалисти, които са доказали еднакви изменения в хипоталамуса. Заключението беше, че хомосексуалността е състояние, което се оформя при липса на определен хормон още в утробата. Та-един вид това е медицински проблем.

# 269
Депресията генетично заболяване ли е?
Заболяване ли е?

1.да
2.да

Общи условия

Активация на акаунт