Отговори
# 120
И аз да се отчета:)
Ходих днес на преглед и измериха по коремчето на бебето , че тежи м/у 2.6 и 2.9 кг.
Докторката каза, че просто си раждам бебета около 3кг и всичко е ок.
Главата му е много ниско долу и не може да се измери точно.
Олекна ми...

stanislavchen,
и аз този път имам същите тазови болки. С предишното раждане нямаше такива.

И малко off-topic:)

Jos,
Много си полезна - даваш чудесно инфо за кърменето, а и не само за него. Hug

nanina,
Ти винаги успяваш да успокоиш момичетата и изобщо си много позитивен човек. Кефиш ме, без да те познавам:)

# 121
Аз от 10 минути се опитвам да пусна мнение, а майка ми е бърникала по лаптоп и някакви свръхестествени неща се случват с този браузър.Мина ми мерака направо  Tired
Сега ще чета материалите, които са дали на Силви за кърменето. Иначе още имам коластра, може би затова е малко.
И мен ме болят шевовете и сега ще си правя някаква настойка от смрадлика.Отзад на кутията пише, че се изсипва на 2 литра една лъжица и стои половин час.После прецеждаш и ползваш...та сигурно така ще пробвам.
Имам си онзи уред за клизми, а него ще действам  Joy

# 122
Бел, по-скоро си мисля, че е добре просто да седнеш в един леген с отварата.Не да бърникаш във влагалището с този душ.Все пак си с шевове.Но както ти си прецениш  Peace

Мен ме изписаха в неделя от болницата с една торба лекарства и засега нещата са под контрол.Чакам следваща команда на лекарката за спирането им.

# 123
Бел,
И аз така мисля - само се изплаквай с отварата.
Аз поне така правех предния път.

# 124
А не не...няма да бърникам.Мен дълго време ще ме е страх нещо да бръкне там  Joy Имах предвид, че с него някак ще пръскам водата  Laughing  Че ми се струва много трудно да седна в някой леген.
Не знам, тези лохии до кога трябва да текат? Сменям постоянно превръзки.

# 125
Аня, радвам се, че вече си си вкъщи.Дано да се чувстваш по-добре, няма нищо, че са повече лекарствата Hug Hug HugОще мъничко остана

Милеенка, благодаря, радвам се, че допринасям за по-добро настроение до колкото е възможно при притесненията , които всички имаме  Hug Hug HugВие сте си доста големички, не се притеснявай. Hug

Белле, и аз четох , че такъв душ ( само обливане или седене в лиген, макар че него не го препоръчват, че можело да има бактерии)  със смрадликата много помагало и много бързо зарастват нещата.Ама винаги успяваш нещата да ги представиш по забавния начин  Laughing Laughing Laughing Wink

Мен сега ми донесоха още дрешки от една позната, и още една помпа за кърма.Днес дадох на една приятелка тя е за юни единия шезлонг, че ми се събраха 2.Мисля и едната помпа за кърма да и дам.Поне да спести и тя някой лев. Аз се смея, че вече колекционирам помпи за кърма и едновременно от двете ще изцеждам  Laughing

# 126
благодаря на всички  Hug.
 досега бяхме навън с малката, преоблякох я на два пъти от тичане, че и жега, ама в бацилника докато не родя, не искам да я пускам, че тя обича при децата и така, нормално де.
Анни, много интересно име Simple Smile браво на вас, от у дома за бебо по-хубаво няма.
reniboro, ще ида да ме видят утре наистина, пък ако ме върнат, няма да е за пръв път  Joy
усещам сега пристягания на корема само и болки ниско долу и леко боцване в кръста като се замисля или заседя, ама това го пропускам като че ли  Rolling Eyes
Милеенка, права си за отварата, само изплакване, най-добре да не е от кутия, натрошена, а от някоя баба или аптека по-народна да е цяла смрадлика, по-добра отвара става.
и по-дълго я вари, и по-дълго я кисни ако е от кутия, Belle  Peace
още 20 минути.
да стане до кафява почти тъмна, малко като
Скрит текст:
биричка,
опс  Embarassed
като бабите едно време - с канче и се поливаш като се поразкрачиш и клекнеш колкото можеш.
в никакъв случай не сядай в леген и не се кисни, нито се пръскай като с флакон.
и се разхождай така да ветрееш после у вас поне 15 минути да попие хубаво без да попиваш.
свекита ако имаш да помагат сега ги прати на терасата.
от тетра най-бързо минава всичко долу.
лохиите - индивидуално е, зависи и как са те изстъргали след раждането, и от физиологията ти.
аз имах до 40тия ден и след 5 дни ми започна цикълът, редовен, така че както дойде, а съм кърмила до преди няколко месеца. ще се следиш и до 40тия ден да си отишла на преглед на АГто.  Hug

# 127
Анни, какви лекарства? за двама ви ли?
бързо да се възстановявате.
а тук компанията е приятна  Hug
Belle, сега се сетих, че задължително се гледаш с огледалце отдолу, ама след 10тия ден, да не се е възпалило, не го пипаш, само за контрол  Peace ако има нещо - при АГто.

# 128
  • София
Jos направо ми повдигна настроението с последните 2 поста  Joy Joy Joy,  много полезна информация , поднесена по подходящия начин Hug.

Стискам палци утре всичко да е наред, с малката изчака ли си термина или по-рано се появи?

# 129
  • насън...
и аз да не остана назад - на 21ви се роди нашият прекрасен син Павел - 3400, 51 см....терминът ми беше за 11.05...всичко от началото до раждането приключи за 12 часа - определено по бързо, но не и по-малко болезнено...даже сега беше по-болезнено (може би, защото става по-бързо) Mr. Green
и всичко беше по-различно, като започнем от бременността, раждането и сега като се гледаме и кърмим..все едно раждам за първи път...е има си доста прилики също, то е ясно... Mr. Green
но всичко беше страхотно, също като първия път... Grinning

честито на всички, които вече се радват на рожбичките си...наистина е страхотно след толкова чакане да си видиш бебока...успех на всички останали... Hug
а аз утре трябва да ходя да ми махат конците и се чудя как да го направя, че се храним на поискване, а там може и да се забавя...може би ще отидем с колата тримата и ако се наложи ще се храним в колата..то така беше вчера - такава кушия...изписваха още 10 бебета о едно и също време - лудница...и то във времето за хранене (мнг тъпо измислено,но разбира се, така че да е удобно на болницата по-скоро)...и всички бебоци бяха нервни...та се наложи да се нахраним на паркинга в колата.... Laughing

и какво се оказа, че адашката не ми била адашка...някой изобщо получавал ли е или изпращал нещо на такава особа за коледната томбола?! значи тези, които сме участвали в томболата сме "чисти" така да се каже...а за какво е била цялата работа се сещам, че може би сме "продадени" и бихме могли сега да фигурираме в някоя подписка за изборите или нещо подобно...а всичко останало е било за заблуда на противника...

# 130
родих 5 дни преди термин.
Amen, честит син и да сте здрави всички у дома   bouquet
тамън си ми под ръка да те питам, нормално щом си родила, дай ми малко подробности моля за докато идеш за приемане, кога тръгна, защо, контракции имаше ли на корема с болки отзад в кръста и отстрани? засича ли ги? благодаря

# 131
  • София
Амен , честито за новия член на семейството. Да е много здрав и много да ви слуша . Чудесни размери  bouquet  bouquet

# 132
Здравейте момичета. И аз се включвам с извинение, че не пиша, а само ви чета Simple Smile Честито на всички, които вече имат нова радост вкъши!

До днес се занимавах със завършването на мгистратурата си и нямах време. Сега вече мога да се фокусирам.

Моят термин окончателно е за 16.05. Още от начало се знаеше, че тазът ми е тесен, но пък и бебето върви по-дребно и с докторката ми решихме все пак да пробвам да родя. Днес обаче се оказа, че тазът ми е  едва 15.5 см. Доколкото разбирам (след като изчетох доста теми) това е много малко. Странното е, че от онзи ден имам 3 см разкритие, тапа не ми е падала, но пък главата на бебка не е слезнала в малкия таз (всъщност затова докторката започна да се съмнява, че няма да мога да родя нормално). Тя естествено препоръча секцио, защото рискът при нормално раждане би бил много голям. Предложи да го насрочим за след празниците (ако естествено не родя по-рано). Имах огромното желание да родя нормално и исках да разбера според вас дали все пак да не опитам?

# 133
Амен, честито..Да го гушкаш много малкия Павел.Много хубаво име, много го харесвам.
Да ви кажа, и на мен ми казаха да се гледам, да отида на контролен к т.н. Обачеее мен ме е страх да се погледна, не ща да се гледам там  Laughing  Преди няколко години си счупих показалеца на крака...начи какво що правих ,така и не го погледнах, че ме беше страх как изглежда  Laughing   
 Blue_Freesia, здравей.Понякога, колкото и да е "хубаво" естественото раждане, е добре човек да пресметне рисковете и да склони на секцио.
Сестра ми беше с едро бебе и тесен таз.Роди седмица преди термин и се мъчи над 24 часа.В крайна сметка роди де, но с цената на много разкъсвания, болки и синини по племенницата ми. 
Все пак се опитайте, но с едно наум.   

За анум..аз да си призная на коледната игра се скатах мазно, заради прозорливият ми мъж, който ме накара да си вляза във фейсбука и да потърся анум по пощата от регистрацията и в Бгмама. Та не се набутах благодарение на него...въпреки, че тогава намерих хиляди обяснения, той ми забрани да давам адресът ни на непознати.

# 134
Blue Freesia, най-добре иди на второ мнение АГ, аз лично не мога да те посъветвам нищо в случая, не съм специалист. стискам палци всичко да е наред!
потърси второ мнение, за да знаеш какво да правиш, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт