Отговори
# 105
Честито и на мама Бел,да и е жива и здрава госпожицата.
За кърменето-и моят син като се роди първия месец постоянно заспиваше на гърдата,но пък явно бързо и качествено се е хранел,защото всеки месец наддаваше с 1.500кг.Така че не се притеснявай,щом спи-значи не е гладна.

# 106
stanislavchen, не знам какво би казал АГ специалист, но при положение че ти е трето разходките лесно според мен могат да доведат до раждане. Другите две спрямо термина как се родиха?
jos  Hug, звучиш така сякаш всеки момент ще тръгнеш към родилното Heart Eyes...точно като Бел часове преди раждането Hug Стискам палци всичко да е наред Praynig А за раждане на второ съм чувала такива истории Rolling Eyes..буквално се раждат за минути.  Rolling Eyes Жените едва успяват да стигнат до родилното Peace Пази се Praynig
Бел, спомням си че и каката в началото все заспиваше. Чак след 25-тич ден нчкъде се напаснахме Hug Peace

# 107
reniboro, може и да си права, ама ми е едно спокойно, и миналия път, ако не беше зълва ми да каже, айде да ходим, нямаше да ида скоро в родилното, нито болки, нито нищо, а с 6см разкритие отидох.
направо се чудя  #Crazy утре сутрин да ида на преглед ли  newsm78
че на 29ти съм уговорила друга ЖК ако не съм родила.
ама все си мисля, че ще имам болки де, стягане в кръста, болки и в корема стягане, надолу.
моткам се още. засега ми е спокойно и нямам признаци.
ще гледам за водите, че вече нямам тапа, поне си мисля, че падна.

# 108
  • София

stanislavchen, не знам какво би казал АГ специалист, но при положение че ти е трето разходките лесно според мен могат да доведат до раждане. Другите две спрямо термина как се родиха?

Моята логика е, че би трябвало движението да е по - добрият вариант. Не помня точно, но имаше някаква течност, която смазва ставите и се образува само при движение. Единственото ми притеснение е, че като са така охлабени костите имам чувството, че нещо в движението не е както трябва. Все съм с чувство за липса на стабилност. Между другото предишните пъти не помня така да съм се усещала.
Благодаря за загрижеността ви момичета, но от предварително раждане никак не се страхувам Simple Smile Първото дете се роди 3 дни след термин, второто 4 дни след термин, а сега при последния ми преглед ме уверяваха, че плацентата не била много зряла и вероятността да си нося бебето до край ( 9-ти май) е твърде голяма. А как искам вече да се спасявам от този корем... Не съм се спирала и преди и сега от физическа активност - разходки по планини, тупане на килими, чистене с прахосмукачката, вдигала съм и най - голямото дете докато бях бременна с второто, защото се налагаше понякога, радвам се и на прекрасен интимен живот, ако така мога да се изразя  Embarassed, но не.. Поне при мен децата си излизат, когато си им дойде времето.

# 109
Жос, според ме 29-ти е далече, ако искаш иди утре сутринта да те видят, за да ти е спокойно на теб.И аз не съм много насно с нещата, но все пак за да ти е спокойно на теб

# 110
  • София
ама все си мисля, че ще имам болки де, стягане в кръста, болки и в корема стягане, надолу.
моткам се още. засега ми е спокойно и нямам признаци.
ще гледам за водите, че вече нямам тапа, поне си мисля, че падна.

При второто ми раждане и аз нямах никакви болки до 7 см разкритие. Добре, че ме бяха извикали на преглед същия ден и там като слушаха тонове и следяха за контракции ми казаха, че имам родилна дейност. Това стана в 10 сутринта и ме накараха да остана. Не вярвах до последно, че ще родя този ден, защото нищо не усещах да се случва. Е - в 19.30 почнах да усещам, а в 20.35 родих. Така, че по - добре отиди на преглед. Може и ти да си от този вид щастливки дето не ги боли при разкритие.

# 111
ако няма нищо довечера да ида, ще ида за всеки случай утре с малката да ме погледнат, да, така реших. ами с първото при 6см нямах болки, сега не знам как ще е.
аз и оная нощ ходих, така че по-спокойно като ми е, по-добре наистина.
благодаря ви Hug
stanislavchen, ти голям късмет, браво, стискам палци сега за леко раждане и на теб, на всички  Hug

как сте вие, мадами?
аз разходка с малката искам, сега пак бих се разходила ама няма къде да я оставя сама, не мога, а и с нея навън сега е ужасно топло, ние от 9 сутринта бяхме навън до 11.
и ще чакам по-късния следобяд.
а тоя запушен нос не ме пуска.
нещо не пишат хората след Анумслучая..

# 112
Жос, и а това гледам, че след това доста хора не пишат.Много кофти.Аз съм се спекла нещо, много ми е едно криво и смачкано, гадно ми е и ми е притеснено, нмам конкретна причина.Искам само вече да видя бебка, да я гушна и да знам, че е добре

# 113
ЛЛЛ имам проблем с кърмата много е малко цедя се на 3 часа. Сутрин след нощната пауза от 6 часа имам по 20 мл от двете гърди а после цял ден по 10 на 3ч. Дали това че детето не е при мен се отразява толкова или просто няма и да имам кърма. Пия Лактогонен чай ханя добре със зърнени и млечни храни и ядки незнам какво още мога да направя. Очаквам скоро да си го взема и това че нямам кърма много ме притеснява защото моето малко момченце ще има нужда отг нея.

Здравей syllvi и честит ти син!
 Чудесно е, че той наддава добре и скоро ще се гушкате вкъщи! Поздравявам те и за мотивацията ти да кърмиш и поддържаш лактацията си, докато изпишат Алекс!   bouquet

За поддържането и стимулирането на лактацията най-голяма роля има честата стимулация на гърдите посредством сукането на бебето. Тук важи правилото "колкото повече, толкова повече". Това значи, че колкото по-често и ефективно бебето изпразва гърдите, толкова по-силна стимулация на лактацията оказва. Това е така, защото гърдите произвеждат мляко на принципа търсене-предлагане. Количеството изсукано или изцедено от гърдите мляко, организмът на майката се опитва да замести с нови количества.

Новородените бебета обичайно сучат поне 8-12 пъти на денонощие, включително и през нощта. Когато бебето не е при майката, както при теб и се цели стимулиране на лактацията, би било удачно да се изцеждат добре и пълно гърдите приблизително толкова често, колкото би сукало бебето, или дори малко повече.

Нежни масажи на гърдите и топли компреси преди изцеждане, гледане на снимка на бебето докато цедиш, прилагане на техниката на компресия на гърдата , която може да видиш и в това клипче , почивка, сън и здравословна, богата на витамини храна биха могли да са помощници по пътя на увеличаването на лактацията ти.

Ако ти  е трудно да  гледаш постоянно часовника може да поставиш някъде  ядки или бонбончета, толкова колкото брой изцеждания искаш да постигнеш за денонощие и да хапваш по едно след изцеждане. Това може да ти помогне да се ориентираш колко още ти остават  Добре би било, ако успяваш да цедиш на периоди не по-дълги от два часа, но ако някога се случи да не е възможно, би могла да наваксаш след това с по-чести  изцеждания .

Дори когато гърдите не пускат мляко, кратки изцеждания с помпата могат да окажат стимулиращ ефект, и след няколко дни или около седмица  често изцеждане и стимулиране е възможно да започнеш да забелязваш добрите резултати.

Предполагам, че когато си вземеш бебето вкъщи биха могли да изникнат много други въпроси относно кърменето.  Не се колебай да ни питаш тук или ако прецениш да звъниш и на националния ни телефон за подкрепа, изписан в подписа ми.  Hug

Ако през тези дни имаш повече време , може да ти е полезно и интересно да прочетеш тези статии :
  Да чуем за човешките гърди! Част І
Не изцеждам достатъчно мляко. Какво мога да направя?
Как да поставяме бебето на гърдата, колко да го държим и др.

Желая ти бързо да минават дните, докато си вземете Алекс и много сладки мигове и спокойни дни вкъщи с него! Ще се радвам да пишеш как сте!  Hug

# 114
  • София
nanina, не се напичай  Hug
Една приятелка вчера родила ( не е от групата във форума) и аз като разбрах така благородно и завиждах. И аз като тебе искам вече да гушкам бебе и да знам, че всичко с раждането е минало и е добре...
А моя мъж да ви призная е по - напечен и от нас, дето ни предстои да родим. Не смее вечер една ракия да си сипе на вечеря, а иначе обича хубавата храна и напитки. Сега са ни поканили на цветница на 1 час път от София и го гледам, че хем му се ходи, хем нещо само ме подпитва как съм. Grinning
А това с Анум - и аз не знам повече от вас, но така или иначе ми е ясно, че форумът е публичен и всеки може да прочете. Неприятен е онзи момент с адресите, заради подаръците. По едно време се чудех каква полза може да има, Шуслерови соли ли рекламира и продава... Да посветиш толкова време ей така... Много странно ми се стори, особено пък за мъж.

# 115
naina, още малко остава, но всяко нещо по реда си  Peace
гледай да не мислиш сега колко остава, какво, що.
следи се сега да сте добре, почивай си, хапвай, попрочети нещо за кърменето, ето пускат се полезни статии тук, ако не, нещо любимо вкъщи прави. ще отмине и този период на притеснение и кривост.
а майската тема направо замря така, не пишат заради това, и е много кофти.

# 116
О  да ви споделя- по повод кърменето.Аз до сега не бях имала коластра  и течове.Но днес пробвах един от споменатите масажи за изцеждане ( не знам дали много правилно се изразих) и поизкрах малко коластра.Много съм доволна, стана ми много приятно, надявам се после като се роди бебка и кърма да тръгне.Много ми се иска да се кърмим Simple Smile ЩЕ прочета и гореспоменатите неша и ще гледам клипчето,много е полезно.
Аз пък за Анум- хич да не ви пука, аз и преди го казах, тук сме се събрали много хора, които са готини и мили и много приятна компания.Аз продължавам да съм тук и с удоволствие д чета и пиша въпреки всичко Simple Smile Чакам с нетърпение Мон да се прибере и да каже как са с бебка, Стефи дано и тя да се разпише скоро, и Ани, и Аня да каже как е . Радвам се за всяка една от вас и споделям и тревогите Ви.Затова сме тук - да се подкрепяме и успокояваме и да научим по нещо, което не знаем  Hug Hug Hug Hug

# 117
здравейте ,моми4ета:)От вторник сме си вкъщи ве4е,но не ми остава никакво време да пиша:) Доста съм изморена,имам и шевове,хемоглобиина ми е доста спаднал и тези дни като цяло тепътрва се възстановявам Simple Smile Гледаме се с Винс,засега се кърмим изцяло,но нощно време явно не му стига кърмата,през 15 минути иска да су4е и е много изморително..
4естити беб4ета на вси4ки родили мами ве4е,а на другите  леко раждане !

# 118
Ани, радвам се, че вече сте си вкъщи с млкия мъж.Ще се оправиш и ти бързо сигурна съм, пий повече фрешчета и повече плодове, да си свежа.Иначе добре ли мина раждането, каката радва ли се на малкия бонбон? Hug Hug Hug Hug

# 119
Jos Hug, утре на преглед и аз това бих направила на твое място Hug И аз с първото все си виках..ех много рано постъпвам.. с паднала тапа и 1 см разкритие... А то с постъпването...настаниха ме в стая и в момента в които легнах да изпробвам леглото и водите ми изтекоха. За половин час разкритието ми стана от 1 на 3 см. И всъщност след 3 см почнаха болезнените контракции, преди това нищо не бях усетила като контракции въпреки че твърдяха, че вече имам Rolling Eyes Щом първия път си усетила (болезнени) контракции след 6 см, сега може и до 9 см ( и до пълно разкритие) да не усетиш че момента е дошъл. Съдя от написаното от stanislavchen Hug, която при второто раждане при много по-голямо разкритие е почнала да усеща реално контракциите.  Hug  Значи в моя случай може и до 6 см да не усетя нищо..кой знае.. newsm78
stanislavchen, е ами след като не си имала никакви проблеми с предните раждания..няма какво да се пазиш, движиш си се нормално доколкото ти е комфортно. Всичко е до организъм, при теб няма изгледи за преждевременно раждане или проблемно раждане Hug
 А ..не се пише.. Crossing Arms Гледайте аз как се разписах днес Joy
Ани, прегръдки за теб и Винс Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт