Предизвикателство от Philips: спечелете два уреда за фотоепилация Lumea

• 24 190
  • 243
  •   1
Отговори
# 120
Марката Philips е чудесна и надеждна, като се поогледах в къщи доста неща на Philips имам: ютия, миксер с купа, сокоизстисквачка, помпа за кърма, епилатор ( доста старичък ) , всичките са в употреба  Grinning.  Цената на уреда за фотоепилация Lumea е доста висока ( сигурна съм,че си заслужава) , но няма как да отделя толкова пари  Blush.
Имам няколко въпроса:
- има ли вредно UV лъчение
- какви са дължините на вълните
- необходимо ли е намазване с подходящ гел преди епилация
- изсушава ли се кожата
Здравейте, Krasigeorgieva! Simple Smile
Благодарим много за хубавите думи и прекрасната оценка! Simple Smile Правим всичко възможно, за да отговорим на потребностите и изискванията на клиентите си! Simple Smile
Що се отнася до въпросите Ви:
- не, вредно UV лъчение няма. За максимална ефективност и комфорт можете да настроите дължината на вълната на светлината според фототипа на Вашата кожа. Освен това, Philips Lumea има предпазен пръстен, който предотвратява нежеланите импулси светлина. Вграденият UV филтър предпазва кожата Ви от фотоувреда;
- що се отнася до техническите данни на Philips Lumea:
Спектърна светлината: Приставка за тяло: > 570 nm, Приставка за прецизно третиране: > 600 nm;
- не, нямате нужда от гелове или кремове. И това е едно от многото предимства на Philips Lumea - че инвестицията не води след себе си никакви допълнителни, "скрити" разходи Simple Smile
- не, Lumea не изсушава кожата Simple Smile Както добре знаете обаче, по принцип е добре да използвате хидратиращи средства, тъй като факторите за изсушаване на кожата са много - вода, слънце и пр. Simple Smile

Поздрави,
Екипът на Philips Bulgaria

# 121
A Когато става въпрос не за дебели косми а за по силно изразен мъх на лицето какво предлагате? Този мъх трябва ли да се бръсне ако е върху по голяма част от лицето и да се обработва с лумеата ???

# 122
Здравейте, бих искала и аз да се включа с един въпрос: Кога ще се включи лекарката дерматолог в дискусията, или тя отговаря дистанционно? Интересува ме защо уредът не е подходящ за по-интимната част на триъгълника? Мерси Simple Smile

# 123
A Когато става въпрос не за дебели косми а за по силно изразен мъх на лицето какво предлагате? Този мъх трябва ли да се бръсне ако е върху по голяма част от лицето и да се обработва с лумеата ???
Здравейте, stteli!
Да, зоните, които ще третирате, трябва да бъдат или обръснати, или напълно подстригани и ще Ви обясним защо - за да може енергията, произведена от светлинните импулси, да се фокусира по най-ефективния начин върху корена на косъма. Представете си го - ако третирате косми /било то по-тънки или по-дебели/, които имат известна дължина, светлината ще се разпространи по дължината и няма да е така ефективна Simple Smile А и има вероятност да се получи неприятна миризма Simple Smile
Поздрави,

# 124
Здравейте, бих искала и аз да се включа с един въпрос: Кога ще се включи лекарката дерматолог в дискусията, или тя отговаря дистанционно? Интересува ме защо уредът не е подходящ за по-интимната част на триъгълника? Мерси Simple Smile
Здравейте, Мая!

Към д-р Павлова и досега отправяме всички въпроси, които изискват по-специфични отговори - т.е. повечето въпроси Simple Smile
Към нея ще адресираме и Вашия въпрос, а тя, от своя страна, ще отговори в най-кратък срок Simple Smile

Поздрави,

# 125
  • под течащия покрив
По-напред в темата казахте, че светлината, която се излъчва от Philips Lumea, се използва при лечение на екзема, това значи ли, че без да има окосмяване, лампата може да се използва с лечебна цел при екзема?

# 126
По-напред в темата казахте, че светлината, която се излъчва от Philips Lumea, се използва при лечение на екзема, това значи ли, че без да има окосмяване, лампата може да се използва с лечебна цел при екзема?

Здравейте, Munti!
Philips Lumea е предназначен за фотоепилация в домашни условия. Със сигурност лечението на екзема, както и всяко друго лечение, трябва да бъде провеждано от лекар, а не вкъщи Simple Smile

# 127
Привет отново!
Бих искала да знам кога вашият екип от специалисти ще отговори на запитването ми от 30.04 (вече е почти 19.05)
Темата ще бъде заключена след два дена отново.................!
Не мисля, че е голяма философия да ми се отговори с да и не на твърденията и защо е така. Би трябвало вашите специалисти да са запознати с характеристиките на уреда и кратко и ясно да ми отговорят, ако може  Wink  Не държа на цяло становище, а просто на елементарни отговори

# 128
stefi_sv, не знам за теб, но аз отдавна загубих интерес към продукта. С добрия стар епилатор на Philips си се поддържаме перфектно Wink

# 129
petinka5, аз имам уреда от преди да разбера, че съм бременна, ама нещо не ми харесва колко бързо се възвръща окосмението след като месец и половина не съм го ползвала  Crossing Arms  Да живее епилатора  Wink

# 130
stefi_sv, както Ви казахме и тогава, държахме да отговорим на становището Ви по начина, по който Вие го поставихте - затова и го изпратихме до нашите експерти на най-високо ниво. Избрахме този подход, защото така сметнахме, че трябва да се отнесем към становището с необходимото уважение. Това са причините, на които се дължи забавянето на отговора.
Отново се извиняваме. Знаем, че във Вашите очи изглежда така, сякаш бягаме от този отговор, но, повярвайте, не е така. Поели сме ангажимент и ще Ви отговорим.

Що се отнася конкретно до окосмяването - колко време реално използвахте Philips Lumea? Т.е. колко последователни процедури (на една и съща зона) успяхте да направите?
Lumea гарантирана кадифено гладка кожа до 6 седмици - след 4-5 процедури най-добре бихте могли да усетите ефекта му.

petinka5, много благодарим за положителната оценка за епилатора на Philips Simple Smile В крайна сметка - затова се опитваме да поддържаме широк асортимент от продукти - за да могат нашите клиенти да изберат измежду всички тях точно онзи, който най-добре отговаря на техните нужди и потребности! Simple Smile
Ако предпочитате фотоепилацията като метод за обезкосмяване, това, което Ви дава Lumea, е предимството да го използвате в комфорта на собствения Ви дом.
И, разбира се, липсата на болка и наличието на така дълготраен ефект Simple Smile

# 131
  • Варна
Здравейте Philips,на мен пък друго не ми е ясно,казвате ,че самата лампа на уреда си има някакъв живот, от 5-6 години..е добре,де,ако уреда е наистина толкова много ефективен,аз си мисля,че след айде да не е 5-6 процедури,ами 9-10 би било редно вече да нямаме нужда от уреда и да сме се отървали от космите,..или съм в грешка -и след като унищожим,уж корена на косъма,още във фоликула..то след определен период пониква друг?

# 132
  • в 1001-та нощ
те написаха, че гарантират поддържане ан ефект без окосмяване 6 седмици, ако е  само толкова - означава, че на 2 месеца - ще трябва да има поддръжка, за мен е странно, защото в опита си до сега - вече 6-та година - при мен след 6 м. се появява около 1/10 от окосмяването и правя нова поддръжка с 1 процедура, т.е. при мен схемата е - 3-4 начално процедури - веднъж месечно и след това през 6 месеца по 1 поддържаща процедура;

поддръжката правя независимо дали има "видима" нужда или не, въпрос на грижа  Peace

ако мога да ползвам уреда за мъжа ми - би било чудесно  Embarassed

И това бих искала да попитам - за мъже - предвид тяхното окосмяване - успешен ли е  Hug

# 133
Привет отново, дами!
Благодарим за въпросите! Ето как как работи технологията за интензивна пулсова светлина на Philips:
- що се отнася до растежа на космите - както прекрасно знаете, скоростта на израстване на космите е различна при различните хора в зависимост от възрастта, метаболизма и други фактори. Космите на всеки обаче обикновено растат на 3 фази.
1 Фаза на растежа (анагенна фаза): косъмът расте активно от корена нагоре. През тази фаза концентрацията на меланин е най-висока. На меланина се дължи пигментацията на косъма. Концентрацията на меланин е и определящият фактор за ефикасността на този метод. Третирането със светлина въздейства само на косми във фазата на растеж.
2 Фаза на разрушаване (катагенна фаза): растежът на косъма спира и коренът изсъхва, след което косъмът пада.
3 Фаза на покой (телогенна фаза) : старите косми се отделят от космения фоликул и опадват. Фоликулът остава в покой, докато биологичният часовник не му “каже” да се активира отново и от него да порасне нов косъм.

- що се отнася до принципа на работа: уредът работи чрез нагряване на косъма и корена под кожата. Меланинът в косъма и корена на косъма абсорбира излъчените светлинни импулси. Колкото по-тъмен е косъмът, толкова повече светлина се абсорбира. Този процес стимулира косъма да премине във фазата на покой. Между третиранията космите падат естествено и повторното им израстване се потиска. Космите може да паднат след една или две седмици.

Оптималното премахване на окосмяването не може да се постигне с един сеанс, понеже на третиране със светлина се поддават само космите във фаза на растеж. По време на процедурата космите в третираната зона обикновено са в различни фази на растеж. За ефикасно третиране на всички косми трябва да повторите процедурата няколко пъти през две седмици. Вграденият оптичен филтър гарантира, че до кожата няма да стигне ултравиолетова светлина и че уредът е безопасен за кожата.

Как да постигнете оптимални резултати?
Нормално е още да се виждат косми след първите няколко процедури. За успешно премахване на всички косми и за предотвратяване на последващо активиране на космения фоликул, процедурите трябва да се повтарят веднъж на всеки две седмици през първите два месеца. Дотогава кожата ви трябва да е станала гладка.

Фаза на поддържане
За да запазите кожата си гладка, ви съветваме да повтаряте третирането на всеки 4 до 8 седмици. Времето между третиранията може да варира в зависимост от индивидуалното повторно израстване на космите, а също и в различните части на тялото. Ако между процедурите порастват твърде много косми, скъсете отново интервала на третиране, но не третирайте никоя област по-често от веднъж на две седмици. Когато използвате уреда по-често, отколкото е препоръчително, не увеличавате ефикасността, но увеличавате риска от кожни реакции.

a.l.e.n.a, въпреки че Philips Lumea е създаден за жени, уредът спокойно може да бъде използван и от жени Simple Smile

Дами, желаем ви прекрасен неделен следобед!   bouquet

# 134
Здравейте,
бих се включила с отговор за въпроса за мъжете. Да, ефективен е при мъже,аз си го използвам вече и върху приятеля ми. Те мъжете така или иначе се бръснат...засега сме доволни и двамата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт