На екскурзия в Малта?

• 141 462
  • 845
  •   1
Отговори
# 735
Ужасна новина!!! Cry
Ще останем само с прекрасните спомени и снимки! Sad
Може ли да споделите за какво става дума, накратко, че не мога да преведа на телефона, благодаря предварително!

Новината на български
http://www.mediapool.bg/prochutata-skalna-arka-v-malta-se-sruti- … o-news261059.html

# 736
Благодаря!

# 737
Някой знае ли до колко часа е пазара в Марсашлокк в сряда и неделя?

# 738
  • София
В неделя е цял ден, поне до късния следобед има. Не знаех, че и в сряда има пазар.

# 739

Здравейте! Реших сама да си организирам пътуването ( за двама) и вече закупих самолетните билети. Остана да избера хотел. Разглеждах доста в букинга, искам нещо бюджетно, но да има вкл. трансфер и закуска. Повечето хотели, които ми харесаха, нямат свободни места за моите дати, а още не смея да резервирам с кредитна карта. Хареса ми едно местенце, което не изискваше карта за резервация и съм си го заплюла Heart Eyes , но после видях, че е в Гозо и съм малко объркана. Вероятно ще трябва всяка вечер да се хваща корабче или ферибот до там. Искам да попитам дали ще ми струва скъпо като пари и време това, или да анулирам резервацията и да търся нещо друго? newsm78 Имам около месец и половина време дотогава.

За това става дума:
https://www.booking.com/hotel/mt/ta-39-matmura-farmhouse-b-amp-b … 2280fd831392d82e2

Ta' Matmura Farmhouse B&B

# 740
  • София
Не бих отседнала в Гозо за цялото пътуване. Не толкова заради разходи по пътуване, а защото фериботът за Гозо може да се каже, че е в нищото. Валета, Слима и повечето забележителности са далече. А ако сте с градски транспорт съвсем няма да се вържат нещата. Всеки ден ще губите много часове в пътуване.

# 741
Съвет: Директно се откажи от този хотел и от идеята да спите на Гозо. Този конкретно е в Арб. Като гледам, от там минава само един автобус, на всеки час. Имаш значи около час и половина-два, за да се придвижиш до ферито и да го хванеш. От там още час да се прехвърлиш и да хванеш някакъв автобус от Чиркиуа в Малта. В най-добрия случай пътят ти от хотела в Гозо до качването на градски транспорт в Малта, откъдето стартираш обиколката за деня е два часа - два часа и половина. Но само в най-добрия случай Simple Smile После имаш около час-два до която и да е по-централна дестинация в Малта: Мдина, Валета, Слима. И докато стигнеш, е станало време да се връщаш, защото същото упражнение те чака и на обратно. Тук въобще няма вариант да стигнеш до Марсашлок с рибните ресторанти, например. Постижимо е само, ако си склонна да ставаш в пет сутринта и да се прибираш много късно вечер. Имай предвид, че ако по разписание автобусът минава на 20 минути, може да се наложи някъде да чакаш и час, и да те подминат два автобуса, защото няма да ти спре на спирката, ако реши, че е препълнен.

# 742
Благодаря за изчерпателните отговори,ще се насоча към друго място,започвам да чета назад, макар че вече доста изчетох, страхотни сте!

# 743
Здравейте,
автобус x3 ли е от летището до Слиема? Някой знае ли  колко време се пътува и за броя спирки?

# 744
Здравейте,
автобус x3 ли е от летището до Слиема? Някой знае ли  колко време се пътува и за броя спирки?
Ползвай си навигацията на телефона в автобусен режим. Много е полезно приложението. Задаваш си начална и крайна точка и ти изписва кой автобус от къде до коя спирка и т.н.

# 745
Здравейте!И нас ни предстои тридневно пътуване до Малта,чакаме го с нетърпение, прочетох темата:)Искам да си направя попрограма за дните,така че да можем да видим всичко, за което сте писали. Имам въпрос относно автобусите Hop on/hop off. Как са организирани и няма ли да е по- лесно с тях,при положение,че вероятно минават край всички забележителности.Някой тук беше споменал за такъв автобус в Гозо. Какви са цените ,за колко време и дали важат и за двата острова едновременно? Имам и много други въпроси, но нека първо съставя програмата.Проблем е,че имаме 2 непълни дни и два пълни, но единият от тях е неделя.Следя с интерес впечатленията и съветите ви!

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 08:33 от valya_bl

# 746
  • София
Не мога да помогна за автобусите. Но като спомена неделя, се сетих за оръдията във Валета. В 12 часа е най-дългата церемония. Още ме е яд, че забравихме да поглеждаме часовниците и се замотахме при караула пред двореца. Иначе има всеки ден, както и в 16 часа, но гърмят само с едно оръдие. А в неделя по обяд е доста продължително (само ги чухме  Laughing).

# 747
Супер,значи неделята ще е за Валета,Мдина,Рабат,Трите града. Понеделник-Гозо. Остава да реша за събота следобед и вторник преди самолета в  14:30. Вероятно на място ще се решава.В сайта за събитията в Малта видях, че от 29.04 до 17 май мисля,че беше, ще има концерти класическа музика в театъра във Валета ( не запомних името).Ако успеем да посетим някой от тях, дали ще има автобуси късно вечерта, да речем до Слима ( още не съм избрала мястото)?

.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 14:41 от valya_bl

# 748
Някой иска ли да прави нова тема, или да я направя аз?  Grinning

# 749
  • София
В сайта за събитията в Малта видях, че от 29.04 до 17 май мисля,че беше, ще има концерти класическа музика в театъра във Валета ( не запомних името).Ако успеем да посетим някой от тях, дали ще има автобуси късно вечерта, да речем до Слима ( още не съм избрала мястото)?
По принцип има нощни автобуси. Казвам по принцип, защото когато Уиз закъсняха и пристигнахме в полунощ, се оказа, че от летището няма такива. А уж бяхме видели в разписанието.

Всъщност едва ли тези концерти ще са до много късно. Може би все още ще има автобуси. Все пак става въпрос за Слима, а не за някое селце в другата част на острова. Иначе корабчетата, които са най-удобни и приятни за ходене от Слима до Валета или от Трите града до Валета, през април бяха до около 20 часа.

Общи условия

Активация на акаунт