На екскурзия в Малта?

• 142 540
  • 845
  •   1
Отговори
# 240
Категорично не ви съветвам да наемате кола. Това са излишни нерви, много нерви. Имам предвид паркирането главно. Няма да е имате проблем с градския транспорт.

# 241
  • Sofia, BG
Аз бях в Малта края на август - това време не го препоръчвам на никой - аадска жега! Даже първия ден им се чудех на акъла как живеят в такива условия, после естествено свикнах. На мен най-много ми допаднаха Синята лагуна, Мдина и San Anton Gardens. Не успях да видя всичко, бяхме само за 3 нощувки.
За трансфера - на летището имаше едно информационно бюро, което предлагаше трансфери с бусчета на много добри цени и хич не сме търсили градски транспорт.
За бюджетен хотел препоръчвам ей този: https://www.booking.com/hotel/mt/st-julian-s-bay.bg.html?sid=32a … 0b2e9d1183;dcid=2 Най-големите му плюсове са, че точно до него има голям басейн и достъп до морето в залива не е дълбоко), както и че е на 15 мин пеша от "веселата уличка" Пачвил. Недостатък - безумните фойерврки в залива, но те са на доста места едновременно - не можахме да проумеем кому е нужно от 5-6 следобед до 12 през ноща да се чувства човек като на война  Shocked Предупредиха ни за тях, но чак такова чудо е очаквахме, гарнирано с шествия с духови оркестри по улиците и един светец, дето го мъкнеха всяка вечер из целия остров.
Улиците ми се струват много неудобни за шофиране - много са тесни. Туристическите автобуси са много по-удобни и редовни - имат даже повече спирки, отколкото искаш да видиш.

# 242
Аз бях в Малта края на август - това време не го препоръчвам на никой - аадска жега! Даже първия ден им се чудех на акъла как живеят в такива условия, после естествено свикнах. На мен най-много ми допаднаха Синята лагуна, Мдина и San Anton Gardens. Не успях да видя всичко, бяхме само за 3 нощувки.
За трансфера - на летището имаше едно информационно бюро, което предлагаше трансфери с бусчета на много добри цени и хич не сме търсили градски транспорт.
За бюджетен хотел препоръчвам ей този: https://www.booking.com/hotel/mt/st-julian-s-bay.bg.html?sid=32a … 0b2e9d1183;dcid=2 Най-големите му плюсове са, че точно до него има голям басейн и достъп до морето в залива не е дълбоко), както и че е на 15 мин пеша от "веселата уличка" Пачвил. Недостатък - безумните фойерврки в залива, но те са на доста места едновременно - не можахме да проумеем кому е нужно от 5-6 следобед до 12 през ноща да се чувства човек като на война  Shocked Предупредиха ни за тях, но чак такова чудо е очаквахме, гарнирано с шествия с духови оркестри по улиците и един светец, дето го мъкнеха всяка вечер из целия остров.
Улиците ми се струват много неудобни за шофиране - много са тесни. Туристическите автобуси са много по-удобни и редовни - имат даже повече спирки, отколкото искаш да видиш.
Благодарим за инфото   newsm10

# 243
Имам въпрос за Гозо. Искаме да видим столицата Виктория, Azure window и Ramla bay. Разстоянията са само няколко километра, но с автобус ми ги дава по 40-50 мин., а и четох, че градският транспорт се движи на големи интервали. Какви са цените на такситата? Нчкъде четох, че при слизане от ферибота може да се наеме за 40-50 евро и да ни разведе навсякъде. Така ли е?

# 244
Като слезнете от ферито ще ви атакуват бакшишите за трип на острова, ако сте 4 човека си е оферта....
Нас ни закара до столицата+още една двойка за около 20 евро общо(не съм напълно сигурен, но не бе скъпо).
Като цяло столицата не е кой знае какво, на връщане се прибрахме с рейс и от там до Комино и Малта с Фери.

# 245
  • Sofia, BG
Добър вариант и за там са туристическите автобуси - всички имат програма за Гозо. Аз не успях да го разгледам, защото не остана време за него, но приятелка каза, че са ги ползвали и са най-добрия вариант.
А за Комино и Синята лагуна взехме сутринта корабче от Валета - около час и нещо разходка до там, 4-5 часа плацикане и връщане следобед. Там се возихме и на speed boat до пещерите около лагуната, влизахме с лодката в някои от тях.

# 246
Здравейте, много полезна тема, Ще ходим в Малта за Велик newsm78ден , ще отседнем в Парадайс Бей .Някой може ли да ми каже от остров Гозо можем ли да си наемем лодка за комино и синята лагуна или трябва да ходим до Слиема??
 newsm78

# 247
  • София
Може и от Гозо да се наеме.

# 248
  • София
 И ние ще бъдем в Малта, но за католическия Великден. И се чудя дали да ходим до Комино като там май само Синята лагуна е по-интересното нещо, което може да се види. А като не става времето за плаж се чудя дали има смисъл да се ходи до там.

# 249
Момичета, по кое време работят фонтаните в Смарт сити? Има камери на живо, гледам ги в момента, но не работят...

# 250
И аз за фонтаните съм се навила. Ако някой е ходил моля да сподели по кое време работят

# 251
  • София
Фонтаните в Smart City по принцип трябва да работят на всеки 30 минути по десетина минути от 12 ч. на обяд до 22,30 ч. вечерта. Ако разбира се няма някакъв проблем.

# 252
Привет на всички в темата!
Надявам се някой да се включи с отговор на въпроса ми, дали е удачно настаняването в Корми (харесахме си апартаментче там)? Ако някой е минавал през селото по път от/до летището да каже, че се притеснявам да не е някаква супер мизерия. Имаме и вариант с апартамент в района на Баллута(обаче няма тераса,барбекю, а видях пепелници дори и в спалнята, и ако ми мирише на цигари Sick). Така или иначе всеки ден ще се ходи в различни части на острова, та си мислех, че няма да е от голямо значение къде ще отседнем. Обаче от друга страна като гледам снимки в гугъл на много места си е доста занемарено, та ....съм в голяма чуденка?!

# 253
mistery,
това не е занемарено, а автентично  Grinning.
Може да попиташ в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=402931.0;topicrefid=4
Минавала съм от там поне десетина пъти с автобус, но не знам какво разбираш под супер мизерия. В Малта не се държи много на поддръжката на сградите и на външния им вид, всичко е малко и тясно, и на мен ми напомняше на арабска държава, въпреки че не е такава.
Местоположението ви е близко до Валета, така че ще е удобно да хващате всякакви автобуси.

# 254
и според мен кварталът е ОК

Общи условия

Активация на акаунт