На екскурзия в Малта?

• 142 583
  • 845
  •   1
Отговори
# 270
  • срещу двата комина :)))
С какво пътувахте до Мелиха? В коя част на острова е тази Мелиха?
На каменния плаж няма ли шезлонги?

няма шезлонги по каменните, а до Мелиха пътувахме с автобус, не помня кой вече  Sunglasses Иначе се намира горния край на острова

# 271
  • SF
Аз нещо не разбирам тази карта. В така посочената Мелиха сте ходили на плаж???

Хубаво ли е ваканцията да ти мине в Малта или не е препоръчително за претенциозни хора?

# 272
  • Sofia, BG
Малта е много интересна, но за екскурзия, разглеждане и разходки, за морска почивка не бих казала.

# 273
Ето подробна информация за плажовете.
http://touristmaker.bg/blog/malta-best-beaches/
На мен лично най-много ми хареса Рамла бей - червеният плаж, но той се намира на остров Гозо.

# 274
В Малта на почивка, тип излежаване на слънце, не бих отишла. Да не говорим каква е мъка с градския транспорт да се придвижва човек. Юли и август целия остров се изсипва на тези два плажа, които са си малки.
На почивка с цел плажуване - Испания, Гърция, Турция, Италия. Peace

# 275
Аз нещо не разбирам тази карта. В така посочената Мелиха сте ходили на плаж???

Хубаво ли е ваканцията да ти мине в Малта или не е препоръчително за претенциозни хора?

да, казах, че плажа е до градчето, не в него  Peace ако искате само да лежите на плажа, изберете друго място, Малта е прекрасна за разходка и допълнение плаж  Peace

# 276
  • SF
Аз не държа да изкарам ваканцията си само на плажа, а обичам да разглеждам. В Малта никога не съм ходила досега. Но останалите като че ли не проявяват особен интерес към разходки и забележителности. Повече им се стои на плажа. Колко време се пътува от Сен Джилиян до този плаж?

# 277
С градски транспорт може и да е към 1 час, макар че разстоянието е малко (около 20 км). Разстоянията в Малта са малки, но отнемат много време с градски транспорт - тесни пътища със завои, доста натоварен трафик, много спирки по пътя.

# 278
  • SF
Леле.... Отказахте ме.

# 279
Не искам да те отказвам, не е лоша дестинация, но по-скоро за културен туризъм. Аз лично не бих отишла за почивка.

# 280
  • SF
Е, аз много исках да посетя Малта и навих и други хора. Но затова чета и пиша в темата - за да събирам и информация и да преценя дали си струва усилието или да изберем нещо друго, докато не е станало късно.
Била съм и на други места, където няма плаж, но са си морски дестинации. Малта, казвате, не е подходяща, нищо, че отвсякъде е заобиколена с вода.

# 281
Разбира се, че Малта е морска дестинация. Дадох ти линк с подробна информация за плажовете. Ако искаш пясъчен плаж-отсядаш в селище, което е близо до него, а не в Сан Жилян. Там отиваш за нощен живот и ако не ти пречи, че плажът е скала.

# 282
Малта си е много хубава дестинация, но не е за мързелив плажен туризъм. В Малта могат да се видят много интересни от историческа и културна точка неща, обиколки с корабчета - лагуни, пещери... Ние отделихме около 3 плюс дни за разглеждане /за съжаление без природните дадености/ и 4 дни за плаж - пред хотела /в Буджиба/ - каменна платформа, камъчета в морето, но нас това ни устройваше, защото през есента имахме запланувана почивка в Турция, т.е. само плаж...

Защо не погледнете почивки в Коста дел Сол - там също може да се съчетае екскурзия с плаж, или само плаж...

# 283
аз бях една седмица, като три дни бяха само за плаж - два на Мелиха и един на Голдън бей, другото бяха разходки до Гозо, Валета, Синята лагуна и един ден в Сицилия. От Буджиба до Мелиха се пътува около 20тина минути , или както е споменато по-нагоре ходите на градския плаж, който е в центъра. Друг вариант е да си харесате хотел с басейн и там да ви е плажа. Но си е грехота да отидете в Малта и да не обиколите острова, там всичко е интересно, дори и да не влизате в музеи  Peace

ако ти е интересно можеш да разгледаш и разказа ми за Малта, там съм описала всичко

https://muryblog.wordpress.com/2014/09/23/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1% … age-1/#comment-16

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 12:09 от Mrs.Turner / Samberg

# 284
  • SF
Малта си е много хубава дестинация, но не е за мързелив плажен туризъм. В Малта могат да се видят много интересни от историческа и културна точка неща, обиколки с корабчета - лагуни, пещери... Ние отделихме около 3 плюс дни за разглеждане /за съжаление без природните дадености/ и 4 дни за плаж - пред хотела /в Буджиба/ - каменна платформа, камъчета в морето, но нас това ни устройваше, защото през есента имахме запланувана почивка в Турция, т.е. само плаж...

Защо не погледнете почивки в Коста дел Сол - там също може да се съчетае екскурзия с плаж, или само плаж...

В Испания съм била много пъти. Миналата година два пъти на различни места. Коста дел Сол никак не ми допада в сравнение с други части на Испания.
В Малта никога не съм била.
Истината е, че много неща за историята на Малта не знам и не съм сигурна, че ми се гледат неща, които не разбирам.
Знам къде се намира, столицата, знамето, малко детайли от миналото и повече от настоящето на страната, но те са свъзани с това, че Малта е член на ЕС. Чак толкова задълбочени познания за тази точица на Европа не са ми необходими, за да наблягам на културния туризъм.
Просто много ме разколебахте.... Очаквах, че ще има каменисти плажове като в  Гърция, но чак пък да лежим върху плоча... Ще ме убият с камъните от морето останалите. #2gunfire

Mrs.Turner / Samberg
- интересно е, но наистина се притеснявам за плажовете. Разходките са супер. Лодки, лагуни - чудесно. Но да ходя с градски транспорт на плаж... това не ми се е случвало от тийнейджърските години. А и в разказа си казваш, че 30 км минават за час и половина и карат като луди...

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 02:03 от Esmee

Общи условия

Активация на акаунт