На екскурзия в Малта?

• 142 445
  • 845
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви, мен само понеделник ме притесняваше Simple Smile
А Валета, Трите града и рибарското селище Marsaxlokk ще можем ли да ги разгледаме за 1 ден без да препускаме?

# 571
Марсашлок не е за разглеждане, това е просто рибен пазар, който работи само в неделя. Не виждам какво има за разглеждане. Може би да седнете в някой от многото рибни ресторанти, но са препълнени с хора и чак е неприятно. Ако все пак ви остане свободна неделя, може да отидете.
Няма как да ги разгледате в един ден, за всичко поотделно трябва по един. Тук разстоянията уж са малки, но само според картата. Всичко е много нагъсто, големи задръствания и дори да не ползвате градски транспорт (който е ужасен), пак се стига бавно закъдето и да тръгнеш. За един ден можете да разгледате Валета и Мдина примерно. От Валета има два директни автобуса до там, а и според мен е по-добре да се отиде в късния следобед, защото няма толкова много туристи. Или пък да отидете направо в Мдина и оттам да хванете автобус за Blue Grotto, което според мен не трябва да се пропуска. До Валета е сравнително лесно да се отиде по всяко време от всяка точка, защото повечето автобуси отиват до там.

# 572
В Марсашлок в ресторантите е приятно, ние обичаме да водим гостите там. Ако завършите разходката към 5-6 вечерта, точно ще хванете време за една вечеря. В момента се стъмва малко по-късно (не в 9, но все пак) и може да се пробвате за едно хапване навън. Иначе в самия град има да се види само крайбрежната улица с лодките, което отнема 10 минути. Ориентирайте се къде има много хора - там е вкусно  Wink Един от най-невзрачните ресторанти, който наричат "Трите сестри", иначе има друго име, предлага едни от най-добрите риби, които съм яла (а аз риба не обичам!).
Валета може да ви отнеме 2 часа, ако само ще се мотаете по улиците, или минимум два дни, ако искате да влизате по музеите, къщите, църквите, да хапнете някъде, да понапазарувате.
От Трите града най си заслужава Биргу - една обиколка през 2-3 музея, разходка на яхтения кей и ако примерно работи за посетители форта - 2-3 часа. Но си сложете и време за път. Уотърфронта на Сенглеа е приятен за разходка и друго не се сещам там, което да се гледа.

# 573
Много неща има за гледане, но зависи кой какво обича да гледа, хора различни. Последния път като бяхме в Марсашлок с приятели, поседяхме малко на масата в ресторанта, станахме и си заминахме.  Laughing На всички не ни хареса обстановката наоколо. Там всъщност ходим само за да си купим много риба и винаги с нетърпение се измъкваме. Виж да седнеш в ресторантче на Blue Grotto или Dingli Cliffs за мен е разкош.  Grinning

# 574
Check Please, благодаря, ще послушам съвета ти.  Hug Като отидем до  Blue Grotto само отгоре ли можем да го видим или там на място може и с лодка да се разходим?
Мдина да я съчетаем ли същи и с Рабат?

Врабец,
, кой е форта в Биргу, аз намирам само този Fort Rinella. Много ми се иска да посетим 1-2 форта, може ли още някой да препоръчаш.
Моста също смятаме да посетим, нея може ли да я комбинираме с още нещо?
Ще идем и до Гозо. Нещо друго което не съм изброила, а е хубаво да се посети?  newsm78

# 575
Check Please, благодаря, ще послушам съвета ти.  Hug Като отидем до  Blue Grotto само отгоре ли можем да го видим или там на място може и с лодка да се разходим?

Врабец,
, кой е форта в Биргу, аз намирам само този Fort Rinella. Много ми се иска да посетим 1-2 форта, може ли още някой да препоръчаш.
Моста също смятаме да посетим, нея може ли да я комбинираме с още нещо?
Ще идем и до Гозо. Нещо друго което не съм изброила, а е хубаво да се посети?  newsm78

Форт Сант Анджело..........Рабат е отвън на Мдина - Мдина е затворена вътре, в крепостната стена и рова. Рабат е градът отвън, т.е. се съчетават. Там са катакомбите Свети Павел и Света Агата. Вторите са със стенописи. Легендите твъдят, че самият Свети Павел се е крил там, но то се твърди, че е и корабът му е круширал в Малта, там където сега е заливът Свети Павел, че и едно малко островче има със същото име.

Форт Ринела и форт Рикасоли са на най-външния полуостров - Калкара.

# 576

Не само отгоре, слиза се до долу, има и ресторанти. Ако е хубаво времето може да отидете с лодка до скалата с подводните пещери. 7-8 евро струва. Скалите на Дингли ще ги гледате само отгоре, но ако сте с кола има хубав нов път до един плаж, около който има няколко ресторанта и места за пикник. На високото също има ресторанти.
Мдина и Рабат са едно до друго. Автобус за Дингли и Блу Грото има от Мдина, но не може да няма и от Валета. Трябва да видите в сайта обществения транспорт или от голямата спирка във Валета.

# 577
С градски транспорт ще сме. Сега видях, че може да комбинираме Blue Grotto и с  Hagar Qim Temples.
Може ли да ми кажете сайт с актуалните цени за вход за забележителностите, защото намерих един където пише едно по разкази на туристи информацията е друга и не знам кое е актуално

# 578
С градски транспорт ще сме. Сега видях, че може да комбинираме Blue Grotto и с  Hagar Qim Temples.
Може ли да ми кажете сайт с актуалните цени за вход за забележителностите, защото намерих един където пише едно по разкази на туристи информацията е друга и не знам кое е актуално

Да може да комбинирате Дингли и гротото с Hagar Qim Temples. Съвсем близо е до първото.

Не знам за какви цени точно питаш. Музеите обикновено имат някакъв вход, катедралата във Валета също заради най-скъпата картина на Караваджо. Другаде не се сещам да трябва да плащаш.

# 579
за Hagar Qim Temples на едно място пишеше че е 10 евро вход , а после имаше инфо, че е 20 Евро.За Гозо Ggantija Megalithic Temples прочетох че имало 15 Евро вход за селото на Попай моряка, видах че също е 10 евро Grinning

# 580
Popeye Village, по мои спомени, беше неопрадвано скъп. Около 15 евро на човек ми се върти, но може да греша. Входът включваше и някакви плажни забавления, возене в лодка. Но ако не си в сезона да ги позлваш, пак ги плащаш.

За храмовете виж на сайта на Heritage Malta, може да има и цени.

# 581
  • Варна
"Ще идем и до Гозо. Нещо друго което не съм изброила, а е хубаво да се посети"

Ако имате възможност отидете до Гозо, на мен много ми хареса Azure Window.А точно там пък се качихме на лодка -в дясно има едно вътрешно заливче където са лодките и през много тесен процеп през скалата се излиза в морето и се вижда арката откъм морето -за снимки Peace.Много е вълнуващо това минаване през процепа Sunglasses,лодкарят -голям майстор JoyПак там хапнахме риба на ресторантчетата на Xlendi. Не знам дали е споменато като забележителност, но много ми хареса и Palazzo Parisio - интересен с хубава градина -близо до Моста и Мдина като комбинация.

# 582
Много благодаря на всички ви, събирам последен багаж и мнения и заминаваме, като се върнем , живот и здраве, ще разкажа  Hug Hug Hug

# 583
Много благодаря на всички ви, събирам последен багаж и мнения и заминаваме, като се върнем , живот и здраве, ще разкажа  Hug Hug Hug

Лек път и весело изкарване! Задължително да пишеш, че и аз се подготвям за 3 май  Heart Eyes

# 584

Маги, кога се връщате?

Общи условия

Активация на акаунт