На екскурзия в Малта?

• 141 454
  • 845
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря!
Може би ще сме в този хотел.

http://www.booking.com/hotel/mt/astra.bg.html?label=gen173nr-1DC … =1&#hotelTmpl

http://www.astrahotelmalta.com/
 Някой има ли мнение?

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 15:03 от valya_bl

# 751
  • София

Винаги чета отрицателните отзиви, а тук не са никак малко. Трябва да прецениш сама дали можеш да направиш компромис с тях.

Предполагам, че си се изкушила от гледката към морето. Имай предвид, че в такива хотели винаги има и стаи без гледка. Особено ако резервирате на някаква промоционална ниска цена, почти сигурно е, че ще ви настанят в такава. От опит го казвам.  Wink Нашият хотел беше с висока оценка и уж с хубава гледка. Зарадвахме се на 70%-но намаление, което решихме, че е заради резервацията в последния момент. Настаниха ни в приземна стая с прозорче, гледащо към стената на съседната къща. Дори не можехме да преценим дали грее слънце или е облачно. Simple Smile Хубаво, че бяхме само за 2 нощувки, а и се прибирахме само да спим. Иначе хотелът наистина беше впечатляващ, но за настанените в хубавите стаи.  Laughing Пиша го, защото в един от отзивите на руски за хотел Астра, пишеше нещо подобно - прозорец към нещо като шахта, пълна с боклуци.

# 752
Аз бях в един от съседните - Sliema Chalet в стая без гледка и балкон, но го пишеше в цената (а тя беше уникална 125 евро за седмица през декември)
Иначе на последния етаж имаше балкон с шезлонги и не мога да кажа, че гледката е нещо нечувано, на булеварда хвърчат коли и автобуси, а наоколо само хотели...

# 753
Включвам се в темата, на 28-ми летим за Малта, спряхме се на този хотел: http://www.booking.com/hotel/mt/bayview-apartments.bg.html?aid=3 … 1&#map_closed някой дали има впечатления от него или от района, видях че има спирка в близост, което за мен е предимство, както и частичния морски изглед.

# 754
Супер Темичка, която за жалост не е активна вече.
Все пак да попитам, ако вземем кола под наем, как стои въпросът с паркирането - скъпо ли е и лесно ли става? Като прочетох за това колко са бавни и нередовни автобусите и вече и за кола се замислям...

# 755
Все пак да попитам, ако вземем кола под наем, как стои въпросът с паркирането - скъпо ли е и лесно ли става? Като прочетох за това колко са бавни и нередовни автобусите и вече и за кола се замислям...

Аз не бих рискувала с кола. Нали знаете, че движението е обратно, като в Англия и доста дивашки карат  Laughing Не е толкова страшно с автобусите, ние нямахме никакви проблеми. Да, не са много бързи. Не си спазват и разписанието много-много, но идват Simple Smile Но пък за къде ще бързате толкова  Simple Smile

# 756
  • София

Никъде не сме плащали за паркинг, но в Слима и Валета паркирането е трудно осъществимо. Преди време бях писала как постъпихме ние. Първите ни нощувки бяха в Слима и бяхме без кола. Обикаляхме пеша и ползвахме фериботите за Валета. За тези дни посвикнахме и с обратното движение, макар и като пешеходци. После взехме кола под наем и сменихме хотела с друг на по-спокойно място. В следващите дни обиколихме по-малките градчета, природни забележителности, Гозо. Колата си е удобство и не бих се лишила от нея. С обратното движение се свиква бързо.

# 757
При условие, че има удобен транспорт до всяка точка на островите, според мен колата е излишно главоболие -  обратното движение, и проблемното паркиране. Ние бяхме в Sliema Chalet Hotel, точно пред входа (на около метър и половина вляво от вратата) имаше спирка на X1 ли беше, Х3 ли беше...който ходи навсякъде. Кръстосахме от край до край, само с обществен транспорт.

# 758
Има големи обществени паркинги - например пред Валета са няколко. Но все пак не разчитайте, защото са много натоварени в работни дни и въобще през деня.

# 759
Здравейте! Наближава и моето пътуване до Малта, затова искам да попитам за адреса
 (или координатите-телефон или ориентировъчно местоположение ) на туристическата агенция, в която работели българи. Ще ми е от полза да имам възможност на място за евентуална информация или помощ на български, защото английския ни не е много добър. Някой тук беше писал за това. Интересува ме още дали има дневни карти за градския транспорт и каква им е цената. Тук се коментира само едноседмична , а ние ще сме за два пълни и два непълни дни Simple Smile Може би има и други варианти? Благодаря ви за подробната и полезна информация, която споделяте тук!

# 760
Включвам се в темата, на 28-ми летим за Малта, спряхме се на този хотел: http://www.booking.com/hotel/mt/bayview-apartments.bg.html?aid=3 … 1&#map_closed някой дали има впечатления от него или от района, видях че има спирка в близост, което за мен е предимство, както и частичния морски изглед.

Здравейте! Върнахте ли се, какви са впечатленията ви? Какъв транспорт ползвахте?

# 761

Привет и след завръщането ни от Малта. Изцяло използвахме градски траспорт, до всеки град и място се придвижвахме с него. С Google maps и благодарение на табелите се ориентирахме сравнително лесно. Като цяло препоръчвам Валета и Мдина, ако сте с ограничено време. На Гозо не сме ходили. Хотела ни в Слима беше сравнително добър, на автобусна спирка и в близост до фериботите. Малта ми хареса и останах с хубави спомени, ако нещо конкретно ви интересува съм на разположение.

# 762
Благодаря за отговора bouquet, ние тръгваме утре и съм направила една програма мах. Naughty, съобразена с всичко, писано във форума, но на място винаги нещата са различни. Надявам се да успеем да видим  възможно повече и да всичко да е наред. Аз се колебаех между градския транспорт и туристическите автобуси hop off-hop on, но май ще се спрем на вариант градски автобус. Интересува ме дали има дневна карта за автобусите, защото в сайта им не видях такава, а тук повечето пишат, че има. newsm78 Вие за колко дни бяхте, защо не сте успели да отидете до Гозо? Аз съм предвидила един за там, пък ще видим.

# 763
Няма дневна карта за автобусите, махнаха я отдавна.

За който ще пътува сега - в неделя вечерта във Валета е закриването (и най-зрелищната вечер) на Международния фест на фойерверките. В Гугъл можете да го намерите като Malta International Fireworks Festival.

А целия уикенд в Мдина ще има Medieval Mdina - средновековни рицари, демонстрации, храна, въобще - тематично Simple Smile

# 764
Ние бяхме с карта за 12 пътувания на цена 15 евро, като на едно пътуване може да се прeкачваш неограничено в рамките на 2 часа. Имахме 3 пълни дни за разглеждане и реално можеше последния ден да отделим на Гозо, но сменихме план програмата. А ако има нещо, което да съжалявам, че съм посетила е Ta Aли, загуба на време беше за нас, нищо общо с очакванията.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 18:52 от ivi4kabs

Общи условия

Активация на акаунт