ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ - да я победим заедно! Тема №10

• 58 602
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Ограничавам се само с това на ден, след това не ям въглехидрати и се чуствам добре. Нямам глад за сладко и успявам да сваля килограми когато съм мобилизирана и спортувам.
Ето това е показател, че правиш всичко правилно.  Hug Спортът е незаменим за здравето!
Аз за това написах, че съм по-строга със себе си, да не вземе някой, който е ял сладко и хляб по 5 пъти на ден да мине на зеленчуци и риба и после да пише, че е припаднал! Peace

# 676
  • София
аз също вече не изпитвам следобедния глад за сладко и вече не треперя от глад. Относно запека, при мен доказаните неща не работят. Аз нямам просто запек а силни болки в дебелото черво ако не ида в тоалетна повече от два дни. Това се случва от няколко месеца, като преди също бях със запек и нямах тези болки, сега пия на 2-3 дни чай за лениви черва и имам успех някакъв но не го изпия ли и почват болките.

# 677
Пак мога само да повторя - пробвай с повече мазнини. Аз също имах проблеми в това отношение преди, но откакто се храня така, не съм имала никакви проблеми. Даже изхвърлих чая от сена онзи ден, защото му беше изтекъл срока на годност, а не го бях отваряла даже... Wink

# 678
Ох, и аз го имам този проблем. Пия Сена, но много рядко, за да не ми свикне организма с него. Какво ще рече повече мазнини? Месо ли? Аз риба не мога да ям, става ми лошо от нея, гадна ми е. Макар да знам че е полезна, нищо не може да ме накара да ям нещо, живяло във вода. Сега ям лапад, домати, таратор, обаче пак не ми е редовен стомаха... Бях си купила веднъж омега-3, пих ги едим месец, обаче никаква полза не видях от тях, пък са доста скъпи. Кажете какви мазнини приемате и как?   bouquet

# 679
  • София
От малка съм със запек, в момента пия Naturalax 3 - нямат сена!
Виж в нета за тях, съдържат само билки. Те ми регулираха изхождането. Дори и да не ги пия 1-2 седмици нямам проблем.

# 680
Аз бих препоръчала кис. мляко+ ленено семе. Сутрин с някакъв плод върши супер работа и е много добра закуска.  Peace

# 681
Ibsena, лененото семе трябва ли да е сложено в млякото вечерта?

# 682
Аз нарязвам плода, слагам лененото семе (вземам си счукано, то по-лесно се усвоява от организма) и канела ( нали смъква захарта и тя  Simple Smile ) и досипвам кисело мляко. Оставям 15-20-30 минути да преседи. Правя кафе или приготвям нещо друго в това време. Вярвам че това е причината, защото съм много редовна всяка сутрин като си го хапна Simple Smile

# 683
  • София
Момичета, извинете, че така рязко нахлувам в темата ви, но имам едно питане. Моя приятелка днес прави глюкозотолерантен тест и тъй като и тя и аз сме "боси" в темата, бих ви помолила за малко разяснение. Тя каза, че резултатите ѝ щели да бъдат готови в понеделник, но кръвната захар преди приема на глюкоза, била около 5 (за жалост не знам единици) и на 60 и на 120 мин. се е покачвала с около 1 единица. Няма и референтни стойности, по които можем да се ориентираме, какво показва подобен резултат. Ще помоля за вашето мнение и предварително се извинявам, ако не съм задала въпросът си правилно!  Wink

# 684
още един глас за лененото семе - сутрин или сутрин и вечер по една две лъжици, също и чаша топла вода. Също добре повлиява и в закуската да има маслини, кашкавал и протеини.

# 685
Момичета, извинете, че така рязко нахлувам в темата ви, но имам едно питане. Моя приятелка днес прави глюкозотолерантен тест и тъй като и тя и аз сме "боси" в темата, бих ви помолила за малко разяснение. Тя каза, че резултатите ѝ щели да бъдат готови в понеделник, но кръвната захар преди приема на глюкоза, била около 5 (за жалост не знам единици) и на 60 и на 120 мин. се е покачвала с около 1 единица. Няма и референтни стойности, по които можем да се ориентираме, какво показва подобен резултат. Ще помоля за вашето мнение и предварително се извинявам, ако не съм задала въпросът си правилно!  Wink

А инсулина? Той е също е важен. Ама как сте разбрали колко е захарта, след като няма още резултати?

# 686
  • София
Елора, честно казано и аз не разбрах много от обясненията и...  newsm78 Каза ми, че инсулинът щял да бъде готов в понеделник. Предполагам, че трябва да се види съотношението между двете. В понеделник ще дам точни резултати.  Peace

# 687
На мен ми е чудно как може да са и казали колко и е захарта. Освен ако тя сама не си е измерила отделно.

# 688
  • София
Днес пак говорих с нея и каза, че резулатът на захарта и е бил готов същия ден, пък инсулина щял да бъде готов в понеделник. Thinking И на мен ми се видя странно...

# 689
  • София
Елора, ето това са резултатите от изследването, за което писах:  newsm78

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Глюкозо толерантен тест                   *    Профил    Виж по-долу
Глюкоза 0'                                     5,1        mmol/l   
Глюкоза 60'                              6,71         mmol/l   
Глюкоза 120'                               7,1       mmol/l   

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Серумен инсулин                    3,6            µIU/ml     3-25

Общи условия

Активация на акаунт