трудното решение за аборт

• 20 844
  • 144
  •   1
Отговори
# 45
Стряскането при новината за бебе е факт, повечето бъдещи родители минават през един период на осъзнаване. Но аз пък съм  също от тези хора, които не могат да приемат как е възможно някакъв подпис да бъде поставян на челно място. Нашият татко си гледа много отговорно детето, въпреки че нямаме брак и никога не сме планирали да имаме. От самото начало си беше казал, че е против брака, но това не го прави по-малко отговорен към семейството, дори напротив.

Не че поставям под съмнение качествата и атрактивността на авторката, но имам приятелки, които са на по 35 и са сами.... ами мъжете на тази възраст никак не валят, още по-малко качествените мъже. едно е да сменяш мъж на 20, друго на 30 дори и друго на 35 - изборът много силно се стеснява.
Всеки си преценява какво му е важно, аз лично вярвам в това, че всяко човешко същество се стреми към оставяне на потомство.

Вярно, неприятно е да ти е обещавал нещо, а сега да бие отбой, но истински важното е, че не бие отбой от детето Peace За това неспазено обещание може да заслужи някое мусене или дребно наказание, но да лишиш от живот едно човешко същество.... Naughty

# 46
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Аз не  разбирам  изобщо  авторката.
Според мен трябва  да  пренебрегне  всякакви странични   фактори  и  да се съсредоточи над въпроса- иска ли детето  или не.
Ако  го иска- омъжена или не, все  ще  го отгледа.
Ако не го иска , остава  въпросът   защо  тогава е допуснала появата му.
Излиза, че тя иска  детето, но  само  при условие, че има брак.
По- тъпа причина от  тази  да създадеш  дете  трудно може да се намери.
Демек, забременяла е, щото са й обещали брак.
За нея детето  е билет  за брачното влакче.
Като  не  ще  да идва  очакваното  влакче, късаме билета  и  точка.
Безпричинно  да абортираш  планирано  дете  е  пълен парадокс, безумие   и  скудоумие.
Що като  си искала сватба, не   помъкна човечеца към олтара  и   чак след това  да правиш бебе?
Отговора   е лесен- усещала си колебанията му.
Мрънкала  си и  той от немай- къде  е обещал, че ако някой ден, някога  се появи факторът "бебе", ще те направи  "почтена" жена, за да  "узакони"  детето.
На  тебе не ти  се  е чакало,  че вероятно в махалата са те коментирали  като "стара мома", побояла си се  да  не изтървеш  жениха   и  си решила да  пришпориш нещата  с идеята, че като забременееш, той ще клекне  и в името  на детето  безропотно  ще  каже заветното "да".
Но не си очаквала да се  опъне.Пък той се е опънал. Иска си детето, но не ще сватба.
И ти сега  се  каниш да го накажеш с аборт.
Но си дай сметка, че направиш ли аборта, губиш всички шансове  конкретно  с този мъж/ ако толкова  си  приритала за него/.Ще  те зареже като  стой, та гледай, щото  мъж, който е  с всичкия си , такова  издевателство   няма да понесе.
Ако задържиш детето си, независимо  от  брачния си статус, ще означава със сигурност едно- че си достатъчно зряла да понесеш последствията  от решението  си да забременееш, каквито и да са те.
Абе, имаш си глава  на раменете- решавай.
Това, което  пиша, е просто опит  да покажа друга  гледна  точка.
Това, тия деца, някои  хора за нищо ги нямат ooooh!

# 47
Не забравяйте все пак една бременна жена в какви крайни емоционални състояния може да изпадне и на въпросния мъж как му е поднесена новината за бебе, ултиматумът за брак и с какво още и как е гарнирано всичко това... все пак това е само едната гледна точка. Обикновено мъжете дезертьори не предявяват претенции за бащинство, а офейкват без много обяснения. Според мен причината за неговия отбой не е в бебето.

# 48
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Не забравяйте все пак една бременна жена в какви крайни емоционални състояния може да изпадне и на въпросния мъж как му е поднесена новината за бебе, ултиматумът за брак и с какво още и как е гарнирано всичко това... все пак това е само едната гледна точка. Обикновено мъжете дезертьори не предявяват претенции за бащинство, а офейкват без много обяснения. Според мен причината за неговия отбой не е в бебето.

И според мен не  е в бебето- той явно си  го иска.Причината е  нейната  настойчивост  обезателно  да  се  бракуват.

# 49
Ама ако жената е казала за това си съкровено желание и мъжът е бил наясно, че тази жена иска брак, а той не е искал да се жени за нея, трябвало е да намери друга жена, а не тази. Въобще не е същото като мъж, който в самото начало казва, че е против брака.
А дали сега има шанс жената да изнудва мъжът с бебето - според мен този шанс е нулев. Той сега казва, че ще си го иска, но той е казвал и че ще се ожени. Такова виртуално искане без никакви конкретни параметри е вятър работа.
П.П. Наистина не ми се иска темата да става за и против сватбите. Говорим за конкретни хора с конкретни разбирания. Да кажеш едно, а после съвсем друго, никак не е ОК.

# 50
  • София
Що като  си искала сватба, не   помъкна човечеца към олтара  и   чак след това  да правиш бебе?

newsm10

Това, тия деца, някои  хора за нищо ги нямат ooooh!

Cry За съжаление е така! А колко бездетни двойки има....

# 51
  • София
стига де, с тези бездетни двойки!  Peace Едното с другото няма нищо общо! Все едно ти да не искаш да си доядеш пържолата в чинията и аз да ти кажа "а колко гладни деца има в Сомалия..." Дай сега, щото Иванка не може да забременее и роди, Драганка насила да ражда, само защото е забременяла! Или какво, Драганка да роди и да даде бебето на Иванка, за да се спази някаква странна справедливост? Или Драганка да се почувства виновна, че не иска да ражда? В крайна сметка бременността е индивидуална и жената сама трябва да реши за себе си дали иска да ражда и гледа дете или иска да направи аборт, това е! Няма обвързаност с трети лица, които не могат да имат деца.

# 52
  • София
Да, ама това дето е в корема й не е просто нещо си там, а живо същество, с биещо сърце, което е бъдеща личност. Като не е готова за дете що го е правила????? И то не е станало грешка да кажеш, ами е напълно планирано! И сега бебето се явява пречка защото мъжа бие отбой! Дай да се отървем от тази пречка сега!  Close

# 53
  • София
Това, което е в корема й е важно как го възприема тя, а не ти, аз или половината форум. Ако повеке клони към аборт, е "нещо", ако клони да ражда е "дете".

# 54
Това, което е в корема й е важно как го възприема тя, а не ти, аз или половината форум. Ако повеке клони към аборт, е "нещо", ако клони да ражда е "дете".

Позволи ми да не се съглася. Това, че тя евентуално мисли да абортира, не променя факта, че това е развиващо се, живо, потенциално човешко същество.
Друг е въпросът, че родителят наистина носи отговорност не само да роди, а и да отгледа това същество. И ако по някаква причина смята, че няма да може да го отгледа, то е по-добре да не го ражда. Но това не го прави по-малко живо и не го превръща в "нещо" Peace

# 55
Жената да си помисли кое й е по-важно- бракът или бебето. Защото аз така разбирам дилемата /всъщност не я разбирам/- има булка- има бебе, няма булка- няма бебе. Ако беше 20-годишна, вероятно щях да я разбера, изхождайки от факта, че до онзи ден е чела Пепеляшка, но жена на нейната възраст остро осъждам, хуля и наричам глупава, без да се чувствам и за милимунда гузна.

# 56
  • София
стига сте й мътили главата! Звучите като активистките с плакатите пред клиниките за аборти! Още малко и някой ще пусне линк към филмче. Насила хубост не става - ако не е сигурна, че иска детето, после нали тя ще го гледа, не аз или ти!   Peace

# 57
Честно казано мен ми дреме на дупето кой абортира и кой не. Просто ми е детинска дилемата й.

# 58
  • София
явно за нея е сериозна. Има бол случаи как родителите и цялата рода отритват майката. Независимо колко пари има една жена, винаги го има страхът. Все още за човека най-страшното след смъртта е да бъде отритнат от най-близките си.

# 59
Така е! Обаче по-скоро отива да се двоуми едно младо, несамостоятелно, неуравновесено момиче около 20-те.

Общи условия

Активация на акаунт