Вънка жега е голяма, ЯНУАРЧЕ мира няма!

• 28 101
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Като сме навън "поливаме" дръвчета и тревички, за да растат и детето е много щастливо. Пикае прав. Аз му държа пишлето и двамата гледаме колко надалеч ще стигне "пико" (той така си казва, като има пиш). Пробвала съм и като момичетата да го държа, но така се опикава. Вкъщи е на гърне. Лятото може би ще взема седалка. Предполагам, че ще му хареса.

# 151
Калифорния, Зори почна с гърне, после взехме и седалка и вече й е все едно, но по-често ходим на седалката, защото така поне не мия гърнето по 100 пъти. Иначе тя няма претенции, свикна. Навън първоначално не искаше да пишка и не ми даваше да я държа, обаче от тази пролет реши, че вече може и навън припикава тревички и тя, аз си я държа, щото то момиченцата няма как Simple Smile
И при нас памперсът се пълни веднага след ставане от сън, но проблемът е, че спим в различни стаи и няма как да я взема и да я сложа на гърнето, щом усетя, че се събужда. Тя, докато дойде до спалнята и вече е направила пиш. Не ми е много ясно как ще ги махам, но мисля скоро да действам...  newsm78

Емили, да кажеш на Марина, че няма никакви поводи за съмнение, че е едно много красиво момиче. Сигурна съм, че на всички, освен на нея отдавна им е ясно!  Wink Имам предвид нейни съученици, съученички и приятели, не само възрастните.  Peace

# 152
  • В две тъмни очички
Рал, Елч, ЗънHug благодаря ви за хубавите думи за Марина! Ще и ги прочета, защото тя доста се подценява и често има ниско самочувствие и мнение за себе си.
Да предадеш на това прекрасно ангелско дете, че тя е едно от най-изящните същества, които съм виждала! Както и не веднъж съм казвала - обожавам я! Не е редно да има ниска самооценка, просто не виждам причина да го прави. Трябва само да се гордее с това, което е и с богатството, което има около себе си  Hug Прегръдки и за двете ви.

Влади пишка и в гърне и на седалка. Когато както си реши. Напоследък все по-често иска на седалката. Навън има желание да пикае сама и в интерес на истината се справя много добре. Сваля си гащичките, кляка и не се опикава Simple Smile

# 153
Добро утро, момичета! Hug

амнезия, калифорния, Буби и Бубе  Hug Hug Hug благодаря и на вас! Всички ваши думи ще и бъдат прочетени на девойката! Simple Smile

Тази сутрин направили забележка на ММ, че Сами бил с хрема. Хрема почти не остана, само като се разплаче му потича носа, и като тича леко се закашля. Спи спокойно нощем, няма нито сополи, нито кашлица. А ММ каза, че от стаята на децата една от госпожите кашляла зверска влажна кашлица...?!? Много се ядосвам. Омръзна ми да го спираме постоянно, да се чудим кой да го гледа, да го пуснем здрав, и след 3-5 дена пак да е болен, защото не на всички се правят забележки...

Снощи го питаме разни неща за яслата. Питам го - Госпожите карат ли ви се? А той почва да си дърпа и двете ушенца...Питам го - Ушенцата ли дърпат - Той - Да...Питам го - А ти какво правиш? И той почва да търка очите и да плаче все едно...
Мислите ли, че е възможно?

Слънчев и усмихнат ден на всички! Heart Eyes

# 154
Четох тука имам една книга какво пише в нея за гърнето и се обърках тотал.  Laughing Ще се ходи за гърне!

# 155
Емили, аз си задавам същия въпрос по отношение на яслите.
Марти плачеше в началото когато тръгна, после това премина и започна да ходи с удоволствие. Изведнъж обаче нещо се случи и той започна да се държи много изнервено и да плаче страшно. Питам го:
-Някой бие ли те
- Да
- Кой те бие, лелите ли
- Да
 -Къде те бие
 -На главата

След малко пак контролно питам
Кой те бие
Баткото
...... А върви разбери кво става. Вчера моя мъж говори с лелките и те също нямали обяснение. Сутринта даже ме пуснаха да вляза и да поседя малко с него/ тъкмо видях обстановката/. Бяха всичко на всичко 3 деца. Привидно всичко изглежда нормално.
Не знам какво да предприема, не мога да стана и да напусна работа, за да го гледам. Нямам баби, започнах отново да търся детегледачка. Вече мисля да го оставя на баба му, но да намеря жена, която да и помага поне с домакинството

# 156
КакаРала, а ТМ като е говорил с лелите, те какво са му казали? Че никой не го бие или какво?
И дали някой би си признал такова нещо? newsm78

Добре е, че са те пуснали да влезеш, ама то за малко време е нормално нещата да са ОК.
Мислех си дали пък Сами не показва как се карат на другите деца например, да не е точно върху него? Защото той не може да обясни все още, а само с да и не отговаря на въпроси. Но, за да показва дърпане на уши - което никой никога у нас не е правил с него, значи все пак го правят, няма как да си го измисли.

Калифорния сподели какво си прочела за гърнето  и  какво те обърква?

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 11:12 от Emilly1212

# 157
Казали са му, че никой никога не е бил. Да не мислиш, че ще си признаят.
Един познат ни предложи да му сложи микрофонче в дрехите и вече сериозно обмислям този вариант. Странна работа като цяло, вчера уж цял ден бил ревал, а вечерта беше супер спокоен и весел. Накрая ще се окаже, че просто си е глезанче. Сутринта в колата ми вика: " Мама да гали, да гуши" и мъжа ми заключи, че съм го глезела. Не знам аз ли бъркам някъде

Но в интерес на истината аз съм 100% сигурна, че ги побийват

# 158
Привет. Нашата кака днес е на градина. Не може да спре да пие сиропи , че да и поставят ваксината - ужас. За сега не пием нищо - дано устискаме 10 тина дена та да ни я поставят - тя е задължителна.

А тя самата напоследък е станала непоносима - с едно глезено държание , което ме влудява. Не знам на какво се дължи това - всяко занимание и е за 5 мин и и омръзва - търси следващото. Само мрънка , говори ми глезено , само на инат ми прави и използва само няма и не искам. По 5 пъти минимум я викам за да се облече примерно, или се обърне и да даде знак , че ме чува , за да се изкажа да не прави нещо нередно. Аз ли греша някъде ,вече не знам.

Буби браво на Влади за пишкането.

Кака Рала, Емили много гадно това с яслата - без значение дали ги поплескват или им дърпат ушите а за удрянето по главата  Shocked -по скоро е от някое дете.

Хубав ден и здраве от нас.  Hug

# 159
како рала, и седенето в къщи не е решение. аз виждам как дара изостава с общуването от това асоциално гледане. вчера сме седнали с приятели в едно кафе и там имаше още едно детенце. дара, разбира се, веднага поиска да си играе с него. отиде и нищо. нито може да общува с него, нито да си играе Sad

не знам за вас, ама мен в началото като съм тръгнала на детска градина децата са ме биели много. наште казават, че ден след ден съм се прибирала със синки, градинки от ухапвания, следи от дране, ожулвания. аз обаче не съм си признавала, че ме бият (пуста гордост). една вечер баща ми ми казал "виж сега, мойто момиче, искам утре ако някой те ядосва да си свиеш ръчичката и да го целиш право в носа" на следващия ден съм разбила носа на 3 момчета, цял ден съм седяла наказана, но повече никой никога не ме е бил. не казвам, че това е начинът и аз определено няма да процедирам така с дара, идеята ми беше, че и едно време се е случвало да се бият децата явно и те някак сами намират начин да се справят с това.

# 160
  • Пазарджик
Привет и от мен  Hug

Емили,какрала и аз във вашия отбор.Снощи Нелката бълнува цяла нощ ,пищеше и ме викаше Cry сутринта като я оставих в градината малко се размрънка.Вчера я взех по рано,защото трябваше да водим Таня да и махнат конците,та влизам и чувам истерични викове от госпожата ,а една малка душичка плачеше много жално.Въпросната госпожа излезе и ме гледаше толкова враждебно,че чак аз се изплаших,издърпа Нели за ръка и я подбутна към мен,аз се направих ,че не съм забелязала грубото и отношение(и аз самата бях много изнервена,много се бях притеснила Таня да не колабира пак при вида на лекарите и щипките),та реших,че преиначавам нещата.В този момент забелязах ,че на Нели фибата на бретона я няма(много и е дълъг,искам да я заведа на фризьор,че все крив и го правя),та я помолих да я намери.И тя като се обърна и се разфуча,че и било писнало да търси фиби и ластици,не можела на 20деца да знае къде са.Тук вече не можах да издържа,влезнах след нея и без да повишавам тон,но с тембър да и стане ясно,че и аз мога да се ядосвам и казах да не я търси,че проблема не е във фибата,а че точно в този момент бретона трябва да е прибран.Казах и също,че всеки ден я водя с по две фиби,а си я прибирам или без ,или с по една и досега никога не съм ги търсила.Взех си детето и без да и казвам"Довиждане" си тръгнах,не знам дали разбра,че се е държала грубо или се сети с помощта на кой Нелката е приеха в яслата(имам информация,че си предават да бъдат по внимателни с Нели,че била с връзки и можели да пострадат ooooh!),та ме настигна за да ми пожелае приятен ден .Не знам какво да си мисля вече,питала съм я дали някой я удря и тя ми отговаря"лелята",като я питам къде,тя отговаря"по главата"

# 161
Тути, Hug това което разказваш е много гадно. Направо се вбесих само докато те четях.

ЕлчHug браво на теб! Справила си се както трябва.
Когато деца се ударят - ако е неволно или пък се е случило веднъж, но после са взели някакви мерки да не се повтаря, го приемам. И на мен ми се е случвало в градината да ме удрят, да падам, да се удрям. Дори от градината ми е чупен носа и си го влача така... Simple Smile Ама ако госпожите си позволяват да удрят децата...някак си не мога да го приема. Както и грубо отношение. Не съм привърженик на удрянето на деца, като някакъв метод на възпитание. Според мен в душите из се заражда някакъв гняв, обида, ако пък не могат и да си кажат....не мога да си представя какво изпитва една детска душа в такъв момент...Може би съм прекалено чувствителна, де да знам!

Фея, Hug дано бързо се оправи каката!

И да помрънкам още на тема ясла!  Миналата година ремонта беше през август. Когато трябваше да си планираме отпуските от фирмата /знаете че е задължително/ поради тази причина си сложих 12 дена отпуск през август да гледам Сами. Преди 3 седмици изнесоха списък, че яслата ще е в ремонт през юли. Срам не срам, помолих колежката, която ме замества да си сменим отпуските. Промени си тя морето, а днес ММ каза, че променили отново ремонта - ще е през август. Не мога да моля колежката отново да си променя плановете. Ама се ядосах много яко.

Хайде стига толкова от мен днес, че станах досадна сама на себе си! Laughing

# 162
При нас пък лелите са много симпатични, никога не съм чула да се вика. Има една много възрастна баба, която се оказа, че е майка на една от лелите и ходи да им помага. Е Марти я харесва повече от биологичните си баби. И защо е това тръшкане не знам, нямам обяснение. Имам чувството, че му е скучно в градината и затова не иска да ходи. Сутринта като си говорехме с лелята/ нали ме допуснаха до светая светих/ тя каза, че той се държал като много по-голямо дете и в сравнение с другите бил много умен. Не знам дали го каза от куртоазия, но съм забелязала, че Мартин най-много се тръшка когато скучае.

Иначе Елч аз съм му казала: Ако ти ударят шамар, ти удари 2. Правилно или не и в живота е така, човек трябва да се защитава и да си отстоява интереса
А за социалния контакт не съм сигурна как му влияе яслата, той с връстниците си не играе, само търси батковци, лели и баби.

Сега обмислям на какво да го запиша, дали има езиково обучение за деца на тяхната възраст. Мартин вече се научи да брои до 10 на немски и английски Crazy и май много лесно прихваща езици. С нещо ще трябва да го разнообразявам

Емили, и мен днес ме питаха дали ще го водя юни и юли Shocked Викам, естествено, че ще го водя, кой да ми го гледа. И ми сервираха нещо от сорта, че трябвало да плащам. Че то аз и сега плащам. Нещо не разбрах какво ми говореха, явно се надяват повече деца да се гледат от бабите, но сам им криви сметките. Присъствения списък беше пълен  hahaha

# 163
  • sofia
Аз не помня дали ви казах, че Лия беше надрана жестоко по ръчичката. Питах я кой го е направил- първо каза лелята, а после някакво дете, та да ви кажа не вярвам много да ги бият. Най- много по дупето да ги шляпат. Аз мисля, че лелите ги е страх. Някой луд татко като нищо ще ги нокаутира. ( ММ е способен)

# 164
Аз не помня дали ви казах, че Лия беше надрана жестоко по ръчичката. Питах я кой го е направил- първо каза лелята, а после някакво дете, та да ви кажа не вярвам много да ги бият. Най- много по дупето да ги шляпат. Аз мисля, че лелите ги е страх. Някой луд татко като нищо ще ги нокаутира. ( ММ е способен)

Хахаха, твоя мъж освен всичко друго всява респект.
Майтап настрана, но аз също рЕзко полудявам и само да имам доказателство, че го бият ще вляза с вратата

Общи условия

Активация на акаунт