Вънка жега е голяма, ЯНУАРЧЕ мира няма!

• 28 102
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Буби  Hug

Да са честити днешните именници- със здраве и гордост да си носят имената.

Бубе съжалявам , че празника ви е пропаднал, но съм съгласна с Буби - нали твоите ще се постараеш да не са такива. Жалко е , наистина , но ти си опитала... От тука насетне - каквото - не си хаби нервите - ще ти трябват.  Hug

Хубава вечер и здраве. - Аз прекалих вчера и днес с хапването   Crazy нередовна история-  Mr. Green и снощи едва заспах (толкова ми беше тежко- така не бях преяждала скоро) , и тази вечер - същата работа.

# 136
  • София
Честит имен денна всички именници! Hug
Тути, тортата е супер, браво и да ви е сладко! Hug
Бубе, разбирам те много добре! И моята зълва действа по същия начин, затрупала е децата с играчки и дрешки! По този начин и тя се опитва да компенсира разни неща, които не може да промени, но разбира се не това е начина. Свекърва ми е на същото мнение като мен, но пред дъщеря си гледа да не споделя много мнение, че тя лесно се пали, а в същност и няма смисъл да й говори! Ама на мен ми е лесно, защото ни делят хиляди км, като са си тук и аз трудно се сдържам...

# 137
бубе, няма по-кофти нещо от разглезено дете. много добре разбрах какво те дразни, просто нали знаеш, че никой не обича да го критикуват, още по-малко да му кажат, че тотално е оплескал нещата. много е тъпо, че малко или много това засяга и теб, респ. влади. според мен изчакай малко да видиш дали пък няма да се замислят над казаното от теб, защото понякога човек отрича, но казаното остава да го гложди и кой знае може и да го промени. но съм съгласна с буби да се опиташ да си го преместиш в другия крачол (така де, не че буби така го е казала, такъв беше смисълът Simple Smile).

емили, изобщо не съм съгласна с рал за марина! тя не е просто чаровница, тя има едно страхотно излъчване, не знам как да го определя, аристократично, превъзхождащо, ще е страхотна жена, както сега е страхотно пораснало момиче Simple Smile

пропуснах няколко повода за честитки, да знаете, че не е лично.
тути, тортата ти ми събра очите! страхотно изглежда, а рразрезът е уникален!

# 138
  • София
Добро утро, момичета!

Честито на всички, чиито празници съм изпуснала! Hug Да сте живи и здрави, много щастливи и обичани!

Ние изкарахме страхотна почивка. Бяхме на село при дядо, по цял ден тичаха и играеха на двора и по съседите. Вечер мязаха на истински циганета. Ходихме и до Шумен и до Бургас. Прибрах се с един куп цветя (от роднини и цветното изложение в Бургас), сега ме чака голямо пресаждане Simple Smile В Ямбол открихмеуникална детска площадка - огромна и със страхотни играчки - завидях им. Ива се прибра болна, естествено. То изобщо е цяло чудо, че оцеля след всички падания и травми. А вчера на магистралата засякохме Део и Елена и Яна пощуря от щастие. Изобщо, много емоции - и хубави и не съвсем, но ние сме много щастливи.

Силве, извинявай, че не минахме, но към края на обяда Ива беше вече изморена и киииисела.

А колкото до обличането - в яслата нямат никакви претенции как ше я обличаме. Само помолиха да е с покрити колена, защото като тичат навън и паднат, да няма големи поражения. А когато говорим за собствено мнение - Ива има такива попадения в обличането на които би завидяла всяка циганка Mr. Green Mr. Green

Бубе, подкрепям момичетата - премести си го в другия крачол и се ядосвай за по-важни неща.

# 139
Лелеее много пишете уе!  Crazy

Бубе гуш!!

Аз по принцип мразя роднини, та едва издържах пътя до Дулово...сите болни и сополиви, в колата Мишо и Калин дигнаха 39 градуса и оповръщаха после всичко...абе втори път и пари да ми дава мъж ми няма да се навия. Там си изкарахме добре иначе, нямаше много мрънкане откъм баби, лели, братовчеди. Децата се надивяха на село, Мишо яде пръст и трева  Joy Прави вече първи стъпки, изправя се, катери се по мебелите...порасна момчето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Бонболинка Не стигнахме въобще до Силистра  Sad Никога не съм ходила, а ми се искаше...Седяхме само в Дулово и село Межден, то е на 7 км от Дулово.

Димара И Калин не знае много често какво иска  Joy Аз му викам, че е кифличка като татко си, и той 5 часа не може да избере сам нищо в магазина.

# 140
  • София
Добро утро!

За дъщерята на Емили съм напълно съгласна с по-горните мнения - прекрасна е  Heart Eyes.

Ади почти е махнала памперса Simple Smile. След 8 месеца мъки, най-накрая започна да си казва преди около десетина дена и оттогава не е имамала фал през деня. През нощта все още е с памперс, но повечето сутрини го намирам абсолютно сух. Днес я пратих на ясла с гащи, дано да казва на лелите като й се пишка.

Ади напоследък има малко странно отношение към храната. Не иска да поделя нейната храна с никого и започва да се тъпче до пръсване, ако стане въпрос да дам на батко й да дояде нещо от нейната чиния. Например правя им на двамата принцеси с кашкавал, на Ади нарязвам филийката в чинийка, тя изяжда част и отива да си играе. Аз казвам на Бобо, ако иска да изяде останалите парченца, Ади чува и веднага пристига и започва да си ги тъпче в устата, чак започва да й се повдига. Очевидно не й се яде, но въпреки това не се отказва от храната си. В началото ми беше смешно, но сега започвам да й се ядосвам малко. Много мразя такова тъпчене.

Щях да пиша и за това колко ревнива е станала към мен, но май се поолях с писането и ще го отложа за после.

# 141
Здравейте!

Не съм се включвала тези дни и макар и със закъснение искам да честитя празниците на всички и да пожелая много здраве и любов!  Hug

Хубав ден   bouquet

# 142
Привет момичета! Hug

След толкова почивни дни - отново на работа! Малко трудна е адаптацията, ама имаше нужда вече да сменим обстановката! Радвам се за всички вас, които сте пътували и сте си изкарали чудесно. Ние не ходихме никъде, но пак ни беше много хубаво защото бяхме заедно. Heart Eyes

Рал, Елч, ЗънHug благодаря ви за хубавите думи за Марина! Ще и ги прочета, защото тя доста се подценява и често има ниско самочувствие и мнение за себе си.

Зън Hug Сами преди беше доста дащен, сега и той прави това, което описваш. Не винаги, но има такива моменти.

Днес замина на ясла. Пратихме му нови пантофки, че предишните бяха дебели. Едвам намерихме едни - в нашия малък град нямаше нищо. Иначе при нас претенции за дрехите в яслата - да не са с копчета, гащеризони и трудни за обличане/събличане. Но за момчетата е по-лесно да приготвиш дрешки.

Бубе, Hug напълно разбирам гнева ти! Дано да си вземат поука от думите ти и направят нещо по въпроса. И аз съм разведена, но никога не съм компенсирала това, като обсипвам детето с покупки. Старала съм се да имам повече време за нея. Чувството за вина и аз си го имам, но то си е мое терзание.

Хайде хубав ден и бъдете здрави! Hug Heart Eyes

# 143
  • В две тъмни очички
Благодаря за подкрепата девойки  Hug
Главното дразнещо от цялата ситуация е точно това, което и Елч казва, че респективно това засяга мен и Влади! Тя вече разбира ситуациите и дори ми задава въпроси от типа "защо за кака може, а за мен не", разбира се, това има и своята положителна страна, защото това, че за едни може, не значи , че и за други ще може....но така един , два, три пъти.... А детето е свидетел на тези неща все по-често. И вижда двойния стандарт. Ще проумее по-късно защо така съм забранявала разни неща (вероятно, защото все пак това е моята гледна точка, може и да не се съгласи тя с нея)  и това си е част от възпитанието, но все пак нещата отиват в някакви крайности, които никак не ми допадат. А както ви казах свеки на моменти забравя, че Влади не е Петя (племенницата)... и се налага да обяснявам, че нашето дете не желаем да се възпитава по този начин! Което също е нормално де, щото хора всякакви, ама ... аз съм си крива и не издържам да не си го кажа, което пък е моята вина в случая. Все си казвам, че няма смисъл да се обаждам, че не ми е работа, че те ще си носят последствията, че това е техният начин на възпитание ама при една следваща ситуация , в която племенницата пристигне и започне да ми тряска врати и да ми обяснява, че трябва да й приемам извиненията и да не повдигам никакви въпроси по темата повече, а само да кажа "Благодаря, че се извини" или "Добре"(също истинска случка), нали се сещате, че всичко, което тая вътре в себе си избухва в един такъв момент. А след това излизам лошата вуйна, която винаги се кара и която не се държи добре с племенницата си. Май за тях добре означава да търпя глупостите и да не правя никакви забележки.
Май пак се впуснах в душевни излияния, та за това спирам... Истината е, че всичко това ми тежи и то защото аз самата съм такъв характер. Дано успея да го превъзмогна и да се науча да мълча и да не държа на всяка цена да давам идеи, които биха могли да помогнат,особено имайки предвид, че почти внаги се отхвърлят и се приемат за нападки. И както в Библията пише "Не хвърляй бисерите на прасетата"......

# 144
  • Пазарджик
Привет и от мен,благодаря ви за хубавите пожелания  Hug

Днес Таня е на у-ще,Нелката на ясла,мм е отпускар,но пак му намериха работа,та в къщи е нетипично тихо,за сега ми харесва  Embarassed

и аз да похваля тихичко Нелката,цяла седмица нощния пампес е сух,дано продължи така и най накрая памперса да остане в историята.За млякото ще го мисля в движение  Mr. Green

Все забравя да кажа за пантофите,купих на Нелката едни с дишаща подметка,ето ги
Скрит текст:

Бубе мила,разбирам те напълно и съм съгласна с теб,за съжаление не мога да ти дам съвет  Hug

# 145
Бубе аз съм си мислила преди по този въпрос. Как трябва да се държа, ако в къщата ми дойде лигавото дете на някой приятел/роднина? Нямам 100% отговор все още, но все си мисля, че детето не може да си налага правилата и шефът в тази ситуация трябва да съм аз(в случая ти), защото това са правилата в тази къща и всички вкъщи ги спазваме, независимо дали ни харесват или не. От друга страна, ако аз си оставя детето при някой мисля, че бих искала то да спазва правилата в другата къща - време за лягане, време за вечеря, време за игра и би ми било крайно неприятно, ако разбера, че се е налагало. Естествено тук не включвам крайности от рода на заспиване след полунощ и подобни. Според мен това е интересна тема за обсъждане, така че нека и другите с по-големи деца да кажат какво мислят по въпроса.

Мислех си да пиша още нещо по твоята тема, ама сега забравих.

Не помня какво е станало дума за Марина, но тя е изключително красиво момиче.

Калоян от една седмица е с гащи и имам чувството, че е приел за лична мисия да опикае всички дървета и цветчета.  Mr. Green Нощния и дневния памперс все още са далеч от махането.

# 146
  • ул. "Мечтание"
*

# 147
Ние по празниците имахме на гости другите баба и дядо, и стана лудница. Режимът отиде на кино, добре че беше за кратко.

Мисля се почваме с гърнетата. Има обаче питанки  Crazy - гърне или направо седалка?  Тук прочетох и за пиш в чашка? А после нали ще е нужн от гърнето/чашката да се учи на седалка? А на вън как става изпишкването? Моля, дайте съвети!

Емили, да кажеш на Маринка, че е много, ама много красива, млада госпожица!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 148
Привет.

Зън, Тути - поздравления за памперса.  Hug

Нати пак някакъв вирус ще да изкара по празниците с темп. ушето го боля , но не беше нищо сложно - Слава Богу.

Упорито продължаваме да пишкаме в гащите - нямаме кой знае какъв напредък. Навън не иска да пишка прав - повечето пъти се изпишква като го издържам - както момиченцата ги издържат да пишкат.

Хубав ден и здраве от нас.

# 149
  • София
Боян действа направо на тоалетната без седалка, навън го държа както момичетата. Прав не съм го пробвала и не си представям как - аз ли да му държа..., той ли? Май не съм готова. Калифорния, почни от гърнето. Абе какъв пиш в чашка, поливайте тревата навън, вкъщи на гърне. Никакво учене не трябва за тоалетната, като свикне какво да прави ще му е все едно къде.

Общи условия

Активация на акаунт