Вънка жега е голяма, ЯНУАРЧЕ мира няма!

• 28 091
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
рал, при нас има само 1 ясла, която е само ясла и обявиха 6 места за набор 2011 г., приеха само деца с 10+ точки. не мисля, че имаме шанс и 100 класирания да обявят. затова питах за детските градини, те са малко повече.

Разбирам Sad За детските градини знам,че СДЯ дава 1 допълнителна точка на децата които са я посещавали при кандидатстването им за ЦДГ. Аз на това се и надявам за догодина - пак ще кандидатстваме Crazy И все си мисля,че с всяка измината година,колкото по-големи стават децата,толкова по-малки им стават шансовете за прием Cry Миналата година например с 8.1 бяхме на жребий - не ни приеха,но имаше дечица които влязоха. Тази година в квартала ни приемаха само с 8,2 и нагоре ooooh!  Tired И все пак - Надеждата умира последна!!! Успех ти пожелавам!!! Hug

# 91
Буби, Честит Рожден Ден, мила!Бъди здрава и много щастлива!

Честито Рали за приема в яслата, мрм - на вас също.

Пиша през тел. и затова набързо.

Сега гледах по КиноНова Флашданс! Божествен филм, обожавам го, а музиката е невероятна.

Тути, много се радвам  за добрите резултати, за които нямах никакви съмнения.Важното е, че ти си си отдъхнала, че знам какво ти е било.

Лека нощ! Hug

# 92
  • София
Буби, честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива! Hug
Нощни, честита годишнина и дано винаги живеете в хармония и разбирателство!  bouquet
Тути, страхотна новина! Hug
Елч, и Виктор е със собствено мнение относно обличането! Тази сутрин например се дра като магаре, защото реши че не му харесват дънките, с които го облякох. Вечер си избира, с коя пижама иска да спи, а преди няколко дни тръгваме да излизаме и той се връща да си вземе нещо. Щях да падна като го видях с шал на врата. Но тъкмо да излезем и той отново се върна... беше забравил да си вземе зимната шапка! ooooh!

# 93
  • Пазарджик
Момичета благодаря ви за милите думи  Hug

Любе явно сте попаднали на такъв нотариус,има такива където пред офисите им е лудница,аз нямам голям опит с тях,но покрай апартамента ходихме няколко пъти и при нашия нотариус нямаше чакане.Абе важното е ,че сте влели джипа  Grinning

Емили и аз много харесвам музиката от Флашданс  Heart Eyes

Нощни честита годишнина желая ти любовта и хармонията никога да не си отиват  Hug

Елч аз знам,че критичните години са 4 и 7 ,да ти кажа ние ги имаме и като гаджета и като семейство и според мен няма нищо вярно,наслаждавай се на всяка една година с пълна сила  Hug
А за обличането и Нелката има такива периоди,последно си бе харесал едни гумени ботуши(розови на цветя) е ми не мога да я накарам да ги свали от краката,сега сме така с шапките и за доказателство,снимка от вчера с роклята на кака и ,и зимна шапка,докато я снимах си свали ръкавиците Simple Smile

# 94
  • sofia
Хаха, Тути, Нелката е много фешън Simple Smile

Добро утро от мен. ММ отиде да тича, а аз още се излежавам.

Желая ви прекрасен ден!

# 95
Елч ние тази година направихме седем години. Според мен наистина е критична първата година след като се роди детето. От година и половина отношенията  ни са доста стабилни и се наслаждавам постоянно на тях. (Не че няма различни мнения за дребни неща, но тях ги вкл към нормалното).  Просто докато свикнем с обстановката около новото човече беше малко труден период. Поне за мен.

За обличането - по-скоро понякога се присеща, че искате блузата с колата или с маймунката или нещо такова и иска да ги облече. Относно дали си отиват - примирила съм се, че няма да е винаги в тон, но това е понякога мисия невъзможна. Или ще се оклепа, ще се намокри, ще се напикае (от няколко дни е без памперс) и т.н.

ПП. mrm аз като съм си в Пловдив и Калоян се разболее го водя в спешното детско отделение. Няма как да ти откажат да  прегледат детето.

# 96
Привет! Hug
Тути, много е сладка!А кака как е?
Днес съм без деца и съм се улежала нещо,имам толкова работа а не ми се почва...
Хубав ден.

# 97
Здравейте, момичета Simple Smile
Не съм писала от много отдавна, но сега реших да се включа с един въпрос. Има ли още дечица, които да са около 11 килограма ? Вече започвам да се притеснявам сериозно Sad Ники е почти 11 , а е доста височка - 91-92 см ... Като една солетка е и все още яде пасирано . Не иска и не иска да яде,  ако не и го пасирам , а може да дъвче . Бъркани яйца си яде без проблем с виличка , но само това май . Вече в чудо съм се видяла как да я накарам да си хапва повечко и то да не е хляб , а нещо сготвено . Всеки ден почти има кексове, баници , манджи всякакви и нищо .. "Мамооо пасирай " и така хапва,  по-малко Sad А и все още се кърмим , чудя се дали има връзка и това вече , или само ни манипулира с тази гладна стачка  newsm78  

# 98
  • ул. "Мечтание"
 smile3507 Добро утро! Аз сега ставам. Снощи стоях по нощите да довърша нещо.

Еления, възползвай се, че си сама, чистенето няма да избяга.  Hug

Здравейте, момичета Simple Smile
Не съм писала от много отдавна, но сега реших да се включа с един въпрос. Има ли още дечица, които да са около 11 килограма ? Вече започвам да се притеснявам сериозно Sad Ники е почти 11 , а е доста височка - 91-92 см ... Като една солетка е и все още яде пасирано . Не иска и не иска да яде,  ако не и го пасирам , а може да дъвче . Бъркани яйца си яде без проблем с виличка , но само това май . Вече в чудо съм се видяла как да я накарам да си хапва повечко и то да не е хляб , а нещо сготвено . Всеки ден почти има кексове, баници , манджи всякакви и нищо .. "Мамооо пасирай " и така хапва,  по-малко Sad А и все още се кърмим , чудя се дали има връзка и това вече , или само ни манипулира с тази гладна стачка  newsm78  

Съчувствам, че се чувстваш притеснена.  Hug
Мисля си обаче, че няма поводи за притеснения при вас. Кърмата Е храна, съответно дъщеричката ти яде. Simple Smile Кърмата се променя спрямо възрастта и нуждите на детето. Напълно възможно е количествата кърма, които приема плюс останалата храна, която яде да са й напълно достатъчни. Нормално е в един момент след като поотмине бурния растеж на първите месеци след раждането, да се намали апетита им. Това е така, защото вече растат с по-бавни темпове. Ако задържат същия апетит към храната ще станат истински слончета.  Laughing

Това, че яде само пюрирана храна няма отношение към кърменето. По-вероятно е да е останало като навик, ако твърде късно е предложено да яде храна с парченца в нея. Нямам представа какво може да се направи за да прояде непасирана храна. Може би да се обсъди въпроса със специалист по детско хранене, ако те притеснява.  Thinking

Честно да си кажа не разбирам защо те притеснява теглото й? Съвсем си е в нормата. За двегодишна възраст средното тего е 11 кг и нещо, а минимума 9 кг. На ръст е в горните граници.
Като тези стойности са само ориентири. Не е редно детето да се отчита как расте само по тегло, много силно вероятно е да расте на ръст вместо на тегло, а по-нататък да започне да расте и на тегло.  Peace Децата не растат плавно, а скокообразно. Тоест дълго време може да задържат на определен ръст или килограми и след това изведнъж да пораснат много.

# 99
буби, да си жива и здрава и много обичана от всички около теб!   bouquet

тути, повече никакви подобни притеснения да нямате  Hug

Елч, Ивайла всяка сутрин ми къса нервите като тръгва на дг, просто защото не иска второ, трето, пето и така всяка сутрин аха да закъснеем за закуската, а няколко пъти ми казват, да гледам да я водя навреме  Whistling да не говорим, че има някои безумни хрумвания като да ходи със дебело за сезона яке, блузи и т.н. явно си е период, щом масово се оплаквате  Simple Smile
За облеклото ми е странно, никога не си казвали как да я обличам, макар, че са ми правели намеци, че са й тесни панталоните, но те са от тези с опция за стесняване и така или иначе все едно са на ластик, тя сама си ги обува без да се откопчава копчето. Тя не обича поли, но има дечица от групата й, които ходят цяла зима с поли и чорапогащници, така че явно всичко зависи от персонала  Peace

Ивайла е около 9.500кг, но е и по-ниска, някъде към 80см. може би. храни се нормално, не й се притеснявам. за дъвченето, може би наистина е въпрос на навик, предполагам, че ако се постави в различни условия, например тръгне на дг, детето би започнало само да се храни с не пасирана храна  Peace

рал, как сте, изгуби се някъде напоследък  Hug

# 100
Ехоууууу,момичета,с лъчезарна усмивка ви благодаря за милите думи!Вълнуващи празнични дни!
Аз две вечери празнувам РД,купони,дискотеки,спя по 3-4часа и вече съм като зомбирана.
Буби,честит рожден ден!Здраве и живот да е!
Тути,усмихна ме с добрия резултат на Нели!
Елч,и Дара е много придирчива на тоалети,а какви ансамбли прави ShockedОт няколко дни  вкъщи се движи с бански костюм Laughing.Ние тази година правим 12 години брак и преди това 3г.бяхме гаджета-да чукна на дърво-екстра сме си.Вярни сме си били през всичките тези 15г.,имаме много чисти и добри отношения.Дай Боже,все така да е!
Честити новости на Люба и Нощни очи!Всичко да е наред и с джипа,и с бизнеса!
И моето хлапе хич не е по яденето,ама не я и насилвам.....

# 101
нощни, принципно съм съгласна с теб и когато е в рамките на нормалното я оставям да си избира рокличките, ноооо едно, че не ми е приятно дара да е облечена като детето на далтониста и второ, че вече 2 пъти излизаме със зимното яке и не виждам да не го иска отново...снощи пък един час се увещавахме да си сложи блуза, беше се съблякла чисто гола и иска така да си седи. няма как да я оставя да излезе гола навън, нали?
какче, и дара се кичи с моите шалове и излиза със зимните шапки...и ръкавици...

ейприл, сигурно е от името тази придирчивост Simple Smile

# 102
алеле, 24 часа без пост...излагаме се Simple Smile))

# 103
  • ул. "Мечтание"
Днеска голямо миткане му ударихме. Ужасно се изморих!  Crazy Ама пък открихме плажния сезон.

# 104
Аааа, мацки, благодаря от сърце за пожеланията! Много си ви обичам, нали знаете!!!  Hug
Нямах нет под ръка, пък и временце никакво нямах... Но днес се прибрахме вече и го даваме малко по-спокойно, че големи разходки, големи игри бяха. Бургас е прекрасен град, с невероятни места за забавления на децата, а морската градина е божествена. Бяхме на Флората (изложението на цветята) и помъкнах от Бургас разни мушката и рози, ММ ме гледаше странно. Пред блока на баба ми има страшна детска площадка с пързалки и люлки, Зорница направо се побърка от кеф.  Crazy

Тути, много се радвам за хубавите новини! Точно това чакахме всички. Whistling Hug

Ейприл, с голямо закъснение честит празник и на теб! Бъди здрава, много щастлива и много обичана мама и съпруга!   bouquet

Нощни, честита фирма!  Hug

Рал, честито за яслата!  Hug

Елч, съжалявам за това, че не сте се класирали. Виждам, че макар и уж на общ принцип, в С-я точките се сборуват някак различно, защото Зорница например кандидатства тук с 19 точки...  newsm78 Което не променя особено факта, че така или иначе сега няма да я приемат, не може десетки деца да се борят за 3 свободни места в цял един квартал!  ooooh!
Иначе и Зоринка ми прави парчета с обличането. Мина през различни периоди, шапки, шалове, обувки (едни апрески ги носи два дни подред вкъщи, накрая ги скрих). Сега не иска нови дрехи. Трудно приема непознатите...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт