СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 330
Милена, мисля, че трябва да си "гръмнеш" педиатърката. Това е безумие, което е сътворила.

Детските градини са длъжни при записване да искат документ за имунизациите на детето, но някои правят компромис и го искат направо при постъпване. Но това, че педиатъра не може да разпечати карта за профилактичен преглед с актуална дата или не може да издаде дубликат на амбулаторна карта или имунизационен паспорт е абсолютно безумие. Досега не бях чела за подобен случай в темите. А ги следя от поне 4 години.

На БТВ им прочетох и писанието за първото класиране - просто не мога да проумея какви трябва да са умствените възможности на някой, който да присъства на класирането, да чуе каквото се каза и после да напише нещо, което няма никаква връзка с главния мозък. Нито Рада Домусчиева, нито Виктория Петрова (които са отразявали предишни години) са правили такива гафове.

# 331
И аз ударих на камък със записването днес.. #2gunfire Я да ви кажа за какво ни върнаха, че да не ви се случва и на вас.
- На служебната бележка на таткото не пишеше "Служебна бележка", а "Удостоверение". Освен това не пишеше, че договорът му е безсрочен и те нямало как да знаят, дали не е в предисвестие в момента. Та нищо, че датата на бележката е 29.04.2013 (демек след класирането) ни върнаха за нова!
-Аз съм самоосигуряваща се и въпреки, че носих декларацията, че съм таква и платежните нареждания за цялата 2012г. искаха да им занеса и тези за последните месеци. Въпреки, че в сайта пише:
Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето Илияна Иванова е самоосигуряващо се, или копие от платежно нареждане за внесени осигурителни вноски
-Естествено бах забравила (или по-точно не се бях сетила) да преснема личните ни карти и акта за раждане на малкия.

Върнаха ни с думите: "Иначе виждаме, че сте свясни хора, но когато нещата не са както трябва...."
Ужас. Почувствах се все едно сме някакви престъпници. Та утре пак отивам и се надявам вече да няма за какво да се хванат....
А и забравих да кажа, че понеже сме приети във филиал на градината, ни препратиха в централата й.

# 332
  • UK
Е нали няма изискване да е безсрочен договорът?
На нашата бележка също пише само "трудов договор", още не съм ходила да го записвам, че още нямам пълния набор от документи.

# 333
  Здравейте , ние днес подадохме документи , служебната бележка при нас беше с тире удостоверение , педиатърърката също не можа да ни подготви , но от много емоции се зенесох в ДГ и поясних с извинение разбира се , и всичко мина ок , медицинските утре ще ги занесем  ooooh!

# 334
  Договорът трябва да е трудов , само това

# 335

на 13април.елиминирали са ни на 19април.отговориха ми да се запишем за следващо класиране.

# 336

на 13април.елиминирали са ни на 19април.отговориха ми да се запишем за следващо класиране.

Това е било едно от текущите класирания. Би следвало да сте си още на опашките с оригиналния брой точки, защото кандидатурите се премахват при записване на детето.

# 337

На нашата бележка също пише само "трудов договор", още не съм ходила да го записвам, че още нямам пълния набор от документи.
Няма такова изискване, но на нас ни го "изискаха", защото нямало как да знаят, дали не е в преизвестие таткото... Според мен просто попаднахме на много педантична директорка. Дано вие нямате проблеми, а предполагам, че няма.

# 338
Няма такова изискване, но на нас ни го "изискаха", защото нямало как да знаят, дали не е в преизвестие таткото... Според мен просто попаднахме на много педантична директорка. Дано вие нямате проблеми, а предполагам, че няма.

хммм....и да е в предизвестие какво? Нали към датата на класиране е на трудов договор? Това е изискването. Но пък на всички е ясно, че няма как да се разправяш с директорката....връщаш се и го правиш, както го искат....

# 339
  • София
И аз ударих на камък със записването днес.. #2gunfire Я да ви кажа за какво ни върнаха, че да не ви се случва и на вас.
- На служебната бележка на таткото не пишеше "Служебна бележка", а "Удостоверение". Освен това не пишеше, че договорът му е безсрочен и те нямало как да знаят, дали не е в предисвестие в момента. Та нищо, че датата на бележката е 29.04.2013 (демек след класирането) ни върнаха за нова!
-Аз съм самоосигуряваща се и въпреки, че носих декларацията, че съм таква и платежните нареждания за цялата 2012г. искаха да им занеса и тези за последните месеци. Въпреки, че в сайта пише:
Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето Илияна Иванова е самоосигуряващо се, или копие от платежно нареждане за внесени осигурителни вноски
-Естествено бах забравила (или по-точно не се бях сетила) да преснема личните ни карти и акта за раждане на малкия.

Върнаха ни с думите: "Иначе виждаме, че сте свясни хора, но когато нещата не са както трябва...."
Ужас. Почувствах се все едно сме някакви престъпници. Та утре пак отивам и се надявам вече да няма за какво да се хванат....
А и забравих да кажа, че понеже сме приети във филиал на градината, ни препратиха в централата й.

Хм, аз съм подготвила платежните за последните 6 месеца, без декларация от НАП. Можеш ли да ми кажеш за колко време го правят това удостоверение в НАП?

# 340
  • В две мънички очи...

И на моята пише удостоверение, миналата година са ми я приели така.

# 341

хммм....и да е в предизвестие какво? Нали към датата на класиране е на трудов договор? Това е изискването. Но пък на всички е ясно, че няма как да се разправяш с директорката....връщаш се и го правиш, както го искат....

Явно някои си връщат за това, че в "любимия" критерий за баба и дядо, по наше искане, беше включено ограничително условие. И сега не могат да назначават срочно или по заместване баби докато им приемат внуците.

# 342
  • София

Моят син е набор 2011, ходи на СДЯ от миналата година, а в момента е 4-та резерва в едно ОДЗ. Въпросът ми е, ако случайно има късмет да влезе в ОДЗ сега и го преместим, догодина ще получим ли предимството от 1 точка за посещаване на СДЯ (вече имаме 6 м.), за да кандидатстваме на друго място.

Точката важи само за набора, който кандидатства за първа група. По мои сметки точно следващата година би следвало да я получите тази точка.

Ако преместят детето в ОДЗ, няма да имат 1т. Тя е само за посещение на СДЯ. Нали няма промяна?

# 343
Поне за момента няма промяна  Peace Точката е само от СДЯ и важи за годината, в която детето кандидатства за 1-ва група.
ЕлБиЕн, а защо бихте причинили на детето толкова много премествания newsm78 Все пак е стрес всяко ново място  Peace

# 344
  • София

Моят син е набор 2011, ходи на СДЯ от миналата година, а в момента е 4-та резерва в едно ОДЗ. Въпросът ми е, ако случайно има късмет да влезе в ОДЗ сега и го преместим, догодина ще получим ли предимството от 1 точка за посещаване на СДЯ (вече имаме 6 м.), за да кандидатстваме на друго място.

Точката важи само за набора, който кандидатства за първа група. По мои сметки точно следващата година би следвало да я получите тази точка.

Ако преместят детето в ОДЗ, няма да имат 1т. Тя е само за посещение на СДЯ. Нали няма промяна?

Тук си мисля, че се брои това, че детето има като цяло посещение на СДЯ 6м. Демек, че принципно ги е направило тези месеци. В критерия се изисква да има 6м, но не е упоменато да са направени точно преди класирането. Т.е. може да ходи примерно юни-декември, после да се отпише от януари до април и излиза, че тр. да си му начислят точката  newsm78
Поне аз така разбирам отговора на ЕлиХ  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт