СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте момичета, днес получих отказ от записване за детска градина на основание факта , че в системата на директорката излиза че съм отпуск по майчинство , а аз всъщност съм на работа. Детето ми ходи на ясла и към момента на записване миналата година също съм била на работа-съответно съм приложила служебна бележка за това. Оставам с впечатлението, че има някаква огромна измама в цялата система.При това от факта по майчинство или на работа точките са едни и същи. Карат ни да кандидатстваме отново , но се оказва ,че губим част от точките които ни дават предимство. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем!

Как така в системата стои, че си в отпуск по майчинство? нали ти сама ръчно вписваш актуалната информация newsm78.

# 481
Личните карти и акта за раждане-копие и оригинал.След като сверят връщат оригиналите.За другото не знам.Не би трябвало да е проблем.

# 482
Здравейте! Изпуснахме първото класиране за ясла - не направих навреме профил на дъщеря си. Включилите се за второто класиране доколко имат шанс (събираме 8.1-8.2 т.)?

# 483

Как така в системата стои, че си в отпуск по майчинство? нали ти сама ръчно вписваш актуалната информация newsm78.
[/quote]

Нямам представа! Видях в предишното заявление,че пише ,че съм на трудов договор. Сега просто се чудя къде да пусна жалба и до кого. В края на краищата аз не лъжа системата относно критерия точки.

# 484
  • В две мънички очи...
Записах го принца днес. Нямаше никакви проблеми, директорката беше много мила и лъчезарна.
Нямаше проблем че на бележката ми пише удостоверение и изрично не е написано че не съм в предизвестие.

# 485
Милите директорки, явно са в друг някоя нормална детска градина. В кв. Лозенец ситуацията е превърната все едно им е бащиния и все едно са несменяеми.

# 486
Утре ще ходя да записвам сина си ю. В тази връзка имам няколко въпроса: Към момента имам следните документи
1. Картон с попълнена само една страница и подпечатана (лекарката не ми даде оригинала)
2. Копие от страницата с имунизациите с печат и подпис от ЛК
3. Бележка от моя работодал с указан район на месторабота( аз взимам точката за работа)
4. Бележка от работодателя на мъжа ми че е трудов договор,но без изрично указан район
5 Копие от акта за раждане
6. Лични карти( в моята ЛК е района и на яслата)

Въпросите са ми трябват ли копия от личните карти или само ги поглеждат и връщат? Трябват копия, които остават за тях. Трябва ли да нося и оригинала на акта за раждане? Да, за сверка. Проблем ли ще е ако не е упоменат района на месторабота на мъжа ми при условие че не се дава на него 0,1 т. а на мен? Според мен не, дано няма проблем. Трябва ли да се носи оригиналния картон на детето?
Много благодаря предварително!

# 487
  • София
Проблем ли ще е ако не е упоменат района на месторабота на мъжа ми при условие че не се дава на него 0,1 т. а на мен?

При нас и за двамата нямаше предимство по месторабота (просто градината не го беше приела), но в списъка с изискуеми документи фигурираше и упоменаване на района - съответно директорката го търсеше и сверяваше  Peace

Нашата ЛЛ отсъства вече цял месец и не се знае до кога, а трябва да записвам децата в градината другата седмица.
Мислите ли, че заместничката на ЛЛ може да ми попълни здравните документи?

При нас документите ги написа сестрата, но се слага подпис и печат на лекаря. След като отсъства личен лекар, следва да има обявен заместник, който съответно да може да издаде нужните документи.

# 488
  • В две мънички очи...
Милите директорки, явно са в друг някоя нормална детска градина. В кв. Лозенец ситуацията е превърната все едно им е бащиния и все едно са несменяеми.

До днес и аз така си мислех - поне с 3 съм се виждала които са точно такива Simple Smile

# 489

До днес и аз така си мислех - поне с 3 съм се виждала които са точно такива Simple Smile
За 23 СДЯ ли става въпрос?  newsm78

# 490
  • София
Здравейте момичета, днес получих отказ от записване за детска градина на основание факта , че в системата на директорката излиза че съм отпуск по майчинство , а аз всъщност съм на работа. Детето ми ходи на ясла и към момента на записване миналата година също съм била на работа-съответно съм приложила служебна бележка за това. Оставам с впечатлението, че има някаква огромна измама в цялата система.При това от факта по майчинство или на работа точките са едни и същи. Карат ни да кандидатстваме отново , но се оказва ,че губим част от точките които ни дават предимство. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем!
Много гадно че така се е заяла Sad
Знам, че една колежка не беше сменила майчинство с работа от кандидатстването за ясла предната година. Но в градината сега не са им направили проблем и вчера се бяха записали...
И миналата година друга колежка бяха така - в майчинство за ясла1, не пипа данните, приемат ги в ясла2, а тя вече е на работа - записаха се и те. Като и в двата случая фирмата е една и съща, не са сменяли работа...

А сега в системата какво ти показва? Какъв ти е статуса там?
И защо мислиш, че ще ти вземат точки?

# 491
Искам да попитам тези, които вече са си подали документите - директорката с какво точно сравнява данните - с някакви разпечатки от системата от момента на класиране или с текущото състояние. Ако сега променя данни в системата - адрес на месторабота (промяната няма да промени броя точки с които детето се е класирало) с актуалните данни ли ще се сверяват бележките или с тези от 26.04?

# 492
Искам да попитам тези, които вече са си подали документите - директорката с какво точно сравнява данните - с някакви разпечатки от системата от момента на класиране или с текущото състояние. Ако сега променя данни в системата - адрес на месторабота (промяната няма да промени броя точки с които детето се е класирало) с актуалните данни ли ще се сверяват бележките или с тези от 26.04?
Имат данните към момента на класирането. Те са изброени и при вас в секция "Необходими документи". И това е идеята, да са актуални тогава и да се докажат малко по-късно - при записването.

По-горе коментираното: Едни дир-ки са стриктни до буква, а други са по-ларж и не се вглеждат дали си отбелязал майчинство/тр.договор или ако не носи точка дали е упоменат района на месторабота в сл. бележка... Но е факт, че може за всяко от тези неща да ви върнат.

# 493
  • София

Към една и съща фирма ли са договорът и отпускът по майчинство? Ако са към една, не може да ти откаже записване, защото отпускът е част от трудовия договор. Ако е към различни фирми, тогава може.

# 494
Добре де, нали има период за актуализация на профилите... не само пренареждане на кандидатурите  Peace По тази логика ако си на тр. договор и района на месторабота не ти носи точка, то да носиш бележа от Бургас, пък да си посочил София-Кремиковци...
Разбирам, че е крайно неприятна ситуация и просто недоглеждане... Но аз 5 пъти прегладах данните, които съм попълнила в профилите на родителите, за да не се вайкам от мене си после.

Общи условия

Активация на акаунт