СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 765
Я и аз да питам - дете с повечко точки е прието. В същото време кандидатства и на друго място и точките са му пак доста, така че пак ще бъде прието....Дори ако запише първото място, няма да отпадне от второто нали? Това е голяма тъпотия - едни ще се чудим, как въобще да влезнем, а други ще избират. Twisted Evil

ЕЕ, как ще го приемат на две места, нали за това системата. Приемат го по по-високо желание.
Ако детето се е записало, не може да кандидаства на друго място! Трябва задължително да бъде отписано от директорката на ДГ или ДЯ , тогава блокирания профил се освобождава  и може да добави кандидатура към определено детско заведение.
Да де, приемат го на едното място и се записва. Кандидатства на друго с 1 точка по-малко /с 2 за второ желание/ и пак има достатъчно много точки и при класирането в петък ще го приемат.

# 766
  • София
Я и аз да питам - дете с повечко точки е прието. В същото време кандидатства и на друго място и точките са му пак доста, така че пак ще бъде прието....Дори ако запише първото място, няма да отпадне от второто нали? Това е голяма тъпотия - едни ще се чудим, как въобще да влезнем, а други ще избират. Twisted Evil

ЕЕ, как ще го приемат на две места, нали за това системата. Приемат го по по-високо желание.
Ако детето се е записало, не може да кандидаства на друго място! Трябва задължително да бъде отписано от директорката на ДГ или ДЯ , тогава блокирания профил се освобождава  и може да добави кандидатура към определено детско заведение.
Да де, приемат го на едното място и се записва. Кандидатства на друго с 1 точка по-малко /с 2 за второ желание/ и пак има достатъчно много точки и при класирането в петък ще го приемат.
достатъчно много точки и при класирането в петък ще го приемат.
[/quote]

Може да си кандидатства, само трябва да си поднови кандидатурите, ако е прието и записано по първо желание и ще може да ползва максимум 2 точки за желание до следващото голямо класиране  Peace

# 767
  • София
Ето това намерих в системата:

"Ако се установи, че родителят /настойникът/ е използвал критерии, които са дали предимство на детето и не представи съответния документ, получава отказ за записване и може да кандидатства отново по общия ред.Всички документи трябва да имат указаното съдържание. В противен случай записването ще бъде отказано."

В случая обаче става дума да заявиш критерии, които ти носят точки и ти не можеш да ги докажеш. Ако обаче информацията в профила се различава от моментната в деня на записването, но точките не се променят, тогава?

В Заявлението и в списъка с изискуеми документи подробно е описано какво се изисква да пише из документите. Дори да няма разлика в точките, ако документите не отговарят на изисканото, има основание принципно за отказ от записване.

А настоящ адрес бланката с дата преди класирането ли трябваше да е. Да ходя да вадя копие ако трябва за всеки случай. newsm78

Удостоверението за настоящ адрес по "новите" правила (не жълтото листче) има две дати: дата на издаване на самото удостоверение и дата на записване на въпросния адрес. Най-чист вариант е да се отиде след класирането до Общината и да се вземе удостоверение - НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ ДА СЕ ОРАВИ РЕГИСТРАЦИЯ, А САМО ДА СЕ ПОИСКА УДОСТОВЕРЕНИЕ (нещо като дубликат, грубо казано). Така ще има оригинален документ с дата след класирането, в който е показано, че към ХХХ - дата преди класирането детето е на въпросния адрес. Става за броени минути и струва 2,50 лв.
Факт е обаче, че при нас приеха без коментар в тази насока удостоверението, което ни издадоха първоначално при самата регистрация на временния адрес. Също така е факт, че теоретично бихме могли междувременно да сме на друг адрес и просто да сме представили в градината старо удостоверение - за което би следвало да се носи отговорност, но кой ще го следи... Разбира се, не е така, но все пак ето едно основание да се изиска именно "дубликат" с дата на издаване след класирането  Peace

# 768
  • Beyond the Frontiers
Спящата, точно така. Детето е прието в ОДЗ с 10+ точки по първо желание на първо класиране. Междувременно в момента участва с 9,1 точки в друго заведение за второ класиране и така прецаква децата с малко точки тотално.
П.П. в същата ясла намерих и дете, което на първо класиране е било с 8,1 точки, а сега изведнъж е с 10,1 точки.

# 769
Искам да попитам как се разпределят места между деца с еднакъв брой точки - пак ли се теглят случайни номера или се кара по азбучен ред? (изключвам първо класиране  Peace ) например има 4 места и за тях 25 деца с 8,2 т?

# 770
  • София
Изчетох целия сайт на ИСОДЗ, но никъде не прочетох,че регистрацията на настоящия адрес трябва да е направена преди класирането....или са пропуснали да го напишат....

# 771
  • София
Искам да попитам как се разпределят места между деца с еднакъв брой точки - пак ли се теглят случайни номера или се кара по азбучен ред? (изключвам първо класиране  Peace ) например има 4 места и за тях 25 деца с 8,2 т?
Пак се теглят случайни числа, точно като при първото класиране.

Изчетох целия сайт на ИСОДЗ, но никъде не прочетох,че регистрацията на настоящия адрес трябва да е направена преди класирането....или са пропуснали да го напишат....
Не е написано, защото е очевидно, че за да заявиш критерий за предимство, трябва да отговаряш на него в момента, в който го заявяваш. А ти правиш това преди класирането.
ИСОДЗ не са перфектни в ръководството за употреба на системата, пълно е с пропуски, но все пак има някои неща, които почиват на съвсем нормалната логика и няма нужда да се търси под вола теле.

# 772
Аз пък с друг куриоз , виждам в системата обявени 2 свободни места , звъня в градината от там ми казвам нямаме , е имат или нямат , голям цирк и пак убиха надеждата ми . Тук в студентски трябва да открият поне още 2,3 ДЗ за да има място за всички , ние в този район сме много ощетени от към места .
Писах по-рано в темата, има деца, които вече са отписани от 72 ОДЗ (приети са на др. място), знаех за едно, сега ми казаха за още едно. Др. е въпроса дали ще ги обявят официално.

# 773
Тази сутрин установявам, че в групата на чакащите има нови деца с 10.+  точки. Задала съм въпрос , как ще се разпределят местата ако се окаже , че моите точки са  реално повече. Нали уж крият умниците броя на точките по социален критерий!  Опитват се да ми скъсат нервите докрай!

# 774
  • София
mama merita , ако имате повече точки, тр. вие да излезете напред в класирането  Peace
Т.е. в системата 11т и 12т се показват като 10+, но този с 12 ще е напред и ако има едно място, 12-т. се класират, а 11т. остават да чакат.

# 775
  • София
Andi, мои познати си направиха адресната регистрация след като видяха класирането. Записаха им детенцето. Не знам пропуск на директорката ли е или нещо друго, но знам, че така се получи при тях.
Колежке /не мога да те позная с този аватар/ Simple Smile Много е неприятен този факт, който цитираш. Да, за съжаление явно като имаш предимство си го ползваш и дори имаш право на избор

# 776
  • София
Тази сутрин установявам, че в групата на чакащите има нови деца с 10.+  точки. Задала съм въпрос , как ще се разпределят местата ако се окаже , че моите точки са  реално повече. Нали уж крият умниците броя на точките по социален критерий!  Опитват се да ми скъсат нервите докрай!
mama merita, болшинството от четящите тук се борим с някакви си 8.1-8.2 точки и изказвания от рода "ама то не стига че съм с 10+, ами и моите точки ако са най-много" са меко казано дразнещи за родители, които вече въртят всевъзможни сценарии в главите си как да гледат децата си. В този ред на мисли, не съм сигурна на кого нервите са опънати докрай!
Не желая да подхващам спор кой за какво получава точките, просто моля за малко повече такт и съобразителност.
Желая успех на всички на второ класиране!  Peace

# 777
  • Куциндрел
ИСОДЗ не са перфектни в ръководството за употреба на системата, пълно е с пропуски, но все пак има някои неща, които почиват на съвсем нормалната логика и няма нужда да се търси под вола теле.
Това с елемантарната логика не върви. Всичко трябва да е описано както трябва, за да не се тълкува всеки според неговата си логика. Ако нещо не е написан значи то не важи.
Така е с всички закони, нормативи и т.н.
Защото според моята логика е едно, според твоята друго, а според трета логила трето.
Ако не беше така, нямаше да се описват така детайлно законите.

# 778
mama merita, болшинството от четящите тук се борим с някакви си 8.1-8.2 точки и изказвания от рода "ама то не стига че съм с 10+, ами и моите точки ако са най-много" са меко казано дразнещи за родители, които вече въртят всевъзможни сценарии в главите си как да гледат децата си. В този ред на мисли, не съм сигурна на кого нервите са опънати докрай!
Не желая да подхващам спор кой за какво получава точките, просто моля за малко повече такт и съобразителност.
Желая успех на всички на второ класиране!  Peace

newsm10 Благодаря за този коментар, Василева  Hug  bouquet
Мислех си да напиша същото, но се отказах, за да не звуча заядливо. Не стига, че имат над 10 точки, могат дори да си избират къде да ги приемат точно, а сега и да съчувстваме, да не ги прецака някой.... Stop
Аз с моите 8.1 за малкия не виждам никаква светлина в тунела. За догодина пък съвсем, тогава ще кандидатстват още повече деца..... Cry
А той още тази година ще е готов емоционално за ясла, защото се очертава доста самостоятелен и общителен. Отделно от това, вече чух няколко коментара от разни майки по площадките при нас, че са записали децата, но няма да ходят реално, ще пазят мястото. Нямам думи просто.... Tired

# 779
  • Beyond the Frontiers
Отделно от това, вече чух няколко коментара от разни майки по площадките при нас, че са записали децата, но няма да ходят реално, ще пазят мястото. Нямам думи просто.... Tired

Добре де, тези семейства от какво живеят?

Общи условия

Активация на акаунт