Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 86~

• 38 741
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
От гръцкия фен клуб

# 211
Момичета,
Фереджетата не бяха ли забранени от Ататюрк?
Виждам, че сте подели Мехмедчо. Ами простичко, разглезено и изключително безотговорно си е момчето. Не е в състояние да предвиди резултатите и последиците от необмислените си постъпки. Не обича да учи, няма знанията и уменията, които са му необходими, за да усвои престижна професия или да стартира проспериращ бизнес и да се измъкне от беднотията, която страшно му тежи. Мехмед добре осъзнава, че близначката му е пълна негова противоположност и че го превъзхожда във всяко едно отношение и това не му дава мира. Затова Фериа дълго време е като трън в очите на Мехмед.
Умът е голяма сила, която наш Мехмедчо не притежава. Естествено е, че този, който не  е достатъчно интелигентен разрешава проблемите с юмруци.

newsm10

Ренате,  bouquet  bouquet  bouquet
Много ми хареса стил Ханде.

Обувчиците на Мис Съншайн и Ханде също са много изискани.

Естествено е облеклото на Емир, Корай и Ханде да е на ниво, нали са представители на най-богатата прослойка от населението в Истамбул.
Гюндже беше от по-бедното население, а и не беше особено умна.
Чантите и дрехите на Фериа не бяха нейни. Бяха и давани от Джансу, а по-късно и от Лара. Тя веднъж си купи собствени обувки, които никога не обу и заради които ходи да работи в Хилс.
Предполагам, че стилистите я оставиха да носи дрехи, каквито носят момичетата от нейната класа, защото след излизането на лъжите наяве, вече не е нужно Фериа да облича чужди тоалети. Тя трябваше да бъде себе си. С Емир доста дълго бяха скарани и не се налагаше да се облича изискано, а след сватбата, ако се беше контила и киприла, щеше да е вярно, че се е омъжила за Емир и заради парите му, както я обвиняваше Айсун.
В края на втори сезон стайлингът на Фери беше ОК. Мечтите и се бяха превърнали в реалнаст и тя сама можеше да си осигури висок стандарт на живот и съответните тоалети, обувки и аксесоари.

newsm10

Добре си го казала, MrsPetrova.

Не мога да се съглася само, че носейки "дрехи, каквито носят момичетата от нейната класа" тя е била себе си. А нима не изразяваше себе си комбинирайки чуждите дрехи. Не самите дрехи й създаваха стила, а начинът, по който тя ги съчетаваше като материи и цвят от една страна и от друга допълнени с хубава прическа, лек грим и аксесоари.

То и Гюлсумчето е от нейната класа, ама някак си по свежа беше. А Фери след стила, който показа преди това, после я превърнаха в една повлекана. Да, то вече и нямаше кой да й дава скъпите дрехи, ама къде отиде стила, комбинирането и т.н.?
И това, че защото била скарана с Емир не се налагало да се облича изискано ... Защо newsm78
Според мен пък точно тогава трябваше да е мацка. Верно, че в резултат на последвалите събития много й се смачка самочуствието, но тя вече беше показала стил.

А на мен ми направи впечатление, че и Емир имаше един дълъг период - няколко серии след като научи истината та чак докато започна работа в Night, в който го раздаваше много неглиже, вкойто липсваше "стила Емир".

Ох, айде стига толкова за днес, т.е. за вчера  Joy.Днес може пак да си похуртувамепо някое време евентуално.

Лека и Весели празници на всички.

# 212
Лека нощ smile3524

# 213
Айдеееееееее, момчето слага чадъра

Това ви е за лека нощ

# 214
Манка,
Нямах пред вид, че само  с дрехите от нейната класа Фери може да бъде себе си. По принцип би трябвало, когато са скарани с Емир да бъде мацка, но не винаги в живота се получава така. Често, когато хората не се чувстват добре, когато са много ядосани продължително време или са изпаднали в депресия, занемаряват външния си вид.

# 215
Здравейте!

Спокойна нощ!  Grinning
Поздравление за поредната тема, Рени, Снежи, момичета! Hug  bouquet

Радвам, че има възможност да се споделя за сериала-той заслужава вниманието и интереса на зрителите си! Peace

Който придава важност на дребните дела, той във важните дела ще се окаже дребен.
Марк Порций Катон

Дано дребните неща не получат важност която не заслужават в тема 86-та! Praynig Hug
Пожелавам си го на себе си, пожелавам го и на вас!

Вече сме в почивка/поне една по-голяма част/ нека има настроение полагащо се като за празници! Grinning
Приятни преживявания по Великден за всички! Hug

Петрова,  Hug  bouquet

Колажите определено зачестяват-поздравление и от мен-Петрова, Снежи, Ирка!  bouquet Hug
Тук ще направя едно нужно за мен уточнение:
Скрит текст:
Колажите тип "забавни" с някои от героите-Халил, Сахер, Джансу, дори и с Емир-не ми допадат.  Naughty  Crossing Arms
Извинете "липсата ми на вкус" в случая! Peace

Цитат от пост 661/стр. 45 тема 85 на Кали
Скрит текст:
Аз да продължа с Огледален свят по БТВ...От няколко дни се захващам с епизода от сряда и по-точно със сдобряването на Емир и Фериха на виенското колело, но все не стигам до него... 

Сега имам тази възможност, затова искам да споделя и аз...

Емир и Фериха на виенското колело отново се опитаха да говорят без никой да им пречи, без никой да се опита да избяга. Незнам дали това може да се нарече разговор , по точно единия пита, другият – мълчи, обвиняват се един друг, атакуват се без причина, просто се чувстват неразбрани, защото не се изслушваха, не си говориха, не споделяха един с друг и нямаше значение как се чувства другия. Знаеха само, че се обичат прекалено много и искаха да бъдат заедно един с друг, но това не бе достатъчно...Толкова хубаво се гледат един друг, погледите им говорят вместо тях...

Емир много добре й каза, че все имаше някой около тях – то не беше Ханде, Гюндже, този, онзи, интриги и т.н. Позволиха на другите да им влияят, вярваха на всички останали, но не и на любимите си хора, трябва да престанат да вярват на хората, които се опитваха да ги разделят и най-вече трябва да започнат да говорят и споделят между си.

Не може за всяко нещо, дребно или не, ти да подлагаш на съмнение любимия си и постоянно да вярваш на другите, но не и на него. Нейното поведение спрямо него е непростимо, той не заслужава това. С нищо никога не я обиди, усеща я от разстояние, когато е притеснена, постоянно озаптява буйния й характер, гледа я в очите, с две думи носи я на ръце.

Думите на Фериха, че се бори със самата себе си за Емир ми направиха силно впечатление. За него това беше пълна глупост, защото не знаеше какво преживява тя, за да е с него. За съжаление никога нищо не разбираше, не, че Фериха му и обясняваше де.
На Фериха никак не й е лесно и думите й теб те боли, но мен в пъти повече..., наистина много силни. 

В действителност Фириха е тази, която се бори с повече неща и причинява повече страдание на себе си и на майка си, засега само на тях двете, но по-отнасящия е Емир и той е по-търпевшия от нейният страх и от мълчанието й. Винаги той прави крачката за сдобряване. Единствено сега, Фериха като видя, че наистина това е последно, го спря и прегърна. Но ако имаше начин как да избяга и този път...

Емир пак не получи смислено обяснение, а уж това искаше, каза му че го обича и той забрави всичко, направо на моменти е толкова заслепен от любов. Той ум почти нямаше, когато тя бе до него, беше си на 100% обезумял от любов...Колко малко му трябва на човек понякога - блага дума, нежен поглед, мил жест, а в случая прегръщай го и казвайки му обичам те, тези й думи изпариха всичко негативно, насъбрало с в него.

В една връзка единият трябва да е по-отстъпчив, защото два остри камъка брашно не мелят. Но това съвсем не означава, че отсрещната страна трябва да злоупотребява с добрината и разбирането на другият, както на моменти Фериха постъпва с Емир.

Фериха като видя, че това е краят, стана решителна и това много ми хареса, а на Емир толкова му трябваше. Уплаше се за момент, когато разбра, че може да го загуби завинаги. Тя ставаше уверена както се казва, „когато ножът опре до кокала“. Тя винаги действаше, когато види голямата заплаха за връзката им и че може да го загуби безвъзвратно. Докато той макар и без да има някаква заплаха се бореше и правеше какво ли не, неща, които бяха напълно непонятни за него до този момент.

Радвам се, че Фериха направи стъпка към Емир, но трябваше да му каже истината и да му каже защо бяга от него и от нея самата и защо се бори със себе си, за да е с него.

При нея има голям напредък,  тя първа прегърна Емир на колелото и му каза, че го обича, досега винаги той бе първи.

Мъчно ми е за Емир, който постоянно търси причини за променливото й настроение, усеща че нещо не е наред. А Фериха и за нея ми е жал, въпреки че на моменти даже ме е яд на нея. Тя във всеки един момент е тревожна, погледа й е един плашлив, тревожен, неспокоен. Страхува се от всичко и всеки, за да не се разкрият премълчаните истини, напада го постоянно, нещо като отбранителна реакция от страх да не го загуби. При така стичащите се обстоятелства, не могат да имат пълноценна връзка. И двамата се измориха от недоразумения и кавги.

До вчера Юнал се правеше на добър и се грижеше за другите деца, а днес отново натяква грешката на своето. Наясно е с положението на Мехмет, но все пак ги притиска да си платят всичко  и за какво?!  Да покаже колко е силен Юнал Сарафолу?!  В предния епизод направи такова хубаво впечатление със загрижеността си за Айсун и "състраданието" към бедните.

Санем колко беше щастлива, влизайки в морето, далеч от всичко, не че има кой знае какви проблеми. Въпреки че и на нея не й лесно с тези непукиси, мислещи за всичко, но не и за чувствана на другите. Тя все по-често навестя Левен и за все по-дълго.

Айсун "от трън та на глог". Този Рафат е толкова ужасен и подмолен. Гледа на Емир с някакво презрение и насмешка, все едно той се грижи за него, чак ми е чудно как е позволил такава привързаност от страна на Джан към Емир . Даже не мога да го определя като образ, толкова ми е жалък....

Много ми хареса, как Корай отсвири Ханде... Колко злоупотребяваше тя с добрината, търпението и любовта му към нея, а сега я боли. Той винаги беше до нея, винаги беше загрижен за нея, винаги беше насреща, без значение, колко голяма е грешката или вината й. Така си беше...това беше не само Ханде, която направи не една глупост и злина, това бе Ханде, приятелката му, любимата му. Но в този момент тя нямаше значение за него, беше го наранила много. Отгоре на всичкото беше забравила какво бе причинила тази нейна интрига, беше забравила, че нарани Корай не само физически и емоционално. Защо бе нужно Корай да й напомня?!  Ханде за пореден път си мислеше, че ще й се размине, всичко ще се забрави така лесно и бързо, както всеки път, Емир и Корай ще се върнат при нея, но този път беше прекрачила границата. Смятам, че тя не си е взела поука, за съжаление.

Даже и Нехир я остави сама, бе разбрала, че тя е само средство в ръцете й за нейните игрички, бе приятелка по-скоро да осъществява плановете си.
Кали, определено са сходни мненията ни и благодаря, поста ти ми достави голямо удоволствие!  bouquet Hug
Надявам се да споделяш и занапред, това би осмислило и моето присъствие тук. Peace

Гали,  Hugблагодаря и за твоите коментари по сериала!  bouquet
Ще се радвам да се засечем в някой от епизодите, би се получила интересна дискусия. Peace

Цитат
Естествено е облеклото на Емир, Корай и Ханде да е на ниво, нали са представители на най-богатата прослойка от населението в Истамбул.
Гюндже беше от по-бедното население, а и не беше особено умна.
Чантите и дрехите на Фериа не бяха нейни. Бяха и давани от Джансу, а по-късно и от Лара. Тя веднъж си купи собствени обувки, които никога не обу и заради които ходи да работи в Хилс.
Предполагам, че стилистите я оставиха да носи дрехи, каквито носят момичетата от нейната класа, защото след излизането на лъжите наяве, вече не е нужно Фериа да облича чужди тоалети. Тя трябваше да бъде себе си. С Емир доста дълго бяха скарани и не се налагаше да се облича изискано, а след сватбата, ако се беше контила и киприла, щеше да е вярно, че се е омъжила за Емир и заради парите му, както я обвиняваше Айсун.
В края на втори сезон стайлингът на Фери беше ОК. Мечтите и се бяха превърнали в реалнаст и тя сама можеше да си осигури висок стандарт на живот и съответните тоалети, обувки и аксесоари.
Цитат
Нямах пред вид, че само  с дрехите от нейната класа Фери може да бъде себе си. По принцип би трябвало, когато са скарани с Емир да бъде мацка, но не винаги в живота се получава така. Често, когато хората не се чувстват добре, когато са много ядосани продължително време или са изпаднали в депресия, занемаряват външния си вид.

Петрова, на същото мнение съм и аз. Peace Grinning

Не успях да гледам днес, ама има и линк "забавление в реала", та утре ще си припомня епизода и ще споделя по него.

Спокойна почивка, до утре! Hug

# 216
  • У Диспансера ...♥♥♥
Добро утро!ღི♥ྀღ Щастието не е конкретна дестинация, а насока.
Да си щастлив, означава да си в тази насока,
която те кара да бъдеш щастлив.

Бъдете усмихнати и щастливи, и днес! Simple Smile

# 217
  • In a surreal moment!
Добро утро! И честит празник на труда!

Марги
Скрит текст:
Дали моите туит връзки са ти по вкуса и да не нарушават фън-шуй на темата? 
Разтревожих се ,че шегаджийските гифчета не ти харесват, та съм в колебание за себе си. Peace

# 218
Добро утро,къзларки!  Nature Sunny
Ирка!Икси! 55

Ирка...
Скрит текст:
Изпреварила си ме...ама моята чаша от сервиза е друга  hahaha hahaha hahaha
[/color][/b]

# 219
  • на вълнолома
Добро утро Hug  bouquet момичета, честит ден на труда  bouquet
Икси, и ти си посетила мола, страхотни дрешки, много ми харесват Hug, да са ти честити  bouquet
До довечера Stop

# 220
Манка,
Нямах пред вид, че само  с дрехите от нейната класа Фери може да бъде себе си. По принцип би трябвало, когато са скарани с Емир да бъде мацка, но не винаги в живота се получава така. Често, когато хората не се чувстват добре, когато са много ядосани продължително време или са изпаднали в депресия, занемаряват външния си вид.

newsm10 Знам, MrsPetrova. Просто вчера се задълбах в анализа в малките часове на денонощието, дойде ми музата и главата ми роди онзи ред на мисли, който споделих Simple Smile

Добро утро, сладурки,

Да започнем деня с по едно ФЕмирско кафенце.

Пожелайте си нещо хубаво на фона на падащите ФЕмирски звезди

и моля ви не изоставяйте чувството си за хумор. Много е ценно в днешно време.

ПП: Казвала съм го, но пак ще повторя - MrsPetrova, ИРКА, Татарова, колажите ви са супеееееер.

Честит ви ден на труда!

# 221
  • Под Сините камъни
Здравейте тайфа.Честит ви ден на труда!Аз като един трудещ се човек съм на работа  Mr. Green.Благодаря за кафенцата,колажите всичко е прекрасно  Hug

# 222
  • У Диспансера ...♥♥♥

Татарова Hug все едно сме се наговорили,ама те в един сервиз са по 6 броя,така че още 4 имаме да поднесем,Пейкова,Икси Hug Hug Оп и Манка се е събудила,ей в деня на труда ние сме най-работните да знаете Hug Hug По-късно ще направя обстоен анализ на Сехер,че нещо ми се пише за нея,снощи гледах един епизод,ми то всичко я дразни,ми Сехер като те дразни къде се буташ при Чепикови,то бива мърморене,вижда че никой не я отразява,ама тя да си го каже под носа ,изгоря им къщата,няма къде да отиде,обаче се оплаква,ей такива пък не мога да ги разбера.И като мърмори пък,те Чепикови пак си правят каквото им харесва,и така и не я отразиха за мухъла,и да боядисат таваните  Mr. Green  Нейната работа,както са казали хората: Акъл — море, глава — шамандура Peace Оп Пепи Hug ами къде е бирата Mr. Green И аз съм на работа споко,работнички сме си Hug

# 223
  • Под Сините камъни
Оп Пепи Hug ами къде е бирата Mr. Green И аз съм на работа споко,работнички сме си Hug
Ето я
Скрит текст:
нищо че е раничко за моя вкус още  Mr. Green .Ама днес е празник позволено е  Blush

# 224
Пейкова,Манка,Пепи!!! wavey

Общи условия

Активация на акаунт