НВ-ВМХ - част 58

• 33 177
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета   bouquet! Правя запис в темата защото е доста интересна и искам да я следя!От началото на месеца започнах да избягвам сладко и тестяно,и се мъча да наблягам на месцето и зеленчуците.А и вашите съвети и мнения ме накараха да прочета доста по темата.Само се чудя как да се справям с причерняването на моменти и "виенето на свят" мисля че кръвното ми е доста ниско.Ще съм благодарна да ми споделите вие дали имате такива проблеми и как се справяте с тях.

# 241
  • София
Аглика  Hug
Ще пиша в скрит текст, за да не занимавам аудиторията с моето не отслабване, че вече ми е адски неудобно  Embarassed

Скрит текст:
Всеки ден имам следното движение - сутрин, рано, на връщане от училището на дъщеря ми имам бързо, с ускорен сърдечен ритъм и понякога изпотяване, ходене 30 мин. Като то си е малко и интервално, защото спирам да чакам някои светофар да ми светне зелено  Wink. След това, вкъщи въртя кростренажора 10-15 мин. отново интервално. Забелязах, че така се изпотявам страшно много, а не е като с потоянното темпо. Преди всичкото това пия 2гр. Л карнитин. Това като програма го следвам от около седмица, стриктно. Обаче 5 дни "тренирам" - събота и неделя почивам.
Следвам интервалното хранене.
Та като цяло, не съм много без движение. ИТМ ми е 20,3. В зелената зона съм и може би затова борбата ми е безмилостно жестока.
Но забелязвам, че откакто съв на интервално и този ускорен т.нар. спорт - като че ли имам някакво размърдване, чувствам се малко по-намалена откъм мерки. Но в понеделник ще се меря, не искам да  е често, не искам да се психирам.

Трогната съм от вниманието ти, благодаря!
Ако имаш какво да ми кажеш по моята програма, ще се радвам да го чуя  Hug

# 242
Здравейте момичета   bouquet! Правя запис в темата защото е доста интересна и искам да я следя!От началото на месеца започнах да избягвам сладко и тестяно,и се мъча да наблягам на месцето и зеленчуците.А и вашите съвети и мнения ме накараха да прочета доста по темата.Само се чудя как да се справям с причерняването на моменти и "виенето на свят" мисля че кръвното ми е доста ниско.Ще съм благодарна да ми споделите вие дали имате такива проблеми и как се справяте с тях.

тялото задържа вода при високовъгл. хранене
при теб сега тази вода се източва и затова ти пада кръвното (все пак си го следи с апарат)
заложи на по-солена храна за известно време, докато отшуми проблемът
и не забравяй, че тези неразположения в началото се дължат и на въгл. абсистенция
мозъкът си иска отровата все още

# 243
  • София
Аз не съм изключително компетентна, но бих увеличила и мазнините. Те определено ще те държат сита доста по-дълго и може и да почувстваш облекчение. А и като си гладна винаги можеш да хапнеш едно, две яйца с масло.  Peace

# 244
  • SA
Дяволица, и аз като W'A'S'P' мисля, че ти още си в периода на адаптацията и не е изключено да губиш доста вода и соли, заради което крьвното налягане да ти е ниско на моменти. Най-добре би било да си го мериш, ако имаш апаратче, за да си сигурна, че това е причината. На мен винаги най-добре при ниско крьвно ми помагат 1-2 чаши айрян сьс сол ( така че да е соленичьк). Нито кафета, нито кока-коли, нито нищо друго ми помага в подобни случаи.
Сьщо така има вероятност просто да ядеш много малко, ако е така, може да увеличиш храната.
Микровьлнова фурна аз сьщо ползвам основно за претопляне и да си стопля вода за чай понякога. А, кокоските сьщо ги пека в микровьлновата за няколко минути. Струва ми се, че вредите от нея доста се преувеличават.
Шоки, на мен пьк ми е непонятно това сьрдене на лекарката от описания от теб случай. Щом нещо работи, какво значение има дали е в пьлен унисон с общоприетите протоколи на лечение? Тази лекарка вместо да вземе да опише случая и да го публикува в медицинските списания, тя се била разсьрдила.  Shocked.
Вивиан , така е, ИТМ ти реално е на долната граница на нормата. Но аз този показател не го считам за напьлно адекватен, защото той не отчита вида на костната структура, нито количеството мускулна маса на конкретния човек. Затова сьм на мнение, че подобни хора сьщо могат да имат излишни мазнини за чистене. И аз сьм в тази категория. Макар в някои теми в този подфорум широко да се застьпва мнението, че жена под 60 кг на човек не прилича  Joy .

# 245
  • София
Да Камелот, не отчита много неща ИТМ-то, затова и не е адекватен показател за мен.
По техните препоръки идеалното тегло за мен в момента е 52 кг, точно толкова, колкото съм  Laughing Ама ела да ме видиш какво ми излиза от колана, като си обуя дънките  Mr. Green Иначе препоръките за тегло за моя ръст и години е от 49 до 62  ooooh! Аз 62 кг влезнах да раждам  Rolling Eyes Не е показател, определено.

# 246
  • София
Аз съм няколко дена на режима, но не всичко ми е ясно. Това 60% мазнини дневно не се ли набавя с мазнините в жълтъка на яйцето, пълномаслените млечни продукти или свинската пържола? Задължително ли е да добавям към кашкавала, който е доста мазен, още масло, например? Вчера си направих десерта с масло, сметана, настърган черен шоколад и кокосови стърготини - много ми беше вкусен, но нали си нямам мярка Embarassed после ми стана толкова лошо, че щях да се гътна... Но пък за сметка на това в близките 5-6 часа не се сетих за ядене...

# 247
  • SA
*Миленски*, разбира се, че не е необходимо да добавяш навсякьде допьлнително масло, или други мазнини. Достатьчно е да ядеш яйца, мазно месо ( на което не са специално отстранявани мазнините), мазна риба, пьлномаслени млечни продукти, тук-там ядки, авокадо, тахан, зехтин ( ако ги обичаш). Ако ядеш правилните храни, в повечето случаи не е необходимо да се смятат проценти и сьотношения, те сами се наместват.
Не се натоварвай сега да мислиш за сметки. Гледай просто да свикнеш какви храни се предпочитат тук , както и да преминеш през периода на адаптация, в който може да имаш някои трудности. Всичко друго ще си дойде на мястото с времето, а и нещата ще ти се изяснят постепенно.
Между другото, преди време кашкавал с дебел резен масло ми бе много любимо и вкусно похапване. Сега сьм почти спряла млечните и това е единствената причина да не го ям.
Винаги сьм се чудела, защо хората се мьчат да ядат обезмаслени прясно и кисело мляко, които са напьлно безвкусни, след като разликата в мазнините от пьлномаслените варианти не е повече от 1-2 грама мазнини за 100 мл продукт. Или за една чаша от 200 мл, това са 4 гр. мазнини повече. Едно нищо. Но друго си е да кажеш, че ядеш диетичен продукт.  Flutter

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 19:00 от kameloth

# 248
Аз само да уточня, че сметаната не я смесвам с масла, а най-много с какао, квадратче настърган шоколад или стърготиви Peace Тя и сама по себе си ми е достатъчно мазна и засищаща (понеже предпочитам, когато ям сметана, т.е. 1-2 пъти седмично, да изям цялата опаковка от 200 грама Embarassed). Ако се смесва с масло, сигурно ще стане тежичко, дори и да се хапнат само няколко лъжици Peace

Камелот, да, и мен ме учудва реакцията на лекарката Rolling Eyes От друга страна наскоро Андреас беше писал за друг случай с диабетик, този път в Швеция - че отишъл да се изследва, видяло се, че всичко му се е нормализирало и лекарката го попитала какво е направил. Той казал, че се храни нисковъглехидратно и високомазнинно и тя грейнала. И казала, че така и била предположила, обаче нямала право да препоръчва този начин на хранене на пациентите си, а била задължена да препоръчна обратното Rolling Eyes

# 249
Аглика  Hug
Ще пиша в скрит текст, за да не занимавам аудиторията с моето не отслабване, че вече ми е адски неудобно  Embarassed

Скрит текст:
Всеки ден имам следното движение - сутрин, рано, на връщане от училището на дъщеря ми имам бързо, с ускорен сърдечен ритъм и понякога изпотяване, ходене 30 мин. Като то си е малко и интервално, защото спирам да чакам някои светофар да ми светне зелено  Wink. След това, вкъщи въртя кростренажора 10-15 мин. отново интервално. Забелязах, че така се изпотявам страшно много, а не е като с потоянното темпо. Преди всичкото това пия 2гр. Л карнитин. Това като програма го следвам от около седмица, стриктно. Обаче 5 дни "тренирам" - събота и неделя почивам.
Следвам интервалното хранене.
Та като цяло, не съм много без движение. ИТМ ми е 20,3. В зелената зона съм и може би затова борбата ми е безмилостно жестока.
Но забелязвам, че откакто съв на интервално и този ускорен т.нар. спорт - като че ли имам някакво размърдване, чувствам се малко по-намалена откъм мерки. Но в понеделник ще се меря, не искам да  е често, не искам да се психирам.

Трогната съм от вниманието ти, благодаря!
Ако имаш какво да ми кажеш по моята програма, ще се радвам да го чуя  Hug

Скрит текст:
Според мен тренираш правилно! Обаче, ако индексът на телесна маса ти е само 20, това са доста малко килограми. Моят отива към 30 може би, не знам точно, и въпреки това не свалям, но това е защото ме мързи да се размърдам. Но ти си мноооого слаба при тези данни, така че ако искаш да махнеш 1-2 кг само, ще стане много бавно или дори изобщо нямаш какво да смъкваш. Иначе може би е най-добре със силови тренировки 2-3 пъти в седмицата и без кардио. Но затова си потърси фитнесинструктор и питай за тренировки със свободни тежести.

# 250
Вив, може на кг изобщо нищо да не смъкнеш, а просто да изчистиш мазнините с времето и даже да ги замениш с мускули, от което кантарът даже може да тръгне леко нагоре, което е по-добрият вариант според мен

слънчева неделя  Hug

# 251
  • София
Сега, то е ясно, че покрай месо-гаденето при мен се приключи със строгия режим. А и като че ли взех да посвиквам тия дни. Правя си бъркочи от зеленчуци с сирена, сметана, филаделфия, масло ... каквото имам и както дойде.
Леко, всъщност дори доста сериозно, вдигнах млечните, но нямаше начин просто.
Вчера сутринта дори забърках едни опалянки - еми разкошни ми се получиха, точно като на  снимката в dietdoctor (мерси, Шоки!) Simple Smile

За моя изненада, като резултат от всичко това, свалих малко над килограм за около седмица, което в никакъв случай не ми беше цел. Аз вече съм склонна да приема, че комбинацията от месо и млечни пречи на свалянето когато теглото е близо до идеалното. Поне при мен спирането на едното или другото води до отслабване, без намаляване на количествата храна като цяло.
Скрит текст:
19.7 ми е ИТМ, ако има значение, процент мазнини не съм мерила напоследък.

# 252
Assos, не им се притеснявай на млечните Hug Много добре звучат твоите бъркочи Simple Smile

# 253
  • София
Не ги мисля млечните аз Simple Smile
Опитвам се да помогна с малко опит на момичетата с малкото килограми в застой:
 - с месо, без млечни, без калорийни рестрикции - отслабване
 - без месо, с млечни, без калорийни рестрикции - отслабване
 - с месо, с млечни,  (дори и) с калорийни рестрикции - застой!
Това поне при мен де.

# 254
Ами, напълно е възможно да е така в много случаи Peace

Общи условия

Активация на акаунт