НВ-ВМХ - част 58

• 33 172
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не ги мисля млечните аз Simple Smile
Опитвам се да помогна с малко опит на момичетата с малкото килограми в застой:
 - с месо, без млечни, без калорийни рестрикции - отслабване
 - без месо, с млечни, без калорийни рестрикции - отслабване
 - с месо, с млечни,  (дори и) с калорийни рестрикции - застой!
Това поне при мен де.

Асос, благодаря за помоща!
Аз ще се пробвам, още повече че обичам млечни.   Hug

# 256
  • Варна
Голяма апатия ме е налегнала, ни диетувам, ни спортувам, ни патки паса... Ще ви следя, може да ме осени музата. Успех, дамен!

# 257
Здравейте само ви пействам, кво намерих, изглежда ми много интересно, ако вече е пускано...сори.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XOurjE9s3GA
Отивам да танцувам, после да гласувам и после ще ви чета.
Режимна съм цели 15 дена без почти прегрешения, с изключение на две хапки баклава, една козунак и една хапка царевична тортиля, за целия период. Кантара каза -2 кг.
Ама аз имам много за сваляне де Wink

# 258
Момичета, минавам за бърз отчет, режимна съм от седмица, само една грешка, че си поръчах фрапе и като го изпих се сетих за ограниченията....но затова пък преди това правих йога, 4 часова разходка, масаж,  днес гирички:-D
Чувствам се много добре и от вчера имам апетит само за две хранения!
Дано да намалят сантиметрите! Млечни ям минимално, ядки никакви сега, плод малко само първия ден....
Пак препрочетох теорията от първия ден и отивам да приготвя нещо мазничко.

Хубава вечер и успех!

# 259
Здравейте момичета,
Да се включа и аз с моя ИТМ = 19. Според мен също е много субективен показател. Реално се водя в долната граница на зеления сектор, но в действителност има много какво да се желае при мен, особено по отношение на % мазнини. Аз очевидно съм с кости като на пиле:) Но може би това е причината да не мърдам толкова време  Confused На мен отслабването не ми е самоцел, основната ми идея е да не дебелея повече и да съм здрава най-вече. Но пък ми е малко странно че не се движа надолу. Ако трябва да съм честна, не издребнявам, пия вино, ям млечни доста, но като цяло наблягам на правилните храни. Бонусът ми е, че за първа зима не съм боледувала, даже като че ли хроничният ми синузит се поуспокои  Grinning

А по отношение на препоръките на някои лекари...
Скрит текст:
Наложи ми се преди няколко месеца да ходя на ендокринолог, първо един лек сърдечен проблем и от там съмнения за щитовидната жлеза, после заради моите притеснения с високата захар сутрин. Та първия ендокринолог ми казва, че при TSH 3,75 съм ок. Аз доволна. Но след време пак същата работа, аз отивам другаде за второ мнение. Та вторият специалист ми каза да се смея да забременея при TSH над 2, защото било супер опасно  ooooh! . Та този същия ми направи теста с глюкозата, защото се усъмни в ИР, за щастие съм ОК, но препоръката му беше да се храня "нормално", с 250 гр въглехидрати на ден!! хаха. На всичкото отгоре ми каза, че като не съм се хранела "правилно" как съм щяла да забременея и да износя дете... Абе как не им е неудобно! Ми да четат малко! От тогава го карам на самолечение с ВМ НВХ  Laughing и скоро мисля пак да си направя едни кръвни изследвания.

# 260
И аз имам уж доста нисък вече ИТМ - в зелената зона, но почти на долната граница, но си имам доста задържани подкожни мазнинки - по цялото тяло по принцип, макар че май най-вече на корема, а в същото време гърдите ми отидоха на кино ooooh! Това го отдавам на нарушения хормонален баланс заради поликистозата. Предполагам, че при оптимален хормонален баланс и мазнините биха се разпределили по-правилно. По този въпрос работя, но си отнема време Rolling Eyes

В същото време съм направила сравнително видими мускули на ръцете и бедрата, въпреки че отгоре си има мазнинки (доста упорити), а пък не съм от най-ефективно трениращите Embarassed

Както и да е, аз съм установила, че не съм напълно в състояние да управлявам промените в тялото си. До известна степен имам контрол, но не 100%. Затова и от самото начало не съм си поставяла за цел да достигна определени килограми - радвах се и все още се радвам на всичко постигнато и оставям тялото си само да определя кога, колко и по какъв начин Peace Правя това, което зависи със сигурност от мен - да си подбирам храната възможно най-правилно през по-голямата част от времето (естествено, че ми се случва да залитам и по шоколад, и по сметана, и по плодове) и да се движа, а също и се стремя да се наспивам, но и това не ми се удава напълно Rolling Eyes Оттам нататък съм приела, че много неща не зависят от мен, включително на какви точно килограми организмът ми ще избере да застане в даден момент Peace И например талията ми намалява доста бавно - значително по-бавно от бюста например Crossing Arms Да, доволна съм и в момента, защото съм извън рисковата зона (макар че Меркола за моя ръст посочва по-ниска стойност на талията като оптимална, ама това е положението). Освен това съотношението таля към ханш винаги съм го поддържала на горната граница и продължавам по този начин, макар че ми се искаше да го подобря... Но явно не всичко мога да контролирам. Или поне не знам как. Но има далеч по-важни неща и за мен в момента това е постигането на добро ниво на вит. Д.

# 261
  • София
Момичета здравейте  Hug

Рових се аз в стари теми и там има една екселска табличка, която смята % и т.н.
Ще я разучавам, защото не ми е ясно как става номера.

Друго ми прави впечатление, че в миналото на ВМ-НВХ в този форум явно се е разбирало само НВХ, защото масово се свалят кг. Малко от участничките тогава ядат наистина мазно, повечето ядят месо и салата и свалят по 2, по 3 кг на седмица.  Confused  Явно по някое време, с течение на годините се е изяснило, че това не е НВХ просто.

Аз имам чувството обаче, че топя бавно, но славно само мазнинки. Определено в талията съм се смалила, дупето не мърда още. Но ще увелича мазното  и ще намаля протеина. Да видим. Даже мисля няколко дни да го карам на овче сирене и шопска салата, както и да лапам маслото с лъжицата  Laughing Но 3 см от талията ми ги няма.  Mr. Green гот!

Изчислих си и при Спайдърите, че за да свалям ми трябват 1200 кал. и 1400 ако имам леки тренировки. Така че ще броя и калориите вече.

Момичета, една прекрасна седмица ви желая  Hug

# 262
Привет отново!
Да се отчета, за 1 седмица съм свалила 1/2 кг....това считам за нормален прогрес при 1 седмично напасване към режима! Все още виждам някои уловки при избора ми на храни , като например хапване на пържена в олио риба в заведение...

Въпрос към по-опитните, моля......Постигали ли сте състоянието optimal ketosis? т . стриктно спазване на режима за някакъв определен отрязък от време, при ограничаване на въглехидратите под 50 трайно, даже под 20 гр за оптимално горене на мазнините? Как се чувствахте, колко като време бяхте в това състояние? Какъв период беше необходим за да го постигнете ,защото не ставал веднага....
Момичета , ако ИТМ не е е показателен достатъчно добре, защо не следите процента мазнини?
Моя ИТМ е 25.2, считат ме за наднормена жена, малко съм над горна граница от 24.9 .
За да съм в норми трябва да сваля около 1 кг. хихи

Обаче, процента ми на телесна мазнина е 30.3% т.е имам си цели 21.8 кг мазнинки,не всички обаче са нежелани....Влизам в графата - ЛЕКО ПЪЛНИ Simple Smile
И така калкулатора , който ползвах препоръчва  да сваля около 12 кг мазнини  за да отговаря теглото ми на фината ми костна структура т.е трябва да постигна 60 кг, аз още на 65 ставам като балерина със сексапил Simple Smile!
Съотношението ми на талия 72  към височина от 1.69  е 0.43, което е под граничното от 0.5 над ,при което пише ,че има налични подкожни мазнини и риск от ....заболявания.
Изчислиха ми 1465 калории дневно за да живея т.е без да спортувам, а за да работи добре метаболитно организма!
Аз изчислих ,че примерно при вчерашния строг режим на спазване и леки упражнения с гирички съм приела 1000 калории ( от сметана, масло, яйца, маслини, лапад, маруля,2 л. извара) и се чувствам отлично!  Само трябва да не правя рязко изправяне след дълго приклякване, това и при безразборно хранене ми е слаб проблем с кръвното.
Няма да посочвам адреса на калкулатора за да не правя реклама на диетичен режим ,който не подкрепям.
Вероятно можете да намерите и по-добри калкулатори ако потърсите в гугъл "калкулация на телесна мазнина" или подобно.

Благодаря предварително за отговорите !
Успешна седмица!

# 263
Eто табличка с проценти мазнини за жени

Възраст   Слаби     Нормални     Леко пълни     Пълни     Затлъстели
до 30 г.  под 17%   17-23.9%     24-29.9%      30-39.9%    над 40% 
над 30 г.  под 20% 20-26.9%     27-32.9%      33-42.9%    над 43% 

Препоръчват ми да стана с 21% мазнини! Т.е да сваля 9 % мазниник!

Ще следя и ще докладвам какъв върви , наистина ми е важно да е здравословно и естетично свалянето ! Simple Smile

Успех!
Маргарита

# 264
  • София
Маги, аз не съм кой знае какъв критерий, защото никога не съм се хранила високовъглехидратно, но за 4 месеца тази година (Януари - Април) бях на строг режим, тоест на между 15-40 грама въглехидрати дневно.
Не знам дали съм била в кетоза, защото не намирах някаква разлика, освен че без да гладувам свалих всичките излишни мазнини.
И тъй като никога не съм разчитала на ИТМ, нито на килограми, за да следя прогреса измервах процента мазнини с калипер. А ти не бива да разчиташ много на калкулаторите за изчисляване на процента, защото те са много усреднени.

Броенето на калории също е  грешка, според мен. По-добре е да броиш въглехидрати. Твърдя от личен опит, защото съм минала през всичко това. А и за жена с твоя ръст 100 калории са ужасно малко, рано или късно организмът ти ще мине в режим на оцеляване и ще загубиш постиженията си.

Съжалявам за дългия пост, дано е бил полезен. Успех в отслабването ти желая! Simple Smile

п.с. Видях табличката. Значи аз за 4 месеца свалих мазнините от 23.5 до 19%. На 34 години съм.

# 265
  • София
Асос, предполагам количествата ти въглехидрати дневно са идвали от салатите и нещо млечно, нали? Или не си яла млечни?

# 266
  • София
Да, зеленчуци, млечни и ... бяло вино  Blush
А и млечните ги спрях последния месец.

# 267
Asos,
благодаря много!
И аз не възнамерявам да следя килограми и калории редовно... Дори и 1000 калории не са ми били цел, просто изчислих каквото ме засити вчера от любопитство.Дългосрочно не считам да поддържам под 1000, искам да си пазя и гърдите.
Просто реших по-детайлно да видя как е бил вчерания ден само като за ориентир и защото само от 1 седмица съм на режима  все пак исках да имам отправна точка.
Наистина и аз смятам да следя въгрехидратите, спряла съм и млечните закуски, и плодовете, ядките също и ще опитам само за овкусяване ако се налага и за разнообразие по някоя лъжица да добавям млечни .
При тези добри резултати ,които си постигнала означава ,че добре си преминала през оптимално горене на мазнини.

Въглехидратките ми ще са от зеленчуци и продове като домати, краставички . Наистина вчера в едни момент като ми се прияде плод и като грабнах един домат, така ми се услади въпреки ,че беше далеч от спомените ми за бабините домати в двора, които само бършех и хапвах направо в градината!

Успех! и пак благодаря!
М

# 268
 И да, наистина и он лайн калкулаторите са относително точни...
От друг сайт чрез формула стигнах до по-различен резултата от 26% т.е 4 % разлика...
Здраве да е, то ще си проличи по дрехите!

мерсииии

# 269
  • София
Да, зеленчуци, млечни и ... бяло вино  Blush
А и млечните ги спрях последния месец.

хехе, щом и за винце е имало място, добре са нещата!  Crazy
Благодаря Асос, много полезен пост! дава пълна информация, дори и за време  Wink
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт