НВ-ВМХ - част 58

• 33 194
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
иглуб   chef
Търча да панирам Simple Smile
Благодарности .

# 226
Понеже започнах точно след т.нар. Голямо Коледно освинване, след 1 седмица по дрехите си разбрах, че съм започнала да свалям. Но просто беше толкова ударно, че реално в началото съм свалила поне едни 2-3 кила само вода. Така, че да кажем съм свалила общо към 11-12 кг.  Laughing Laughing
Обаче понеже преди я бях сърбала тая попара и бях отслабнала пак доста килограми, но бюстът ми беше почти изчезнал, някак си неравномерно и некрасиво, леко кльощаво даже, и сега бях решила, че килограми няма да гледам. И наистина устоях, около 2 месеца не се бях теглила. Вече виждах по дрехите, че положението се движи добре. Но в началото даже си бях наложила да ям доста, исках да отслабвам супер бавно, за да не отслабна пак неравномерно и грозно.
Просто като си ял тесто и гадости ударно, после тялото бърза да се чисти, поне при мен точно така се случи. След 1 месец вече ударното отслабване спря и си свалях по 1-2 кг. на месец примерно. Но отслабнах много равномерно и даже си запазих голяма част от бюста.  Laughing Laughing
Иначе в началото си бях доста гладна първите седмици, хапвах доволно, към 200-300 грама свинско месо поне, млечните така и не ги спрях. Слава Богу, не опрях до ядките, но наистина колкото по-мазно ядеш, толкова ще е по-лесно откъм глад.
Със сланината гледах по едно време да се ограничавам докъм 50 грама на ден, защото тя много разяжда и като ти се услади, малко не се усещаш колко ядеш.
Другото нещо, което промених, е че си наложих да пия по 2 литра поне вода. Преди "забравях". Наистина не съм от хората, които се кефят да се наливат с вода, но мисля, че това също има значение.

Не се притеснявай, Вивиан, питай си, то няма нищо за криене, каквото можем, ще помагаме.   bouquet

# 227
тони, кашкавалите на електрическите плочи стават хрупкави и без панировка, и ни тефл тиган може, а и ако препечеш семената и тупнеш кашкавала върху тях, пак си мисля че ще е вкусно

# 228
  • София
Така като те чета Точе, доста малко за моят корем си хапвала  Laughing 200-300 гр свинско си е една вратна пържола ... и тва да е дневно, си е малко.
Изненадана съм колко бързо е започнало топенето при теб.
Явно аз не правя нещата както трябва, вече почва да ми се изяснява това. Не е възможно да съм толкова стриктна и нищо да не се случва.
Ще трябва да мина на много масло и минимум протеин.
Вода си пия - тя не ми е проблем, аз съм си жаба принципно.

Херцен, този кашкавал, който описваш звучи божествено!

# 229
Вивиан, тогава минавай на план Б  Laughing Laughing Laughing
Яж си до засищане, с глад не се отслабва качествено. И си следи да кажем за 1-2 седмици как се чувстваш. Честно ме накара да се замисля колко са 200-300 грама свинско, но да кажем по 2 нормални пържоли поне колкото дланта ти си яж/  по една на хранене + салата. Протеинът не ти е проблем, за да го намаляваш, стига да не ти е основната част в храненето, както беше при мен преди. А мазнините много лесно се докарват до високи проценти, повярвай ми, така увлича мазното, че не се усеща човек кога е минал горната граница hahaha hahaha
До 20-30 % протеин мисля, че беше ок, малко съм поизоставила таблиците със сметките на спайдърите.
Наистина мисля, че аз в началото не съм сваляла мазнини точно, просто аз като ям тесто, винаги се подувам. Даже ми се иска да бях сваляла по-бавно, но така се получи.

# 230
  • София
Благодаря ти Точе  Hug
Отдавна си мисля да увелича мазнините и да намаля протеина, въпреки че нямам представа какви са ми %. Но щом нищо не се случва при мен, значи нещо някъде куца, ще следя още малко нещата, както  до сега и ще видим.
Но определено калориите са ми много над нормата, това поне със сигурност го знам. В това отношение интервалното ми помага много.

Още веднъж Точе, мерсаж  Hug
И пиши по-често  Heart Eyes

# 231
Докладвам .
Понеже нямам елктрическа плоча , но пък си имам домашна масчица си панирах кашкавала в семената .( Като се замислиш пърженето на семките не е от най - добрите варианти , но е по - добре от препържено брашно .
Получи се много добре , детето го хареса ( и аз също ) .

# 232
  • Пловдив
Шоки, честит рожден ден и от мен! Hug  bouquet Пожелавам ти да си жива и здрава, да ти се случват много хубави моменти и приключения!
Голямо благодаря и от мен за всичко! Hug  bouquet
To4е, супер си, браво за постигнатото!Благодаря за чудесния и мотивиращ пост!  bouquet
При време ще се връщам да чета какво друго е коментирано, това само по диагонал.  Mr. Green
Да споделя, че установих разликата между това да изям половин килограм месо (никакви лоши ефекти, нито тежест, нито болка в стомаха) и половин малък козунак (газове, подуване 3-4 дни, няколко кг отгоре). И също ям всеки ден по 80  грама шоколад, нямам покачване на теглото, няма задържане на вода. Хапвам няколко курабийки и на следващия ден бам - появяват се споменатите ефекти.
Толкова за моите експерименти  Mr. Green
Иначе забелязвам, че никога не съм имала по-малко целулит, и то без никакви масажи, абсолютно нищо. Предполагам, че спортът и водата са от значение...

# 233
сега ви прегледах набързо
Шоки, честито
 Hug   bouquet  Hug
много здраве, любов и късмет

# 234
Точе,толкова много ме радваш /изказ,думи,история/,че чак скачам като дете,срещу близалка от вълнение. Нямаш си дори на идея,какво влияние оказва твоя пост върху "бившо-въглехидратната ми особа".

Всичко,всичко ти е толкова правдиво,като обяснение-от гаднярските овесени ядки,до пилешкото /не ги ям,не ги купувам,не ми са вкусни вече/
HugДаже пак ще си те прочета утре.

Успех и от мен на всички Hug

Иначе първата ми работа бе в гугъл, да търся Боракай за снимки Laughing Laughing

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 22:59 от ioanna82

# 235
  • В центъра на мръсотията
Cioccolata, Честит рожден ден  Hug и благодаря за всичко, което пишеш тук   bouquet

# 236
Момичета, благодаря ви! Hug Аз си хапнах много добре вчера, а за мое нещастие реших и да си пийна малко червено френско вино (щото това испанското не го намерих)... ooooh! Една чашка, страхотно, вкусно, плътно, ароматно вино, ама много зле ми стана ooooh! Не се погаждаме вече с виното и това си е Cry То може и вечерята да дойде тежичка... Абе, извадих си аз някои поуки, ама да видим кога пак ще се изкуша да кривна от правия път Laughing Подозирам, че поводи ще се намират.

Вивиан, не вярвам да си развила ИР Hug Ще успееш, ще видиш, но сигурно трябва повече време или може наистина да трябва да промениш количества или съотношения в храната.

To4e, страхотна е твоята история! Simple Smile

Тони, аз точно печен кашкавал на електрическа скара си хапнах снощи, а и вече няколко пъти, откакто е купена скарата. Става страхотен, напълно е сравним с панирания, само че трябва кашкавалът да бъде качествен и да не се разтича... Rolling Eyes

А аз обикалях вчера, а и предишните дни, в търсене на летни обувки, но не би, няма ги моите обувки Crossing Arms Много ми е трудно с летните, като не мога да сложа ортопедичните стелки Sad

Виждам, че yulinga е писала почти същото, което съм забелязала и аз: още миналото лято с голямо учудване забелязах, че дори и в жегите най-лесно смилаемите храни за моя организъм са месото, включително по-тлъстото, и яйцата. Салата може или пък готвени зеленчуци, но те ме поиздуват малко, особено сурови зеленчуци. Но месото и яйцата са идеалните храни дори за лятото, това забелязвам по себе си, а и майка ми каза, че е забелязала същото Embarassed

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 08:13 от Cioccolata

# 237
Пиша втори пост, защото горният стана доста дълъг Embarassed Но Андреас Енфелте качил линк към репортаж по финландската телевизия (повечето е на шведски) за диабетик, който минал на НВ-ВМХ и всички стойности му се нормализирали, спрял всички лекарства още след една седмица (а е бил на инсулин) и след 3 години си се чувства съвсем добре. Но като отишъл на преглед и лекарката му го поздравила за резултатите и попитала какви лекарства пие, и като казал, че е спрял лекарствата, но спазва стриктно НВ-ВМХ, тя едва ли не се засегнала, не можело така Rolling Eyes Репортерът напомни по този повод за един виц: Като възникнал пожар, най-напред се притекли доброволци и го изгасили, а чак след това пристигнали пожарникарите. Но началникът на пожарната се засегнал, че доброволците са се справили без тяхна помощ, и извикал: Неправилно сте го изгасили! Laughing Та същото се получава и с диабетиците: съветват ги да приемат 45-60% от калориите си под формата на бавни въглехидрати и да си пият лекарствата. Така бавно, но сигурно състоянието им се влошава. Когато на своя глава минат на НВ-ВМХ и всичко им се нормализира и захвърлят лекарствата, им се казва, че така не може - по неправилен начин са оздравели Laughing

Още нещо подчертават в репортажа, което се появява и в шведските блогове: в здравеопазването се смята, че диабетът е хронично заболяване, което има определено естествено протичане и влошаването не може да се избегне, а може само да се забави с лекарства. Но идеята, че може напълно да се контролира, и то само чрез храна, а не с лекарства - това дори не се допуска. И човекът, чиято история разказват, накрая казва: Лечението при диабет явно е замислено така, че да те доразболее, а не да те лекува Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 09:06 от Cioccolata

# 238
привет-мривет

за въпроса с микровълновата
използваме само за притопляне
и никога в пластмаса

когато се местихме преди 2.5год и решихме да живеем без МВ, хвърлихме старата
е, мъчихме се месец и пак купихме
проблемът у нас е, че вечер не ядем заедно
аз ако ям, е около 19.30
синчето към 20.30-21.00
а половинът след 21
та беше едно безумно притопляне
още по-безумно, ако човек си вземе допълнително
та така, взехме една електронна, с много функции, а ползваме само притоплящата
както и грила веднъж по погрешка  Embarassed

точе, много впечатляващо
много се радвам
и аз съм минала през пил. филе, изварата и триците
помня още как поглъщах огромни количества и чувството за глад никога не изчезваше
иначе се сваля и то доста добре
ама ядеш много, вечно си гладен, а коремът подут и чак болезнен от "супер полезните" фибри

Шоки, да такива са лекарите май по целия свят
сърдят се сериозно, ако не им вървиш го акъла, дето не винаги е на мястото си
да не давам отново примера със сестра ми и майка ми
едната причина майка да не пробва режима бе именно страха да не разсърди лекаря, който я оперира втория път и се грижеше за нея след това
не че това помогна де
ама според мен имаше шанс, ако той я беше окуражил да пробва
но за 99% от гилдията това са "интернет дивотии" както всички знаем, за съжаление

ние се гласяхме да ходим да гласуваме
но снощи на прибиране бордовият компютър на колата даде някаква грешка и ще си гукаме у нас цял уикенд
а иначе открихме страхотно място за риболов и  май ще зачезваме натам вече всяка събота

http://www.flickr.com/photos/natacortes/3780523163/

# 239
Благодаря ти Точе  Hug
Отдавна си мисля да увелича мазнините и да намаля протеина, въпреки че нямам представа какви са ми %. Но щом нищо не се случва при мен, значи нещо някъде куца, ще следя още малко нещата, както  до сега и ще видим.
Но определено калориите са ми много над нормата, това поне със сигурност го знам. В това отношение интервалното ми помага много.

Още веднъж Точе, мерсаж  Hug
И пиши по-често  Heart Eyes

Вивиан, не се притеснявай за калориите. По-добре увеличи движението. При някои хора то е отключващия фактор, а не само диета. Пробвай всеки ден бързо ходене или каране на колело, което да води до задъхване, изпотяване и ускоряване на пулса за 60-90 мин (не просто айляшки разходки по магазините). Това активира само изгарянето на мазнини, защото е леко натоварване. Ако примерно тичаш за такова време, се използват гликогеновите запаси, а не ти е това целта, а ище се измориш много. Просто трябва равномерно и приятно движение, което да те изпоти, но трябва да е всеки ден! Да има постоянен стимул за изразходване на мазнините.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт