НВ-ВМХ - част 58

• 33 020
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не, Маги, никак не е интензивно, 15-20 мин интервални тренировки на кростренажор ...  Rolling Eyes Но пък всеки ден, може би се пренатоварих, не знам. Като досега не съм имала толкова движение  hahaha

Дано някой каже за мазнините, много ми е интересен този въпрос  Thinking

# 316
Вивиан, не би трябвало да напълнееш от вдигане на калориите при толкова малко въглехидрати. Но понеже си на интервално хранене, не знам какво да те посъветвам. Когато се храниш, съзнателно ли си ограничаваш храната сега, при интервалното? Ако не се нахранваш, яж повече. Целта не е да гладуваш.

Интервални тренировки всеки ден е много. Тези препоръки, които аз спазвам, са за 1-2 пъти седмично интервални, а през останалото време много физическа активност с ниска интензивност (за горене на мазнини) - това може да е просто повече ходене, качване на стълби - такива неща. И също 1-2 пъти седмично силови тренировки (вдигане на тежести, упражнения със собствената тежест). Но интервална тренировка всеки ден при всички положения е прекалено много.

# 317
  • София
Вивиан, може да е "пролетна умора" или от рязката смяна на температурите. Аз също все се чувствам изморена. Та днес си направих чай от джинджифил - много ободряващо и животворно действа. Дъщеря ми, като я карах на у-ще, попита : "да не сме на състезание?"... Joy

Иначе вече се заредих с нужните продукти - кокосови стърготини, течна и заквасена сметана, св. мас, ядки... и спазвам стриктно!

# 318
  • София
Шоки, от тренировките е проблема, просто си усещам тялото като изцедено ... Вчера едвам се качих до втория етаж, просто краката ми отказаха по средата.
Ще разредя интервалните, много е наистина. Спайдърите подвеждат, да знаете  Laughing
Благодаря ти за препоръките и за другия въд движение. По-добре звучи определено.

Иначе не се ограничавам специално, просто като ям само веднъж .- вечер, и не мога да изям толкова, колкото за цял ден. Просто се нахранвам с по-малко и не ми стигат калории до нормата ми за сваляне. Освен ако не се напапам хубаво със заквасена сметана, там нямам спиране просто  Embarassed
Благодаря ти Шок  Hug щом казваш, че няма опасност от повече мазнини, така да бъде, оттам ще набавям калории.

# 319
  • Пловдив
Момичета,  Hug Hug Hug!
Сега пак говорих с баба, няма да го пие това лекарство. И за храненето й говорих много, аз още от миналата година й предлагам да й давам храна, като готвя (понеже знам, че пенсията й е ниска и й е трудно, а така или иначе не е проблем, още повече, че живеем наблизо). Предлагах многократно, включително и сега, но тя отказва. Гордост ли е, какво е, не знам, но поне ще й меля на главата хляба да намали, понеже ми каза, че доста хляб хапва...
W.A.S.P.,  Hug Hug Hug
Assos, дано скоро минат неразположенията ти!
Вивиан, интервални тренировки (според това, което съм чела) се препоръчват не повече от 3 пъти седмично. Шоки много добри насоки ти е дала...
Аз калории никога не съм брояла, но със сигурност е имало дни, в които надвишавам 2000 даже (веднъж изядох неусетно почти 70 грама масло + разни други висококалорични неща за деня Embarassed). И точно с изобилно хапване отслабнах.  Wink Други момичета бяха споделили подобни резултати, така че според мен хапвай смело мазнинки.

# 320
  • SA
Ех, не знам дали тези указания по отношение на триглицеридите са дори познати у нас, но със сигурност нито на майка ми, нито на баща ми някой е препоръчвал омега-3 Rolling Eyes Миналата година кардиоложката, при която ходят и двамата, като видя, че майка ми има общ холестерол 6,8 - при триглицериди 0,8 и ХДЛ 2,13, но ЛДЛ май беше 4,3 - й каза да не яде кашкавал и се учуди, че пие омега-3 на своя глава. Дори я попитала защо пие омега-3 Shocked А като майка ми опитала да обясни, че сме чели (т.е. аз съм чела) и сме попаднали на друга информация, лекарката казала: "Недейте да четете, нищо няма да разберете."
Joy Това искрено ме разсмя! Може би тя самата нищо не е разбрала и си е мислила, че всички са като нея. Това като виц повече звучи.
А указанията би трябвало да са познати, цитатьт , който дадох е от учебник, по който хората в цял свят се подготвят и явяват на изпити, не е някаква апокрифна литература.
По отношение на автоимунните заболявания - при тях, както и при злокачествените заболявания лечението е доста неефективно и с огромни странични ефекти, защото все още не е ясна точната причина, която ги предизвиква и лечението не е насочено кьм нейното отстраняване. При автоимунните болести например нещо принуждава имунната система да спре да разпознава определени тькани и органи като свои, в резултат на което тя започва да произвежда срещу тях антитела, които да ги разрушават. Лечението до момента е насочено основно кьм подтискането на този отговор на имунната система, без да я ясно кое точно го поражда. Това е все едно да се лекуват инфекциозните заболявания, без да се знае нищо за микроорганизмите.
За храната и нейното влияние вьрху здравето наистина се знае много малко. Даже Хипократ е знаел доста повече в това отношение.  Simple Smile
А пьк посоката, която е поело нашето здравеопазване, е абсолютно начертана от момента, в който болниците се превьрнаха в тьрговски дружества, а голяма част от лекарите - еднолични тьрговци. За мен на медицината не трябва да се гледа като на бизнес, нито пьк на болниците като печеливши, или не. Но уви, нещата мисля са необратими в това отношение.  Sad

# 321
Да, знам, че не е ясна дори причината за автоимунните, а вероятно има и не само една причина.

И за нашето здравеопазване си права, просто няма две мнения за него. Аз имах предвид по-скоро тази посока, в която поема цялата медицина от Ансел Кийс нататък #2gunfire И все по-голямо влияние на фармацевтичните компании, все повече търговски интереси и в медицината, все по-тясна специализация и лекуване "на парче", все повече прибягване до лекарства, без да се опита с промяна в начина на живот и в частност храненето... Ясно, че от една страна повечето хора не са достатъчно мотивирани или дори способни да си променят начина на живот достатъчно съществено, така че повечето опити в това отношение се провалят. То и самите хора смятат, че храненето няма значение, друго си е да се взимат лекарства - това вече наистина може да помогне. Rolling Eyes От друга страна, след като например на диабетиците се дават съвети да приемат 55-60% от енергията си от въглехидрати и да избягват мазнините, и след като по този начин се вижда, че положението излиза от контрол, естествено, че няма да има много вяра в ролята на храненето и ще се смята, че без лекарства не може Rolling Eyes Тази световна тенденция имах предвид. Peace

# 322
  • Пловдив
Мда, а баба каза: а, лекарката за храненето нищо не каза! ooooh!
Това за фармацевтичната индустрия ми е болна тема, тази сутрин се впусках с едни приятелки в големи дебати, ама направо се чувствам вече изморена и отчаяна. Хората наистина са взели да се побъркват. Едната половина смята, че с хапче всичко се оправя, а другата половина пък че с био, еко, веге и супер храни човек има гарантиран вечен живот едва ли не... #Crazy
Според мен нещата са комплексни, влияят се от много фактори, сред които храненето, разбира се, има немалка роля. Но начинът на мислене и приемане на света, отношението с/към себе си и другите, движението, сънят, вит D и кой знае още какво също са от значение...

# 323
  • SA
Ами така е, Шоки, медицината и фармацията в цял свят отдавна са си бизнес , при това доста печеливш. И според мен това е пьрвопричината за насоките, в които се развива медицината. Никой не говори за храна, за евтини лекарства и добавки, които са ефективни при много заболявания. Не, това, което широко се рекламира са все по-скьпоструващи медикаменти, разни чудодейни "храни" като водорасли, вьлшебни корени, коктейли и извлеци от някакви магически билки и семена и не знам си още какво  ooooh! Един обикновен лекар ежедневно почти е посещаван от поне няколко представители на фармацевтични компании, които се надпреварват да го уверяват как новото им лекарство е с невероятни ефекти и вьрши чудеса. Организират се симпозиуми, на които фирмата, представяща медикамента е платила добре на няколко професора да теглят по една похвална реч за него... и така, лека полека нещата се канализират около лекарства, нови методи( винаги скьпи) на лечение... За храна и дума не се повдига. Миналата година , докато обикалях из София си дадох сметка, че аптеките като брой може вече и да надвишават броя на магазините за храна.
И вярно е, че повечето хора са настроени да мислят, че за каквото и да било, просто трябва да си изпиеш хапчето и всичко ще е наред.

# 324
Така е, много е комплексно, не може да се посочи един най-важен фактор, а и е много индивидуално...

А всичкото био, еко, органик и т.н., годжи берита и глупости - това е само поредният начин да се искат грешни пари от хората Rolling Eyes

И също ми е много странно какво имат предвид хората, като заговорят за природосъобразно хранене Rolling Eyes Под природосъобразно повечето разбират точно препоръчваното здравословно хранене - с пълнозърнести храни, бавни въглехидрати (особено небивалици от сорта на елда, киноа, тапиока и т.н.), много фибри, растителни мазнини вместо животински, риба вместо месо Rolling Eyes Кое му е природосъобразното на това? От памтивека хората са търсили мазни меса, а не постни. А всякакви растителни храни са били в много ограничени количества и само сезонни. Чак до развитието на земеделието растителните храни не са били съществена част от храната на човека. А точно тогава се е формирал човешкият вид. Когато започват да обработват земята и да ядат зърнени култури, ръстът им намалява драстично, костите им стават по-трошливи, зъбите им се развалят. Наскоро погледнах и си запазих за четене статия за нова теория за това защо е изсветлява кожата на много от популациите: не било станало още на ранен етап с разселването по цял свят, а едва преди около 10 000 години, когато започват да отглеждат и консумират зърнени култури. До такава степен се оказват вредни те за здравето на тогавашните хора, до такава степен им пречат да усвояват вит. Д от храната, че се налага бързо кожата им да изсветлее, за да могат да го усвояват от слънцето.  Rolling Eyes

Кое му е природосъобразното на това изкривено, неестествено хранене?

# 325
  • SA
Цитат
А всичкото био, еко, органик и т.н., годжи берита и глупости - това е само поредният начин да се искат грешни пари от хората Rolling Eyes

Абсолютно! Всички тези фирми, които рекламират и продават подобни храни ( от типа на Аквасорс, Хербалайф, разните му там магазини "Лечител" и подобни) са нищо повече от обикновени тьрговци, които си хвалят стоката и изкусно се прикриват под термини като "природно, здравословно, натурално". Да се яде здравословно е толкова просто и лесно и ако го прави човек изобщо няма и да се сети да тьрси разни водорасли, коластри, годжи-берита, които да подобряват здравето му, защото просто ще си е здрав.  Simple Smile
Тази теория за цвета на кожата звучи много интересно ,ама...  newsm78. Знам ли, тук черните набиват много качамак и хляб, ама като гледам изобщо не са започнали да избеляват . ( това в крьга на шегата  Laughing). Само дето масово са  доста затльстели, особено жените.

# 326
  • Бургас
това,което аз знам за автоимунните заболявания,както и почти всички като цяло е че всяко начало тръгва от червата,това с което се храним сега,като се има предвид ниското качество на храните,многото консерванти и за капак лошото съчетаване на храните,после добавяме антибиотик или друго лечение каквото и да е то,самите медикаменти като цяло повишават киселиността в стомаха,от там червата стават пропускливи и когато храната тръгне към тялото се започва всичко,като при всеки различни са симптомите,в зависимост кой орган първо са покосили
Точно затова всеки твърди,че неговия режим е най-добрия,резултатите винаги са едни и същи .Подобрение в здравето,нормално е всеки който има такова да хвали съответния режим,лично аз виждам много общи неща
1.спиране на всякакви лекарства
2.лечение с храна:
-намаляване на общото количество храна за ден
-добро съчетаване на храните
3.положително мислене
4.някакъв спорт или движение,които пък от своя страна регулират дишането

# 327
Цитат

Абсолютно! Всички тези фирми, които рекламират и продават подобни храни ( от типа на Аквасорс, Хербалайф, разните му там магазини "Лечител" и подобни) са нищо повече от обикновени тьрговци, които си хвалят стоката и изкусно се прикриват под термини като "природно, здравословно, натурално". Да се яде здравословно е толкова просто и лесно и ако го прави човек изобщо няма и да се сети да тьрси разни водорасли, коластри, годжи-берита, които да подобряват здравето му, защото просто ще си е здрав.  Simple Smile

Peace Peace

С това съм повече от съгласна.
Отгоре на всичко, откакто спрях "чудодейните" треви, сокове, водорасли, елди, годжита абе нямам думи просто като се сетя  ooooh! ooooh! ooooh!, и се храня по нашия си начин, давам доооста по-малко пари и за храна. И хич не се лишавам да кажем като ми се прияде някое гъзарско сирене при това  Mr. Green Mr. Green

# 328
  • SA
Да не споменавам колко пари се спестяват и от козметика! Като си спомням навремето какви суми сьм харчила за разни кремчета, серуми, маски и какви ли не щуротии...  ooooh! То наистина, ако се смята  колко струва храненето, сьобразно нашия режим, трябва да се имат предвид и спестените пари от лекарства, козметика, витамини и глупави добавки.

# 329
Ето това е по въпроса за цвета на кожата (и целият блог е много интересен, но нали нямам време напоследък, та все повече статии попадат в папката To read да си чакат реда Embarassed): http://archaeonova.blogspot.com/2013/05/myths-of-paleo-part-two-pale-skin-in.html

То бедните по цял свят набиват много тестено, та и вашите черни не са изключение. Wink

И тази статия съм си я запазила за по-нататъшно четене: http://archaeonova.blogspot.com/2013/04/myths-of-paleo-part-one.html Тя е на тема защо кореноплодните всъщност нямат нищо общо с палеото и начина на хранене на първобитните хора.

Общи условия

Активация на акаунт