НВ-ВМХ - част 58

• 33 018
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, само по 3 пъти на ден ли ядете? Аз до сега свиквах да ям по 5 пъти на ден и сега ми е чудно. Пък и не отслабвам  Embarassed  може там да ми е грешката?
Правих от темата с рецепти няколко десерта - сладолед и шоколадов мус. Много вкусно изглеждаха и миришеха, ама без никакво сладко или подсладител ли ги правите вие? Че аз добавих от течната Стевия. Нали не е грешка. Иначе много горчиво...
Аз лично се храня по 3 пъти на ден като изключително рядко хапвам ядки между обяда и вечерята.
За десертите - приготвят се без допълнителни подсладители. Лично аз не си правя. Много рядко си хапвам чер шоколад , около 1 парченце на ден. Но проблем със сладкото никога не съм имала, така че нямам и кой знае какво желание да си приготвям десерти.

# 346
*Миленски*, ако до скоро си се хранила по 5 пъти на ден, отначало е нормално да продължиш така, докато тялото ти превключи. С адаптирането към режима обаче постепенно ще спре да ти се прияжда толкова често и ще са ти достатъчни 2-3 хранения за деня. Peace

За десертите - който както си прецени. Аз предпочитам да използвам шоколад с 85% какао и да не слагам друга захар (когато правя кремчета или мъфини). Така ми е достатъчно сладко, макар че моят вкус се е променил, започнала съм да харесвам по-малко сладко и затова ми е добре така. На другите същите мъфини не им се нравят, защото искат да са по-сладки. На мен пък дори леко ми сладнят. Така че е въпрос на привикване (или на отвикване от потребността за сладко).

Стевия опитах да използвам и не ми хареса на вкус. Така че ако реша да правя нещо, в което няма шоколад или кокос и наистина има опасност да стане напълно безвкусно, бих сложила малко кафява захар. Но аз обикновено не правя такива десерти Wink

Между другото, ако се сложат горски плодове в сметана, мисля, че пак ще се получи приличен десерт, без да има нужда от повече подслаждане Wink

# 347
Попаднах на нов интересен сайт: http://dietheartnews.com  Simple Smile

А в блога си д-р Хийни пише доста за калция, лактозата, млечните - все интересни теми. Ще чета постепенно. Видях, че от 40 години работи в тази област.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 19:36 от Cioccolata

# 348
Привет и от мен.
Миленски и з ям по 3 пъти на ден и ми е за сега.
Шоки, наистина интересен сайт. Аз се зачетох само в мита за холестерола - доста интересно, въпреки че не разбрах всичко Blush
Днес си купих мултивитамини на едни големи хапчета като антибиотиците ooooh! и вит.Д3 (1000 единици или както там се води в таблетка).
Пиша си менюто набързо и отивам да си пека кокосовите палачинки
З: опалянка на сандвич с масло, кисела краставичка и прошуто
О: кашкавал на фурна и маслини
В: миш-маш, гъби на фурна с масло и кашкавал

# 349
Момичета, отбивам се да ви поздравя за лека нощ!
При мен всичко върви гладко и леко, държа около 20 гр. Въглехидрати.
Апетита е намалял и не мисля за храна между храненията. Продължавам с обяд и вечеря,  а сутрин кафе и сметана. днес хапнат 3варени яйца с домат, че пътувах и беше най лесно да си нося,  а вечерят свински карета и спаначена салата. Бях на рожден ден и отказах торти и бонбони без проблем, но хапнах 1 орех е 1стафида в салатата.
Днес е ⑩ ден и 4ти на минимални въглехидрати!
Промяня има, но аз  не виждам в метъра....чувствам се отлично!
Лека нощ на всички!

# 350
И аз хапвам 3 пъти дневно и така се чувствам най-добре, инсулинът ми и захарта също!  Peace

# 351
Привет и тази сутрин!

Снощи погледнах по диагонал втората част от доста подробните статии на Дж. Стантън за калориите: http://www.gnolls.org/3409/the-calorie-paradox-did-four-rice-che … ing-as-a-calorie/ На едно място казва (на базата на проучване с американски полицаи, ако не се лъжа), че когато по-голямата част от въглехидратите се консумират на вечеря (не на закуска, а точно на вечеря), се отслабва повече Wink И не става въпрос за НВ-ВМХ, а за стандартната американска диета с много въглехидрати, но просто са изместени към вечерята. Това напълно противоречи на препоръките повече въглехидрати да се ядат на закуска, а вечерята да бъде белтъчинна Wink Но за това, защо не е добре закуската да е въглехидратна, вече има писано, вкл. от Инес Субашка.

И също анализира интересно проучване с мишки, при което всякакви видове "диети", ако са поднесени под формата на прах (пулверизирани), водят до затлъстяване, въпреки че в някои случаи дори се приемат по-малко калории в този вид, отколкото ако същата храна се консумира непулверизирана. Това "мише" проучване е анализирано и тук: http://kindkehealthnotes.blogspot.com/2013/04/powdered-food-carb … s-to-be-very.html И съветът е да се пазим особено от въглехидрати на прах, както е брашното. Тази препоръка съответства и на един извод, до който се достигна миналата година от проучвания: източници на въглехидрати, при които е нарушена естествената структура (при зърнените храни например), се усвояват много бързо, а оттам бързо повишават и захарта и инсулина и водят повече до напълняване.

С други думи броят калории няма значение - значение имат други фактори Wink

И в случая с мишките се е оказало, че хранене, богато и на мазнини, и на въглехидрати, уврежда черния дроб повече, отколкото просто високомазнинно хранене.

Ще чета по-подробно по-нататък (живот и здраве!), че бързам сега да довършвам и да изчиствам задачи. Но звучи много интересно Simple Smile

# 352
черпя с това
http://www.auxmerveilleux.com/index.html

белтък , истинска захар и не е отровно сладко

# 353
Честит рожден ден! Simple Smile  bouquet Hug И благодаря за почерпката, много аристократична изглежда!

# 354
  • Бургас
 newsm59    tania6

# 355
  • SA
Честит рожден ден, Таня!
Желая ти много щастие, сльнчеви дни и успехи вьв всичко!
 nbirthday  bigdance2  ura

# 356
  • Бургас
за хапването ми вчера от сайта,който Дани дадеhttp://calorienbalans.com/Consume.aspx
ми излиза 63 протеини 134 мазнини  51 въглехидрати 1700 калории

# 357
черпя с това
http://www.auxmerveilleux.com/index.html

белтък , истинска захар и не е отровно сладко

ЧРД, Таня! Жива и здрава бъди!!!

# 358
  • В центъра на мръсотията
tania6, Честит рожден ден!   bouquet

# 359
  • Пловдив
tania6, честит рожден ден!Пожелавам ти да си жива и здрава и да ти се случват многооо хубави неща!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт