НВ-ВМХ - част 58

• 33 000
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • София
tania6, да не се отървеш от здраве и щастие!  newsm59

# 361

ЧРД  tania6  newsm67  newsm59  newsm67

много майските почитатели на храната се събрахме

# 362
Добро утро,
Таня честито жива и здрава!

Шоки, това е много интересно, за въглехидратите вечер, макар че най-добре хич да ги няма.
За ББКюто вчера чух също колко било вредно, но това отказвам да го приема, много обичам. Логиката била че месото като се нагрее на температура над 150 градуса някаква аминокиселина се разлагала и ставала токсична.
Вече много ми дойде, нито чета, нито гледам образователни филми на тема хранене, само вас чета и това е. Чувствам се добре почти нямам прегрешения, само в неделя все нещо се случва, но ще го преодолея и това. Много съм се нахъсала, да видим Simple Smile

# 363
joya, това с въглехидратите на вечеря може да бъде приемливо за човек, който не иска да ги ограничи Wink Може по този начин да успее да свали някой килограм. А в нашия случай си мисля, че вечерно време може да се включват например плодове или нещо по-въглехидратно, когато решим. Естествено, отново опира до индивидуални потребности и желания, а и до особеностите на организма. Но може да се пробва такъв подход.

За барбекюто аз знам, че месото не трябва да се овъглява Peace Т.е. не знам дали това е точната дума, но не трябва да става черно. А ако има черни участъци, те трябва да се махат. Но виж тук една хубава лекция на Дениз Мингър за месото (има и за барбекюто): http://www.youtube.com/watch?v=VaEBMoHFrQA

# 364
Здравейте,
Честит Рожден Ден ,Таня  bouquet HugЗдраве,здраве и много късмет ти желая.

Минавам да кажа,че съм си режимна,но нямам време да ви наваксам ,а виждам,че доста неща сте споделили.Затова по късни доби ще влизам да ви чета.  bouquet

# 365
tania6, Честит Рожден Ден и от мен!

Режимна съм, но от два дни карам на яйца и зеленчуци с масло и млечен сос, но без месо съм си гладна  Rolling Eyes Утре отивам да си заредя хладилника.

# 366
Привет на всички!
При мен всичко е много добре, спазвам си режима от 11 дни, а мин. Въгл-ти 20гр. От 5 дни без трудности.
Вече има видимо отслабване в средата на бедрото и коремчето, но аз не меря!
Направих черен шоколад и сега почива във фризера, днес облизването на съдчето ми е достатъчно:-D
http://www.primallyinspired.com/easy-healthy-homemade-dark-chocolate/
Това е рецептата, но нямах мед и замених със 2-3 гр.стевия.
дано е режимно, ще хапвам по малко парченце.

Поздрави

# 367
Браво за резултатите, Маги! Simple Smile И шоколадът изглежда добре, а и целият блог.

# 368
много ви благодаря за пожеланията,момичета!
благодаря и че ви има и за информацията,които споделяте
 Heart Eyes
за въглехидратите вечер и УАСП споделяше,че е за предпочитане
това няма да е повод за излапване на цяла торта ,но обещавам да хапна малко ,мислейки за вас Grinning

# 369
ооо танче честито и наздраве
с какво винце ще полеете повода?  Mr. Green

аз днес след кашкавалена закуска от 50гр и 20 гр масло и после една миниатюрна салата в 11.30 (снощните остатъци марула с малко свинско) нямах проблем да издържа чак до мезето у нас в 20
салатата леко ме позамисли дали ще ми стигне, ама ето на, без проблем си се прибрах, като следобеда само мушнах едно кафе и 5гр 90% Линд

и според моя 1/2 имам видимо намаление в кебабчетата
макар че кантарът си трае  Laughing

хайде приятна вечер
ще гледам как ще се представят нашите в Малмьо

Скрит текст:
п.с. Шоки, видях ти въпроса във ФБ за концерта
разбирам го напълно човека, ние всяко лято в БГ изкарваме алергични пристъпи от по седмица заради мръсотията
като синчето го докарва и до конюктивит
затова се радваме, ако уцелим дъждовно лято за ужас на всички около нас  Laughing

# 370
Здравейте,
някой беше писал за крема мус о шокола, че му е твърде горчив. Значи  и аз го направих първия път по рецептата на Уасп, но ми горчеше малко, а на мъжа ми още повече. Laughing Значи - се слага доста по-малко шоколад в такъв случай, тогава се усеща повече мазното от сметанката, но е по-приемливо за който не обича твърде горчиво.

Да дам идея за една рецепта, извинявам се ако вече някой е давал подобна Peace - леко се запичат шепа бадеми във фурната, разтапя се шоколад (висок процент) на водна баня и после в купа се овалват бадемите, разстилат се на хартия за печене по възможност се отделят един от друг и се оставят да изстинат. При мен се получиха на бели петна после, защото нямам как да темперирам (така ли беше думата?) шоколада, иначе сигурно щяха да са съвсем като истински.  Simple Smile

# 371
е, да вкусът е много брутален, ако човек не е свикнал да консумира същия % шоколад
но пък мус или трюфели от 70% даже и моите сладколюбители харесват

ооо, това с бадемите ще се пробва
само преди това бих ги накиснала и обелила
макар че ме е страх, че ще станат много вкусни и ще бъдат ометени веднага  Embarassed
в моите рецепти има бадеми, печени с белтък и чили - правих ги само 2пъти и дотам
ужасно са вкусни и ги изгълтвах наведнъж и после пъшках цял ден  Embarassed лаком дол

# 372
Бадемите звучат апетитно, а и са много лесен вариант за десерт, така че ще се пробват, благодаря!  bouquet А бих пробвала и с лешници, те ми допадат дори повече на вкус и аромат Peace

Аз снощи си забърках сметана Пилос със смлени бадеми и лешници и какао на прах. И отново се убедих, че за мен това е напълно достоен заместител на сладоледа Peace

За вкуса на тъмния шоколад и десертите с него потвърждавам, явно всички сме се убедили в това Rolling Eyes То и на мен преди 3-4 години, ако някой ми беше казал, че шоколад с 85% какао ще ми сладни, нямаше да му повярвам hahaha А хем аз винаги съм обичала малко по-тъмен шоколад, по-наситен какаов вкус. Но тогава се задоволявах със стандартните тъмни, примерно на Мура или LZ Rolling Eyes А ако човек по принцип си харесва по-сладки десерти и млечен шоколад, няма как да му се понрави десерт от толкова тъмен шоколад... Но аз винаги казвам: вкусът се моделира, стига човек да реши Peace Да, не става за няколко дни, повечко време отнема, но е напълно възможно.

Скрит текст:
Ох, съчувствам му на Джон за алергията, нали аз я имам същата, т.е. не към прах, но към трева и може би и някои цветя Embarassed Rolling Eyes И също се радвам, когато точно в периода на цъфтежа вали повечко Twisted Evil Миналата година ми се размина много леко, предполагам, че е и заради витамин Д, и заради храненето, но отчасти и заради съвпадението с дъждовете Peace За тази година ще видим, още е рано да се каже Embarassed

# 373
  • София
Добро утро момичета  Hug

И аз да дам един рапорт и да споделя, че интервалното много помага на броенето и ограничаването на въгл. Вече 4-ти ден спазвам броенето, като гледам да не превишавам 25-30 гр въгл, и то защото си позволявам малко ягоди.

И имам един такъв въпрос - имате ли представа колко въгл. има в киселото зеле?
Вчера това ми беше вечерята, та затова.

Иначе страхотни идеи за десерти, но аз няма да ги пробвам, защото съм от тези, които без едно могат, но с едно - не  Laughing Та по-добре да няма ...  Mr. Green

Уасп, жалко, че при нас няма 90 % Линд, а само 99%.
85% - ния вече спрях да го купувам, че и на него не мога да му устой като го има вкъщи, ужасна съм ...  ooooh!

# 374
  • в шоки-land
здравейте  Hug Heart Eyes...и аз съм режимна от 20 дни, с голямо удоволствие ви чета... благодаря на всички за споделената информация   bouquet  bouquet  bouquet

по принцип не съм много по писането, включвам се само да кажа, че при нас има 100% какаов  Grinning шоколад и от няколко дни си го хапвам със сметана и ягоди ...

е, не целият, 4 парченца....това ми е обядът всъщност  Blush....

хубав ден на всички Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт