НВ-ВМХ - част 58

  • 33 040
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
  • Мнения: 94
Здравейте момичета,
 и аз се придържам към режима с малки изключения. Не мога да се откажа от винцето, как да оставя моята 1/2 да пие сам  Wink Мислите ли ,че е голям проблем? Имам още една мъка, хапва ми се бекон,  някакви наденички, но навсякъде по магазините като прочета опаковката и като видя колко е-та има направо ми става лошо (особено бекона) . Вие от къде се снабдявате с такива храни?

# 631
  • Мнения: 2 275
девойки  bouquet
любимата тема за 00
тук,във ФР за проблема с тоалетната обвиняват тоалетната Joyили по-скоро тоалетните чинии
турските тоалетни били най-добрите
и тъй като никой не иска турска тоалетна,съветват столче под краката Wink
сетете се как да не обяснявам Mr. Green
вчера пак го спрягаха това по телевизията
улових и друго нещо:парченце 100 процентов шоколад убива апетита
такъв не помня да съм виждала,но има 99 процента
аз нямам проблем ни с тоалетна ни с апетита откакто съм на режима
само когато пийвам винце ям повече като количество Embarassed
то това бъгарски манталитет:мезе да си допия виното,още малко вино за да си доям мезето ooooh!
и този студ тук не помага  Tired
----
аха,май и други си имат винен проблем,който с мярка не е проблем

# 632
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
  • Мнения: 291
Аз затова попитах, че чичо гугъл ми даде сума и разновидности ...
В ай хърб също гледах и там "от пиле - кокосово масло", а вие все пак имате по-голям опит в консумацията му. Още не мога да се отърся от олиото, макар, че от около година се опитвам да го заменям със зехтин. Мъжо обаче се мръщи на домашната майонеза със зехтин, та ме хвърля в мисли  newsm78 как да я правя...

За запека установих, че колкото по-мазно, по-добре - т.е. няма такъв. Като дюканствах се побърквах.

# 633
  • Мнения: 6 425
В България си позволявам колбаси изключително рядко Rolling Eyes Купувам бекона на КФМ или на Тандем, но не е дори веднъж седмично, а по-рядко - 1-2 пъти месечно. Други колбаси - още по-рядко. Просто ми се е случвало много, ама наистина много пъти да се изривам (имам алергия към нещо, което се слага в доста колбаси и готови кайми, сигурно е някое от Е-тата) и е много неприятно, затова избягвам.

За домашна майонеза може някакво друго олио - орехово, ленено или някакво друго, не знам Embarassed Аз и майонеза почти не правя, т.е. със сурови яйца абсолютно никога, но и за млечна ме мързи. Като правя млечна, е със зехтин, не ми пречи.

# 634
  • SA
  • Мнения: 3 349
Виното ,по мои наблюдения, ако е една чаша и не всеки ден, не е голям проблем. В по-големи количества обаче и на мен ми повишава доста апетита, което е очаквано, защото алкохольт намалява кръвната захар.
maznislava, може да използваш за майонезата студенопресовано олио от гроздови семки. Няма миризма и пак е по-добре от сльнчогледовото олио. Ленено масло в шише само ведньж сьм купувала и беше с такьв ужасяващ вкус, че веднага го изхвьрлих и повече не сьм го и пробвала.

# 635
  • Мнения: 6 425
Може да взема от гроздови семки и да направя за проба млечна майонеза с него, мерси за идеята! bouquet

# 636
  • Мнения: 267
Виното ,по мои наблюдения, ако е една чаша и не всеки ден, не е голям проблем. В по-големи количества обаче и на мен ми повишава доста апетита, което е очаквано, защото алкохольт намалява кръвната захар.
maznislava, може да използваш за майонезата студенопресовано олио от гроздови семки. Няма миризма и пак е по-добре от сльнчогледовото олио
. Ленено масло в шише само ведньж сьм купувала и беше с такьв ужасяващ вкус, че веднага го изхвьрлих и повече не сьм го и пробвала.


и аз така, но намазах градинските дървени мебели с него Laughing

# 637
  • Мнения: 13 432
Как се прави млечна майонеза?
Бях си запазила един линк за сос тартар от тук, но вече не е активен за съжаление.

# 638
  • Мнения: 6 425
Млечната майонеза е с прясно мляко и олио/зехтин в съотношение 1:2. Може да се сложат и някакви подправки.

# 639
  • Мнения: 13 432
Млечната майонеза е с прясно мляко и олио/зехтин в съотношение 1:2. Може да се сложат и някакви подправки.
Бие ли се с миксер?  Embarassed Сори, не съм виждала.

# 640
  • USA
  • Мнения: 2 453
Maйонеза си направих с олио от авокадо, и я използвах за една руска салата, но с карфиол вместо картофи....ммм, неочаквано вкусна се получи.

# 641
  • Мнения: 6 425
Ами, аз ползвам пасатор, не миксер.

# 642
  • Мнения: X
да похваля един шоколад
http://www.dolfin.be/chocolate-88-dark-cocoa-1.html
ако ви падне, не се колебайте
невероятен е
кадифен и въздушен

joya , чистият прах уасаби е много скъп, да
аз засега съм намерила само 10%
искам да пробвам чист, ама не намирам  #2gunfire

# 643
  • Мнения: 6 425
Привет от мен днес! Hug

Понеже продължава да си наваксвам с непрочетени статии, снощи прочетох, че в блога си д-р Джони Боудън разказва накратко за конференция на тема хранене и метаболизъм, на която е присъствал: http://jonnybowdenblog.com/nutrition-metabolism-conference/ И най-учудващото, поне за мен, а явно и за него, е, че един от лекторите на конференцията е казал, че количеството приеман протеин за деня не трябва да се измерва в проценти, а в грамове. Това не е нова информация, но обикновено се изхожда от теглото на чистата маса (без мазнините), за да се определят дневните нужди. Да, но тук той пише, че всъщност е необходимо на всяко хранене (2 или 3 за деня) да се приемат 30 грама протеин - в противен случай не могат да се поддържат мускулите. И не е правилно това количество да се натрупва в едно хранене (обяд или вечеря), а трябва да бъде разпределено между храненията, като минимумът на хранене ("прагът за протеин") да бъде 30 грама newsm78 Това не е много малко количество, а още по-трудно ми се струва да се разпредели това количество между храненията... Стори ми се интересно, затова го споделям тук. Тоест, независимо от теглото на чистата маса, ръст и т.н., излиза, че минималното количество протеин на хранене е 30 грама.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 09:05 от Cioccolata

# 644
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
  • Мнения: 291
Добро утро и от мен Simple Smile
Камелот, мерси за идеята за гроздовите семки, непременно ще го пробвам, че в нас един компотен буркан майонеза изчезва за отрицателно време.

Скрит текст:
Който се интересува от рецептата: вадя 2-3 яйца от хладилника, слагам по една лъжичка сол (морска) и лимонтозу, олио до ръба на буркана и после включвам пасатора, който бавно надигам докато стигна до горе. Отнема 2-4 минути.
Това за протеина в храната много ме заинтригува (нали съм хищник  Joy ), но малко сложно ми се струва да се мерят грамажи. Иначе логично е да са разпределени през целия ден, това е важно за метаболизма, а и на едно хранене много биха се натоварили бъбреците.

И за да не съм голословна, забелязвам, че започвам да махам мазнинки от талията, което адски ме стимулира да продължавам в същия дух Simple Smile
Лек и приятен ден на всички пожелавам.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт