НВ-ВМХ - част 58

• 33 039
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • В Балкана
Здравейте дами!   bouquet

Днес си пия кафето с кокосово масло.   Mr. Green Доволно.
Сега остава да си купя малко пасаторче, за да разбивам добре и да си правя пяна.  Laughing Въпреки, че аз няма да слагам повече от 4-5-6 гр., та не знам дали ще мога да разбивам..  Thinking

Шоки, Кам, благодаря за инфото за кръвната захар!   bouquet
Да разбирам, че е желателно да се целим в кръвна захар на гладно до 5?
И явно тренировките и спазването на режима повлияват нормалната кръвна захар и когато по изключение се хапне храна с висок ГИ, захарта не се повишава. Както е случая с Ан и другата лекарка.

Сутрин - кафе с малко прясно мляко и краве масло ми действа безотказно за тоалетната. В комбинация с ядене на сусамов тахан вечер - още по-добре. Но и без тахана, след известно време, нещата се получават също толкова добре. Сега ще видим, как ще е работа с кокосовото масло.  Laughing

В неделя правих чийзкейк с череши. Получи се доста добре, но рецептата трябва да се подобри.  Laughing Тези дни, ако имам време ще пробвам да направя едни мини чийзкейкчета с "облагородената" рецепта.
Два дена си хапвам череши и още няколко дена ще си хапвам. Любим плод са ми.  Laughing Обещах си, че тази година няма да си купувам от пазара, а ще ям само домашни. Но понеже няма да се прибирам по търновско, където вече семейната черешова градина се бере, в неделя се разходихме южно - до подножието на Родопите, та набрахме две касетки от бабината градина на моята приятелка.  Laughing
С радост мога да кажа, че количествата череши, които ядях преди години, нямат нищо общо с тези, които ям сега. (Миналата година ядох по-малко от предните, тази по-малко от миналата.)

Скрит текст:
И да се оплача ... Нещо съм си бутнала стомаха.. Първо мислех, че съм завъдила някаква бактерия. Обаче явно стреса ми е убийствено много.. Аз съм си една притеснителна и по служебните въпроси май повече изживявам нещата. А лошото е, че направеното днес, ще има отношение на случващото се след година. И са заложени едни суми пари, та при малко невнимание, може да има солени санкции.. И с моята съвест..
Та явно заради това имам болки в корема, гадене, прилошаване .. Вчера ми беше много зле. Отидох на курс по англ. език, влязох в залата и след 10-15 мин. се бях потопила в атмосферата, мислех само за упражненията, уроците и т.н. След като излязох от курса установих, че съм си много добре. Там просто бях забравила всичко друго.. Тази нощ се будя.. Въртя се в леглото, след малко се сещам за нещо по работа и след няма и минута, се превивам от болки в корема..  ooooh! Не е нормална тази работа.
Купих си едно етерично масло от мента (обичам аромата на мента и чая мента). Та когато се сетя, си капвам една-две капки в литър-два вода. Или си го мириша от шишенцето. Въобразявам си, че ми помага и май наистина ми помага.  Laughing

# 646
Рейни, и аз хапнах вчера череши, защото и на мен са ми любим плод. Ноооо... оказа се, че ми се сториха възсладки този път Rolling Eyes Не че няма да ям повече - ще ям, но вкусът ми се е променил и дори значително по-малкото количество спрямо предишни години ми дойде в повече - на гърлото ми стана едно такова неприятно от толкова сладост Embarassed Това изобщо не го очаквах, но всъщност щом всякакъв друг сладък вкус ми идва свръх, защо да не важи същото и за черешите? Така че по отношение на черешите, а и на другите плодове ще се стремя към много повече умереност, защото просто не ми е толкова приятен сладкият вкус вече. Аз се подлъгвам и си взимам повече, но по средата усещам, че ми става неприятно. А като съм си сложила в купата, не върви да връщам обратно ooooh! Но ще слагам по-малко. Вчера не мисля, че хапнах повече от 150 грама (бяха едни дребни черешки - тъмни и много сладки). Но въпреки това ми стана "байгън" (така ли се казва и пише? newsm78)

Но ти метни рецептата за чийзкейка Laughing

А за корема те разбирам Embarassed Аз имам друг тип проблем - когато се притесня наистина много силно, без значение по каква причина - работа, тревога за близък или каквото и да е, до няколко минути трябва да намеря тоалетна, защото иначе става страшно Embarassed

# 647
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Рейн, освен да капваш по две капчици мента във водата, си купи арома лампа. Аз с тази цел я купих и има страхотен ефект... В нея обаче освен 5-6 капки мента, слагам и 5-6 к. масло от лавандула и паля час преди лягане. На следващия ден съм като нова. Отрицателната енергия и притесненията още пречиствах преди с тае-бо след работа, че напрежението и при мен много голямо, което за теб е явно английския Simple Smile Моят мъж казва и да се притесняваш и да не, ти си направила необходимото и ще стане каквото трябва Wink

# 648
Но въпреки това ми стана "байгън" (така ли се казва и пише? newsm78)
Шоки, точно така се пише, но това означава стана ми "топло/горещо"  Peace

# 649
Ами, в нашето семейство винаги сме използвали "байгън" за неприятното усещане от много сладко Peace Но може да не е правилно, разбира се, или просто да е регионална вариация.

# 650
  • В центъра на мръсотията
Скрит текст:
Аз знам "байгън" като "нещо - няма значение какво - ми дойде в повече"  Simple Smile

Добро утро, момичета!   bouquet

# 651
Аз се подлъгвам и си взимам повече, но по средата усещам, че ми става неприятно. А като съм си сложила в купата, не върви да връщам обратно ooooh!
Май всички имаме подобно наследство от детската градина.  Joy Нямаш право да станеш от масата, докато не си изядеш всичко.
Скрит текст:
А байгън си означава точно, че нещо ти е дотегнало, дошло ти е прекалено.

# 652
Скрит текст:
А байгън си означава точно, че нещо ти е дотегнало, дошло ти е прекалено.
Скрит текст:
Точно  Peace и за това го ползваме, но при нас в Родопите казваме така и като ни стане топло  Wink

# 653
Хе-хе, да, вероятно си е в значение "прекалено", но при нас винаги съм го чувала във връзка със сладки храни.

А на детска градина не съм ходила, само една година на предучилищна, но винаги съм била много изпълнително и послушно дете, тихо, кротко, и съм приемала всичко, което ми се каже, като закон, така че и количеството ядене в чинията съм го приемала като задължително Rolling Eyes

# 654
Еее, Шоки, моята баба ме плашеше с годзила, ако не си изям всичко в чинията.  Joy

# 655
Добро утро, момичета!

С удоволствие изчетох всичко, съм което съм пропуснала докато гостувахме за около седмица на роднини в Гоце Делчев. Отново научих много интересни и полезни неща. направо тази тема ми е като образователен курс, за което искрено благодаря на всички, които споделят тук   bouquet
Спазвам си режима, малко ми беше трудно докато гостуваме, че ми е неудобно да имам претенции като сме 10 човека на куп. Череши и ягоди хапвам, понякога малко, понякога повече, но това да са ми прегрешенията... Крайно време е да започна с някакъв спорт, защото като че ли при мен отслабването зацикли. Много лошо ми се отразява безразборното като брой и като количества хранене, независимо, че са режимни като съдържание. А и ядки си похапнах и то печени  Embarassed Абе...ще влизам в релси. като чета колко сте целенасочени, дисциплинирани и спортуващи срам ме хваща  Embarassed
Cioccolata, ние употребяваме "байгън" за нещо, което ми е дошло в повече. Та мисля съвсем на място го "каза"  Simple Smile

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.
Хе хеее....голяма активност  Grinning Публикувам и ще чета.

# 656
Мен никой не ме е плашил - аз винаги съм си имала апетит Peace Но също така винаги ми е било навик да се "простирам според чергата", т.е. да бъда с нагласата, че сипаното в чинията е точно количеството, което ми се полага. Така че ако ми се е виждало малко примерно сиренето, съм си го хапвала на по-малки парченца, за да ми стигне, докато си изям и всичко останало в чинията. А ако ми стане тежко от голяма порция, просто съм си я изяждала, без да се замисля. А всъщност не трябва така. Правилно е човек да се води от чувството за глад. И също е правилно от най-ранна възраст, колкото е възможно по-рано, децата да свикват да си сипват сами толкова, колкото им е необходимо. И да бъдат научени, че ако си сипят много, трябва да си го изядат, защото сами са си преценили така. Но ако си сипят малко, могат да си вземат още, т.е. не трябва да се нахвърляш върху храната, защото изглежда апетитно, а трябва да прецениш своите потребности. И общо взето в такива обстоятелства човек бързо свиква да не си сипва прекалено много, струва ми се Peace Или поне аз така смятам, че трябва да бъде - не като в стол един да сипва на всички по негово усмотрение, а като на запад, както гледаме, че правят по филмите - всеки си взима и си сипва сам, а после, ако не му стигне, си досипва още. Така и децата се научават на отговорност за храненето си от малки.

Отделен въпрос е каква храна се предлага. Също съм на мнение, че не трябва децата да се увещават да ядат, когато очевидно не искат, защото така им се дава средство за манипулация. Просто трябва да бъдат оставени да ядат, когато огладнеят, като за целта трябва да има на разположение подходяща храна в дома, а не например солети, бисквити, кроасани, вафли и подобни, към които да посегнат, ако на обяд не са били гладни, а огладнеят в 15 ч. примерно. Embarassed

# 657
Последно  Peace
Скрит текст:
http://www.napenalki.com/glossary.html?id=1547
Който разбира родопски, може да разгледа този сайт - големи майтапи има в него  Laughing

# 658
Преди повече от 40 години такива бяха възпитателните методи на едната ми баба (градската), която ме е отгледала. Хранеше ме и в точно определени часове. Понякога ме е наказвала и да не вечерям. На другия ден няма капризи.  Laughing  Другата ми баба, на която съм гостувала на село през лятото, ме оставяше на по-свободен режим.

# 659
Здравейте, повече от година спазваме режима вкъщи с повече от задоволителен резултат. Аз лично до момента съм свалила 13 кг, което е почти всичко, което целях първоначално. Никога не съм спортувала активно, но от седмица започнах да изпълнявам някои домашни упражнения с цел стягане и по-добра форма.  Харесвам фигурата си, всичко ми е на място освен корема. Имам мазнини , които са ми в повече, а след бременността сякаш и кожата на корема е повече, ако ме разбирате. Във връзка с това бих желала да ви помоля за съвет. Как най-ефикасно бих могла да стегна и прибера корема си? Храненето ми е достатъчно изчистено според мен, не съм пробвала да спазвам т.нар."мазен пост", но дали ще помогне да изгоря тези мазнини? Какви упражнения се препоръчват,какви режимни храни, ако някой се е справил с подобен проблем или в момента го бори успешно, моля посъветвайте ме...благодаря
извинявам се предварително, ако сте го обсъждали вече, моля насочете ме към темата, където мога да прочета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт