НВ-ВМХ - част 58

• 33 030
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • SA
Хехех, ГАЛИ_ГЕ, моята баба пьк каквото и да ме виждаше да ям, неизменно казваше - "Хапвай и хлябче!Как ще се наядеш без хляб?" Обаче за Годзила не беше и чувала.  Laughing
Иначе и аз като Шоки бях изключително кротко и послушно дете. Не помня да сьм имала някакьв страшен апетит. Единственото, което си спомням е, че недоумявах защо с брат ми ядем едни и сьщи неща, а само аз сьм пьлничка. Някак много несправедливо ми изглеждаше това.  Embarassed
maznislava, благодаря за рецептата! Ще я изпробвам задьлжително. Не знам кьде ми е грешката, но никога не сьм успявала да направя хубава, гьста домашна майонеза. Става ми винаги една такава редичка, по-скоро като сос.
Байгън и при нас се използва най-вече в смисъл на прекалено ми е сладко.

# 661
Това за храненето с хляб си е много традиционно и дълбоко залегнало... И досега имам възрастни роднини, които не могат да проумеят как е възможно да се седне на масата и да се яде нещо сготвено без хляб - как човек може да се засити без хляб ooooh! Да не говорим, че вуйчо ми, който е диабетик, продължава да изяжда по 2-3 филии хляб на всяко хранене, макар че сега яде пълнозърнест ooooh! Със сигурност хлябът е начин да се засити човек с по-малко пари (отколкото ако яде само месо и зеленчуци например). Но си спомням ясно, че, когато преди много години, под влияние на разделното хранене, спряхме да ядем хляб към готвените ястия, отначало ни беше малко трудно, но свикнахме и не сме се върнали отново към хляба. А не смятам, че сме започнали да ядем по-големи количества от готвеното, просто свикнахме да се наяждаме с порцията в чинията Rolling Eyes А хляба го оставихме за сандвичи, когато сандвичите са "основно" Peace Е, напоследък не ядем и сандвичи Sunglasses

Muhla, добре дошла!  Hug Браво за чудесните резултати, които си постигнала! Simple Smile Що се отнася до "допълнителната кожа" и тлъстинките по корема, аз имам същия проблем, а и не само по корема всъщност... И при мен причината е, че бях на 32, когато започнах да свалям килограми, а преди това от дете съм била все с наднормено тегло и вероятно кожата ми е загубила еластичност и не успя да се прибере напълно, въпреки че свалях по 10 кг на година горе-долу, т.е. не съм ги свалила бързо, но свалените килограми са доста. Така че сега го имам този проблем, но не взимам и кой знае какви мерки Embarassed Да, тренирам, което влияе върху мускулите, но кожата си остава отпусната... Разбира се, на много места не е просто кожа, а си има мазнинки отдолу Laughing Ако е съвсем тънка, като на опакото на дланта, тогава наистина е само кожа, но на повечето места си личи, че не е само кожа, а има малко мазнинка. Точно за този случай Марк Сисън препоръчва да се продължи с НВ-ВМХ, за да могат да се изгорят ненужните мазнини под кожата - тогава тя би трябвало да се стегне. Но дали ще може напълно - не се знае Embarassed Във всички случаи си трябва много търпение. И също препоръчва да се консумират богати на колаген храни или направо да се приема колаген под формата на добавки. Аз го правя това, но с друга цел (ставни проблеми). На кожата не виждам да ми се отразява досега Embarassed Така че на практика съм вдигнала ръце и се стремя да не ми пука.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 13:35 от Cioccolata

# 662
  • София
Muhla, бих искала да се включа относно корема -
ако е само кожа (т.е нямаш много сланинки отдолу, а е по-скоро като празен мех  Embarassed) - масажи, масажи и пак масажи. Със зехтин или какаово масло. И нещо за пристягане - аз например след раждането на второто дете си бях взела един клин за след раждане, който стяга много в коремната област. Корема ми се прибра буквално за 1 месец, а наистина беше много зле, все пак два пъти се е разтягал неузнаваемо.
Ако има подкожни мазнинки - умерено кардио (според мен).

# 663
Здравейте!Отдавна не съм писала,но отвреме на време ви чета.Продължавам да се придържам към този начин на хранене,само дето леко либерализирах режима-например някоя събота си позволявам филия домашен хляб или плодово сорбе,сега хапвам и череши.Млечни ям малко-по някоя лъжица домашно кисело мляко,30-тина грама сирене към салатата или кашкавал към омлета. Тренировки-3 пъти седмично-силово трениране-с пудовки ,щанги и собствено тегло.Резултат-18% подкожни мазнини,което за моята възраст Mr. Greenе добре,целта ми е 16%,ама да видим....-постепенно се доближавам до визията,която целя.
Шоки,с удоволствие чета материалите,които публикуваш! Hug

# 664
Много благодаря за отговорите. В моя случай не е само кожа ами си е с поне 2-3 пръста сланинка отдолу, просто зоната на корема ми остана тлъста, въпреки свалените килограми. Ще продължавам с режима със сигурност, така или иначе за мен това е единственият добър и нормален начин на хранене, ще пробвам и кардио тренировки (мисля че това значеше да се натоварвам по-интензивно, нали, като продължително бягане или подскачане?), макар че не съм много издръжлива и се запъхтявам много след една минута точно...предполагам с времето ще свикна. Това за колагена не го знаех, ще си набавя под формата на добавки ако има за по-лесно. Благодаря ви, знаех, че ако попитам тук ще чуя нещо полезно, което да ми помогне в борбата, защото съм решена да изчистя тези мазнини веднъж завинаги  bouquet
А междудругото сега се сетих, че имам органично какаово масло, ще започна все пак и масажите, единствено не ми харесва, че всеки път като поискам да го ползвам трябва да го разтапям , защото все се втвърдява. Има ли начин да си стои размекнато, например ако се смеси с нещо или..

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 14:06 от Muhla

# 665
Здравейте и от мен! Hug
Успях да ви попрочета, та викам да се разпиша и аз! Grinning
Аз съм била много злояда, поне според представите на по-възрастните поколения. И винаги съм била много слаба. Ако ме види сега човек, няма да повярва на това, но е факт! Има го документирано на много снимки.  Laughing В къщи не си спомням да са ме тъпчели, освен с месо, което и до ден днешен не мога да ям! Crazy Но в детската градина имах едно прекрасно изживяване. След като седях с часове на масата и не си изяждах храната, после ходех в двора да ям борови връхчета, защото умирах от глад. Но храната ми беше толкова ужасна, че не можех да я ям. Един ден се сбъдна най-големия ми кошмар! Имаше някакъв крем за десерт, тип кисел. Него никога не съм го обичал и не поисках да го изям. Другарката Laughing реши, че ще ми го набута в устата лъжичка по лъжичка, макар че аз хубаво си поревах. И след последната лъжичка тя гледа доволно, аз започнах да повръщам. Толкова работа им създадох, че никой никога повече не ме е карал да ям каквото и да било! Mr. Green
Голяма гадост беше това тъпчене в тия градини! Заради него имам отвратителни спомени! Whistling

Шоки, аз също имах такъв проблем със стомаха, докато случайно не се установи, че имам непоносимост към млечните продукти. От деня, в който ги спрях, този ми проблем се изпари. А ме мъчеше с години!  Rolling Eyes

# 666
liu jo, много отдавна не си се обаждала, радвам се, че се върна! Hug И браво за резултатите!

Jana Ina, аз съм била алергично дете (странното е, че сега майка ми дори не си спомня към какво точно Rolling Eyes) и затова не съм ходила на детска градина - не можело да ми се готви отделно, та затова ме е отгледала баба ми. Ходих една година на предучилищна и това ми е опитът в това отношение, но там си носехме сандвичи. Така че са ми спестени тези неприятни преживявания, за които между другото съм чувала от много места. И пак по тази причина винаги съм харесвала и нишестени кремчета, и кисели, и подобни храни, които другите са намразили заради детската градина Laughing Е, вече не ги ям, но това е друг въпрос. Преди ги харесвах.

Що се отнася до млечните, аз със сигурност съм имала непоносимост към прясното мляко - това беше за един 5-годишен период - общо взето следването ми в университета. След това този проблем изведнъж изчезна от само себе си, в момента не забелязвам проблеми конкретно с млечните. Но не изключвам да имам все пак непоносимост или някога по някаква причина да се отключи отново. Просто към момента ми е трудно да ги спра напълно Embarassed Не че не мога - ако реша, ще го направя. Но засега се лигавя Embarassed

Между другото, тези дни ми попаднаха и още материали за връзката между вит. Д и поликистозата, вкл. защитена докторска дисертация в Германия през януари 2011 г.: The Role of Vitamin D in Polycystic Ovary Syndrome-Metabolic, Endocrine and Genetic Aspects (има я под формата на пдф). И това ми се стори интересно: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23246977 Темата е доста обещаваща.

# 667

А междудругото сега се сетих, че имам органично какаово масло, ще започна все пак и масажите, единствено не ми харесва, че всеки път като поискам да го ползвам трябва да го разтапям , защото все се втвърдява. Има ли начин да си стои размекнато, например ако се смеси с нещо или..

Аз преди да вляза за душ, слагам бурканчето с какаовото масло в купичка с гореща вода, не ми пречи разтапянето. Наскоро ми беше останало малко от кокосовото и понеже съм много прибрана и практична  Mr. Green Mr. Green, веднага ми хрумна да сложа останалите 1-2 лъжички от него в бурканчето с какаовото. В резултат на което още при първото разтопяване на водна баня, гледам че са се смесили и не става твърдо. Не знам дали кокосовото му помага или просто си беше доста топло, когато го забелязах това, но е факт. Последните дни в София е около 20 градуса и пак се втвърди но не е особено твърдо, а по-скоро като каша, което е нормално, кокосовото май се втечняваше на около 25 градуса.

Пробвала съм да смесвам какаово с бадемово, със зехтин, с разни други масла, но май само кокосовото забелязах да го държи по-размекнато.
Може да пробваш.   bouquet

И между другото, искам да ти кажа да не се отчайваш, както са ти казали вече момичетата, масажи, подхранване и дерзай. Моята кожа винаги е била склонна към стрии, наследство от мама, пораснах бързо, отделно е много суха и на места утопична. Но с постоянно мазане с чисти продукти и масла, последните няколко години доста се подобри. Пия само рибено масло от 2 години и нещо + хранителния режим.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 14:25 от To4e

# 668
О, стрии имаме и трите с майка ми и сестра ми, това явно си е ген, а и при двете със сестра ми е и заради многото килограми от ранна възраст Embarassed Сега не личат толкова много, защото кожата се е посвила, но не вярвам да мога да ги махна. Просто се научих да си съжителствам мирно с тях, макар че много години ме беше срам да ходя през лятото с потници, защото имам много грозни стрии по раменете Embarassed Но вече не ми пука Twisted Evil

# 669
Ами така ще е..какаовото масло в гореща вода и след банята -масаж, поне мирише невероятно. А за стриите искам да кажа, че не мисля, че се махат с нещо, аз нямам, но приятелят ми има и честно казано въобще не ми правят впечатление. Живеем в Англия , тук продават едно олио Био ойл, не знам дали го има в България, това мисля, че помага стриите да избледнеят и да се позаличат когато се маже редовно. Според мен е много добро.

# 670
  • София
Мухла, аз съм намерила начин да си ползвам какаовото масло без да го размеквам, щото съм от мързеливите  Embarassed Та - в една малка кутийка пластмасова съм си начупила от него (моето е като тухличка едно такова), та начупила съм си парченца с ножа и след баня, взимам парченце и мажа направо с него по кожата. То от топлината се размеква и накрая си ставам мазничка  Mr. Green Та така действам аз. Друг е въпроса, че пак от мързел рядко го правя, а какаовото масло е божествено за кожата и особено за тази на бюста  Heart Eyes

Jana Ina , уби ме жена, да знаеш ... с тия борови връхчета   rotfImao
Това е уникално просто, жестоко ... Развесели ми деня, сега ще се смея не знам до кога ...   rotfImbo

Моята малка дъщеря е такава, злояда ... нищо не обича да яде, е, обича банани  Laughing
Успешно може да си живее на банани без проблем.

Аз пък явно съм била едно добро прасенце в детските години, защото нямам лоши спомени от храната в детската градина, само грис не обичам  Crazy  Даже сега, като водя сутрин дъщеря ми и като ме лъхне миризмата на манджите там ми става едно мило, едно гладно  hahaha и вкусно ...
Не съм била с наднормено тегло като малка.

liu jo , ти си направо  newsm74
Много стимулиращо, благодаря! Въпреки, че резултата ти се дължи вероятно на силовите тренировки, но все пак е много гот да прочетеш нещо такова.

# 671
Благодаря на всички ви за интересните постове  bouquet

Muhla,добре дошла от мен ,а относно корема-тренировки за цяло тяло,кардио и режим ,и ще има ефект Simple Smile

За стриите, и аз съм си отгледала няколко,правя това в домашни условия,но отскоро и не съм редовна.Казват,че дава резултат,пък да видим...
http://shonned.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Също,съм забелязала,че като се изпека,се забелязват по-малко /противно на това,което казват,че тогава най-много изпъквали/

# 672
Здравейте, както казваше баба ми и ние сме от семеиството на чистите чинии.
Винаги бивах накарана да си изям всичко, и псотепенно свикнах. Но като дете много тичаш, много се движиш особено ако си гледан като мен на село.  Така че нямаше проблеми, но позсле като поотраснах започнаха Sad
За това аз никого нищо не карам. Голямата ми дъщеря е злояда и съм я оставяла на глад, като не ще да яде, имала е по седмица само на вода и чай, и нищо и няма. Следва си сигналите сама. Проблема е че изхвърляме много храна Sad Трябва да си вземем куче поне.

Имам въпрос, относно фабрично белените, сурови бадеми. На пакета пише сурови, белени. И това е, та как се белят, да не е с някоя химия, или отрова, защото децата ги ядът много и малко се притеснявам. Но са адски вкусни пък  Heart Eyes

# 673
joya,и ние доста ги хапваме. Simple Smile Не се бях замислила как ли точно ги белят,обаче Confused

# 674
joya, и аз купувам понякога такива бадеми от едно малко магазинче и също съм се замисляла как са белени, трябва да питам собственика, но сигурно е по същия начин. Ако не забравя да попитам тези дни, ще ти кажа какво ми е казал (ако въобще и той знае Rolling Eyes).

Това явление злоядо дете явно много притеснява повечето майки Laughing Т.е. не всички, то е ясно. Но не трябва да се забравя, че като не яде детето, нищо няма да му стане да се изчака просто да си огладнее Peace То няма да се остави да умре от глад, след като в къщата има храна. Но ти си права, че се хвърля повечко в такъв случай, а и е малко трудно с планирането, особено ако се стремиш детето да се храни горе-долу здравословно...

Общи условия

Активация на акаунт