НВ-ВМХ - част 58

• 33 026
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Момичета,благодаря!Да,при мен начина на трениране се оказа от значение.Та мисълта ми е,не се отказвайте,пробвайте различни варианти,вижте кой работи при вас....

# 676
  • София
Здравейте!

Реших да поръчам от зоя.бг кокосово масло, но се зачудих - био или органично да взема? Също исках и какаово, но не намирам... newsm78 Вие какво взимате?

# 677
Момичета,благодаря!Да,при мен начина на трениране се оказа от значение.Та мисълта ми е,не се отказвайте,пробвайте различни варианти,вижте кой работи при вас....

Ще ми е интересно да опишеш повечко от твоите тренировки,liu jo. Heart Eyes
Или ,ако се отчиташ в някоя тема- в коя,за да не спамим тук  bouquet

Моето дете е много злоядо. Дай и само лакомства....Аз имам вина тук,но сега поправям щетите...

За  да яде супите с месо,които не понася,ги пасирам,като на каша,вътре слагам домашни жълтъци.
Като цяло-импровизирам,поднасям и ястията шарени и весели,за да и привлекат интереса и апетита. Обожава "хамбургери" в листа от марулка.
Яде тогава,та бузите и пукат Laughing Не я насилвам,разбира се-колкото изяде,че аз имам гадни спомени ,когато бях дете от ,хм,шамарчета,за да ям Tired

# 678
*Миленски*, за кокосовото масло гледай да е екстра върджин - тогава би трябвало да си има оригиналния аромат и вкус и да не е било подлагано на прекалена обработка. А дали био, органик или еко (аз всъщност не знам каква е разликата между трите, според мен означават едно и също newsm78) - ако ти е по джоба, вземи някакво такова. Предполагам, че ще има разлика в цените. На мен целта ми е просто маслото да е екстра върджин, за да са запазени натуралните му качества.

# 679
Ioanna82,ще пиша тук-дано не се разсърди някой-започвам със загрявка-различни разтягания,някой път са подскоци,нещо с пудовка-суинг с една ръка например,планкове на една ръка,лицеви-различно е.После са същинските "тежки "упражнения-клек със щанга -,може да е мъртва тяга-пак със щангата-,Snatch с пудовка12кг х2 мин на ръка-2 серии,Jerks със същата тежест за същото време,хип-тръстери-страхотни за дупето Mr. Green,или напади с щанга,или ренегатско гребане,или военна преса.Завършвам с нещо енергично--табата-суинг,подскоци на степер,или на стълби,скачане на въже...и търкаляне по фоумролера.Това е долу-горе.
За кокосовото масло-зависи от какви орехи е правено-ако са сушени няма да има миризма-говоря за био-вариантите.Аз лично предпочитам ароматно,поръчвам си от нета,че тук е много висока цената.

# 680
По въпроса за детското хранене, не знам дали е добре децата от малки да се хранят по режима, аз лично имам други планове за моето, което е още много малко, но определено засега показва предпочитания към месо, яйца, мляко, кашкавал и т.н. Преди малко я гоних с две принцеси с кашкавал, изяде малко от кашкавала и сега хапваме разбита сметана , която обожаваме вкъщи. Малката само като види баща си с миксера и вече знае, че е време за десерта, облизва бъркалките и после хапва и с лъжичка. Чак понякога се чудя дали не прекаляваме с протеина и мазнината на нейната възраст, но нищо не мога да направя;постоянно се опитвам да й дам плодово пюре и зеленчуци, но тя предпочита да яде месо!Хапва разбира се и хляб, купуваме специално за нея, но само в супата или таратора. В дните, в които няма апетит я разяждам с чесън  Laughing Правя й таратор или яйца с кисело мляко и чесън, червена леща с тиква и чесън и т.н.

# 681
Мерси,liu jo,  bouquet Бях забравила за суинговете,припомни ми ги Wink

Muhla,аз несъзнателно сякаш се опитвам да и давам от моята храна newsm78.
Разбира се,че и давам да яде сандвичи ,шоколад ,много плодове и т.н,,но просто ,преди това се стремя да хапва качествена храна,че е малко дребна за възрастта и се тревожа.
Преди е имало период ,в който съм и давала ,да речем ,шоколад и край-няма ищах за вечеря. Направо ме е яд много на себе си,както и да е...
Телешко не ще да види,но в пасирана супа си го хапва Laughing

А ,твоето детенце има вкус,браво,да е живо и здраво Simple Smile

# 682
На децата със сигурност са им необходими много белтъчини, мазнини също, така че няма нищо лошо да ядат месо, яйца, млечни Peace Със зеленчуците сигурно постепенно ще се сприятелят, то май повечето хора като деца не са си падали особено по тях Laughing Но зависи и от начина на приготвяне. Може пък да не са им вкусни тиквичките така, както досега са ги яли, а да им харесат при друг начин на приготвяне. Аз като дете ненавиждах свинския черен дроб. Винаги го ядяхме овалян в брашно и изпържен. Ставаше на подметка ooooh! Сега, откакто опитах свински и телешки дроб, изпечен само на скара или на грил тиган, а също и варианта за овалване в кокосови стърготини и пържене, вече много харесвам вкуса, особено на печения на скара Sunglasses Така че може да зависи.

# 683
  • София
Здравейте!

Реших да поръчам от зоя.бг кокосово масло, но се зачудих - био или органично да взема? Също исках и какаово, но не намирам... newsm78 Вие какво взимате?

какаово масло, предлагам това - http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D … _81_D0_BB_D0_BE-s

или това:

http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0 … _81_D0_BB_D0_BE-s

# 684
Йоанна, не се тревожи въобще за ръста на детето, така или иначе е въпрос повече на генетика, спорта и храненето допринасят в по-малка степен според мен. А най-добрият подход при нас е просто да не я насилвам да яде каквото не иска и така никога досега не е била злояда. Предлагам й бъркани яйца с зеленчуци(тиквичка и чери доматче) - плюе зеленчуците и показва, че иска само от яйцето Simple Smile)ами какво да го правиш такова Simple Smile)) Също ползвам подправки в нейната храна - чесъна, черен пипер, червен пипер, мерудия, чубрица...това го споменавам като идея за събуждане на апетита в злояди дни. Вчера например й правих риба тон(от консерва с олио, но олиото се отцежда), примесена с малко майонеза и малко ситно нарязан зелен лук върху препечена филийка с масло, после цялото нещо се запича с кашкавал, ами изяде почти две филии без коричките!
Страхотна идея ме подсети Cioccolata за дроба, имам два пакета дроб и въобще не ми беше хрумнало, че мога да ги изпека на чугунения тиган на грил във фурната - дали ще стане?Омръзнал ми е да го ям готвен и направо се чудех какво да го правя.  chef мерси много

# 685
И аз съм накиснала телешки дроб в мляко, довечера го мятам на скарата дано стане. Това което ми обясниха майсторите тук е следното. Първо трябва да е дроб от теле (тук му казват млечен) второ да е нарязан на тънки филийки, и трето без сол. Мятал се минутка две от едната страна, толкова от другата, задушава се под капаки чак след това се соли. Довечера проба и ако е хубав ще пиша, дали метода си струва усилията Wink

Офф: за детското хранене: много е трудно когато в къщи другите ядът въглехидрати. Например готвя за мъжа ми и децата месо с картофи. Аз ям месото, те хапнат по едно картофче, и повече никой не повтаря. Колкото и малко да готвя все остава. Имам две опции да го изям аз или да го хвърля. Преди си го изяждах, понеже ми е жал. Но сега просто спрях да купувам картофи и ориз. Ако искат изрично ще им наготвя малко. Интересно не са се сещали около 2 месеца. Само ядът макарони веднъж седмично на закуска, ама така съм се специализирала в количеството, една шепа затворена за едното хлапе, една за другото и две за мъжа ми  Mr. Green Единственият проблем остава хляба, както и най-голямото ми изкушение. Винаги съм умирала за сандвичи, какво ли не съм пробвала, нищо не може да замени миризмата на прясно изпечен хляб.....

# 686
Аз лично смятам, че децата много добре могат да определят какво да ядат, стига разбира се вкусът им да не е "развален". Моето бебе само определя колко да изяде, за сега аз определям още какво  Rolling Eyes но се храни сам, без аз да му бутам лъжицата в устата.
Най-големият ми страх е, че няма да мога да му изградя правилни хранителни навици  Sad затова обаче избрах захранването, в което той определя почти всичко и се храни доколкото е възможно за момента с нашата храна.

Аз не соля никакво месо преди да го запечатам, защото му изтичат соковете. Само ако ще е вари.

# 687
  • София
Момичета, моля, помагайте  Praynig

99% черен шоколад какво съдържа? В смисъл като % Б/М/В.
Какаото е мазнина нали? Значи трябва да е 99% мазнини?

Търсих из разни сайтове, но не намирам инфо, а на опаковката не пише.

# 688
Вивиан, едва ли ще съдържа повече от 4-5 грама въглехидрати на 100 грама. Предполагам, защото 85-процентовите съдържат 19-20 грама на 100, а 70-процентовите - 30-32 грама на 100. Така че спокойно си го хапвай. Не знам колко ще са мазнините, предполагам, че доста, но въглехидратите ще са наистина малко.

Дробът наистина не се соли предварително, а чак след приготвяне Peace И също знам, че може да се накисне в мляко - така става по-сочен, ако ще се пече във фурна. За повече сочност може и да се пече под фолио и обилно покрит с парченца масло. Но ако се прави на скара или грил тиган, няма нужда от накисване преди това Peace Става си перфектен и така, но наистина трябва да се внимава да не се пресуши при печенето. Според мен по-добре да е леееко кървав Embarassed

# 689
Аз отдавна готвя дроб по тази рецепта на Венци, блогът може би е познат на мнозина от вас.
http://vencitu.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
Накисвам обаче в сока на 1 лимон, разреден 1:1 с вода, освен това не панирам с брашно от лимец, преди да мина на нашия си режим бях намерила някакво тиквено, ленено и разни такива от здравословните магазини. Обаче после видях тук кокосовата панировка в темата за рецептите и повече не сменям  Laughing Laughing И си пържа в масло или мас, това гхи не съм го пробвала още.

Между другото, в този блог точно момичето обяснява как е повлиял начинът й на хранене с много мазнини за проблемите които е имала със СПКЯ, аз като го четох, за пръв път разбрах какво е това, но бях много, много впечатлена. Цитира даже съветите, които лично Милко й е дал.

http://vencitu.blogspot.com/2009/08/blog-post_07.html

http://vencitu.blogspot.com/2009/07/blog-post_28.html А това ми е любимият пост в блога  Laughing Laughing
Извинявам се, ако вече е публикувано, просто се развеселих пак като го четох.  Flutter

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 21:15 от To4e

Общи условия

Активация на акаунт