НВ-ВМХ - част 58

• 33 058
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Не само,че няма да те извиня ами даже и ще ти благодаря Grinning.Това с водата не ми действа,но ще пробвам със зехтина.

# 616
Иначе,винаги съм смятала яденето на ленено семе,за изключително полезно. Да,ама не.

http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6050
/фитична киселина,мале,колко малко неща зная.Никакви бадеми вече, Blush/

# 617
Е, хайде сега, фитиновата киселина не може да се избегне напълно според мен Rolling Eyes А и по малко бадеми, лешници, орехи не вредят чак толкова, дори и да не са предварително накиснати. Проблемът идва от това, че в днешно време се препоръчва да се консумират много храни, които съдържат ф. киселина - и пълнозърнест хляб/мюсли/спагети, и семена като ленено, слънчогледово, тиквено, и ядки, и бобови. Затова се получава прекалено голям прием на ф. киселина, а така се получава пък проблем с усвояването на минералите от храната, защото ф. киселина го затруднява или направо го възпрепятства. Но когато човек изчисти от храната си повечето зърнени, семена, ядки и бобови, мисля, че малкото останало количество не представлява голяма опасност Peace

Специално лененото семе го водят много полезно от една страна заради съдържанието на омега-3 киселина. Но тази киселина почти не може да се усвои от човешкия организъм, така че точно тази полза на практика е минимална. От друга страна лененото семе съдържа много фибри, които също се смятат за полезни, но това не е точно така Rolling Eyes Трета полза от лененото семе може да бъдат фитоестрогените, които се съдържат в него. Но и за тях има противоречиви мнения и все още не е 100% сигурно дали влияят положително или отрицателно. Аз лично предпочитам да ги избягвам.

# 618
Да се оплача и аз от моя електронен кантар - едно, че показва повече от стандартния, но и тези леки вариации в грамовете (нагоре) ми действат много депресиращо.
Например тази сутрин стария ми показа едно тегло, което е ок, но според електронния съм наддала след празниците... Колкото и да се заричам, не мога да се преборя с навика да се меря всяка сутрин и  много често това ми определя настроението за деня  Confused

Тия дни пътувах и съм много доволна от себе си защото успях да остана режимна, когато нямаше подходящи храни - просто не ядях, докато не намеря някакво месо  Peace
Имах и очакванията, че ще съм посвалила нещо, но уви - разочарование. На всичкото отгоре от нередовното ядене сега корема ми е един подут, гадост.

# 619
Наде, обикновено при пътуване се получават вариации в теглото, често нагоре, заради промяната в навиците и ред неблагоприятни обстоятелства. Но след 2-3 дни обикновено си влизаш в нормалния ритъм и теглото се нормализира Peace А и да не говорим, че рядко е възможно няколко дни пътуване да дават повече от 1-2 кг разлика в теглото. А тези 1-2 вероятно ще са от задържане на вода.

# 620

Жижи, ако не искаш да ядеш лененото семе, накисвай го от вечерта с топла вода и сутрин преди закуска изпивай само водата, става едно лигаво и мазно, но много помага  Peace
това със зехтина и топлата вода ще го пробвам и аз  Flutter

# 621
  • София

Жижи, ако не искаш да ядеш лененото семе, накисвай го от вечерта с топла вода и сутрин преди закуска изпивай само водата, става едно лигаво и мазно, но много помага  Peace

Точно това щях да напиша и аз, туй чудо го дават за проблеми със запек при бебета. Аз не съм го пробвала обаче върху себе си, имам наблюдения само върху дъщеря ми.

За зехтина и водата - първо лапате зехтина (1-2 с.л) и после изпивате 1 чаша колкото може по-гореща вода на екс.
Аз си пълня директно от горещата вода на мивката и сядам да си пия кафето. Очаквайте резултат до 15-20 мин  Laughing
Това го правя от около две седмици и доста добре се чувствам. Има дни, в които не ми действа, но пък си правя сметката, че предишният ден примерно, съм яла изключително малко и предполагам затова.

# 622
  • SA
Жижи, защо не пробваш лененото семе да го ядеш през ден например, или леко да започнеш да намаляваш количеството му? Сьщо мисля, че е добра идея да пиеш само течността от него, след накисването му ( макар, че според мен е доста неприятна тази лигава материя).Не знам колко вода дневно пиеш, но ако не е много, сьщо може да увеличиш количеството й. Фитиновата киселина в една льжица ленено семе , приета с малко кисело мляко сутрин на гладно и аз не мисля, че може да навреди особено. Тя не остава примесена с цялата храна за деня, че да вьзпрепятства усвояването на веществата от нея.
За кьсогледството, според мен основно значение има наследствеността. Имам приятели и познати сьс силно кьсогледство и децата им още от 9-10 годишни сьщо имат нужда от очила. Аз пьк като знам колко безмилостно сьм си натоварвала очите десетилетия, а и продьлжавам, да чукна на дьрво, нямам особени проблеми с очите си.
Скрит текст:
Шоки, аз подобни чувства изпитах миналата година, когато видях една стара снимка у едни роднини, кьдето сьм била сигурно 8-9 клас. Не се познах чак пьрвоначално.  Embarassed
Наистина пьлните хора изглеждат доста по-вьзрастни , както е отбелязала Аги.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 13:48 от kameloth

# 623
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Здравейте и от мен отново Simple Smile
Тези дни и ние не бяхме у дома, но с гордост мога да кажа, че не съм и похапнала сладки и тестени изкушения  bowuu
Единственото нарушение е, че вадихме мед (уча се още) и си облизах на няколко пъти пръста  Embarassed
Скрит текст:
Това е новата ми страст - пчеличките, при все че имам инсектофобия и мислех, че никога няма да свикна със жуженето им.
Карах на месо, риба тон, яйца и печено месце със сос от майонеза, соев сос, нелюта горчица и кисело мляко. Лошото обаче беше, че не успявах да наваксам с водата, а и масълце нямаше сносно, та и него зарязах през тези няколко дни.
Предстои ми вкарване във ВМ режим отново. С кантара се простих за една седмица, оставих го на свекър ми - хем нарочно, хем и на него да му свърши работа.
На 20-ти се измерих и: О, ужасТ! - бедрото ми е колкото ми беше талията като се оженихме с мъжа ми, голям стрес Sad Мисля да се измеря пак след 10 дни да видим има ли някаква разлика.

Благодаря за ценните мнения, от които всеки ден черпя опит.
Имам няколко питанки:
1. От къде се снабдявате с кокосово масло?
2. За момчетата си готвя супи ...., които са с картофки. Грешка ли е ако си сипвам бульона само? Пак към този въпрос - ако готвя примерно ориз или картофи с месо, мога ли да изкарам месцето и да хапна само него?
3. Доколко са допустими овесените трици (правя едно кексче с много яйца, малко трици и извара).
4. Имате ли наблюдения как влияе режима върху далекогледството (за една година качих диоптъра си от +0.75 до +1.25 на едното око и +1.5 мна другото)

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 12:12 от maznislava

# 624
maznislava, ето моите отговори:

1. От къде се снабдявате с кокосово масло? - Аз лично поръчвам от Iherb. В Пикадили и в някои биомагазини се продава и едно обезмирисено масло на "Рапунцел" - него го ползвам за пържене, защото натуралното, ароматно масло предпочитам да си го хапвам на закуска. А иначе може да се намери и натурално по биомагазините, но излиза доста скъпо.
2. За момчетата си готвя супи ...., които са с картофки. Грешка ли е ако си сипвам бульона само? Пак към този въпрос - ако готвя примерно ориз или картофи с месо, мога ли да изкарам месцето и да хапна само него? - Няма проблем и за двете неща. А и да хапнеш картофи или ориз от време на време също не е проблем, няма страшно.
3. Доколко са допустими овесените трици (правя едно кексче с много яйца, малко трици и извара). - Овесените трици по начало са в сивата зона, т.е. по-добре без тях или поне да не са за редовна консумация. Но от време на време в кексче мисля, че е ОК.
4. Имате ли наблюдения как влияе режима върху далекогледството (за една година качих диоптъра си от +0.75 до +1.25 на едното око и +1.5 мна другото) - Прекалено малко информация има според мен, а и сигурно е доста индивидуално. Peace

# 625
Момичетааааа Привет!
Днес е 21вия ми ден от ВМ НВХ!
Чувствам  се идеално! За тези 21 дни прегрешенията ми бяха 2 чаши сухо вино! Карам си на минимални въглехидрати!Никакви проблеми! Спортувам, днес пилатес 30 мин .сутринта!

Относно запека, който си носих от ученичка, никакви проблеми нямам, като съм изключила всякакви трици, допълнителни фибри , а хапвам само от краставици , домати и марулка, последните 2 дни хапнах и минимални количества ягоди и череши за проба! При мен за сега всичко е ок ,благодарение на мазнинини в кафето и на гладно голяма чаша вода!
Не се меря! Нооооо продавачката в магазина ,от където си пазарувам дрешки ми каза ,че съм била отслабнала в сравнение с миналия месец като я посетих! И половинката потвърждава, но казва, че било някак си цялостно....:-)hihihihi
Поздрави и успех на всички!

# 626
  • Пловдив
Момичета,благодаря Ви за съветите,ще ги изпробвам докато си намеря начина!

# 627
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Чоки, благодаря ти много за отговорите!    Hug
Ще поразгледам темата с рецептите и ще се опитам да поразнообразя вечерите, че бях почнала да ги карам в последно време у дома да ядат печено месо само и салати или таратор и забелязвам и двамата как негодуват  Embarassed

# 628
Аз пък въпреки че толкова трудно ходя до вц, с този режим се регулирах. Най-добре ми действа мазното кафе.
Иначе снощи цяла вечер си пекох разни неща на скарата, то не бяха пържоли, бекон, гъби, лук , чушки, наденички, ей така щото ми харесва миризмата. Напълних хладилника с готови меса за една седмица Simple Smile))
За Уасабито, тук е много много скъпо не знам защо. Аз си купих една малка кутийка на прах, надали има повече от 10 грама за 10$ и ми се видя супер евтино. Вкуса е малко по-различен от хряна, или си въобразявам. Хряна ми е по-остър като миризма, а уасабито ми е по-люто но не толкова убийствено. Иначе предишното което си купих беше хрян оцветен в зелено съответно и доста по-евтин. Но с месото е убийствено, поне за мен, обожавам го. А и съм си въобразила че лютото гори мазнини, а лютите чушки много дълго задържат лютия вкус, та не ми допадат много.

# 629
  • София
maznislava, аз си купувам кокосово масло от Зоя.бг, много го харесвам.
Обаче последния буркан, който взех, го купих от кварталният ни супермаркет, но е далеч не такова добро качество, като кокосовото от Зоя-та. Пак е студено пресовано и т.н, но не ми се вижда така чисто. Това от Зоя се вкаменява доста по-лесно в кафето ми.

Общи условия

Активация на акаунт