НВ-ВМХ - част 58

• 32 999
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • SA
vici75,  Hug, сигурна сьм, че след всичко преживяно, всеки отказ да яде на твоя дечко те хвьрля в тревога. Всьщност вие сте усетили, че детето е болно още в самото начало, което наистина рядко се случва.
Аз с годините сьм наблюдавала много деца, които в кьщи явно хронично гладуват, или не се хранят редовно, а и болни в сьщото време. Нито едно не е отказвало храна, даже напротив, с голям апетит си похапваха всичко, което им се предложи. Сьщо така ми е правило впечатление, че деца, които по принцип са злояди, започват сами да тьрсят храна, когато например са прекарали няколко часа на плажа в тичане по пяська и край водата. Абе, мисля си, че при децата естествените сигнали на тялото са доста по-запазени, отколкото при нас.
W'A'S'P', мисля че още ще ти се подобри зрението по-нататьк. Даже някои хора с миопия изобщо не развиват типичната за вьзрастовата промяна в зрението нужда от очила за четене.    
Ioanna82,
Скрит текст:
Да, не е в Бьлгария за сьжаление. Аз сьм в Южна Африка. Но това мило отношение на хората тук беше едно от нещата, които най-много ме впечатлиха, когато за пьрви пьт дойдох тук, преди години. То аз сьм си свикнала на улицата, или в магазините повече да ми се карат, или поне да ме гледат намрьщено  Simple Smile А понякога една усмивка от непознат човек ти оправя настроението за цял ден.
Muphina Delphina, браво! Явно ги правиш нещата както трябва!

# 706
  • гр.Бургас
 Simple Smile
Мерси Камелот, много съм поощрена да продължа....

# 707
Ох, добър ден от мен !

Искам да ви кажа мъката си Simple Smile Преди повече от месец и нещо си купихме с гаджето едни ваучери за пицария и все не намирахме време да идем! И дойде днеят!
Аз повече от месец съм на НВД и строго от 2 седмици на ВМ-НВД.
Проблема е следият Simple Smile
Ваучера е за пилешки карета, пържени картофи, фукача и бискивтена торта!
Сега ще се изям от яд Grinning Grinning Grinning
Фукачата ще я забравя тотално, но как да откажа и трите Sad Много се чудя да си хапна половината от картофиките или бисквитената торта. Не мога да реша...

Кое според вас е по-малкото зло?

Не искам да си правя някакви въглехидратни дни, защото един ден се предадох и изядох 100 грама чипс, че и отгоре малко и 1 л. айрян (и умната аз го набухах със сол) и ефекта беше  на следващия ден подута, и от 51.500 на 53.700. Много ме беше яд на тъпотията ми, но сега тъкмо влязах пак в норма и режим и тоя ваучер  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 708
Вики,  Hug  и на теб, и на малчо! Wink

Шоки, това с 30те грама протеин ме шашна. В две яйца има около 16гр. Това означава, че закуската ми трябва да бъде не с 2, а с 4 яйца!  Crazy Малко много ми се струва особено при положение, че имам камък в жлъчката.  Peace Виж, рибите са друго нещо, така че на обяд и вечеря мога да ги стигна, но на закуска?!? Wink Иначе съм съгласна, че и мазнините, и протеините трябва да се разпределят по равно през деня, особено протеините, които когато са в повече се превръщат в глюкоза.

Хахахаха, GrungeG,  hahaha да ти имах проблемите!  Joy Ядеш си пилето, от другите опитваш по малко и утре сутрин продължаваш с режима.  Peace Най-важното е да хапнеш първо белтъчини и след това останалото, така ще се включи глюкагона и ще си спестиш високия инсулин и зверския глад няколко часа след вечерята. Wink

Интересно, че и аз много налитах на разни плодове, но откакто съм на нашия режим се засищам с малка порция и не ми липсват. Освен това гледам да ги отбягвам обикновенно, защото като хапна един плод и после цял ден обикалям като гладен вълк и все за ядене си мисля, т.е. карат ме да огладнявам. Жалко, защото много ги обичам! Rolling Eyes
Байгън и ние използваме за нещо, което ти е било толкова сладко, че чак ти е накъртило!  Peace
Убихте ме с въпроса за кокосовото масло!  Laughing Био, еко и органично означава едно и също!  Peace  Какъв е тоя магазин, дето предлага и трите вида?  Joy А екстра върджин значи, че е студено пресовано, т.е. не е преминало топлинна обработка, която се смята, че води до окисляване на мазнините и ги прави неполезни за човека.
Гледам и за 99%-ов шоколад сте си говорили. Аз купих онзи ден един на Линд и беше с 5гр. въглехидрати вътре. Не мисля да купувам пак такъв. За мен шоколада е удоволствие за сетивата и нещото, което ме спасява от лошо настроение, ако ми се случи такова де, защото съм доста позитивна обикновенно. Но най-много ми харесва 70%. До 85% също стават, но зависи от марката. Всичко нагоре има вкус на какао на прах и изобщо не ме впечатлява! Rolling Eyes

Относно по-общите въпроси - аз гледам да съм режимна, но от време на време ми се случва да хапна картоф или парче пица, или топка сладолед. Когато това се случва рядко, т.е. 1-2 пъти месечно не се отразява нито на добрия ми тонус, нито на лечебния ефект, който целя с този вид хранене, нито на кг!  Peace На мен лично Мило ми се струва малко краен! Все пак нашата цел е да сме здрави, но и ние сме хора - случва се да прегрешим. И какво от това. Преди време една съфорумка ми беше написала - какво като си яла еди какво си, няма нужда да започваш всичко от начало, просто на следващото хранене си си пак режимна и продължаваш нататък. Мисля, че това е важно за психиката ни, защото ако си мислим кое е забранено и как в никакъв случай не трябва да го ядем, вече сме обречени на провал. Поне за мен този начин на мислехе изигра ключова роля при привикването ми към режима.  Peace Не съм съгласна, че трябва да се говори все едно сме някаква секта и имаме строги правила. Просто аз не ги виждам така нещата! Начина на хранене трябва да доставя удоволствие на човека, а не да бъде задължение! Grinning
Относно млечните - аз съм със спкя и ир. При мен те не пречат на отслабването, но то става много бавно. Ако ги спра, имам доста по-бързи резултати. Пробвах и вариянт да хапвам само веднъж дневно млечни - ефектът пак беше по-добър.  Peace Мисля, че ако човек ги понася добре не е хеобходимо да ги изключва напълно! Все пак те доставят калций на организма, а и други хранителни вещества, които в дългосрочен план може да започнат да не достигат. Аз в момента съм ги изключила, защото проявих непоносимост към тях, но се надявам след като се "изчистя" да мога да ги въведа внимателно и без странични ефекти. Установих, че от биволското мляко нямам проблеми. Само че къде да си търся такива продукти? newsm78

Гледам споменали сте и угояването на децата от страна на бабите. Моята само пълни чиниите и до ден днешен! Още преди да си лапнал последната хапка, вече има допълнително. И все се караме с нея на тази тема. Аз я отучих още като бях малка, но другите деца в родата си патят все още. И брат ми, и братовчедите бяха още на по 5 годинки с кореми и с целулит по тях. Аз до ден днешен не см имала такъв целулит, какъвте тези деца имаха от многократното и ежедневно хранене с баници, кексове и всякакви тем подобни храни.  Crazy Сега се вихри същото при свекърва ми и племенниците. И колкото и да й обяснявам, че така им вреди за цял живот, тя все ми казва, че при баба не може да има гладни деца. Ама как гладни - те на по 1-2 годинки ядат повече и по-често от мен и от мъжа ми!?  Whistling

Който иска да чете...Пийс! Mr. Green

# 709
  • София
Уф че гадно, наистина  Thinking

Да се изкажа, нищо че не съм капацитет, но Милко казва ( Mr. Green), че ако ще трябва да се ядат въглехидрати - то нека да са бързи (демек тортата), заради по-краткото време, в което ще бъде висока КЗ.
Има и още един вариант по мое му - ако си склонна на него де, че е малко тотален  Laughing
Ядеш и се наяждаш яко, на другия ден на вода или макс - на яйца или месо. Без въглени.
И съответно като сте в пицарията - по-малко сол  Hug

# 710
Хаха благодаря ви за менението по глупавия ми върпос, ама ме мъчи лакомията нещо, няма как Grinning  Hug
Ами може така да направя наистина! Ще хапна 1-2 картофченца да не съм капо и си поръчам салатка вместо тях, пък тортата може да я омахам наистна Simple Smile

# 711
  • София
Здравейте!

Мерси на всички, които ме насочихте в избора на масло Laughing Поръчах и от двете! Аз пък си мислех, че какаовото масло се яде също, но щом е в раздела "Козметика за тяло и баня", явно не става... Wink Ще наблегна на кокосовото.

Днес за пръв път правих палачинка с кокосови стърготини и 1 яйце. Много вкусна стана, може да ми замести хляба!

Общо взето ми е лесно да съм режимна. В началото купих 5-6 различни шоколада с висок % какао, за да не изтрещя за сладко. Но още не съм ги пробвала. Просто не чувствам необходимост. Пък и като си помисля колко са горчиви и ми се отяжда... Joy Обичам млечен шоколад или с ядки...

# 712
  • SA
Jana Ina , много ми хареса поста ти!   bouquet Аз сьщо не си падам по крайностите и на хапването от време на време на нещо сладко, тестено, плод и т.н. не гледам като на "прегрешение", а по-скоро леко отклонение от обичайното ми хранене. Милко е краен, защото преследва и крайни цели, така да се каже. Все пак постоянно поддьржане на 3-4% мазнини не е лека задача и изисква лишения. Мисля, че доколко ще е стриктен човек с режима зависи главно от целите, които си е поставил. Ако някой иска просто да изглежда прилично и да е здрав, може и доста по-либерално да подходи и да не се занимава кой знае колко интензивно с гимнастика. Друг пьк, ако иска изваяно тяло, достойно за фотосесия, разбира се ще трябва да е много по-стриктен и да набляга на физическата активност.
Това за правилото на всяко хранене да се ядат поне по 30 грама протеин,  newsm78 не знам. Аз не винаги изяждам по толкова. Но вероятно има значение и вида на мускулатурата при конкретния човек. Едно е висок, атлетичен мьж, с напомпани мускули, друго е грацилно миньонче, едва ли протеиновите им нужди са еднакви.  Simple Smile

# 713
Вики  Hug Ти си много силен човек, за нищо не се обвинявай.   bouquet

Дробчето ми стана фантазия, много нежно, адски вкусно  Heart Eyes

Аз не меря ни протеин , ни мазнини. Не знам как може да има някакво правило за всички. Един ден ми се яде много месо, на другия много мазно, или млечно. Не мога да си представя на всяко ядене 30 грама протеин, и мазнините и като режим става, не като начин ан живот. За мен лично е много важно да е начин на живот, за това избягвам всякакви рязки ограничения и правила. Да няма въглехидрати и толкоз, за сега!
Ще ви пусна един линк за интересно меню в рецептите, с някои адаптации към режима.

# 714
Ох момичета наистина е много сложно с детското хранене. Съгласна съм със всички вас. Но за себе си нещо не мога да се съглася с извинението за гените. По принцип съм забелязала, че по пълните родители си хранят децата по тяхната схема и резултата е на лице рано или късно. Аз имам позната на която детето като беше годинка все ми се хвалеше че нейното пие вече по 1 литър сок на ден (обичало) и ядяло по половин кутия бисквити. Е то сега девет години по-късно е с нейните размери. А беше толкова хубаво дете-като малка принцеса. Те са си пълнички с мъжа и, но мисля че тя го докара да е такова. И тя все вика гени. Е вярно че от рак не е болно и дано никога не е, а аз толкова четох, че все гледах по книга да е всичко и на края най-лошото. Но като цяло като оставим настрана единица случаи мисля че родителя определя и оформя хранителните навици на детето, които си остават за цял живот. Не мислите? Или рано или късно вкусът ще се определя от заобикалящата го среда.... newsm78?

Аз да си постна на моя Lindt – 99% нутриентите (защо ми се види по-различен от вашите Simple Smile):
Serving Size 40gr
В-12гр, 4%
П-5гр
М-20гр, 31%

# 715
Момичета... Sad откриха ми днес пневмония.
Трета за две години. Странното е,че нямах кашлица,само втрисане онзи ден ,леко главоболие /но го отдавах на режимите/.Днес към обяд,положението си стана сериозно-температура,не можех да се движа.

Въпросът ми е,всички/лекари ,близки/ наоколо са се скупчили около мен-да ям много плодове,много мед,фрешове,да избягвам мазното,че натоварвало организма. Аз знам,че това не е така,търсих по нета да им докажа,че именно с намаляване на въглехидратите,и повечето мазнини ,организмът е здрав.Но не намирам подходящо инфо,което да ги разубеди.Най-вече за пневмонията.... За себе си зная,че ще продължа да си се храня НВ-ВМ. Идеята ми е,че тези хора ми викат,че застрашавам живота си Laughingи т.н.

И още един въпрос. Какво да бъде движението ? Някъде попаднах на тема,че човек много трябва да се д9вижи,"да отвори дробовете",а другаде-че всякакво натоварване е забранено Blush newsm78

vici75 ,още веднъж имаш една огромна Hug Многоо  здраве и късмет ви желая занапред.

# 716
Ioanna82 благодаря ти, както и на всички останали които не ни забравяте   bouquet  bouquet  bouquet.

# 717
  • SA
Ioanna82 , сьжалявам за заболяването ти! Дано мине леко и бьрзо се оправиш!  Hug
Сега за пневмонията- това, че нямаш кашлица означава, че вьзпалителния процес не засяга бронхите на белия дроб. Така протичат някои стрептококови и някои вирусни пневмонии. За храната, ако имаш апетит и ти се яде това, с което и до момента се храниш, не виждам нищо лошо в това да си хапваш, както и досега. Мазното не натоварва организма. Това са глупости, които се твьрдят по инерция. Ако пьк нямаш апетит, няма лошо да ядеш и повечко плодове. При инфекциозни заболявания с температура, обикновено се ускорява обмяната на веществата. С една дума, яж, каквото ти се яде, без разбира се нарочно да се тьпчеш с мед, разни бисквити, нишестета и захар. Чайчета е добре да пиеш и не е задьлжително да са сладки. Може допьлнително да вземаш вит.С - по 1-2 грама - счита се, че той повишава образуването на интерферон , едно от средствата, чрез които организма се бори с инфекцията.  За движението - не мисля че е добре чак да се претоварваш, но ако се чувстваш сравнително добре, не е и необходимо да лежиш по цял ден.

# 718
Аз да си постна на моя Lindt – 99% нутриентите (защо ми се види по-различен от вашите Simple Smile):
Serving Size 40gr
В-12гр, 4%
П-5гр
М-20гр, 31%
Вики  Hug, само въглехидратите са повече в американските шоколади, протеините и мазнините са същите за 100 гр. А тези проценти(4 и 31) са % от дневните нужди.

Йоанче  Hug, оздравявай бързо!

# 719
ГАЛИ мен точно разликата във въглените всъщност ме притесни. То аз не че съм се разяла на шоколади, но се учудих че вашите са с по-малко въглени, а за едно и същщо нещо говрим всички. Явно дето вика Шоки пак според зависи от пазара.

Общи условия

Активация на акаунт