НВ-ВМХ - част 58

• 33 017
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Девойки, (аз пак като гръм от ясно небе ама нямам време наистина) аз като хапвам по 6 яйЧенца дневно (без пропуск, в много редки случаи ям по три), хапвам доволно риба и морски дарове, живея по улиците имам ли нужда от повече от 400 ме вит Д дневно? То е ясно, че само след изследвания може да се разбере ама все пак...

# 46
  • SA
агнешко, аз сьщо откакто спрях млечните наблягам доста на яйца  Embarassed Само на закуска изяждам 3. Просто яйцата са доста удобни за бьрзо хапване през деня, ако човек огладнее. Досега за тази цел изяждах някое парче моцарела, сирене, или заквасена сметана. За вит. Д - ако редовно си навьн и ходиш с потничета и кьси панталонки, предполагам през лятото си набавяш необходимото количество от сльнцето.

# 47
От храната е абсурд да се набави достатъчно вит. Д, но от прекарване на по 20-30 минути на слънце всеки ден е напълно възможно Peace Разбира се, трябва да е открита колкото може по-голяма част от тялото и да не се ползва козметика за тези 20-ина минути.

Аз винаги съм обичала слънцето, действа ми положително на настроението (и обратното - дълги периоди без слънце ме депресират). Но никога не съм обичала да стоя много на слънце Embarassed Добре ми е да си стоя на сенчица Laughing Но правя усилия, откакто стана топло, да прекарвам повече време на слънце в обедните часове. Вчера ми дойде доста тежичко Embarassed А не мисля, че прекарах общо повече от половин час на открито, но беше между 14,30 и 15,30 и слънцето беше силно. И малко се позачервих на потник Laughing Не знам дали ще устискам да прекарвам много време на слънце, ама ще се опитвам.

# 48
В интереса на истината имам свежия вид на щастливо цигане. Тен за завиждане. Вчера мернах статия (експеримент) за вит Д. Човека пишеше за главозамайващи количества от по 35 600 IU дневно, прилична храна и ходене по улиците. И при тези количества добавка беше постигнал почти оптимални нива на витамина в организма си. Пък аз я карам много скромно, едно хапче от 400 IU, толкова давам и на хлапето. Рекох да не е пък много малко. А инак млечни не ям. Сега като се замисля май съм твърде впечатлителна и лесно се повлиявам.  Simple Smile Отказах ги след една статийка за млечните постната тук.

# 49
Агне, от слънцето, ако човек се пече без дрехи като на плаж по 20-30 минути или до около час на ден, може спокойно да синтезира по над 30 000 единици вит. Д за деня Peace Затова и казват, че до такива дози не е опасно да се взима на капсули. Разбира се, от капсулите все пак някои при 30 000 единици на ден за продължително време може да развият токсичност, но от слънцето не може Peace И всъщност точно 30 000 единици/ден на капсули за продължителна употреба, т.е. не за ден-два или седмица, е най-ниската доза, при която е наблюдавана токсичност. Така че вит. Д е изключително безопасен всъщност, дори на капсули, а от слънцето абсолютно със сигурност е безопасен.

400 единици/ден е крайно недостатъчно, ако човек разчита само на това Wink С храната също едва ли ще успееш да си набавиш повече от 1000 единици, и то пряко сили, ако ядеш много риба (ама трябвало да е дивоуловена сьомга) и пиеш с литри прясно мляко, но не обикновено, а специално обогатено с вит. Д. Обаче щом си толкова много на слънце, не се притеснявай, предполагам, че не ти е нужно повече Peace

# 50
Мирясах.  На плаж съм всеки ден за по три часа поне.

# 51
агнешко , попечи се и се топни в моренцето и за всички нас, които сме далече от него. Аз миналата година по стечение на обстоятелствата се разминах с морето, но сега ако не ми мине котка път и аз ще открия сезона май месец, макар и за кратко. Тази статия за млечните май съм я проспала, но не съм сигурна дали ще ми повлие.

Жижи , поздравления за успеха и продължавай в същия дух.

Cioccolata , ioanna82 Hug .
Снощи попрочетох малко за цикличното хранене и реших да опитам. Първо мислех да пробвам 36 часовите фастения след празниците, но днес тъй като се поуспах използвам късното ставане и започвам от днес интервално с 5 часов прозорец. Няма да отлагам, тъй като сега повечето колеги почиват и като сме само дежурните на работа няма да имам изкушения и провокации в работата и ще ми бъде по-лесно. Мисля сутрин да си пия кафето с масло и пр. мляко мъничко, след това вода и чай, може би и второ кафе и да отварям прозорец от 17 до 22 часа. Днес ще успея, но стискайте палци утре като стана в 6 часа за работа да не се проваля. След 2-3 дни вече ще бъде по-лесно мисля. По този повод, за който обича чай да похваля горещо био чайовете на Тронка. Те са насипни в хартиени пакети и са невероятно вкусни и ароматни. Тези с ментата са много хубави и студени. Смятам да заложа на тях тези дни.

# 52
  • София
И эаз да благодаря на Йоанка, че каза за интервалното хранене. От сто години гледам тази тема и никога не съм я отваряла, и аз не знам защо  Rolling Eyes Днес прочетох и естествено ще го приложа, аз и без това горе долу така ям, само обяда ще махна. Не ми е проблем да се храня от 17 до 22 ч, даже ще ми е екстра. За момента съм на две кафета и много вода  Heart Eyes

Жижи, ще почерпя пример от теб и ще намаля леко протеина за сметка на мазнините, да видим какво ще стане. И без това си мисля, че много големи количества месо ям ...  Rolling Eyes направо си прекалявам, честно казано, нищо че е мазно.

# 53
Успех с интервалното хранене! Hug Чела съм, че много хора, вкл. жени, постигат страхотни резултати с него в съчетание с НВ-ВМХ. Да, понякога при жени можело да се получи проблем (разбалансиране на хормоните), но мисля, че обяснението е, че просто не са приемали достатъчно храна.

Скрит текст:
Мен днес ме хвана точно големият дъжд в София Embarassed Хем знаех, че може да завали, но въпреки това тръгнах по сандалии пола. А то заваля като за последно - софиянки знаят за какво говоря ooooh! Та се прибирах уж на прибежки, ама при нормални условия са си 45-50 минути пеша, а аз се заинатих и не исках нито градски транспорт, нито такси, мислех, че няма смисъл ooooh! На прибежки успях да стигна на 10 минути от нас, когато небето се продъни. Та се скрих в един вход и се обадих да ми носят маратонки и дънки Laughing И докато ми донесат, дъждът се усили още повече, излезе и вятър, та дори и във входа ме понаваля малко, както чаках ooooh! И минути след като се прибрах, дъждът спря #2gunfire Ама ще ми е вече обица на ухото - като съм чела прогнозата и освен това виждам, че отива към дъжд, да не излизам по сандали ooooh!

Последна редакция: пт, 03 май 2013, 20:13 от Cioccolata

# 54
Здравейте. Мъжа ми с наднормено, да не кажа че е много над нормата. Вече се притеснявам за здравословното му състояние. Изчетох темата и доколкото схванах няма конкретни препоръки какво да се яде на закуска, обяд и вечеря, важно е да е от разрешените неща.

Т.е. може за закуска варени яйца със сирене, домати и краставици. Обяд - някаква пържола примерно със салата и за вечеря същото. Това е само примерно, ясно е че ще трябва да разнообразявам.

bouquet

# 55
Здравейте. Мъжа ми с наднормено, да не кажа че е много над нормата. Вече се притеснявам за здравословното му състояние. Изчетох темата и доколкото схванах няма конкретни препоръки какво да се яде на закуска, обяд и вечеря, важно е да е от разрешените неща.

Т.е. може за закуска варени яйца със сирене, домати и краставици. Обяд - някаква пържола примерно със салата и за вечеря същото. Това е само примерно, ясно е че ще трябва да разнообразявам.

bouquet

Да, точно така! Яжте само от режимните храни както ги обичате и по което време ги обичате. Ако е удобно, може и цялото семейство да се включи!  Hug Успех и дано мъжът ти се чувства по-комфортно и намали килограмите!  Hug

# 56
  • Пловдив
И эаз да благодаря на Йоанка, че каза за интервалното хранене. От сто години гледам тази тема и никога не съм я отваряла, и аз не знам защо  Rolling Eyes Днес прочетох и естествено ще го приложа, аз и без това горе долу така ям, само обяда ще махна. Не ми е проблем да се храня от 17 до 22 ч, даже ще ми е екстра. За момента съм на две кафета и много вода  Heart Eyes

Жижи, ще почерпя пример от теб и ще намаля леко протеина за сметка на мазнините, да видим какво ще стане. И без това си мисля, че много големи количества месо ям ...  Rolling Eyes направо си прекалявам, честно казано, нищо че е мазно.

Пробвай да видим какво ще стане.А на мен това циклично хранене ми се струва,че ще е голям глад,поне за мен де.Затормозяват ме такива ограничения в часове и др.подобни и започвам да мисля само за храна.Успех обаче на всички,които са решили да пробват!

# 57
Момичета, само да попитам - цикличното хранене е прозорец от 4 часа, в които се яде, и 20 часа на течности, така ли  newsm78
Това ли е най-общо ?

# 58
Цикличното хранене може да е трудно за човек, който е свикнал на 3-4 или 5 хранения за деня. Особено ако е свикнал да закусва, защото е гладен, а не просто по навик, би било трудно, поне отначало. Но пък казват, че организмът бързо привиква, няколко дни отнемало. Във всички случаи, ако ще се пробва, бих препоръчала поне 5-6 дена да се кара така - за ден или два организмът абсолютно няма да може да се пренастрои и е нормално отначало да има повече глад и повече мисли за храна Peace

Svetlana_, прозорецът на хранене е различно дълъг - често се препоръчва да се започне с прескачане на закуската и направо да се обядва - ориентировъчно може да се приеме, че времето за хранене е от 12 до 20 ч. Някои препоръчват дори още по-дълъг прозорец отначало, напр. закуска в 10 вместо в 7, а нататък - обяд и вечеря в нормалните часове. И постепенно може да се премине към съкращаване на прозореца за хранене до 5-6 часа или дори 4.

# 59
Благодаря Шоки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт