Отговори
# 630
Прекрасни заглавия за новата темичка-ще бъде много трудно да изберем Simple Smile
Ехаааа, имаме големи "любители" на пюренцата  Laughing Аз по стъпките на Тони дадох на Емо да оближе прасковата ми и по-отвратен никога не го бях виждала... Joy все едно отрова му се дава...мисля си, че при нас захранването ще е дълго и труднооооо ooooh!
Аз също имам чувството, че Емо цоцка по-малко, но ми е трудно да определя. Междувременно си махна и нощтното хранене и съвсем ме обърка-хем по-малко хапва денем, хем и нощем не ще. Иначе не прилича на гладен Laughing .
За мазането след баня-аз спрях да мажа цялото тяло и слагамм само Судокрем по гънките-по препоръка на лекарката, която каза, че трябвало бебе да свиква само да си омазнява кожата??? Както и да е-при нас работи. Само забелязвам като, че дупето му е малко по-зачервено от обикновено. Отдавам го точно на температурите и потенето и запаряването.
Тук вали ужасно...

# 631
пп Мейбълин, на Мони може да му правиш прическа „ежко-бежко” той и бебе Борко мисля са с най – дълги коси.

Ааа, момичета, искаме и ние да се включим в конкурса за най-дълга коса  Joy Joy Joy
Ето я и рошлата Косара  Grinning

Иначе като гледам конкуренцията е много силна, големи сладури по снимките!  Hug Hug Hug
Тия дни се каня да й кръцна бритона вече, че й влиза в очите и все се отказвам...някой да е "фризирал" вече бебето?  Joy

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 12:06 от kisela krastavichka

# 632
   Здравейте,
и аз да се включа с предложение за новата тема:

Слънце,пясък,море
Януарчето памперс на плажа пече.
Сокче,каша,пюре
всичко вече похапва добре.

По отношение на храненето -от тази седмица и ние не си изпиваме млякото докрай и започнах да правя с 30 мл по-малко.Иначе пюрета и каша си хапва с охота.А за мазането-зимата мажех с бебешко олио,а сега-с бебешко мляко-веднага попива.
 И да се похваля-почнахме вече с магарийките-от два дена Наталия привлича внимание като плези езиче и кашля.
 Хубав и усмихнат ден!!!

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 12:51 от di_80

# 633
  • Варна
Ооооо Краставичке, вие сте от категорията на Креминия Борко Simple Smile СтраОтна грива си отглеждате, като на голям човек, браво! Simple Smile Моньо изгуби малко коса покрай млечните корички, тъй че сме леко назад и скоро няма да подстригваме мисля Simple Smile

# 634
Лелееее страхотни бебчовци си имате ...и коооолко много коса Laughing Ние не можем да се похвалим с такива прически,даже и фибичка не мога да и сложа hahaha Ние сега се опитваме да папкаме на обяд картоф с морков,ама общо взето ни е доста трудно с тия пюрета.Кашата като че ли по лесно я възприемаше.Абе нашата госпожица става все по крива и не мога да разбера от топлото ли е,венците ли я дразнят,има моменти в които не се трае.А не беше такава newsm78 Явно ще трябва да свиквам с промените.И ние имаме ситни пъпчици(малко) по тялото и по ръцете,но се появяват към вечерта и сутринта нищо няма.А вратлето ни е доста червено и сега и аз ще пробвам Албата.Айде приятен ден!!!

# 635
  • sofiq
ехе момичета мерси за комплиментите за косата голяма ние е и неще да пада само отзад малко е паднала ам не си личи и на мен ми се иска да го пострижа малко че му влиза в очите и страшни се поти ама ще поизчакам още малко днес ние бяхме на конултация вече сме 7 кила с 700 гр отгоре и 69 см с 3 отгоре казаха ни за иследванията за 6 месец и за ехографа май това е от нас лек ден Simple Smile

# 636
Всички заглавия са хубави, ама това
Цитат
ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори
най-отговаря на нас с Мими.
Момичета аз от днес вече мога да давам кърмата на Мими. Слава Богу, дано повече да не ми се налага да я изхвърлям, а Бебка да си я хапва. Това си беше много тежко изпитание за психиката ми. Сега само още се борим с нашия тати, който не дава да я връщам отново на гърда, а казва да се цедя и да й давам, за да не изживее пак този шок от спирането след време.
Днес нашата госпожица се гледа с татко си, че аз имах цял ден излизане и е била парашутистка - от леглото нашето, бум долу. Слава Богу, че всичко е наред.
Ние след ударното захранване по принуда, вече сме заменили две хранения и Мими вече свикна Слава Богу с лъжичката и вкуса на някои пюрета. Само, че зеленчуковото не ни харесва много. А виж кашата си е нещо друго, хапваме си  и питаме за още Grinning

# 637
Привет, момичета и бебчета!

Стели Hug
Цяла седмица ни оставиха без интернет и се чувствах като овчар в центъра на столицата. Преди как сме живяли без толкова технологии, не знам!

Страхотни заглавия, утре сутрин ще пусна анкета. Но изборът наистина ще е доста труден.

Големи сладури са ни тези януарчета, пък и какви гриви мятат някои от тях, пу-пу!

Тони завижд за моренцето. Миналата неделя за малко да ни огрее, но имам надежди за следващата Grinning
Иначе моряк Косьо е неповторим Heart Eyes

Кателинка радвам се, че пак ще можете да се кърмите. И дано повече не се налага да минавате през тези изпитания, пази се Hug

Ние вече се кърмим само сутрин и вечер, и не мисля, че изсмуква много. Със захранването вървим бавно, но славно - опитала е вече картоф, картоф с тиквичка, картоф с морков (любимо) и комбинация от трите. Онзи ден предложих банан. На оризовата каша не е много фен, но и не настоявам. Хранителният ни режим е горе-долу такъв:
6:00 - кърма+90 мл АМ
9:00 - 120мл АМ
12:00 - 7-8л. пюре + 60мл АМ
16:00 - 150мл АМ
19:00 - 120мл АМ
21:00 - кърма
... и заспива по някое време. Научи се да заспива сама, което е голяма отмора. През деня не ще да смуче, че и става много горещо в мен и се поти. Определено показва предпочитания към шишето, а на мама и е трудно да свикне с мисълта, че кърменето отива към своя край Cry

Съжалявам ако пропускам нещо, но прочетох всичко наведнъж и само толкова запомних, мозъкът ми е още в майчинство, я!

Ако някой иска да пуска темите, нека се обади. Лятото е натоварено при нас и по-трудно намирам свободно време. Не че ми пречи да продължа, но ако някой има желание и повечко свободно време, нека не се срамува.

Извинявам се за дългия пост, но ... Абе липсвахте ми, бе Blush

# 638
Кости радвам се, че отново си на линия Hug.
Чета по колко пъти на ден хапва Ивони и се замислям за нашата Бебка. Тя яде по 4 пъти и много рядко по 5 пъти на ден. Колко пъти всъщност е нормално на тази възраст да хапват? Или всичко си е индивидуално? newsm78

# 639
kisela krastavichka, моя войвода е постригван вече 3 пъти и утре отново ще го водя да го фризират  Laughing

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 00:32 от muratto

# 640
здравейте момичета, kosty както винаги изчерпателна Simple Smile

мога ли да те помоля да ни добавиш в списъка с родени бебета?
бебе Максимилияна, родена на 19.01.2013, 2720 гр., 48 см., София

аз съм повече активна във фейсбук, че ми е по-лесно влизането там.

страхотни януарчета си имаме нали Simple Smile
лека от нас Simple Smile

PS. kosty ти в кой град в ГР си?

# 641
 Grinning Hug

Кателинка даже съм  понякога яде на 2 часа и половина и се събират 7-8 хапвания. Но тогава пие по 90мл вместо 120. За всчко дете смятам е индивидуално, но като цяло 700-800 мл на ден трябва да изпиват (ако не се лъжа) на тази възраст. Ивони пие по 620-700мл + не знам колко кърма + малко манджичка.
В жегите понамали малко яденето, но от вчера стана доста хладно по нашите баири и пак си хапва с пълна охота breastfeeding Misc Baby Bottle feeding

Сандра thumbsup
В едно планинско село покрай Серес живея. Защо? Да не би и ти да се подвизаваш по Елада?

# 642
Привет майчета,
искам да попитам бебетата които са изцяло на АМ , как ще направите прехода от 1 към 2 , след шестия месец минаваме на двойката и на кутиите пише плавен преход , във вторник сме на консултация ще питам и личната лекарка , но ми се искаше да знам и вашите намерения. Със захранването сме както повечето от Вас , аз в някой дни давам по два пъти на ден домашно пюренце по 5-6 лъжички и после дохранваме с АМ, в други дни сме само по веднъж на ден с пюренце.
Лек ден

# 643
Ще пускам нова анкета. Ето резултатите от тази:

Как се храни Януарчето ви?
Изцяло на кърма    - 24 (35.3%)
Изцяло с адаптирано мляко    - 8 (11.8%)
Смесено хранене    - 5 (7.4%)
На кърма, захраних    - 13 (19.1%)
С АМ, захраних    - 12 (17.6%)
Смесено, захраних    - 6 (8.8%)

# 644
  • Бургас
Krismi и аз това се чудя... онзи ден погледнах една кутия 2ка и там мл вода са по-малко за сметка на лъжичките мляко...  newsm78 та се чудя дали ще му стига на моя гладник, защото той сега яде по 5 пъти на ден по 180мл + малко пюре на обяд и едвам издържа 3,5 часа, а ако яде по по-малко мл как ще е...
Ще чакам да пишеш какво е казала педито ви, че нашата консултация е чак на 23.07... а ние ставаме на 6м на 19.07 ...
Хубав и слънчев ден момичета

Общи условия

Активация на акаунт