СЕДМИ КЛАС - 14 тема Великденско-ваканционна!

• 26 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Lady_A, много благодаря за сайта. Инсталирах го, без да чакам администратора(че може и да не ми дадат) Въведена е само 2011г за баловете(или аз не мога да видя друга), което май е добре, защото миналата беше много висок.

# 151
И под масата минахме, и гости посрещаме, и цял ден игра на воля. Днес почиваме! Ние вместо тестове от утре ще правим преговор на учебниците по БЕЛ.

# 152
Много моля, ако някъде е давано доказателство на тази ОЗ
 http://postimg.org/image/6vacyw0uv/,
пусната от ganis да ми кажете къде да го намеря

# 153
  • у дома
Ганис, моля те, погледни 24 задача, подточка Б от последния пробен на "Междучасие" /една добра душица я качи в пощата днес/  Praynig. Нещо не успяхме да докажем равнобедрения триъгълник във втората част на подточката, че даже и невъзможно ни се струва  Rolling Eyes

# 154
  • София
Дами, сега отлитам при една приятелка на гости, но по-късно или утре, ако някой не е отговорил, ще пиша:)

# 155
  • София
Ганис, моля те, погледни 24 задача, подточка Б от последния пробен на "Междучасие" /една добра душица я качи в пощата днес/  Praynig. Нещо не успяхме да докажем равнобедрения триъгълник във втората част на подточката, че даже и невъзможно ни се струва  Rolling Eyes

Koлийн, сега ще я пусна в темата за математика, трябват ми 20 мин да я начертая и разпиша. Peace

# 156
Да взема да се запиша, докато не сте изписали и тази тема.

По темата с уроците - все си мисля, че и най-добрите математици се подготвят за състезания, имат си школи за подготовка за състезания,  не се явяват просто ей така, след като внимателно са изслушали урока в училище.
А изпитите след 7-ми клас са си състезание, който иска да се състезава за приема  все някак трябва да се подготви за този втори модул - дали  ще  е родител, роднина, частен учител, курс или пък математическо училище, все тая, все е допълнителна подготовка и много упражнения.
Някак заблуждаващо звучи за незапознат човек това "без допълнителна подготовка" и просто няколко часа повече седмично, но всъщност това са много часове, натрупани в годините, много по-задълбочен и упражнен материал, по-високо ниво на преподаване, темпо, изисквания и т.н...
Масово децата от математическите училища са по курсове  и школи още от трети клас, т.е след 5 години,  в 7-ми клас, са бая напред като допълнителна подготовка.

Специално за математиката моят съвет към следващите седмокласници е в никакъв случай да не подценяват конкуренцията, защото определено има какво да наваксват за ,  и то за една учебна година.

# 157
Подкрепям горното мнение с две ръце.

Не виждам защо някои пищещи  в темата мислят ходенето на уроци или на школа за нещо срамно. Wink
И честно казано си мисля, че голяма част от биещите си в гърдите, че не посещават допълнителни уроци и децата са се справили сами, не казват истината.

Особено ми е смешно,като го чета в темата за АК от хора, чийто деца ходят на уроци при моя приятелка. Mr. Green Wink Е, няма как да е вярно, нали?

# 158
  • София
и на мен винаги ми е бил странен този феномен - не казват за уроците. За времето на соца подозирах, че е заради това, че все пак беше незаконно и учителите ги даваха тайно, и системата повече биеше през ръцете, обаче за днешно време ми е чудно. Моите, и двете деца, никога не са крили, че ходят на уроци, защото така или иначе учителите си познават децата и още на първия месец забелязват по преговора, а и те самите преподават тук-там и се знае, че без уроци почти не става, особено в София.

# 159
  • София
И двете ми деца са ходили на уроци по БЕЛ, не виждам нищо нередно.По математика аз съм си ги готвила. Голямата дори в 12 клас я пуснах за известно време при един мой колега от ФМИ (който е страхотен математик), за да отработи някои тънкости в занаята  Laughing и не съжалявам.

# 160
  • София
Много моля, ако някъде е давано доказателство на тази ОЗ
 http://postimg.org/image/6vacyw0uv/,
пусната от ganis да ми кажете къде да го намеря

Злато, елементарно е Wink Триъгълниците АНВ1 и ВНА1 имат по два равни ъгъла - по един прав и по един връхен при Н. Тогава третите им ъгли (в крилцата на лястовичката) са съответно равни.

# 161
Типичен пример за 'сложен чертеж с лесно решение", така ли?

Мисля, че срещахме някъде подобна задача из сборниците - триъгълниците бяха еднакви, но 'завъртяни' и трудно се сети детето.

# 162
  • my own world....
Честит рожден ден, MAD! Да си ни жива и здрава, усмихната и щастлива!

# 163
Ей, МАД, да си ни жива и здрава и много, много щастие ти желая!

# 164
  • Вече на светло в София
Благодаря ви! Разкрита съм Grinning И както се казва в една песен " Остаряваме бавно, неусетно почти". Аз само ще добавя, че остарявам с децата си и техните различни проблеми и вълнения и в този ден си пожелавам те да са здрави и весели, да постигат своите си върхове и тогава и аз ще съм щастлива заедно с тях, радостна и спокойна.

и почерпка за всички

Общи условия

Активация на акаунт