Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 544
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Kölsches Mädel сподели къде го този магазин ... нали съм пернишка булка, колко му е да скокнем до там да видя и аз малко красоти ... Може и на лично.

fashionmama аз не се включвам, че така или иначе не знам. След като пише, че е от 0+ месеца според мен е ок да се носи в него.

Ето и моят труд от днес
Скрит текст:

# 121
Иххх и аз съм от мързеливите - какви яйца, какви козунаци, винаги ми е било все тая  Laughing А и като малка много се възмущавах как така Коледа е с фиксирана дата, пък Великден всяка година по различно време, никаква логика не намирах и все мрънках за това  Grinning Пък някой ден, както Канари беше споменала, ще се прежаля да побоядисам яйца заради детето, сигурно ще й е интересно  Wink
За раждането и аз се психирам, ама все си мисля, че няма как да не разбера, че раждам, знам ли  newsm78  Laughing Че и килими нямаме вкъщи  Joy
Айде аз ще зяпам някой филм и ще ям вафли, вместо козунак   Yum  Crazy
Дано merlynn се разпише скоро  smile3506

# 122
  • София
Аз набивам бисквитки:)))
А за болничния-много скапано наиСтина-и аз гледах...ама пък с отработването не е чак чак толкива много.

# 123
mgamisheva, леле, ти нямаш сърце!  Mr. Green Следващия път да си дадеш адреса да ти дойда на гости!  Mr. Green

За магазинчето: не знам, как се казва, но се намира съвсем близо до входа на парка на центъра. Има една пицария до реката и до парка. До нея е има малък паркинг, с фонтанче. Отстрани на фонтанчето е магазинчето. В началото са много изграчки, влиза се навътре и там са дрешките, а в дъното са обувките. Дано да съм те ориентирала правилно.  Peace

fashionmama, аз имах точно същия, който беше показала, обаче на мен лично ми беше много неудобен. Пробвах го само един път вкъщи и замина в Продавалника, затова и мнението ми не е меродавно. Една приятелка обаче си изгледа детето с кенгуру на Baby Born. Дадоха една камара пари за него, но пък им вършеше супер работа. Тя почти не ползваше количка, само кенгуруто. Та и затова нещо си е индивидуално.

Канари, ми май се водят само 19 раб.дни за месец май. При мен ще е доста голяма разликата, ама да сме живи и здрави. Ние през почивните дни не ядем! Mr. Green

# 124
mgamisheva супер си,много са красиви и сигурно вкусни Hug е щом сте ги омели....

Аз уж бях решила да не боядисвам яйца,нооо все пак боядисах 5,че толкова имаше в хладилника,а и ММ много искаше та си викам айдеето за 5 мин работа.

Nagaina ма как така нямаш килим,веднага да си намериш един Laughing( за миг си представих едно летящо килимче дето ни кара в родилното всички Laughing)

fashionmama на мен ще ми донесат слинг  за новородено и кенгуру,но за по голямо бебе,но не съм сигурна колко ще се ползват лятото тия неща понеже с тая жега не знам дали ще ми се иска навън бебето да е залепено за мен и без това ММ ми вика,че си е взел не жена ми акумулираща печка,та ме е страх да не го прегрея бебето.Помисли си от тази гледна точка или се допитай до някой с лятно бебе дали е ползвал newsm78

# 125
mgamisheva, страхотни вкусотии. Добре че ММ не чете тук, да види какво правят другите жени  Laughing
Аз се отчетох с един козунак в хлебопекарната и десетина яйца, основно за детето, че много се кефи да им лепи стикерчета.

Вилито86, много по-добре е да започнеш да раждаш преди да са ти изтекли водите. Ако водите изтекат преди това, раждането е по-болезнено. Също така системата с окситоцин прави контракциите по-болезнени.
Аз като известен карък имах и двете екстри - водите ми изтекоха преди да започнат болките и после ми включиха и окситоцин. Сега си мислех, че ще ми е по-леко вторият път, но пък бебето май няма намерение да се обръща, та май нещата отиват към секцио.
Вилито, не се притеснявай за такива неща. Тези които раждат на килима са една на хиляди. Със сигурност ще разбереш, че започваш да раждаш. Много по-вероятно е да отидеш до родилното с фалшива тревога отколкото да пропуснеш момента.

fashionmama, аз нямам опит със слинг и затова си мълча. Но ще ти кажа какво прочетох някъде, изобщо не помня къде и не претендирам да съм точна, но идеята беше, че при тези кенгура крачетата висят надолу, а това не е хубаво. Желателно е крачетата на бебето да са разкрачени колкото се може повече. Има и такива кенгура, но това което ти беше показала е точно такова с висящи крачета.

# 126
peperudka1 това е въпросното хълцане, ритмични движения на бебето в продължение на няколко минути. Мен понякога ме побърква, стига до 10 минути милото да хълца.
Що се отнася до помпите за цедене, аз лично не препоръчвам на никой да се цеди допълнително, освен ако няма да оставяш кърма за хранене в случай, че те няма часове при бебето. С дъщеря ми имах проблем точно заради доизцеждане след кърмене, поради високата продуктивност на гърдата след това. (кърмихме се 26месеца)
Vilito86, Nagainaツ не се притеснявайте, във всички случаи ще се разбере кога започва раждането. При мен нямаше спукване на води, но забелязах т.нар. тапа когато падна. И дори веднага след това започнаха редовните контракции на 30мин., на 10мин.... имах достатъчно време да отида до болницата, дори и си постоях около 24 часа след това докато родя  Simple Smile Но болезнените контракции няма как да се сбъркат с тези подготвителните, а като започнат те, значи започваш да раждаш  Simple Smile
fashionmama за кенгуруто също знам, че не е добре за малки бебета поне до към 4месец. Просто като го сложиш в него и стои седнало, а така си набива кръстчето. Имахме на Чико http://shopping.bg/kenguru-soft-dream-ot-chicco и съм го ползвала много малко в началото, иначе наистина са удобни, стига да не е много горещо. А за слигът аз специално нямам информация, тук виждам много майки ги ползват. В него можеш да го сложиш и легнало.
mgamisheva поздравления за трудът и произведенията. Прекрасни са!! Аз също правих козунаци и кифлички в сряда, но май скоро пак трябва да замеся. Много бързо свършват  Laughing А яйцата в четвъртък ги боядисахме с малката, голяма радост беше.

# 127
  • София
Ми де да знам-те обичайно нали са 22, та някак разликата не ми се вижда голяма...(тва за болничния)
А отдавна се каня да ви питам,гледах абатомията на грей и там обясняваха как вижаги като раждаш,се наакваш на масата-вярно ли е? newsm78 може би в щатите ако не им правят клиьма,се случва..

# 128
Ами  Канарче аз това съм го чувала за бг също,но ако няма време за клизма си е допълнителна екстра да не кажем задължителна(нали така се напъвало),че нали организма ти първо освобождава всичко останало и после родилния канал да му е по-широко на бебето да мине.Абе не го обясних както трябва,но чисто физиологично,като вземеш да раждаш нормално,ти се дохожда по голяма нужда поне така пише не че съм експерт в областта Laughing

# 129
  • София
Да,знам,майка ми е казвала че ти се ака,но реално не го правиш-само чувството е такова...та Атъй ми стана интересно...гадост Sick
С извинение за темата,ама отдавна щях да питам и ся пак гледам анатомията,та се сетих... Crazy

# 130
  • гр. София
И аз съм чувала, че се случва родилките да се изпускат...  Grinning
Мен ме е страх от всякакво спукване на води, тапи и контракции... Май искам да си дочакам датата за секцо, без да преживявам тия неща.  Grinning
Да пожелая на всички ви ВЕСЕЛ ПРАЗНИК !!!

# 131
  • София
Аз пък мн искам да ми изтекат водите и да почна да раждам нормално...голям съм кукавел...но ме притеснява да не стане гаф,че след болницата ми излезе херпес и ако се повтори дойато раждам...последиците са неприятни

# 132
Канари, предполагам, че без клизма наистина се на***ш. Какво ми каза акушерката, когато раждах (слагам го в скрит текст, че не е много приятно)
Скрит текст:
Когато усетих, че ми се напъва, тя ми каза: "стани и се разхождай. Като усетиш, че те напъва, се подпри тук и напъвай все едно имаш десетдневен запек. Колкото повече ти се ака, толкова по-близо е раждането. В момента в който усетиш, че се насираш (тук даже акушерката леко се смути), значи бебето се ражда.
По едно време аз и викам "ще взема вярно да се изпусна", а тя ми каза "няма, само усещането е такова". Но все пак ми бяха направили клизма.

# 133
  • София
И аз се надявам да има време за клизма...че иначе като знам какви неща тъпча някой път...Simple Smile)))те не че лекарите не са виждали всичко,де...

# 134
Имаше точно такава тема дали се наакваш, ако не е правена клизма. Голям процент писаха, че не.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт