Домакини - първи сезон/дванадесети епизод - "агнешки"

• 26 177
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Привет!
Мари,честит ти голям син!НЕка е жив и здрав,все така да ви е опора и много щастие да има в живота си!
Ерма,честит празник и на теб!Жива,здрава и много обичана и уважавана!  bouquet
И аз гласувах вчера.
Бугаца само един път съм правила/даже бях пускала тук снимка с рецепта/,много ми хареса.Ама незнам кога ще я правя пак,че става много,а моя не яде сладко.Освен да дам на някоя съседка. newsm78
Иначе онзи ден правих от останалия козунак нещо като кроасанената торта/с мляко,яйца и захар/.Добре че свекърите идваха вчера,че си хапнаха и им сложих иначе пак щях цяла седмица да я ям.Ама нали съм си прасенце и не се стърпявам и си правя/угаждам де.
Събирам мнения за манджа.И идея си нямам какво да готвя днес.
Отивам на разходка,после за детето и пак ще драсна.Може би.

Hug

# 571
  • UK
Бонболинка аз вчера правих пилешки филенца, ама на фурна, намазвам ги с билки, риган, мащерка босилек и стават чуднички и картовки соте, но във фурната
Скрит текст:
Първо леко ги сварявам картофите, после овкусявам с билки и подправки (според вкусовете) и запичам леко във фурната Mr. Green
Ангелче слез и драсни некой ред де Crossing Arms[/color]

# 572
  • ул. "Мечтание"
Аз имам изостанала манджа - тиквички с кафяв ориз на фурна. И мисля да накисна боб или леща (каквото предпочитат децата) за довечера или утре.

# 573
Дайте идея какво да правя с неизяден козунак?Някакъв сладкиш?

# 574
Ерма, честит рожден ден! Здраве и късмет по много   bouquet

Мари и твоят рожденик от здраве да не се отърва! Да е щастлив и успешен!

Днес нещо ми е много неорганизирано... Започвам полека-лека да отхвърлям ангажименти, че почти стана обяд.

ДХ3, има такъв сладкиш, но аз не съм го правила. Мисля, че сместа е като за крем карамел, слагат се парчетата козунак и се пече на водна баня, май... Rolling Eyes

# 575
  • UK
Единия вариант е, както ти е казала Mrs_L  като аз преди това леко запичам козунака във фурната след като е нарязан на филии, а някои под него карамелизират и захар и слагат парчетата козунак, отгоре сместа като за крем карамел  chef
Др вариант е да си направи  chefто бисквитена торта с крем, но вм бисквити козунак  smile3534
и 3-ти вариант замразяаш във фризера и вадш като ти се прияде Mr. Green

# 576
  • София
Честит рожден ден, Ерма! Да си жив и здрава и много усмивки!

Мари, честит рожден ден на порастналото ти момче, да му се радвате дълги години!

Днес пък ние с моя мъж имаме годишнина, цели 13 години от денят на сватбата ни! Ще ми се все така да се обичаме и занапред, дай Боже!

Деси, може със смес за крем карамел да полеш нарязания на филии и напоен с мляко козунак и да печеш. Аз обаче предпочитам пак нарязан на филии и напоен, нареден в тава, залива се с някакъв крем шоколадов, тип пудинг, отгоре още един ред нарязан и напоен козунак и така като бисквитена торта. Вкусотия невероятна!

# 577
  • София
 wavey
Добро утро мили другарки!
Аз съм тук, пия кафе, ама силно го направих та да се събудя.  Mr. Green
Смърфи, чудна придобивка си имаш вече. Ще ти върши работа прекрасна.  Сега пиша, а ти чети:
Скрит текст:
боб - за около 45 мин,  тел. винен кебап -  30 мин , лозови  сарми с месо - 20 мин, но лозови сарми постни, само да започне за изпуска пара и свалям и така ги оставям т.е.парата сама да си излезне и да се доварят и ориза да не се казкашка, зелеви - 30 мин, но ако правя тел.варено, предварително си сварявам телешкото без зеленчука за около 45 мин, но при нас тел. не е толкова хубаво, при вас може да е по -добро и после го прехвърлям в обикновена тенджерка и добавям зеленчука, зел. фасул, постен за около 30 мин , пиле се сварява за около 15-20 мин, кюфтета по чирпански за около 20 мин., зеле прясно за около 30 мин , но аз после го запичам на фурна......не се сещам в момента за друго. Питай ме. Слагам всичко в тази тенджера заедно. Но, напр. при тел.винен кебап, първо в самата тенджера си задушавам малко месото на хапки + лук докато побелее, заливам с вино, добавям там каквото си искам като подправки + домати + вода да покрие месото, захлупвам с капака и ....така до 30 мин. Друго в момента не се сещам. Но, никога не се отваря капака преди да е излезнал въздуха окончателно, никога!! Иначе рискуваш да ти отиде тавана  някъде си!!
.
Допивам си кафето и се започва. Времето е доста хладно тук. Направо си е студено. А аз утре съм на концерт на стадиона, малийййй какъв дъжд ще ме вали, ама ММ ми купи дъждобранчеееее  Simple Smile
Ще дойда пак, красотни!!
Валенцето, сега прочетох, да сте живи и здрави!!   bouquet Обичайте се много!
То много празник тук, много нещо! Браво!
  love001

# 578
  • ул. "Мечтание"
Днес пък ние с моя мъж имаме годишнина, цели 13 години от денят на сватбата ни! Ще ми се все така да се обичаме и занапред, дай Боже!

Прекрасно!  Heart Eyes Да сте живи и здрави! И още много-много-много дълги години семейно щастие!  Hug  bouquet

Аз по спешност ще фърча към града. Не че не може да изчака и до утре, но аз нямам нерви да чакам... Толкова съм уморена, че и да чакам не мога. Събират ми се едва 4 часа сън на прибежки!  Sad

# 579
  • UK

Ехааааааааааа Валенце Hug  bouquet живи и здрави, още дълги-дълги години newsm51 smile3525 newsm08

# 580
Туп и аз съм тук.
Ерма ЧРД миличка да си жива и здрава!
Тоя образ така ми прилича на Смърфчето като чета постовете се бъркам,вече 2път.
Валенце честита годишнина  още дълги години заедно!
А Марче каза,че ще имаш гости и аз ги стройх.
Отивам да пия кафе и да правя  закуска.
За готвене незнам май няма да готвя.Има картофено ядене и кюфтета.

# 581
Карамелизираш половин чаша захар,отгоре нарязваш козунака,заливаш с 1 л. прясно мляко+ 5-6 яйца+1 1/2 ч.захар+1-2 ванилии,печеш на водна баня,изстива и ядете.Аз това правих.
Вале,честита годишни!Все така да се обичате и да сте си подкрепа

# 582
За лекар гинеколог съм за Г.Георгиев много съм доволна при него раждах.
Коконке ако искаш после ще ти дам координати.
Нощни колко и къде за рд.Аз миналата Год мислих и ми излизаше над 250. на края пак се прежалих.

# 583
Валенцето,честита годишнина!   bouquet Да празнувате много годишнини в радост,мир,хармония и разбирателство! С годините все повече да се обичате!  Hug
Смърфиетка,Марчето толкова добре ти е обяснила,че и аз си ги записах,защото карам малко "на око" с времето за готвене. Wink Joy
Пак ви благодаря за прекрасните пожелания,момичета мили! Стократно умножени да се връщат при вас! Heart Eyes

# 584
  • София
Здравейте и от мен!

Валенцето, честита годишнина! Още много пъти да празнувате!
Ерма- да си жива, здрава и щастлива, късмет и благополучие!
Мари- жив и здрав да е синковеца, успех и късмет във всичко!

Аз изчистих къщата, измих, още малко гладих... останали са ми 8 ризи....

сега ще взема вана, после Петьо ще го изкъпя бързо, че той после около 1 час играе във водата.

След 5 ще идва майстора , че ни тече водата от тоалетната и постоянно ми е мокро, последен път кат едва не се пребих - казах - край, трябва да се поправи...

Общи условия

Активация на акаунт