Домакини - първи сезон/дванадесети епизод - "агнешки"

• 26 202
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • Талант на 2012,2013 г.
Това исках да кажа. Нямаше кой да ни научи. Времената бяха такива...

# 241
  • Пловдив
Привет.
Такъв дъжд ни валя днес на стадиона....само да не се разболее дребното.
Атмосфера и игра страшни...ама не ще да влезе гол и това си е.  #Cussing outТези буфери  бяха направили магия ... друго обяснение няма. Много ме е яд!

Не съм си приготвила багажа Sad утре ще стана по първи петли и съм готова, ще сготвя и така.

Не съм ви чела, утре, ако има време.
Лека на всички.
 Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 23:31 от vanichka75

# 242
  • при късмета
Оф, Ша Фана пак да пропия, че се излагам по празници. #Silly
И аз не го разбирам това надяждане. Случва ми се да изпия 50/100 гр. твърд алкохол сигурно веднъж в годината, иначе бяло вино пия.Мъжо е на бира, той пък твърд алкохол пие веднъж на три години. По празниците си готвих, както обикновенно. Яйца и козунак имаше, разбира се, ама няма да проям агнешко, защото е Великден и Гергьовден.
И нещо което не разбирам(някоя традиция например) даже механично не я спазвам.Важндто е да сме заедно няколко дни, защото през седмицата е за два часа вечер, един от които отива за къпане, приказка и лягане на детето.
Мари братовчед ми беше в същото положение, като твоето на кръщането на детето му.
Марче някое семейство дори да искаше да спазва канона и да научи децата си, това да ходиш на църква до 89та си беше апокрифно. Всеки е предавал каквото знае и никой не е знаел всичко, така за всеки се е променяло и значението и ритуалите на празниците.
/изпреварили сте ме/
На мен  ми се случва да вляза в църква да запаля някоя свещичка за здраве, но го решавам на момента минавайки покрай църква например.Детето, обаче не пропуска църква, види ли ме кара да влезем.Обяснявам му колкото мога и каквото знам, не че е кой знае колко, ама ако има желание сам ще се научи като реши

# 243
  • София
Много често спазваме празниците механично, асоциираме го повече с манджата и пиенето, отколкото с истинската им същност. За мен това е тъжно... Празниците имат силна и хубава енергия, която може да се употреби много положително, а не само в плюскане и алкохолизиране...  Tired
Мда....така е, едното ядене и пиене... Та това ли е всичко, което трябва да правим?  Няма лошо, но нека поне да знаят за какво ядат и пият. Времето било такова....не съм съгласна. Всичко това е до семействата, родителите, сантименти ако щете,  възпитание и още и още...Как ще се научат, как, след като традициите ги няма или някой ще ми каже: Традициите не са това, което бяха..." пак не съм съгласна. Традициите са за това, да се спазват и предават. Така стават и по-добри хората, милостиви към ближните си. Така ще оцелеем в тези тежки времена, да се запазим, а иначе сме много родолюбиви, милеем....ама, все погледа ни е в чуждото....там как го правят и ни харесва и коментираме. ... Това е.
Ваничка, да добър час!! Да не ни забравиш и не ни изневерявай.  Heart Eyes /много/

# 244
  • при късмета
Ваничка "Такъв мач ни валя" звучеше по-добре Grinning
Хубаво да си изкараш

# 245
То сега не се ли изучава религия в училищата? Би трябвало, а и е добре да знаят децата. Нас нямаше кой да ни научи.
ММ е кръщаван от баба си и нейната сестра като е бил на 4 месеца. Вкаран е в църквата през задния двор, омотан в едно одеало като вързопче с храна. Тя е била вярващ човек и не е могла да се примири с това, че внук й няма да е кръстен. Докато не е дошла демокрацията, родители те му не са знаели, че е кръстен. Не са били нещо партийни, но бабата я е било страх нещо да не им направят.  ooooh!

# 246
  • Талант на 2012,2013 г.

# 247
  • при късмета
Смърфи и по мое време не се изучаваше и сега не мисля, че се изучава такъв предмет.
Сега нещо говореха, че от синода искат да стане задължително
Лека нощ Мари

# 248
  • Талант на 2012,2013 г.
Утре ще имам тежък сблъсък с онкологията... Трябва да поспя за да имам сили.......... #Cussing out #2gunfire ooooh!

# 249
  • ул. "Мечтание"
Като не се помнят старите, да се създадат нови традиции... Но и това не се прави... Някаква всеобща апатичност е настанала...  Sad Традициите са важни за да са сплотени хората, семейства, в които има традиции (било то и традицията да е да ядат палачинки всяка събота на закуска) са много по-единни и емпатични, отколкото семейства, в които няма традиции, там няма какво да ги обединява, защото Любовта не е достатъчна, ако не я споделяш. Мнозинството не са дорасли за да нямат нужда от традиции.
Религиозното обучение в училищата го намирам за излишно, харесвам например да се учи история на религиите, но не и вероучение. Защото Вярата не е нещо, което се учи и зубри. Нито пък вярата е в Църквите и Храмовете. Не ме разбирайте погрешно, много уважавам светините, там има нещо велико и необяснимо, енергия и сила, която просто ни е бедна фантазията дори да си представим... Но до тях можем да се докоснем само със сърцата си, не с празни думи, изречени механично....

Ваничка, весело и прекрасно да си изкараш!  Hug

Мари, стискам палци за утре!  Praynig Praynig Praynig

Аз чакам да стане полунощ да будя ММ, защото има да довършва нещо... Мислех да си пусна някой филм, ама то ей го де 12 часа, по-добре да си лягам... Напоследък много си наруших режима и въобще не се грижа за себе си и това хич, ама хич не е добре. и ми се отразява де, усещам го...  Confused Sad

# 250
Утре ще имам тежък сблъсък с онкологията... Трябва да поспя за да имам сили.......... #Cussing out #2gunfire ooooh!

Успех! fingerscrossed и Лека нощ на всички!

# 251
  • София
То сега не се ли изучава религия в училищата? Би трябвало, а и е добре да знаят децата. Нас нямаше кой да ни научи.
ММ е кръщаван от баба си и нейната сестра като е бил на 4 месеца. Вкаран е в църквата през задния двор, омотан в едно одеало като вързопче с храна. Тя е била вярващ човек и не е могла да се примири с това, че внук й няма да е кръстен. Докато не е дошла демокрацията, родители те му не са знаели, че е кръстен. Не са били нещо партийни, но бабата я е било страх нещо да не им направят.  ooooh!
Не, сега не се изучава религия. Отхвърлиха го. Дали трябва или не трябва, не мога да кажа. Ако го няма в семейството, като традиция, нищо не може да те научи. Трябва да го видиш, да помиришеш кадилницата, която мирише на тамян на Бъдни вечер, да видиш Бъдник, какво означава, да вкусиш топъл  и ухаещ козунак на Великден та чак цялата махала да разбере, че у вас се правят козунаци, да облечеш нова рокля....много са нещата. Размисли разни мои, вредни, непотребни.  Peace Да, имаше и проблеми в "онова" време, и баба ми се притесняваше,  но аз от къде ги зная тези нещица...от къщата в която съм живяла. Гледала съм, слушала съм и сега го прилагам на децата си.
Мари, почини си. Стискам всички палци. Имаш го!!  Hug

# 252
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря ви, момичета... Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 253
  • при късмета
Нощни съгласна съм с теб. И точно това се опитвам да правя.
Важното е да сме двамата с мъжа ми едновременно с детето и традициите ни сами ще се появят.
Мари успех утре
Лека нощ и от мен

# 254
Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт