майки отглеждащи сами момчета - как се справяте?

• 17 704
  • 213
  •   1
Отговори
# 45
_Jack_  като казваш за превръзките и гримирането - какви неща трябва да знаят момчетата като порасват, неща които майките няма как да им кажат? За кое нещо да му кажа - иди питай дядо си или вуйчо си...или пък да ги помоля те да му обяснят? Предполагам има и такива неща като при нас. А ти на дъщеря ти трябва да й обясниш за цикъла, да не се уплаши, или да помолиш някоя ТВОЯ приятелка да й обясни.....

# 46
Едно от най-големите ми предимства в живота е, че съм малко
мъжкарана. Предимство като се почне от физическо здраве (жените
се скапват на 30 и стават лелки, аз със спорт съм много по-свежа) и
се стигне до някои социални предимства, като например фактът, че
общественото мнение на групи клявки не ми влияе. Ако една жена
израсне стандартно женствена, има много пречки и трудности, а и
много вредности. Не може да надскочи вредното влияние на женското
общество.

И всичко това въпреки че имах много женствени майка и баба, които
изобщо не одобряваха нито спорта, нито мисленето. Май е въпрос
на личност и мераци. Но все пак гледай дъщеря ти да не тръгне
да търси много женско влияние- по-голямата му част е напълно
токсична и ще я научат на много лоши женски номера. За всеки
анцуг с нечленоразделна реч има по една кифла-клюкарка без
морални устои.

# 47
_Jack_  като казваш за превръзките и гримирането - какви неща трябва да знаят момчетата като порасват, неща които майките няма как да им кажат? За кое нещо да му кажа - иди питай дядо си или вуйчо си...или пък да ги помоля те да му обяснят? Предполагам има и такива неща като при нас. А ти на дъщеря ти трябва да й обясниш за цикъла, да не се уплаши, или да помолиш някоя ТВОЯ приятелка да й обясни.....

Ами най-вероятно за нещата свързани със секса , мокрите сънища , за бръсненето ... Знам ли и аз, сигурно няма да съм много от ползва поради факта ,че съм гей и вероятно си обръщам повече внимание на външният вид и хигиената, отколкото обикновено се прави съдейки по колегите, с които работя .

Иначе ние сме си говорили за цикъла , защото на нейното приятелче как му вече си има . Даже на 8-ми март тая година искаше да й купувам и на нея превръзки ,че щяла да става жена  Laughing

# 48
Външният вид и хигиената са важни, независимо от пола и ориентацията Wink. За нещата, свързани със секса, какво по-конкретно, мъжката гледна точка ли? Все се надявам, че ще успея да обясня за предпазването от болести и за контрацепцията, ама оттам нататък ми е пълна мъгла какво е редно да се каже на едно момче  Embarassed.

# 49
Външният вид и хигиената са важни, независимо от пола и ориентацията Wink. За нещата, свързани със секса, какво по-конкретно, мъжката гледна точка ли? Все се надявам, че ще успея да обясня за предпазването от болести и за контрацепцията, ама оттам нататък ми е пълна мъгла какво е редно да се каже на едно момче  Embarassed.

Ами например ,че спонтанната ерекция е нещо нормално , но примерно не е нормално да си бъркаш в гащите в час и на публично място само заради това . Просто да се разсейват с други някакви мисли .

# 50
То може и да е време вече за обяснения за спонтанната ерекция Crazy. Може и да го съчетая с лекцията "какво е секс", че скоро не са ме питали и очаквам...
Колко бързо растат, не е истина.

# 51
То може и да е време вече да обясявам за спонтанната ерекция Crazy. Може и да го съчетая с лекцията "какво е секс", че скоро не са ме питали и очаквам...

Той на колко е ? Щото ние го обяснявахме това още като беше на 4 госпожицата, разбира се не детаелно . Ама имаше доста интересни виждания за правенето на бебета и се наложи да обясним  Mr. Green

# 52
На 8 и половина е. Има сестра на 7 и е весело вкъщи... За правенето на бебетата съм обяснявала, без да конкретизирам как точно се случва така, че се срещат мъжката и женската клетка Wink. Какво е секс започнах веднъж да обяснявам, но изгубиха интерес и не довърших. Бременността и раждането сме ги бистрили. За цикъла обяснявах скоро. С ерекциите не съм достатъчно подготена явно Crazy.

# 53
Моята мома и тя е на 8 и сега и е интересно за целувките .

# 54
Не е имало въпроси за целувките, но подозирам, че вече започва да се информира доста и от приятели и може и да не сподели с мен какво го вълнува, въпреки че никога не съм се показала шокирана или притеснена от какъвто и да е въпрос (не, че не съм била Crazy) и съм давала възможно най-точна и изчерпателна информация.
За цикъла е време да я светнеш твоята девойка Simple Smile.

# 55
Хах, ами всичко й било ясно казва, само дето той все още не идвал , пък тя го чакала  Laughing Помня ,че сестра ми и тя все мрънкаше кога ще има цикъл, че всички други вече имали и като дойде почна да мрънка ,че не ще да има вече  Mr. Green Подозирам ,че ще е същата ситуация .

# 56
Лекции за секса не съм чела. Просто го заведох на село, показах му
мама заек, татко заек, малки зайчета. Татко заек слага на мама зайка
в коремчето малки бебета-зайци. Стига му толкова за 4 годинки.

Може би ще иска да чуе мъжко мнение за жените, защото са му непознати.
Мъжете си споделят определен цинизъм спрямо женския пол, за да се предпазят
от нараняване. Като самотни майки сме изправени пред риска да поставим
женския пол на пиедестал и малчо да се натресе на някое чудовище с фуста-
всички добре знаем, че само да си жена не те прави светица, има ужасни женища.
Даже може би съм по-критична от чичовци и мъже, защото не ме заслепяват
сладките муцунки и знам какво е качествена жена.

Иначе според науката наличието на баща при дъщерята забавя първия цикъл
и води до по-малка вероятност от ранни полови контакти. Което си е ценност,
колкото и да сме либерални.

# 57
Добре, но на мен ми се ще да разбера какво мислите по въпроса за лекцята за секса. Иам предвид натуралистична такава, не за птичките и пчеличките. Кога, как и какво е уместно да кажем? Искам децата ми да са информирани навреме и то от мен, не от някой съученик отворко, но не знам как да поднеса информацията в подходящ вид.

# 58
аз ще изчакам мнението на по-старшите мами и/или татковци.

междудругото, ние имаме ерекция от около 3годишен, или 3.5 годишен. За момента игнорирам, по съвет.

# 59
А трябва ли да има задължително лекция? Даваш му да чете
подходящи книги и така. Аз по принцип не възприемам секса
натуралистично. Нито пък има само една "лекция". На 4 са зайците.
На по-късна възраст друго.
За другото- предпочитам да го науча да мисли с главата си и да не
се впечатлява от отворковци.

Темата е деликатна и то не защото изпитвам неудобство от
физическата страна на секса, мога да наричам нещата с техните
истински имена. Но дали това е истината за човешката сексуалност?
По-скоро бих го посъветвала, че това не е нещо, което да се пилее за
празни удоволствия, нито нещо, което е само на физическо ниво. Мисля, че
това е ценна информация и за момчета, и за момичета. Разбрала съм от
опит, че някои форми на изява на сексуалността може да са много вредни.
Не ме интересува, че науката била писала, че са безобидни. Правилната
сексуалност е много повече от освободеност и презервативи, много
повече от оплождане и бременност. Много повече от "всичко е позволено,
стига да се харесва".

Като дойде времето, бих намерила инструктор по тай чи или нещо друго,
който да говори и отвъд физическите аспекти на сексуалността. Това сериозно го
мисля.

Натуралистично не смятам да говоря. За някои неща създава грешно впечатление
да се говори директно, колкото и да сме либерални.

Зайците не са птички, бозайници са.

Общи условия

Активация на акаунт