майки отглеждащи сами момчета - как се справяте?

• 17 722
  • 213
  •   1
Отговори
# 75
При мен е- мамо, махни си ластика на косата, да си по-красивка!

Имат си някои предпочитания, като това с дългата коса при жените.

Другият майтап е, "Мами, защо момичетата пишкат толкова бавно?"

# 76
Доста ми е натоварено днес и не мога много да пиша, но ви хвърлям по едно око. Стигнах до извода да търся подходящ филм и евентуално след него да отговарям на възникнали въпроси. "Лекция" поначало трябваше да бъде в кавички, защото нямах предвид буквално аз да си приказвам, пък те да слушат. Избягвам монолозите, защото ми се струват безмислени. Идеята ми е за каквото и да ги уча, да бъде в момент, когато темата ги вълнува и съответно задават въпроси. Не искам в никакъв случай да ограничавам, нито пък се надявам да избегнат Пешо, а да имат моята версия за нещата преди всички останали версии - в този смисъл имаме едно и също предвид. Другата ми цел е да няма теми, по които да не могат или да не искат да се обърнат към мен. Засега успявам.

# 77
Доста ми е натоварено днес и не мога много да пиша, но ви хвърлям по едно око. Стигнах до извода да търся подходящ филм и евентуално след него да отговарям на възникнали въпроси. "Лекция" поначало трябваше да бъде в кавички, защото нямах предвид буквално аз да си приказвам, пък те да слушат. Избягвам монолозите, защото ми се струват безмислени. Идеята ми е за каквото и да ги уча, да бъде в момент, когато темата ги вълнува и съответно задават въпроси. Не искам в никакъв случай да ограничавам, нито пък се надявам да избегнат Пешо, а да имат моята версия за нещата преди всички останали версии - в този смисъл имаме едно и също предвид. Другата ми цел е да няма теми, по които да не могат или да не искат да се обърнат към мен. Засега успявам.

Абе все някога ще дойде и такъв момент, дето няма да искат да споделят, защото са големи и могат сами да се оправят , а как само те си знаят  Crazy

# 78
Абе все някога ще дойде и такъв момент, дето няма да искат да споделят, защото са големи и могат сами да се оправят , а как само те си знаят  Crazy
неизбежно....
_Jack_, може ли един личен въпрос - може да коментираш общо ако не искаш да споделиш лично - в какъв момент и какво в живота ти повлия на сексуалната ориентация? Леля ти имаше ли нещо общо с това? И по принцип - това че тя те е отгледала, че си бил като малък само с жена - направило ли те е по-женствен, или пък - отблъснало ли те е от жените по някакъв начин? Моля за извинение ако навлизам прекалено лично, но ти решаваш дали и как ще отговориш. Благодаря!

# 79
и с малко закъснение - привет на всички "нови" мъжки майки!  Hug всяко споделяне на вашата ситуация е полезно. Благодаря!   bouquet

# 80
Аз пък се притеснявам как ще го науча на типично мъжките неща като бръснене, да умее да се защитава, подход към момичетата в по късна възраст и др. такива.

# 81
Абе все някога ще дойде и такъв момент, дето няма да искат да споделят, защото са големи и могат сами да се оправят , а как само те си знаят  Crazy
неизбежно....
_Jack_, може ли един личен въпрос - може да коментираш общо ако не искаш да споделиш лично - в какъв момент и какво в живота ти повлия на сексуалната ориентация? Леля ти имаше ли нещо общо с това? И по принцип - това че тя те е отгледала, че си бил като малък само с жена - направило ли те е по-женствен, или пък - отблъснало ли те е от жените по някакъв начин? Моля за извинение ако навлизам прекалено лично, но ти решаваш дали и как ще отговориш. Благодаря!

Не си първата и сигурно няма да си последната, която ме пита точно това . Не мисля ,че леля ми има нещо общо с факта ,че харесвам мъже . Един вид винаги съм си знаел ,че момиченцата не са ми интересни . То в детската градина всички момченце казват ,че не са им интересни момиченцата, ама на мене си ми се струваше още тогава нормално момченцата да обичат момченца и момиченцата - момиченца . Смятах ,че мъжете и жените се събират по един покрив, само ако искат да имат деца, иначе не виждах смисъл . А леля ми не е от жените, които си стоят в къщи и домакинстват, напротив , през повечето време си бях сам, по-късно със сестра ми и с братовчедка ми, но и на двете съм им батко, така че не мисля ,че ми е повлияло. Просто си знаех ,че така ще бъде  . Не знам дали успях да го обясня разбираемо  newsm78

# 82
  • На остров
Не смятам, че липсата на майка или баща би било решаващо за отглеждането на едно дето от даден пол. Сексуалната ориентация според мен е вродена и нищо не би могло да и повлияе. Има безброй прекрасни еднополови семейства, които отглеждат деца без това да *осакатява* децата по някакъв начин.

Лично не се чувствам като жертва от факта, че съм отглеждала сина ми голяма част от времето сама. Избора съм си го направила сама и не съжалявам ни най малко.

_Jack_   bouquet напълно съм съгласна с написаното от теб!

# 83
Именно, и аз се опитвах да обясня ,че е вродено, макар че може би има и такива, които по стечение на обстоятелствата стават гей, но там има други фактори от значение .

# 84
Ок, значи отсяхме и това притеснение. Thanks!   bouquet

# 85
Не мисля , че при момчетата има някакви по различни начини за отглеждане.След като си му осигурила нормален начин на живот и се чувства обичано и желано дете,остава да го научиш да споделя с теб и да те чувства като близък приятел , не като обсебваща майка.Това за в бъдеще , ще е от полза,защото той още е малък и и под твой контрол, но като порасне нещата ще са по различни .За мен беше важно да са самостоятелни , да умеят да се предпазят в дадени ситуации и да могат да споделят всичко ,което ги вълнува и ако евентуално не могат да се справят аз да съм подкрепа.Имам син и дъщеря и като се замисля не се сещам за някакви специфични неща при отглеждането на сина.

# 86
  • На остров
Ок, значи отсяхме и това притеснение. Thanks!   bouquet
кое притеснение имаш в предвид Мартани?

# 87
че моето поведение, целувки, гушки, гpимиpане и тн- женски навици както и липсата на мъжки пpимep, може да го накаpа да избеpе моето поведение пpед типично мъжкото= не че е късно да го напpави

# 88
Аз пък си мисля, че трябва да има разлика- и във физическото възпитание,
и в начина на учене. За момичетата е по-естествено да са добри в училище,
а за момчетата да са по-разсеяни, но на късен етап да развият много задълбочено
мислене. Имат нужда от повече физически игри.

На жените някои неща им идват естествено, при мъжете става с устойчивост,
воля и твърдост.

# 89
че моето поведение, целувки, гушки, гpимиpане и тн- женски навици както и липсата на мъжки пpимep, може да го накаpа да избеpе моето поведение пpед типично мъжкото= не че е късно да го напpави

Ако го учиш да се гримира има голяма вероятност да избере твоето поведение  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт