На море в Гърция 2013 - IV

• 74 075
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Bled.Bliss- не знам защо така излишно"спорите" и си създавате ядове!! На който не му е интересно ,или не го устройва инфото-ще подмине,или ще му хвърли един поглед по диагонала, за да види за какво става дума...лично на мен ми е интересно да чета  и на двете ви постовете. Дори и  да не ми е била полезна за момента,самия факт,че сте отделили от времето си ,за да ни бъдете полезни, е за уважение!! Аз също съм била в Гъция много пъти, макар че опита ми се севежда до студия в Аспровалта и Неа Врасна, както и един къмпинг, който,ако ако не бяха комарите, си беше супер!!! За мен основното изискване е да има удобна баня,хубав плаж,хубаво време,хубава компания.....а защо  не и хубава храна, или поне място за приготвянето и...И да споделя и аз какво най-много ми е хаерасало в гръцките таверни- обожавам печен патладжан, със зехтинче и сиренце отгоре!!А и старанието на собствениците да угодят на всичките ни прищевки, и задължително бонус   десерт от тях, ако сте си станали симпатични-например диня!!!

Заминавам скоро,чета ви с интерес и пожелавам весело настроение на всички!!

# 571
  • Пловдив
Може би въпросът ми ще прозвучи смешно, но все пак искам да го задам. Не съм ходила до Гърция никога и попаднах на някои цени за ресторанти и таверни и ми се стори доста скъпо, така ли е - за скромен обяд за 4-ма прочетох  горе-долу 70 евро, което за мен е скъпо , не искам да съм скромна на почивката си   Laughing . Може ли малко насоки да речем за цени на Керамоти и Тасос - познати ми казват, че цените са като тук , но умножени по 2, защото са в евро, така ли е?  Blush

# 572
Не. 70 е оливане Simple Smile
Обяд е 30-40. Зависи какво ще ядете, де - за цитираната сума може да поръчате и пълна маса храна, и една-единствена риба. Но като средно.

Цените като правило са тукашните цифри, но в евро (т.е. по две), точно както е казала приятелката ти. Но напоследък като ходя по ресторанти в София, оставам с впечатление, че тази разлика лека-полека се стопява.

# 573
  • София
aH~ , миналият юни в Керамоти - салата - 4,5 е, гаврос -5 е, тиквички - 4 е, мусака - 7-8 е, спагети болонеза 5 е, узо 200 - 7-8 е, дзадзики - 3-4 е, рукола с домати и пармезан - 6-7 е. Ние ядяхме само по ресторанти - 2ма с две деца - около 30-35 евро на сядане.

# 574
  • Luxemburg
На мен също ми е интересно да чета постовете на Bled и Bliss и на Параход. Особенно за човек който не познава Гърция. Била съм 2 пъти в Солун за по 1 ден и миналата година 2 седмици на о.Крит но това не го броя понеже беше по препоръка на колега на съпруга ми и не сме проучвали а направо резервирахме. Та от тези кратки престои в Гърция останах с впечатлението че почти винаги дават нещо безплатно. В Солун винаги даваха вода безплатно, а на Крит десерта беше безплатен както и узото което сервираха с десерта, а на детето даваха сокче. Десертите бяха предимно диня,грозде,сладолед с домашно сладко. Останах с впечатлението че е нормално за Гърция. Така ли е или просто сме попаднали на любезни домакини? Понеже всекидневно обядвахме във въпросния ресторант, а понякога и вечеряхме за изпроводяк ни изпратиха с едно шише от домашната им ракия която съпругът ми още си я пие  Laughing. В Трипадвайзер беше със супер оценки които си бяха напълно заслужени.

# 575
  • Варна
 Може ли малко насоки да речем за цени на Керамоти и Тасос - познати ми казват, че цените са като тук , но умножени по 2, защото са в евро, така ли е?  Blush

Общо взето хранене на 4члено семейство само по ресторанти клони към 80 - 100 евро/ден.В някой от суперите им има топли витрини-печено пиле,задушени картофи,панирана риба,печено свинско филе,мусака,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка.А за вечеря обикновено палим барбекю...В кръчмите :50 гр водка/узо =6 евро, ГИРОСИ( дюнер)=2,30 ЕВРО, РИБИ/паржоли/специалитети=25-40 ЕВРО. Нормален обяд за 2-ма без алкохол, в едно от многото ресторантчета на самия плаж излиза 25-35 евро. Ако се прибави по едно узо ,бира или вино сигура си е 60.Ето и още малко цени:най-евтин салам или кренвирши-5 Е, шпеков-8 Е,пилешко филе-10 Е,картофи,диня-1/2 Е,сирене почва от 8 Е,кашкавал над 12 Е,бира кен 0,5-0,8 Е,бутилка вино-4 Е,кафе или бира в заведение-3 Е,ципура -8,5 Е,дървени въглища 1 Е,хляб о,5 кг.- 1,5 Е,кайма -6 Е,пипер-1,5 Е,кола 2л.-1,5 Е.Това са минимални цени в супери тип ЛИДЛ.По интересен начин е цената на рибата в някой специализирани рибни ресторанти(псаротаверна).Водят те на витрина с охладени риби и си избираш дадена риба,теглят ти я и ти я таксуват по обявената цена , сетне чистят,готвят както кажеш, сервират.Цените са за ципура примерно 34 евро/кг.(на пазара е 8,лаврак 42 евро/кг. и т.н..В тази цена влизат и гарнитури,сос от зехтин и лимон,хляб,десерт.Така една порция риба с всички гъдели се получава поне 20-60 евро.

# 576
Ronicat,
такива са (бяха) по принцип на повечето места, каквито ги описваш - не абсолютно всички, но мнозинството. Но напоследък някои започват да се ояждат и да възприемат нравите на клиентите си.. за съжаление Simple Smile

# 577
  • Europe
И аз да се отчета тука. Такаааа, аз приключих със септемврийската ни Гърция. Голямо търсене падна, но - остана си първата ми идея - Торони. Добре че ще сме голяма тумба - 10-тина коли хора, бебета, деца, кучета. Сигурна съм, че купонът ще е пълен и ще си прекараме страхотно.

Опитвам се да го гледам от хубавата му страна това Торони, защото така ми е писнало. Ето например - не съм била на Атон и Амулиани. Мисля, че за 1 седмица все ще намерим време да отскочим и да ги разгледаме. То на Атон разбирам, че има 3-4 неща за гледане, така че вероятно ще може с една целодневна разходка да се види Атон, а на връщане и Амулиани. Как мислите? Реалистка ли съм?  newsm78 или се надценявам, особено с тия две бебета.  newsm78 Но обиколка с корабче на Атон също ме привилича. От кое селце тръгваха корабчетата, че съвсем съм забравила такива детайли?  

Я как бързо взе да дърпа темичката, личи си че навлизаме в пик-а. Тъкмо я изчета и тя вземе че дръпне 10 страници. Едвам ви догонвам.  Hug
И си реалистка, и си оптимист. Не сме били на Амулиани. Предстои ни юли. Били сме в Уранополи и на разходка с корабче. Тя е около 2-3 часа, като сложиш пътя Торони-Уранополи (около 2 часа посока) и другите връзки (да се съобразите с ферито, въпреки, че е на често), все ми се струва, че бихте могли, но ще капнете от препускане. Иначе в Уранополи няма какво толкова да се гледа, малко е, а доколкото чета, същото се отнася и за Амулиани.

Ммммм даааа.  newsm78 ще се замисля повече. Благодаря ти zvanche!

Опитвам се да го гледам от хубавата му страна това Торони, защото така ми е писнало. Ето например - не съм била на Атон и Амулиани.

Я по-добре си отделете 2 дни, на Амулиани си заслужават плажовете, иначе само за разходка - не е нищо особено селцето. Но пък имате ферибот - с чакането и пътуването може да отиде към 45 мин.- 1 час. На мен лично ми се вижда много за 1 ден с обиколка на Атон, особено с малки деца.

Не е лошо като идея да ги съчетаем. Може след Торони да си допълним с 4-5 дни почивката с Амулиани. Благодаря ти Туцка!

# 578
  • Europe
Всеки сам избира как да почива... но на мен ми е писнало да ставам под строй  за закуска.... Много ми харесва сутрин да си пия кафето на верандата без да бързам, а вечер да хапвам в която искам таверна. В Гърция се прежалвам само за високозвездни хотели и с голяма територия като тези във Сани.

Абсолютно!!!! И аз съм 100% на същото мнение!  Peace Peace Peace

Между другото Bliss имаш ли спомен от Амарилис на Голдън Биич, дали можеше да се седи до късно на плажа (имам предвид сянката от планината отзад), защото преди 4-5 години бяхме там в едни съседни студия и нещо такова ми се върти в главата. А пък в последно време ми е голям кеф да се въргаляме и да си играем с децата до късно на плажа.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 16:27 от aleina

# 579
  • Luxemburg
На мен не ми пречи и AI, особенно в 5 зведните хотели, но миналата година хотела в който бяхме беше с изглед към морето и всяка сутрин закусвахме на голямата тераса (прекрасен изглед и настроение си създаваше), а закуската си я правихме ние, до нас имаше няколко малки суперчета и един Лидл а и всяка сутрин си купувахме и пресни печива и беше супер. Много ми хареса и полянката непосредствено преди плажа и по вашите предложения виждам че е нещо нормално за Гърция - зелена площ и веднага плаж след това. На полянката имаше заведение и до него детски кът. Много хубаво настроение създават особенно през горешите дни ко има и някое друго кипарисово дърво.
А между другото аз май харесвам места които са с повече зеленина. Ето това е едно такова http://www.halkidiki.com/edra/ но няма места през един сайт, дали ако им пиша има вероятност да има свободни? И на една снимка се вижда че в морето има камъни, на Воурвуро морето каменисто ли е? Разбрах че плажовете са хубави със ситен пясък и че има комари заради реката, а също че е малко селце и е доста скучно. Друго нещо важно?

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 20:32 от ronicat

# 580
Да не се карате нещо, а?!  Laughing

Чакайте да ви се похваля- от началото на септември съм тук: http://www.kyaniakti.com/
Юли го уредих в България. Така и не се навивам да поведа четири деца в юлската гръцка жега.  Grinning

# 581
Касита , изглежда страхотно! Какви са цените и как се договорихте? В тия сайтове защо почти винаги липсва инфо за това? На първа линия, още ставайки  от спалнята- и краката в морето........какво по-хубаво от това???

# 582
Касита , изглежда страхотно! Какви са цените и как се договорихте? В тия сайтове защо почти винаги липсва инфо за това? На първа линия, още ставайки  от спалнята- и краката в морето........какво по-хубаво от това???

Юли и август е 60Е на нощ, през септември е 40. Както разбрах и юни е по 40 Е.
Водих директна кореспонденция по мейл със собственичката, казва се Георгия. Много мила и отзивчива, като всички гърци между впрочем, и отговаря немедлено.

# 583
  • София
Касита, изглежда страхотно... Имаш ли идея как е плажът там?

# 584
  • София
Момичета някой да има отзиви от този хотел
http://www.booking.com/hotel/gr/alexandra-nea-roda.bg.html

Общи условия

Активация на акаунт