Име за момиче с "А" или "Д" (и още претенции :)

• 7 359
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
Алена, Амалия, Анастасия, Антония, Антоанета.

Дафина, Димана, Диляна, Деляна.

# 16
Ихааа  Mr. Green Много, много благодаря за предложенията! Сега хвърлям набързо поглед от офиса, но довечера ще падне голямото чудене...

Rois, Анадиомена няма да е, но и аз си мислех да се заровя в митологията по-сериозно, благодаря, че ми напомняш Simple Smile

# 17
Деметра щом се приемат и митологични имена. Познавам една 4-годишна Деметра - невероятна красота Heart Eyes.

П.П. Ако избирах име с А за момиче, вероятно щях да се спра на Анастасия. Страшно го харесвам това име!

# 18
Чери, нали имате планове за второ детенце? Да очакваме ли скоро тема?

# 19
Аида (от АиД и едно "а" накрая за благозвучие)
Деа
Дана Heart Eyes
Данира
Дания

# 20
Блу, засега бебе не планирам. Дядо Боже да реши кога!
Мислехме за осиновяване на цветнокожо - мулатче. Та може и имената да са две Simple Smile Wink.
Има време за всичко, но ще информирам.

Десислава някой предложи ли? Хубаво, нашенско.

# 21
Дарина е хубаво, харесва ми.
Може Аглика, Албена, Алина, Аделина, Адриана, Ариана, Анелия, Алиса, Амелия, ADERYN било птица на уелски, Анастасия, Андреа/Андреана,   

Диана, Доника, Де/ана, Дафина или Дафна/е, Деяна, Дивна, Дорина, Дореана,

# 22
Дарина определено ми харесва, може и Дария - пристрастна съм към това име Heart Eyes

# 23
Дарина е много красиво име!
От предложенията дотук не срещнах Ангелина (има имен ден на много хубав празник, но не съдърда "д") и Доротея.

# 24
Деметра и Анастасия ми допаднаха най- много от изброяваните.
Дарина не е лошо име, но ми е някак твърде обикновено и безизразно. Може би защото беше твърде често през 70-те и 80-те години. Ретро, но дори не е достатъчно ретро, за да има чар в това.

# 25
Дарина е много красиво име!
От предложенията дотук не срещнах Ангелина (има имен ден на много хубав празник, но не съдърда "д") и Доротея.
Еми затова сме предложили Анджелина  Laughing, което е същото.

# 26
pina, твоите коментари за Дарина ми станаха много интересни, може би, защото въобще нямаме Дарини в обкръжението, но наистина не съм имала такова впечатление за името  Peace

Иначе след първоначалния преглед на всички направени до момента предложения, мога да кажа следното:

Адел/ Адела/ Аделаида/ Аделина/ Аделия/ Адриана отпадат, защото на първо четене поне всички се съкращават на Ади (и ставаме двечки  Laughing ); по сходни причини не стават и Андреана, и Ариана

Александра и производните му също отпадат (по разни семейни причини  Rolling Eyes )

Аида/ Дана/ Дара/ Дора/ Дея са твърде кратки за нас  Crazy

Даная/ Даниела/ Данира/ Дания отпадат заради умалителното (твърде много Дани-та в семейното ни обкръжение)

Всякакви -слави и -мири хич не са ми на сърце  Blush , така че отпадат и те

Дарена и Дариана определено ми харесват по-малко от Дарина...  Naughty

И след всичките тези НЕ-та, да кажа и кои харесвам  Mr. Green

Анастасия, Антония, Далия, Дария, Дафина  Heart Eyes

Алиса, Ама(е)лия, Димана, Доротея също са под въпрос  Crazy

Не всички отговарят на първоначалното задание, ама... ще го мисля.

А иначе определено предпочитам Ангелина пред Анджелина... ама и двете не са "нашето" име.

Приемам още коментари и предложения на база всичко, изписано до тук (все пак до края на юли има време  Mr. Green ).

# 27
И след всичките тези НЕ-та, да кажа и кои харесвам  Mr. Green

Анастасия, Антония, Далия, Дария, Дафина  Heart Eyes

Приемам още коментари и предложения на база всичко, изписано до тук (все пак до края на юли има време  Mr. Green ).

Щом приемаш коментари ще кажа само, че баба ми /бог да я прости/ се казваше Анастасия, но всички я наричаха Сийка, което не е особено приятно за галено, умалително. Имай го предвид  Simple Smile

# 28
  • София - Рим и обратно
Доротея ми е единствено любимо с Д.
Аника, Аделаида, Алба.
Анастасия ще я наричат така, както го правят най-близките й. Ако майка й я нарича Сийка, естествено така ще го правят всички останали. Не съдете за имената така.

# 29
Даная, ако не е прекалено кратко!

Общи условия

Активация на акаунт