Име за момиче с "А" или "Д" (и още претенции :)

• 7 358
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
И на мен като чуя Анастасия почти веднага ми идва на акъла Сийка (малката скумрийка  Mr. Green)... но има и други варианти. Плюс това наистина зависи от семейството как ще й казват, а във фазата, когато децата си съчиняват обидни/заядливи обръщения - винаги ще измислят нещо, каквото и да е името.

Доротея не ми допада нещо, много "тежко" ми звучи; Алба определено ми е кратичко  Peace

Продължаваме с размисъла над основния списък  Hug

presiyana, Даная е ОК, обаче в семейното обкръжение имаме прекалено много Дани-та и не ми се иска да е поредното...

# 31
По- добре да е Сийка от Анастасия, от колкото диария от Дария.

# 32
Джинджи, усещам те, че клониш към Дарина, ако ти е на сърцето, не се чуди. Ама да побутна едни мои отдавнашни идеи, не ги видях тук - Дилма и Дилмана. С А най-обичам Ангелина, но вече сте го коментирали. Даже преди години исках да си кръстя така детето някой ден. Но то някакси се появи с името си, сънувах го, и Ангелина отпадна.

# 33
Анастасия е достатъчно дълго име и предлага много кратки форми, различни от Сийка. Баба ми имаше сестра Анастасия, казвахме й баба Наста. Не го предлагам, не ми харесва, просто казвам, че не е задължително да е Сийка.
Доротея не ми харесва.

Джинджи, защо държиш на тези две букви, след като се оказва, че са често срещани в рода ви?

# 34
  • Сопот, Пловдив
Имам племенница Анастасия, абсолютно всички й казват Стаси.

# 35
pina, мислех си го и аз това  Mr. Green  Laughing  Mr. Green

Giada, факт е, че клоня към Дарина, но искам да обмислим още варианти и може би да имаме повече от едно име в "онзи" момент, когато ще се срещнем с бебка.

Блу, защото обичам да ми е трудно отговаря ли на въпроса ти?  Crazy  Реално: точно заради това - всички в семейството сме с А и Д, ще ни хареса да впишем и новото попълнение в тази "традиция"  Crazy

# 36
  • Сопот, Пловдив
В моя род 7 души сме с пъви букви на имената ограничени до С, М, Б и Н  Grinning . И не говоря само за първи имена, като изключа презимената на майка ми и зет ми, всички други презимена и всички фамилии са с начална буква една от тези четирите  Grinning .

# 37
Блу, защото обичам да ми е трудно отговаря ли на въпроса ти?  Crazy  Реално: точно заради това - всички в семейството сме с А и Д, ще ни хареса да впишем и новото попълнение в тази "традиция"  Crazy
  Е, трудно, трудно... колко да трудно със сравнително благодатни букви за женско име като а и д............ Grinning

# 38

А иначе определено предпочитам Ангелина пред Анджелина... ама и двете не са "нашето" име.

Ангелика Heart Eyes

Дамяна, Димана, Дивна

Мнението ми за Дария е като на Пина. Дарина, Дарена, Дариана и Дара ми харесват Peace
Анастасия и Антония са много красиви имена също.

# 39
Агнеса мисля, че не е предложено. На мен лично не ми е сред любимите имена, но пък може да си го харесате. Иначе Дарина ми е някак безразлично - нито ми харесва, нито не ми харесва. Не е лошо, но и на мен Дара ми харесва повече, но пък на вас ви е кратичко.

# 40
От всичко предложено в темата най-много като че ли ми харесва Дарина Heart Eyes. Дано това да е изборът на авторката.
Може би според личните ми критерий отговаря на всички без един - харесвам името да е интернационално т.е. да не се налага "превод" ако отидеш някъде в чужбина (макар, че така изборът се ограничава до гръцки, латински и еврейски /библейски/ имена). От друга страна пък това е може би най-хубавото име с чисто български произход.

# 41
В моя квартал има една прекрасница на 4 години ,казва се Анастасия и всички й казват Ани на галено .

# 42
Дъщеря ми се казва Дарина и затова съм пристрастна към това име. Избора за името й беше ,че идва от дар.
Определено съм за Дарина Simple Smile
Диляна също много ми харесва.

Каквото и да решите - ще е най-прекрасното име за вашата дъщеричка Hug

# 43
Дарина ми допада. Simple Smile

Предлагам: Адела,Далия,Адриана,Дара,Антония.

# 44
И ние много харесваме името Дарина Heart Eyes и ако точицата след време се окаже момиченце ще си има прекрасно име:)

Общи условия

Активация на акаунт