ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 377
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Преди цикъл
Скрит текст:
някак си подпухвам,задържам вода,като че ли. Чувствам се особено непривлекателна hahaha Коремът го усещам като балон ,пълен с нищо,но много тежащ
Имам и завиден апетит за въглехидрати,така че,подпухването си е логично Laughing /посягам си към тях  Mr. Green/
На кантара не се качвам тогава,че мога да го изхвърля,ако ми покаже нещо,което е недопустимо Crazy  Усещам спад към втория ден ,след като Ц е дошъл

Сигурно ,защото е петък,но времето направо се влачи днес.  Close

# 316
ПМС-то се проявява от седмица до 2-3 дни преди цикъл. Задържа се вода в организма, освен, че има повишен глад и кофти настроение. Обикновено кг спадат с идването или 1-2 дни след това. Индивидуално е, и не е задължително. Аз понякога също нямам оплаквания.

За жлезата-при мен беше по-скоро на бузата, над челюстта и отидох веднага на лекар, защото ме болеше и се бях подула доста. Мисля, че с хомеопатия такива неща трудно се лекуват. Наистина е трябвало да вземеш мерки. Hug

# 317
Интересна тема, записвам се да чета   Peace

# 318
Вивиан   Hug, хайде леко и успешно да мине операцията и не спирай да се храниш.

GEORGIO  и аз се радвам, че се включваш. И друг път съм имала гастритни проблеми, не е нещо ново, но не бих искала да ми попречи на режима. Аз съм водна жаба и пия много вода по принцип, но по едно време имах усещането че прекалявам с количеството на водата и я намалих съзнателно. При стандартното ми хранене имах чувството, че многото вода ми разширява допълнително стомаха и от там не намалявам количеството приемана храна, колкото и да си мисля че ям добра храна и съответно много бавно свалях кг. При преминаването на ИХ стомаха ми се събра и от само себе си намалих количествата и съответно кг тръгнаха в правилната посока. Това за краставиците е добра идея, но не знам дали няма да провокират по-силен глад. Все пак ще пробвам  Hug .

mamamishi, ти свали доста кг миналия месец   bouquet, нормално е нещата да се забавят поне временно. Мисля, че ако си спазваш режима сега е момента да намалиш мерки, което по-важното според мен.

Йоанка, не прекалявай с тренировките независимо, че се чувстваш добре. Организма ти сега има нужда от повече сили за възстановяване  Hug . Дай си време.

Днес Ден 5/10/.
Планирала съм шопска салата, вратна пържола, кашкавал, яйца.
Имам силната надежда, че в понеделник ще дам един много добър отчет Simple Smile.

# 319
И друг път съм имала гастритни проблеми, не е нещо ново, но не бих искала да ми попречи на режима. Аз съм водна жаба и пия много вода по принцип, но по едно време имах усещането че прекалявам с количеството на водата и я намалих съзнателно. При преминаването на ИХ стомаха ми се събра и от само себе си намалих количествата и съответно кг тръгнаха в правилната посока. Това за краставиците е добра идея, но не знам дали няма да провокират по-силен глад. Все пак ще пробвам  Hug .

Планирала съм шопска салата, вратна пържола, кашкавал, яйца.

Гастрита и в следствие язвата се получават при развитието на хеликобактер. Всеки я има, но различни механичното (от много фибри) или химично(много солна киселина) дразнене на лигавицата на стомаха и отслабена имунна система постепенно позволяват на бактерията да се развие и да се засели в стомаха. Фастинга и достатъчното вода подпомагат оздравителния процес на стомаха и борбаата с бактериите. Но понякога не е достатъчно.  Най добре е да се консултираш с един гастроентеролог и да внимаваш с яденето. Планираното меню е добро но внимамвай и самия процес на ядене как го провеждаш. Ако се "наплющиш" набързо - ще се подуеш и протеиновата храна ще започне да те издува и да провокира стомашни проблеми. Трябва да се яде бавно и продължително. Ядеш салатата почиваш поне 20 минути и после основното меню. За десерт - никога плодове. Ако да то поне 2 часа след основното ядене.
Чай от шипки е чудесен при стомашни проблеми. Яж много зелени треви - копър,магданоз,

# 320
Била съм на гастроентеролог и ми направиха курс с пробитор, след което дълго време нямах проблеми. Някакви особени съвети за храната не ми дадоха, само стандартна брошурка. Определено бързината на хранене, а понякога и количеството са ми проблем. Не спирам да се опитвам да ги коригирам и дано някой ден успея, че само с лекарства е временно и нетрайно решение.

Предполагам всички са правили воден или поне плодов ден през живота си. Аз поне същия и на следващия ден усещам лош дъх и като налепи на езика. Предполагам че е чистене някакво. В момента съм всеки ден така и си мия зъбите допълнително през деня, въпреки че не съм яла нищо. При вас има ли го този неприятен момент и как го решавате.

# 321
Предполагам всички са правили воден или поне плодов ден през живота си. Аз поне същия и на следващия ден усещам лош дъх и като налепи на езика. Предполагам че е чистене някакво. В момента съм всеки ден така и си мия зъбите допълнително през деня, въпреки че не съм яла нищо. При вас има ли го този неприятен момент и как го решавате.

Твърде брутален фастинг правиш. Детоксикацията и чистенето не се проявяват по този начин. Точно обратното. Чувстваш се свеж и енергичен. Това което ти преживяваш е типичния пример за тежка кетоза и калорийна рестрикция. Предполагам че енергийно си изтощена след обедните часове и освирепяваш за храна до към късния след-обед.
Не вярвам да имаш прозорец повече от 2 часа. Това е недостатъчно.
Краставиците ще ти оправят режима, а ако добавиш и малко ягоди, диня,череши през деня ще си по добре.
Макар че фаст5 е добър вариант на Цх аз препоръчвам версията на Хофмеклер. Жените понасяте тежко фастинга, макар че сте по дисциплинирани и упорити.

# 322
При мен се получава когато ям месо понякога, особено вътрешности-като черен дроб. Или ако съм смесвала много видове храни -пак в съчетание с месо.Иначе-не!
Може и да ти е някакъв проблем със стомаха или да си в кетоза.

# 323
[m78

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 20:36 от Русалуна

# 324
Прозореца определено не ми е съкратен. Опитвам се да правя две хранения - в началото и в края. С изключение на посочените оплаквания се чувствам жива и енергична. От преди ИХ се опитвам да спазвам НВХ-ВМ, но тъй като прекалявах явно с храната нямах особено добри резултати. При съчетаването на двата режима включих и повече плодове, които преди това избягвах. Опитвам се да не намалявам драстично храната, но може би се получава от само себе си.

Ето днес вече отворих в 17часа с шопска салата и 2 яйца с масло. По-късно ще вечерям вратна пържола запечена с кашкавал, печени чушки и десерт вероятно сметана. Понякога отварям със сметана + плодове и след това вечеря салата, месо обикновено, рядко алкохол и отново сметана или плод за десерт. Сутрин задължително пия кафе с масло и прясно мляко.

Работата ми е седяща и съм над 40 години, така че и нямам нужда от прекалено много калории мисля. Даже като чета споделени менюта в тази и в другата темичка/за ВМ/, имам чувството че се храня в повече. Спорта ми е ходене и леки физиотерапевтични упражнения, поради проблеми с врата и рамото едното основно. Може би значение има това, че имам доста килца за сваляне, според мен около 25, но като гледам масовата тенденция някой може да каже и 35. Не знам къде е истината, но точно си мислех да те питам   bouquet, според теб как е по-добре - 2 хранения в началото и в края на прозореца или една дълга вечеря, макар че това зависи и от други обстоятелства.

# 325
 z.2012  Hugмерси,мила.Наистина почивката е от значение.

Чакам включване от GEORGIO .Интересно ми е и на мен какво мисли ,относно храненията в прозореца.

Аз започвам ,по принцип,с каквото ми попадне BlushВчера бяха ядки,а после продължих със заплануваното меню.

Днес започнах с хапки масло /нямах нищо друго подръка,затова/,а и планът за хапването ми с пържоли, не се състоя.
Продължих с две варени яйца,салата от краставици с маслини,още хапки масло,шунка. След малко ще започна едно биволско мляко.
Та така....Имам и череши,но си ги пазя за утре,да не мешам много-много. А да,и едни сурови ядки от вчера май ме наблюдават LaughingМоже и от тях да сгъна няколко.

Хофмеклер препоръчваше Undereating,ако не се лъжа. Вариант е,да,но за такива като мен Laughing,прекаляващи повечко на вечеря,мисля,че постенето през целия ден,без нищо,е по-добър вариант.

# 326
Здравейте!
Принципно няма значение как се яде през прозореца. Въобще идеята за прозореца е в това да се ограничи консумацията на храна в едни времеви рамки, които да доведат до пълноценно храносмилане и стимулиране на метаболизма. Времето на фастинг е с цел да се оптимизира масната обмяна. Този ефект се постига и с ВМ_НВХ хранене, но недостатъка е че не всеки го понася, обича животински продукти и т.н. Фаст 5 има за цел да цикли процесите на енерго-разход и енерго-възстановяване, като се разчита на инстинктивните заложби на организма. Един вди авторегулацията да да контролира апетита и активността.
Истината е обаче, че често практикуващите не ядат достатъчно(един вид са в постоянна калорийна рестрикция=стрес) и тялото редуцира метаболизма с цел да се съхрани и оцелее(просто много голям стрес-разход и недостатъчен приход на енергия).
В крайна сметка най метаболитно активна е мускулната тъкан и за да се възползваме от нея трябва да правим нещо(спорт). Така независимо колко ядем ако стимулираме мускулатурата на тялото с цел да оцелее, организма ще използва запасите си от енергия(скалдираните мазнини). И тук е следващата грешка на много хора. - тренират твърде много и така добавят още повече стрес към калорийната рестрикция и накрая стават още по мазни и слаби.
Затова фаст 5 е метод който компенсира тези минуси. През периода на фастинг - спорт, глад, пиенене на много вода с цел по голям енергоразход(отслабване), а периода на хранене за възстановяване на мускули, кости и органи. Ако не се получава е заради некачествени фази на циклене. Да намериш оптималния вариант е въпрос на експерименти. Не е необходимо да  са много, но все пак индивидуалността на всеки има значение. Така че - проба-грешка-решение, това е модела.
Едно предложение е да се редуват видовете храни. В един ден преобладаващи ВМ, в друг-растителни, в трети млечни и т.н. Не е добре всичко микс, понеже всяка храна си иска време и ензими за храносмилане.

# 327
GEORGIO  bouquetблагодаря за времето ,което ни отделяш . Много полезни постове.
Това с недостатъчното хранене,в прозореца,го има,да.

Ден 5

Днес ще започна към 18,както обичайно. Вероятно ще е с краставица Laughing
За по-нататък- не зная,но със сигурност ще присъстват яйца и други зеленчуци,както и масло.
Ще гледам да не се "наплющя" с всичко наведнъж,че  и това съм правила Whistling,та както казва GEORGIO да не си провокирам стомашен проблем.

Сладури,желая ви прекрасен уикенд Hug
/и "тежката" неделя предстои,когато фастовете са трудни Crazy/

# 328
Привет и от мен.
Йо, на мен и съботата и неделята са трудни, защото почивам. Та някой път и по-рано от 17 отварям.
Аз мисля че трябва да има поне 2 хранения в прозореца.
Иначе си карам си с вечерния прозорец и се чувствам супер.
Четвъртък ядох : сандвич от ръжен земел с прошуто, тиквички с овче кисело мляко - 2 пъти ядох, около 50мл. "100 гайди" - мъж ми донесе едно шише с останали около 100мл. да ги доизпия, шопска салата с овче сирене, бисквити "Траяна".
Вчера: сандвич от земел с прошуто и кашкавал на сандвич тостера, филия с майонеза, бисквити траяна, една сладка тип прасковка, купа таратор, пържени картофи - май доста съм яла вчера.
За днес няма да планувам,защото най-вероятно ще правя пица и ако я направя ще изям поне 2-3 парчета, и палачинки мисля да правя, ама колко ще изям от тях със сладко от череши и ягоди не се знае.
Яко въглехидратно зареждане ще си направя тия дни. ooooh!

# 329
Контрола на въглехидратите е ключов за успеха в която и да е диета. Те се ядат лесно, вкусни са и големия минус е че са винаги свързани с мазнини и то от най лош тип(вафли, бисквити, торти, пасти, шоколади). Ясно е че оправданието - имам нужда от сладко е просто превод на имам нужда от джънк фууд. За съжаление т.нар. въглехидрати нямат нищо общо с реалните въглехидрати. Става въпрос за комбинацията захар, брашно, сол, транс-мазнини - които са основните хранителни отрови, особено в съчетание.

Така че едно компромисно решение на проблема е човек да задоволява страстта си към боклучавата храна като яде малко от нея и не всеки ден. В една от книгите на Хофмеклер - авторът споменава за алтернативен джънк ден, докато Берт Херинг също се изказва с леко намигване за такъв ден. Един вид всички гурута са наясно че съвременните "лакомства-боклуци" са част от живота на хората.
Така че както при малките деца и подрастващите е добре да се отдели максимум един ден за храна-боклук. Например събота или неделя - цял ден без фастване или други подходи да се яде каквото душа пожелае. Важното е да е в колкото се може по контролирани количества. Така се получава двоен ефект - емоционално удовлетворение и евентуално калорийно компенсиране от предишните дни. Много хора го правят това с алкохола или други нехранителни зависимости(разбира се имам предвид САМО на емоционално ниво, а не патологично).
Режима е 5-6 дена фаст 5 с качествена храна и 1-2 дена на финала с джънк. Това е по удачен и успешен метод, отколкото препоръчваните - всеки ден 10-15 % въглехидратно обвързана храна както при НВХ. 
И да не забравим: джънк храната е отрова за тялото, която то (чрез черния дроб и бъбреците) ще се мъчи да неутрализира. Кокото по малко тормозим тези органи - толкова сме по здрави и функционални. И разбира се това сие проста истина която признаваме и почти никога не съблюдаваме. Но колкото по близо толкова по добре.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт