ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 308
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Много хубаво Simple Smile Желая ти да стигнеш, където искаш да бъдеш :*

https://www.youtube.com/watch?v=dbmxWfgvBzw - мен ми допадна обяснението за кафето и млякото. Защото в една от гурпите във фейсбук (американска), обясняват, че не трябва нищо да се приема освен вода, чай и черно кафе. Опитах за два дни да заменя кафето с черен чай, обаче... ми искам си кафето Simple Smile носи ми голямо психическо натоварване да се оганича дори от него, за това реших, че дори да нарушава фастинга, ще пия сутрин кафе с малко мляко и ч.л. нерафинирана захар.

Много приятно и нагледно, простичко обяснение как фастинга работи https://www.youtube.com/watch?v=lwCRjwDs1Ek&t=48s - от дясно излизат и други съвети - как и кога да тренираме и как да издържаме по-лесно в случай на глад.

Благодаря ти миличка Simple Smile

Относно кафето с мляко - аз си слягам даже повечко мляко. Помага ми да стоя сита до по-късно и това е едно от удоволствията, които си позволявам. Помня, че четох за фастинга, че калориите за деня може да се разпределят така, че до 40 % от тях да се приемат във времевия прозорец за почивка, а оставащите калории в прозореца на фаста. Сега ще потърся и ако го намеря това ще ти го покажа

# 661
Да бе имаше такава информация на български, обаче всичко, което изгледах и прочетох в последните дни отрича това. Идеята на истинския фастинг е да държи ниско нивото на инсулина, за да се премине към кетоза и изгаряне на мазнините. Всеки прием на калории, раздвижва метаболизма, а меда и млякото, са си захари.
Иначе аз си отслабвах и с плодове и сурови барчета през деня, а вечерта - едно стабилно хранене. Обаче искам сега да опитам с "истински" фаст Simple Smile Ако ще го правя 20/4. Ако ще правя 36 часови фастове, не е нужно да гладувам през всички дни. Обаче за сега съм на 20/4, докато свикна с контролирането на глада.

# 662
Дух, и основното ми ядене е soft diet, т.е. без дъвчене, бебешка храна, заради моите зъбни проблеми. Вчера например си направих пастет от сардини, не знаех, че е нещо толкова вкусно, даже и децата това пожелаха да ядат, ха-ха, а беше просто сардини от консерва на пастет с малко готово доматено пюре, салатата  ми беше смлени зеле и моркови с малко фъстъчено олио и сол. Пробвах да смесвам основното със салатата, т.е. пробвах агнешкото заедно със зеленчуците да го смеля, ами не ми хареса на вкус. Понякога ям само сладък картоф, един ми е достатъчен, аз го опичам и после го ям с малка лъжичка, обожавам го. Днес мисля да е краставица с накиснати сл. семки и поници от грах, репички и слънчоглед и люцерна, ще видя как ще овкусявам като ги смеля.

# 663
И аз пия кафето с мляко, засища ме.
Днес приключих с храната - крем супа от картофи и праз, поднесена с настъргано сирене и варено яйце. Направих OMAD, ако не броим млякото в кафето.

# 664
Галче, дано се оправи проблемът със зъбите скоро.
Бебок, много приятна супа звучи, аз обожавам супа от тиква и червена леща с къри и куркума, опитай Simple Smile

Снощи финиширах с вечеря от:
аспержи с бъркани яйца (около 150-200 гр., общо)
2 парченца пица от тази на МП (ама то тънко, тънко... хахах вестник се четеше през нея)
около 40-50 гр., чийз кейк.
Калориите са ми 1200, но мазнините са повече от необходимите.

Днес съм се настроила за 20 часа фаст, но се събудих гладна (предполагам резултат от вчерашното прекаляване с Въглехидрати и мазнини).
Продължавам да чета как мога да си пия кафето сладко или поне не убийствено горчиво и да не нарушавам фаста и кетозата. За сега мненията са много разнопосочни, но аз слагам малко сироп от агаве, пък каквото ще да става. Води се, че не активира инсулина, така както захарта и меда, понеже е на основата на фруктоза (от кактуса агаве се извлича).

# 665
Дух, има ли някакво съотношение между тиквата и лещата? И аз съм гладна сутрин, ако вечер прекаля с въглехидратите.

Снощи пих и малко вино, без мезе, чисто. Обаче май прекалих, въпреки че количеството не беше много - около 80-100 мл. Днес ми е едно треперливо, цяла нощ ми беше горещо, но поне не съм гладна. Стартирах с чаша гореща вода и през остатъка от деня кафе (чисто) и вода, може и някой чай да си направя.

# 666
И аз пих вино вчера и на обяд и на вечеря, сега не мога да кажа, че изпитвам истински глад, но ми се яде. Удържам се с чай, след малко ще излизаме и няма да имам достъп до храна около 3-4 часа, което ме устройва идеално.

Ми няма, аз сипвам на око. Зависи по-рядка ли я обичаш или по-гъста, тиквата е повече от лещата, нарязвам в тенджерата, завира и омеква, после измивам една чаша червена леща и бухвам и нея, докато заври и се разкисне. Изстива, пасирам, слагам кимион, куркума и къри. После по желание малко тиквени семки да ми хрупкат. М... лиги текат Simple Smile)

Мисля да вдигна малко нивото на мазнините - ядки и авокадо.
Оу забравих да се похваля, пу пу, -700 гр от вчера съм Simple Smile

# 667
Досадно, не-досадно, аз ще си пиша, пък може би някой ще се присъедини. Ако не - здраве Simple Smile

Вчера трудно издържах и прекъснах на 13 ти-я час с два мънички портокала и 15 гр., сурово барче.
Калориите са около 1000 - дава ги 966, но сигурно са повече

Обяда беше салата с киноа и домати, суши около 100 гр. два банана.
Вечеря - салата от марула, спанак и рукула, червен  боб - 20 гр., царевица - 20 гр., питка за дюнер - 47 гр., 10 гр., чедър, 10 гр., синьо сирене, два бонбона "сезони".

Днес съм - 400 гр., което ме удовлетворява напълно.
Сита съм и мисля, че ще успея без проблем да направя 20 часа фаст или поне 18 часа.
До тук съм на един чай и сега започвам кафето Simple Smile
Днес ще съм на моно ден - ориз с боб мунг и гхи.

# 668
Досадно, не-досадно, аз ще си пиша, пък може би някой ще се присъедини. Ако не - здраве Simple Smile
На който му е досадно да не чете Simple Smile

Аз вчера издържах 18 часа ( от 20 часа до 14 ), а яденето беше под всякаква критика - печена тиква със захар, малко царевица, пилешка супа с филийка хляб Тонус, тиквеник, боб чорба с филийка бял хляб - калории незнайни. И спах като къпана, дори се наспах по-рано от обичайното. Извода при мен - за добър сън въглехидратна вечеря Simple Smile Ще се тегля след малко, като се наспи детето, но не окачвам минус, че МЦ ме посети днес Simple Smile
Днес до кога ще издържа не знам, и не планирам начален час. Снощи свърших с яденето към 9 и ако смятам 18 часа идва към 5 следобед.

# 669
Аз ако издържа първия ми фаст ще е 24 часа, от вчера към 20ч до днес по това време някъде... Иначе се стремя към 20.

# 670
Бебок, то и на мен ми се случва да се чувствам така, ако ям различни неща по малко и си мисля "леее колко изядох", ама ако си си направила труда да запишеш грамажите, може да се окажеш изненадана.

Котаранка, първи фаст - 24 часа? Успех ти желая. Аз съм правила, но май в различни моменти, разлижна воля и желание мобилизирам. Сега за сега ще увеличавам от 16 на 18-20, после ще мисля за по-дълги.

# 671
24 не ми е труден за изпълнение, един път правих към 60 часа или малко повече. Само се притеснявам да не ми стане фикс идея и да прекаля...

# 672
Балансът си е важен Simple Smile Ползите от един 60 часов фаст, едва ли са много повече от ползите от 24 или 36 часовия.

# 673
Аз също може да се включа, като ми мине ПМС-то че сега няма какво да пиша по темата Simple Smile

# 674
Здравейте  Simple Smile
И аз се чудя къде да се включа. Свалям добре с БВД, но напоследък ми е много трудно да огранича въглехидратите. Опитах с по-малко от всичко, но явно не мога добре да си регулирам количествата. Не ми се мери и тегли, така че единствения вариант да огранича приеманата храна остава някакъв вид фаст.
Имах много добър старт с фаст-5 и ВМ-НВХ преди време, но се уплаших от реакцията на организма си и прекратих. Сега не мисля, че ще се справя с тази комбинация и се колебая между 5:2 и фаст-5 със смесено хранене.
Трайно задържах към 95кг, а още сме в началото на студения сезон. По-лошото е, че вече усещам как тези кг ми пречат.

Тъй като тази седмица не съм на работа, смятам да поставя началото  Simple Smile
От италианската седмица в Лидл напазарувах някои неща и сега ще трябва да ги съвместя с някакъв режим  Simple Smile За днес калориите са вече може би към 1000, но ще се опитам да направя прозорец 5-6 часа.
Днес започнах да се храня към 10:30, но преди това имам едно кафе с добавка пр мляко.
10:30 - 100гр маскарпоне с горгонзола/400кал по етикет/
- кафе с пр мл
13:30- омлет от 3 яйца и 100гр някакво френско сирене/332кал по етикет/, тигана намазан добре с масло
15:30 - чаша топло пр мляко с редче/май 10гр/ черен 70% какао шоколад

Малко ми се мотае главата от рязкото спиране на въглехидратите, но ще видя какво още да хапна до към 16:30 макс. Колебая се между някакво месо, да си остане ВМ деня или банан, овесени ядки с масло и сирене за балансиране на деня  newsm78

Грамажите не съм ги мерила, а отрязах по половин опаковка.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 15:28 от z.2012

Общи условия

Активация на акаунт