ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 299
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
z.2012, ти спираш въглехидратите, но увеличаваш мазнините.
Защо не увеличиш протеините. В 100гр яйца, извара или чисто месо има много по-малко калории отколкото в тези сирена, които ядеш.
Мазнините можеш да намалиш до 5-10 гр на ден.
Протеините държат сито по-дълго време. А ако комбинираш да имаш и от трите в едно хранене, няма да изпитваш силен въглехидратен глад.
Режимът, който си си избрала е пълно мазало.

# 676
Зетче, добре дошла :*
Луна, тя не е избрала режим, просто казва какво е яла днес. Освен това не мога да се съглася, че протеините държат ситост - мазнините го правят (уж).
Но съм съгласна, че мазните сирена са добър избор, само за ВМ-НВХ.
Аз лично съм противник на деленето на храна по този начин, още повече че не ям месо и риба, а сега почват  и постите, та ставам абсолютен веган. Но съм живо доказателство, че могат да се смъкнат 50 кг. почти изцяло на (високо) въглехидратно хранене. И здравето ми е чудесно впрочем, вярно е, че в последната година хапвам много рядко месо, но все пак ям. Но мисля, пак да се откажа от него.

Приключих фаста на 19 тия час и 20 тата минута. Не бях гладна, но мозъка ми само ми повтаряше "кога идва време да ядем? Какво ще ядем", а действителен глад не усещах.

Зетче, какво всъщност обичаш да ядеш е въпроса?

# 677
Една седмица минавам на течна и пасирана храна, или ще ям на миниатюрни хапчици. Галче, приемам идеи.
Скрит текст:
Една пломба е на път да пада и едвам се крепи, за малко да падне с една хапка ябълка, и трябва да я крепя до понеделник да не зейне дупка. Дано удържи до тогава. Направо ми писна вече с тия зъбни проблеми. Приемам съвети и за хранене за здрави зъби

И аз знам, че мазнините държат сито. С протеина трябва по-внимателно, да не дойдат после бъбречни проблеми. Нищо лично, но като чуя протеин се сещам за режима на Дюкан.

# 678
Bebok, ако знаеш колко добре те разбирам. Казвай какво имаш в хладилника и ще помагам с идеи Wink за храната

За зъбните проблеми,
Скрит текст:
уви, решение не съм намерила: аз жабуря с кокосово олио, със смрадлика, ако имаш проблеми с венците, но при положение, че години наред съм ги изтезавала и със захар и с твърди храни, и с повръщане дори, и на това трябва да съм благодарна. Вчера реших да хапна малко орехи и за пореден път съжалих и се убедих, че това време е минало за мен

# 679
Да, защото повечето хора се сещат за животински протеини. Аз съм правила Дюкан, зная че много хора са отслабнали с нея, но при мен беше за сметка на здравето.
Бебок, съжалявам и аз съм зле със зъбите постоянно Sad обичам супи много и си свалих приложение на goodful ще потърся рецепти за супи и смутита и ще ти пиша

# 680
Нямам кой знае какво в хладилника - КМ, яйца, сирене, зелен боб, картофи, леща, ориз, пилешко и свинско във фризера. Освен да си готвя и да пасирам или мачкам с вилица.
Скрит текст:
Като бях бременна с второто, една пломба падна докато ядох орехи, а тази вероятно я повредих с фъстък и 2-3 месеца все ме боли леко при натиск, без видима причина, но ето че накрая излезе наяве какво е. Иначе и моите зъби са подлагани на какво ли не доста години. Явно и аз трябва да забравя за ядки, освен смлени, сладко и по-твърди храни. Дори морков ме е страх да ям последно време, освен ако не е на тънки пръчици.

# 681
Духче, правилно си ме разбрала  Heart Eyes

Редактирах си предния пост с добавяне на последната консумирана храна за деня. Поне ще се опитам така да остане.

Не съм решила окончателно какво ще правя и освен това не мога да хвърлям храна. Тези неща ги пазарувах преди време и понеже скоро ще им изтече срока на годност, пък и нямах време много за готвене, реших да ги понамаля  Embarassed Имам по още 100гр от изброените през деня, 2 авокадота и маскарпоне 2 кутии/една 500гр и една 250гр/. А, и кутия 1кг цедено 10% кис мляко.
Млякото мисля да го направя на млечна салата, а за другите неща приемам предложения с какво да ги комбинирам. Ясно е, че се готвех за начало на ВМ-режим, като идеята не беше да изям всички млечни за един ден  Joy

bebok_86
, само за крем супи се сещам и пюрета разни. Дано удържиш положението до понеделник.

Духче, всичко обичам да ям, или почти  Embarassed Затова съм на тоя хал.
През годините съм забелязала, че организма свиква на всичко. Сега ако закуся ябълка, ще ми остърже стомаха, но дълги години това ми беше любима и засищаща закуска. Когато правех лунни дни, започвах с ябълки и 2 кофички кис мл, като с времето намалявах млякото и оставаха само ябълките и чай. Сега плодови дни ми се струват много трудни, но може и да е защото отдавна не ги ям в големи количества. Мислех, че без месо не мога, но пък веднъж направих великденските пости без никакъв проблем, просто защото от месо ми се повдигаше. Това беше много преди и да чуя за ВМ-хранене, но понеже се притесних от реакцията си към месото, реших да го спра за известно време с идеята да си възстановя вкуса към него.

Луна, 5-10гр мазнини е прекалено малко за мен. Била съм за месец на режим с по 50-60гр мазнини и въглехидрати на ден, ако правилно помня и никак не ми се отрази добре. Не можах да приема и разделянето на жълтъка и белтъка на яйцата.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 15:59 от z.2012

# 682
  • София
Нямах изобщо предвид Дюканското хранене. И аз съм почти вегетарианец (според запознатите това било като почти бременна, т.е невъзможно, но за мен е валидно)
Моето нормално хранене е високо въглехидратно и сравнително високо-мазнинно, но не ме държи много сита и затова се храня 6х / ден. Но когато съм на диета включвам животински протеини в малко количество и изкарвам повече часове.
Ето например едно хранене: 1 яйце, 1 филийка ръжен хляб, 200гр салата и няколко маслини. Калориите са със сигурност доста по-малко от 100гр френско сирене и засища за по-дълго.

# 683
Аз не издържах с хранене в 5-часов прозорец   Sad

19:00 - 200гр бекон на тиган, домат

Добре, че поне не ядох въглехидрати днес.
Обмислям ден на тиква с извара, но трябва да видя какво количество горе-долу мога да си позволя до 500-600 калории. Това ми хрумва на първо четене като засищащо нискокалорично хранене. Или ябълки с извара. Други идеи?

# 684
Зетче, може ли да си позволя някаква такава по-лирична откровенност, без да претендирам, че съм права?

м и аз обичам много храната, ама много Simple Smile)) Обичам да готвя, обичам да измислям рецепти, обичам да повтарям рецепти, а нещо, като ми се загнези - няма излизане. Сега съм решила, че утре ТРЯБВА да направя един чийзкейк преди постите, сакън да не ми стане нещо... работата не е там. Работата е колко обичаш да ядеш, не какво, не само какво. Все още не съм и може би никога няма да мога, да дефинирам напълно връзката на духа с храната, но често разсъждавам върху чувството на ситост и стигам до извода, че колкото по-сита и щастлива съм в реалността, толкова по-сита съм и на масата, държа да е вкусно (ако може да ми е много вкусно), но може да ми е много вкусно и малко храна. Ако обратно, нещо ме тормози и ми тежи, някак си ям механично, искам още и още, докато не се заситя. Искам да ми натежи на стомаха някак си. Отделно, ако нещо не ти е вкусно, на ниво рецептори продължаваш да търсиш нещо, което да задоволи вкуса ти и съответно ядеш, докато не го намериш. Така вероятността да се издъниш след солидно количество "диетична храна" е много по-голяма, от колкото след малко вкусна храна.
А и вкуса се възпитава, сега изобщо не обичам храните, които като бях пълна обичах и ядях на поразия.

Бебок, ето какво измислих:
хумус
гуакамоле
пастет от боб
пюре от картофи, пюре от боб с чесън, на бъдни вечер го правим и му казваме "търлян боб"
супички http://zdrave-ot-usmihnatden.blogspot.bg/2012/02/blog-post_9205.html
Пастети http://www.az-jenata.bg/a/127-nai-dobroto-ot/35836-domashen-pastet/
пюрета http://recepti.gotvach.bg/pureta/

аз бих яла и суфлета, много обичам, мекички са, нежни са и не изискват дъвчене - суфле от броколи със сметана или с извара и кашквал, суфле от карфиол, суфле само от кашкавал, прясно мляко и извара на фурна, бъркани яйца

Смутита, ако имаш нутри булет http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%81%D1%82%D0%BE

# 685
  • София
z.2012, замени плодовете със зеленчуци и ще получиш повече обем а по-малко калории.
Аз си готвя и супи - например зеле, моркови, лук, чушка. Получават се много малко калории, а засища. Е, засищане е силна дума, но поне не издивявам от глад.

# 686
Духче Heart Eyes Hug bouquet
Абсолютно си права. И аз мисля, че в основата на многото ми кг не е самата храна и нейния вид, но пусто все се опитвам по този начин да реша проблема с излишните кг. Има неща, които не зависят от мен, но има и неща, които знам как и мога да променя, но по едни или друга причина не го правя. И това бавно ме съсипва. Сама не мога да се позная на моменти.

Луна, права си. Мен супите не ме засищат, но се сетих че много обичам спанак с извара. Вкусно и диетично  Simple Smile

# 687
Нямам кой знае какво в хладилника - КМ, яйца, сирене, зелен боб, картофи, леща, ориз, пилешко и свинско във фризера. Освен да си готвя и да пасирам или мачкам с вилица.
Скрит текст:
Като бях бременна с второто, една пломба падна докато ядох орехи, а тази вероятно я повредих с фъстък и 2-3 месеца все ме боли леко при натиск, без видима причина, но ето че накрая излезе наяве какво е. Иначе и моите зъби са подлагани на какво ли не доста години. Явно и аз трябва да забравя за ядки, освен смлени, сладко и по-твърди храни. Дори морков ме е страх да ям последно време, освен ако не е на тънки пръчици.

Дух ти е дала много добри идеи, но аз да питам с какви уреди разполагаш за смилане на храната?

Обръщам се с искрена молба към всички в темата, моля не търсете решение на проблемите си на масата, то няма как да е там. Един трик, не бързайте, например можете да се отнасяте към усещанията си за глад като детски капризи. Какво казваме на едно дете, когато смятаме, че желанието му не е приемливо, ще видим, нали Wink или хайде по-късно да поговорим за това, добре, но не сега...ако същото кажем за нашите капризи...например, приемаме факта, че искаме да ядем, но си казваме, ок, но не сега и изчакваме, анализираме, кога ядох последно - преди два часа, е едва ли съм още гладна или е, аз изядох доста количество храна, едва ли имам нужда от още; вярно е, че е вкусно, но утре може да не ми хареса като видя как се е отразило вкусното, което всъщност е било излишно, на тялото ми...И всякакви подобни вътрешни монолози, могат да помогнат. И моля ви, ако ядете от скука, потърсете си хоби, нещо с което се занимавате...коренът на всяко зло е безделието твърдят някои Wink

# 688
Галче, ти към всички се обръщаш, ама аз да кажа за себе си, че не става въпрос за скука, за съжаление...

# 689
Много съм съгласна с Галче, с идеята за преговор с глада и аз го правя и работи.
Зетче, а според теб би ли ти помогнала идеята, че ако сега се въздържиш, по-късно ще си хапнеш всичко, което искаш? (Обикновено при мен работи, обаче като дойде време да ям вече не ми е мерак много, много или осъзнавам, че не мога да изям чак толкова много храна)

Общи условия

Активация на акаунт